Şimdi Ara

Okumamış insanlar okuyanların da sürünmesini istiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
6
Favori
52.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
273 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekbiumursanmaz -- 18 Eylül 2023; 19:9:50 >
  • Marx bunun teorisini yazdı zamanında. Lümpen proleterya yükselmek istemez aşağı çekmek ister. Keşke biraz okusanız.
  • Merhaba

Okul bitirince kendisini birşey sanmak ne ezik durumda olmaktır anlamakta zorlanıyorum.
    Gerçi nedenini atalarımız güzel söylemiş
    Okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır

Güle Güle..
  • Bence de ardahan üniversitesi işletmeyi bitirmiş bir kişi Microsoft'ta çalışmalı, adam sonuçta 4 yıllık bölüm pardon lisans mezunu boru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 6 Aralık 2018; 18:7:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skeull

Hayır sanırım arkadaşın bahsettği şey kendini geliştirme kısımı değil. En başta asgari ücretle işe başlamak. Evet bu oldukça yanlış zaten :D Dışarıdaki ülkelerde de böyle ama verilen bir baz maaş var ve bu gayet cüzi bir miktar. Sonrasında giderek yükseliyorsun. Bunun sebebi her yere boş boş üniversite açılması ve üniversitelerin niteliksizleştirilmesi. Hayır zaten olana da yatırım yapmıyorsun, bari boş boş üniversite açıp değerini kaybettirtme.
    Şuan dedikleriniz mantıklı ama bu işlere uzun vade olarak bakmak lazım üniversite açılıyor diye söylediğiniz laf için dedim, abd yi örnek alalım 330 milyon nüfus var 5500 kadar da üniversite var ve abd ye gelenlerin çoğu yurtdışından nitelikli insanların gelmiş olması, bize gelelim 180 200 'lere dayandı 80 milyonluk nüfus var 330 a 5500 80 e 200 bizim sıkıntımız şuan bu üniversiteler yeni açıldı ve zamanla nitelik kazanacak olmaları veya ülke gelişmeyecek üniversitelerde olduğu yer de sayıp zamanla kapanacak bunu bilemeyiz ama devlet geleceğe yatırım yapmak zorunda eğitim kalitesini arttırmak zorunda zaten o yüzden bu hamleler yapılır benim anlamadığım gençlik çok hemen oldu bittici bakıyor bu olaylara hani Türkiye şaha kalktı hani benim cebime giren çıkan yok diyor misal örnek hemen olmasını bekleyemeyiz böyle şeyleri aynı şekil üniversite açılıyor al işte üniversiteden mezun oluyorum bana bir şey katmadı dandik üniversite ee ne bekliyorsun daha 3 senelik 5 senelik üniversite bugün itü 1773 yılında kuruldu ve bugüne gelene kadar 244 yıl geçti, ülke ne kadar gelişiyorsa ona göre sahip olduğu şeyler gelişiyor misal üniversiteler..

Benim bugün gördüğüm ülkemizdeki iş gücü ilk 100.000 150.000 'e girenlerin mezun olduktan sonra iş bulabildikleri yani ülke olarak kapasite olarak 100 150.000 'e kadar olan insan gücünü işe alabiliyoruz ama sonrasını alamıyoruz bu insanlarda başka meslekler yapmak zorunda kalıyorlar ya da kendi işlerini farklı sektörlerde kuruyorlar bunu nitelikli iş gücü ve nitelikli insan olarak arttırırsak bu sayı 300 500.000 'lere kadar çıkabilir..

• Siz burada kavganizi edin ama buradaki sorunun büyük bölümü devlete ait o yuzden birbirinizi suclamaya gerek yok tepemizdekiler sacma sapan politikaları yuzunden siz kavga ediyorsunuz

• Valla bu ülkede okul okuyan adamın önü tıkalı. Eğitime verilen para ölü yatırımdır. Ne yazık ki ülkedeki gerçekler bu yönde.

• Okumayan insan değilde çekemeyen kendinden başkasının iyiliğini istemeyen insan öyle oluyor galiba. Aynı meslekte olduğun ve sırf sen bi kademe üstesin diye senin iyi olmanı istemeyen insan da var , okumayıp “ tabi sen okudun bu hakkın “ diyen insan da ... tamamen kişilik meselesi. Okyup okumamak değilde önce insan olmak dimi

• 38 yasindayim. Master seviyesinde akademik gecmisim var. Ingilizce, Hollandaca, Ispanyolca ve Fransizca'yi ana dilim gibi konusuyor, yaziyor, ve de okuyorum. Su bir burada dursun.

