Şimdi Ara

okumak istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hayırlı akşamlar. İyi bir fen lisesinde 11.sinifim. aile baskısıyla okuyorum desem yeridir. Aslinda baskı yapmazlar ama iyi bir meslek edinmemi her ebeveyn gibi istiyorlar ve maddi bakımdan zorlansalar dahi ellerinden geleni yapıyorlar. Parami memur ya da o türden biri olarak kazanmak değil de sanatla kazanmak istiyorum. Mesela müzik veya resimle. Klarnet ve az da olsa gitar çalıyorum ve eğer ustune ağırlık verirsem başarılı olacağımı dusunuyorum. Resim de aynen oyle. Sizce duygularımı dinlemeli miyim yoksa gelecekte pişman olup keşke der miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mozart veya diğer muzisyenlerin veyahut diğer sanatcilarin hayatını okuyup neden bende de öyle olmasın diye okulu bırakmanı falan önermem. Birincisi onlar da parasız pulsuz yaşamışlardı sen de öyle yaşarsın. Bence sen mesleğini bir eline al. Hobi olarak yaparsın dediklerini. Ama hayatta kalmak için aksiyon ariyorsan ikinci yol da makuldür.

• Bu ülkede onu yaparak aç kalırsın. Çalış ailenin dediği gibi mesleğini eline al ama sanatla yapmak istediklerinle uğraşmayı da ihmal etme.

• 2si bi arada yürümeyecek diye bir şey yok. sevdiğin şeyi okumak herkesin başına gelen bir talih değil ne yazık ki. İstediğin parametreyi "sıkmayan" bi bölümü okumaya çevirirsen bi taraftan sevdiğin etkinliği gerçekleştirebilirsin bana göre

• Haklısınız beyler. Bir an duygularımın esiri olmuşum. Teşekkürler...

• Okulu bitirdikten sonra ne yapmak istersen yapabilirsin zaten bence ama şuan okulu bitirmeye bakman en iyisi olur mesleğini eline aldıktan sonra istediğini yaparsın.
  • Lise 3'te aynı şeyleri ben de düşünmüştüm

Çalışmaya devam et fazla sorgulama.

Mesela "ygs'den sonra lys, sonra üniversite... üniversite'de rahatlayacam şimdi çalışayım" diye düşünürsen umudun olur gayretin olur üniversite hedefin olur çalışırsın.

ama, üniversiteye gidenlerden dinlersen üniversitenin hiç de öyle rahat olmadığını duyarsın muhtemelen. kızların teklif etmediğini falan.. :D

bazı şeyleri pek sorgulamamak lazım.

eğitim sistemi yanlış, evet.-> sistemi değiştirebilir miyiz, hayır -> yapacak bir şey yok, çalış

+ olarak, bu düşüncelerin 12. sınıfta değişecektir çok yüksek ihtimal

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çalışmak istemiyorum
    5 yıl önce açıldı
    Tıp okuyorum ama okumak saçma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hiçbi memurdan ressam, yazar çıkmaz unutma. 9 5 işi olsa dostoyevski öykü bile yazamazdı okulu bırakmak fazla iddialı ama.

• Sanatı hobi olarak edinebilirsin fakat para almak için yapmaya başladığında bir süre sonra soğuyacaksın, insanlar sen istedin diye senin kafana göre(o an ki durumuna göre) çizdiğin resimleri satın almayacaklar mesela. Veya kalkıp da kafandan istediğin bir şarkıyı gitarla çalıp söylediğinde önüne para atmayacaklar. Hoşlarına giden şarkıyı söylersen atarlar(Sanmıyorum atacaklarını ama..).
  • Benim bi arkadaşım mühendislik bitirdi ama çizim yeteneğide çok iyiydi. Yetenek sınavına girdi kazandı resim bölümünü şimdi 2. Üniversiteyi okuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.