Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okumak güzel ama benimde bir düşüncem var. Tabi bizim gibi bir ülkeden beklenmeyecek bir şey ama olsun.
    Mesela her okulda öğrencinin neye eğilimli olduğu belirlenmeli, sevdiği şey, yetenekli olduğu şey gibi. Bu belirlenince öğrenci bu konu üzerine geliştirilmeli tabi öğrenci bıktırılmadan. Ben lisedeyken zorunlu olarak dil-ts seçmek durumunda kaldım. Zorunlu bırakıldım. Böyle olmamlı, olursa sonucu burda işte, adam konu açmış okumak saçma diye. Yazdıklarında değilde ana düşüncede mantık var. Çocuklar yeteneklerine göre eğitilmeli. Böyle olursa ne sanatkarlar çıkar ortaya. Adamın yeteneği var ama bilmiyor, göremiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Orijinalden alıntı: X kare

İşletme–iktisat–edebiyat–sanat–iletişm vs..

sanat gerçekten bu ülkede çok çok çok saçma. mimarsinan (en iyi gsf) ve marmara (ikinci en iyi gsf) resim mezunlarının hepsi aç.kolejlerde bin tl ye öğretmenlik yapıyorlar. işletme ve iktisat için bunu söyleyemem. bölümlerde mezun olup borsaya giren çok iyi paralar kazanan kişiler var.

Yüzde 1 falandır,borsacı olmak için illahaki iktisat okumak zorunda değilsin,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanalidursun

Okumadim, bu surec zarfinda calismadim. Gezdim, yedim. Simdi yillarca okul okuyanlara kopekligimi yaptiriyorum.

Böyle köpekçe bir yorumu ancak okumayanlar yapabilirdi zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiranyagarbha

quote:

Okumadim, bu surec zarfinda calismadim. Gezdim, yedim. Simdi yillarca okul okuyanlara kopekligimi yaptiriyorum.

• Öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim..Okumak kadar boş ve insanı zihinsel açıdan körleştiren bir sistem görmedim.Açıkçası bizim eğitim sistemimizden kaynaklanıyor... Uzun lafın kısası; Okumayın zebanişler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

30 yaşına geldiğindede okumak en boş şey diyebilecekmisin.

Akranların bir dünya maaş alırken sen acaba askeri ücret bu sene kaç olacak diye kara kara düşüneceksin

Okumak herşeydir

Okuyan birçok tanıdığım var otuz yaşının üstünde ya işsizler yada asgari ücretin bir kaç yüz lira üstünde para alıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hiranyagarbha

quote:

Okulun bittikden sonra tasman ile beraber kapimda dikildiginde anlayacaksin o yorumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

Orijinalden alıntı: Pharma.

Kuran-ı Kerim in ilk ayetidir oku.Ne demek sacma ve bos ?

Biz muslumanlar okumaya onem verseydik su an zaten bu durumda olmazdik.Allah in emridir okumak,ilim ve bilim pesinde kosmak bir nevi ibadettir.Insan her yasta okumali ogrenmelidir.

Onun için ülke bu halde :D Arabın masallarını dinleyecek kadar cahil bırakılırsa olacağı budur :D

Ya da senin gibi, iman etmenin insanlığı teknikte bilimde geride bırakacağını düşünenlerin yüzünden bu haldeyizdir...Yobazlık yapıp hakkında malumat dahi edinmediğin konular hakkında yorum yapacağına önce tenkit ettiğin dini araştır..
  • Konu şundan ibaret okuyanlar adamı eksiliyor okumayı saçma bulanlar artılıyor.

Ben okumadım ama okuyan adam elbet birgün bir yere gelir. İlk 2-3 sene belki iş bulamaz veya az maaşla çalışır ama çalıştıkça bilgisi artar 4-5 yıla işi iyice öğrenince tecrübelenince 30 35 yaşlarında çok güzel para alır. Eşşek gibi fabrikada sürünüp para biriktirceğime veya ne güdüğü belli olmayan ticaretle uğraşacağıma aylık kazancın bir 500 bir 5000 olacağına devlet de memur olmayı tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 24 Nisan 2015; 16:02:40 >
  • Başlığı açan arkadaş aslında Türkiye'deki eğitim sistemini eleştiriyor bence. Okumakla alakası yok konunun
  •  Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LVNDSCAPE -- 24 Nisan 2015; 16:27:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

quote:

Orijinalden alıntı: tekalalli

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    4. Sınıftan beri ingilizce görüyoruz ama bi turiste yol tarif edemiyoruz
    Üniversiteyi bitirsende hiçbirşey olamazsın(tıp dışında)
    Avukatlık falanda yalan artık
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Üniversite dahil 16 yıl okul okuyorsunuz
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    İlk 4 yıl okuyun hadi okuma yazmayı falan öğrenin, yeterlide zaten
    11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    11 senede yaklaşık 230 bin falan yapar
    Giderleri falan çıkartalım 200bin diyelim
    Bide okuduğunuzda var olan 100 bin tllik masraı ekleyin
    300 bin tl yapar( bakın bu en az rakam)
    300 bin tlye en kral mekanı açıp krallar gibi yaşarsınız
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz
    İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız

300 bin Tlye en kral mekan mı açıyorsun büfeyi zor açarsın sen. Ayrıca muhasebe bilgin vs olmadan açtığın işletmeyi nasıl düşünüyorsun onlarda öyle kolay işler değil 1 haftada batırırsın

Bizim burda göztepede cafe açtı bi arkadaş minübüs yolunda 400 bin içine/dışına harcadı... Sadece mimar+dekorasyon parası yani..

en kral mekan nerde bir cafe nerde. ayrıca sen 400 bin tl'yi nekadar sürede nasıl amorti edeceksin ? edebilecek misin ? edememe ihtimalide var bunları düşünmek lazım kimisi 5 tl ile zengin olur kimisi 500 bin tl ile iflas eder dışarıdan göründüğü kadar kolay değil bu işler

• Konunun başlığı "Türkiye'de Eğitim Sistemi Dünya'nın en boş, en gereksiz sistemidir" olsa hepimiz destek çıkabiliriz ancak okumanın para kazanma ile eşdeğer görüldüğü,

- okumayın mekan açın bu kadar kar!
    - babanız zenginse onuda babanız yapar zaten!

mantığı ile nereye varabilirsin ki?

Okumak sadece okulda gösterileni okumak demek değildir, en son hangi kitabı okudunuz sorusuna bu ülkede kem küm etmeden cevap veren adam bulmak neredeyse imkansız, işin gülünç tarafı Kuran'ın ilk emridir OKU! ancak Kuran dahil olmak üzere hiçbir kitabı okuduğumuz olmadığı gibi yazılan yorumlara bile "özet geç p.ç!" yaklaşımındayız. Okumak bize o kadar zul gelir olmuş. Oysa ne okuduk ki?

Allah nasip ederse çocuğuma Okul dışında eğitimi kendim vereceğim, Okul onun yapmak istediği işin diplomasını(hepimize göre sadece b.ktan bir kağıt parçası) sağlayacak, ancak gerçek anlamda eğitim ve öğrenim Okumak, araştırmak ve merak etmekten geçtiğine inandığım için evladımı benim yapamadıklarımı yapmasını dileyeceğim.

"Kurnaz insan okumayı küçümser, basit insan ona hayran olur, akıllı insan ise ondan yararlanır."
    Francis Bacon

• quote:

Orijinalden alıntı: Tükenmiş Kalem

Kendi hikayemi anlatıyım o zaman size.

3-4 yaşında satranç oynamayı ve temel matematiği öğrendim. Ablamın okula başladığı yıllardı ve ben de okula gidebilmek için ağlıyordum her sabah.

Anasınıfına başladığımda pozitif-negatif sayılar, kesirli işlemleri, oran orantı gibi bir tık daha öteye taşıdım bilgimi.

Matematiğe olan bilgim ablamın okuduğu sınıfa göre gidiyordu. Evde ödevlerini yaparken, ders çalışırken benimle birlikte çalışırdı. O çalışırdı ben öğrenirdim.

1. sınıfa başladığımda bilgi düzeyim 5.sınıftaki ortalama bir öğrenciyle eşdeğer düzeydeydi, harcanma hikayem de tam o anda başladı.

5 yıllık ilköğretimi sınıf birincisi olmanın yanı sıra 100den aşağıya not almayarak bitirdim. Ben 5. sınıftayken ablam liseye geçmişti.

Ortaokula başladığımda matematik bilgim lise düzeyindeydi.

Ortaokulda yavaş yavaş bilinçlenmem sebebiyle ablama derslerinde yardım etmeye başladım. Ödevlerini beraber yapıyorduk, sınavlarına ben onu çalıştırıyordum,
    yapamadığı soruları ve takıldığı konuları bana soruyordu. Ablamın lisedeki matematik öğretmeni olmuştum.

Ablam üniversiteyi kazanıp evden ayrıldığında ben lisedeydim. Sınavda derece yaparak ilimdeki fen lisesisine gittim. Yalnız hiçbir anlamı yoktu çünkü 4 yıl boyunca boş boş yattım sadece.

Ablamın gidişi ile artık bir şeyler öğrenme kanalım kapanmıştı. Geçen lise yılları sadece benim paslanmama, bıkmama sebep oldu.

Sınavda 9000. olarak İTÜ'ye gittim. 9000 oldum ama 8.sınıftaki halim o gün o sınava girse daha yüksek yapacağına inanıyorum hala.

Şu an üniversitedeki 3. yılımdayım. Derslere gitmiyorum, gidersem dinlemiyorum, gitme amacım devamsızlıktan kalmama oluyor. Herkesin haftalarca çalıştığı vizelere bir gün öncesinde bir fotokopi alıp çalışıyorum yeterli oluyor.

İçimde ne bir şeyler başarma arzum var ne bir şeyler yapma. Sadece bir an önce şu beni her gün daha da tüketen okul sisteminden kurtulmak istiyorum.

Gerçi kurtulduktan sonra da bir işe girebilecek miyim onu bile bilmiyorum.

8. sınıftaki hatta 5.sınıftaki o çocuk her şeyi başarabilecek haldeydi. Hayalgücü sonsuzdu, yetenekleri her alana yönlendirilebilirdi, hayata karşı ilgiliydi. Yeni bir şeyler öğrenme açlığıyla yanıp tutuşuyordu. Önüne bir bilgi koyuyordunuz, dakikalar içinde öğrenip eyleme döküyordu onu. Geçen yıllar, mevcut eğitim sistemimiz o çocuğu bir kaba soktu. O kaba sığdırabilmek için tüm fazlalıklarını yonttu, biçti.

Eğitim sistemini bir yürüyen banta benzetirim. Sadece sana 2-3 defa sorarlar ne istiyorsun diye. O 2-3 defada yapacağın bilinçli ya da bilinçsiz tercihlerle sana bir gelecek sunarlar. O yürüyen bant sona geldiğinde artık geri dönüş şansın yoktur. Sonsuz olasılıktan sana bir tanesini sana iteleyip "al bu hayatı yaşa" demiştir sistem. Yapılan tercihler ve verilen eğitim de asla yeteneğe göre değildir, her zaman para odaklıdır.

Türkiye'de durum böyledir. Eğitim sisteminin bir standardı vardır. Ortalama zekadaki bir öğrenciye göre düzenlenir. Ortalamanın altındakiler okul hayatında zorlanır. Ortalamanın üstündekiler ise okul hayatında hapsoldukça çürür gider.

Bu da Türkiye'nin en büyük sorunudur. Özel olanlara "normal ol" diye yaptırım uygularlar. Tüm okul hayatı bittiğinde ise üretilen milyonlarca "normal" gençlere dönüp şunu derler, şimdi size bir mülakat yapacağız ve "özel olan"larınızı işe alacağız. Yıllarca bizi normalleştiren eğitim sistemi bittiğinde bu sefer de özel olmaya, törpülenen-kaybolmak üzere olan yeteneklerimizi uyandırmaya çalışırız.

Kısacası Türkiye'de okul hayatı sadece ortalama düzeydeki öğrenciler içindir. Ortalamanın altı ve üstü için gereksizdir, zaman kaybıdır.

Acelem vardı konuyu görünce dayanamadım çıkmadan önce bir şeyler yazayım dedim. Yazım hatalarım veya anlatım bozukluklarım varsa affola.
    Ekstra bilgi: Kullanıcı adım da benim bu hikayemden gelmektedir.

hikayen benim hikayeme çok benzer. ben de bu durumdayım. bu ülkeden de gitmek tek hedefim. yurtdışında git kardeşim buralarda harcarlar bizim gibileri

• Arkadaşın düşüncesi çok yanlış. Evet ülkemizde ki eğitim sistemi beş para etmez. Bizim 11 yılda öğrendiğimizi adamlar 5 yılda öğreniyor ve yanında adam gibi bir eğitim alıyorlar. Eğitimden kastım insan olmayı öğreniyorlar. Bizim sistem çok boktan. Üniversiteye gelirsek eğer üniversiteye gelip de herşeyi öğrenip çıkıcam diyorsanız çok yanılırsınız. Çünkü üni sadece sizi bilgiye yönlendirir. Açıp okursan araştırırsan öğrenirsen öğrenirsin. Ben 1 ay sonra mezunum. 4 yılımı çöpe attım diyorum. Çünkü hocalardan birşey öğreneceğim diye bekledim. Şimdiki aklım olsa herşeyi açar okur öğrenirdim. Benden liseli kardeşlerime bir öğüt olsun.

Okumak her zaman iyidir, ne okuduğunu bilirsen.

• Gidin webmaster olun,orta halli webmaster bile aylık 2.500-3 bin alıyor

Hazır site scriptleri vs,admin panelleri yapın,50-100 dolardan satarsınız,ek olarak sitedeki reklamlardan para,ek olarak iş yerindeki aldığınız maaşı da katarsanız 5 binleri rahat bulur,geçer hatta

Gelecek internette,bu dediğim bilişim sektörü hedefliyenler için geçerli
    Şimdi bazıları diyecek çoluk çocuk internet sitesi yapıyor diye.

Siz profesyonel olanı mı alırsınız,çoluğun çocuğun yaptığı amatör web sitesini mi ?
    Olay sadece web sitesi yapmak da değil,script yaparak bile extra para kazanırsınız
    Baktınız işleri oturttunuz,evinizden devam edersiniz
    Babamın arkadaşının oğlu webmaster,1.5 senede babasının altına araba çekti adam

// Üniversite kesinlikle şart,eğitim sistemi berbat olabilir,ancak eğitim sistemini yargılayarak daha iyi bir yere varamazsınız,var olanı kullanmanız gerekir

Bir de şu metin2 diye saçma sapan online oyunların serverleri var,paralı bişeyler satıyorlar,öyle bir şey yapıp da tutturursanız baya para kopartırsınız,yani girişimci olmak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 24 Nisan 2015; 16:57:01 >

• Hz. Muhammed'e Cebrail tarafından gönderilen ilk ayet "Oku"dur. Dinimiz okumaya bu kadar önem vermişken okumanın saçma iş olduğunu söylemek abesle iştigal olur.

Türkiye'de 17 milyon kişi bilginin peşinden koşturuyor. 7 milyon kişi merkezi sınavlara giriyor. Başarı kazanmak için,dershanelere gidiyorlar. Bakın,en karlı iş dershanecilik ve kaynak kitapçılıktır. Tuvalette bile test çözen insanların bulunduğu ülkede okumak gereksizdir demek, büyük bir gerçeği inkar etmektir.

Geçen gün panayıra gittim, adı lazım değil bir cemaat dershanesi kitapları bir Törkiş Lira'ya satıyor. Millet de almak için orayı kuşattıydı.

• türkiye'de tıp ve diş dışında okumak yalan
  • İnşaatta amelede olabilirsin,aile mesleği varsa götürebilirsinde. İngilizce ülkenin eğitim sorunu. Daha yeni torbada haftalık 16-20 saat eğitim.(Hiçbir insanı,düşüceyi yargılamak için yazmadım. Net örnek olması için.). Bu çağın gereği yabancı dil; Sadece ingilizce değil, almanca, fransızca, ispanyolca. Yazmakla bitmez. Olay okumakla da bitmiyor, kendini satabileceksin. Herkes okuyup, yabancı dil öğrenebilir. 1 milyon kişiden senin ne farkın var.Zilyon tane meslek var, hepsinin geliri ortada. Sana adam girişte 5000 vermez, bunu diyen kendini kandırır. Sen tecrübesiz, çıplak bir adam gibisin. Para kazandıkça giyinirsin,tecrübelendikçe; omuzunun üzerinde taşıdığın yerin önemi artar. İlerledikçe, matematiğini yaptığın para cebini doldurur. Önce bir idrak etmek lazım. Dile gelen şeyleri tekrarlamak değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srsy -- 24 Nisan 2015; 17:01:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.