Hayatta bugune kadar iki seyin gercekligini cok net ogrendim.

1. Buyuk konusma basina gelir.
    2. Kismetinde yoksa agzinla kusta tutsan basarili olamazsin. O yuzden sahip oldugun hicbir donanima guvenip boburlenme.

Hayatin ne olduguna dair dusuncemse hayatta ne yaparsan yap sonunda maglup olacagin ve sana hicbirseyin kalmayacagi bir alem oldugu yonunde.

Devran dondukce sevenlerle sevilenler arasinda bir savas olacaktir. Eger sevilenler tarafindaysan vay haline. Buyuk olasilikla sevile sevile gecirecegin omur o sekilde sonlanacak. Hayatta mutlu bir son yok. Evlensen de, askere de gitsen, universiteyi de bitirsen, dolgun maasli ise de girsen hayatin kendisinde hicbir yerde mutluluk yok. Aktor Jim Carey nin bir lafi var. "Keske insanlar bir anligina da olsa benim yerime gecebilseler de mutlulugun sanda, sohrette veya para pul sahibi olmada olmadigini anlasalar."

Bunu yazinca da kendinizi semada kralligi olan spaghetti tanrisina adamayin. Isin realitesi insanoglu o kadar tirsak ki bu gercekligin altinda ezildiginden kendine kurmaca duzenler kurup toplu halusinasyonlara gebe ediyor. Zaten o duzenler de cogu zaman sevenler tarafindan kuruldugundan sonucta olan sevilene oluyor.

Cahilleri bazen kiskanmiyor degilim. Cunku farkinda olmamak, aklini teslim etmeyi secmek mutluluk getiriyor.

O zaman herkesin cahil olmasi dilegiyle. Zira gerceklik hicte mutluluk uyandiracak birsey degil.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hocam abd deki ortalama üniversiteler bizim üniversitelerimizden iyi yalnız bunu da biliyorsunuz umarım. Dediğiniz kağıt üstünde mantıklı gibi duruyor ama aslında değil olay bu zaten. Ülkenin en iyi üniversitelerine ayrılan bütçeye laboratuvarlara vesaire bak. Boşuna mı buradan mezun adamlar beyin göçü yapıyor? Veya biraz daha altını alalım. Ege üniversiteli mühendisler boşuna mı beyin göçü yapıyor? Ktü lü mühendisler? (zaten kendini yetiştirenler çıkabiliyor ancak.) Olay bu zaten, nüfusa vurup üniversite sayısına öğrenci sayısına sıralama aşağısına oranlayarak bu işleri halledemezsiniz. Gidişata bakılırsa bu sorun çözülemeyecek de zaten. Daha da beter olacak hatta. Siyasiler sürekli gündem değiştirsin. Ülkenin yarısından fazlası okumamış okuyanların yarısından fazlası niteliksiz eleman e tabi eğitim yerlerde olur ve bu insanlar böyle olur. Ülkenin başına geçenlerin derdi ülke değil ki derdi kendi cebi. CHP dediğin partiye bak, İktidarı zaten saymıyorum bile. Hadi MHP de de Türkeş'i baz alalım yine saptı yolundan? Kimleri seçiyoruz başımıza ya. Bir genç nasıl böyle konu açar hocam? Aklınız alıyor mu sizin?

• Benim çalıştığım özel sektörde diploması meslekle ilgili olmayan adamlar hem diplomalı çalışanla aynı maaşı hatta daha fazlasını alıyolar güzel ayak kaydırırlarsa da haketmedikleri halde üstünüz olabiliyolar hemde sırtlan vari hareket ediyolar. Dedikodu, mobbing, ayak kaydırma hep bunlarda iyi olanları işini hakkıyla yapanları tenzih ederim ama yarın patron olursam bu tip adamları kapıdan içeri asla almam aldığıma da asgari veririm asla yükseltmem bi güzelde ezer sömürürüm hiç vicdan yapmam ohhh.

Okuyan gençlere tavsiyesem liyakatın sallanmadığı bi bölümü okuyupta özel sektörde çalışmayın. Tıp, hukuk, mühendislik falan okuyun yada öğretmen olun devlete, belediyelere girmeye çalışın veyahutta liyakatın sallandığı ülkelere göçün diğer türlü tutunmanız sizin ayak kaydırma, mobbing, dedikodu yeteneklerinize ve torpilinize çok nadirende olsa işinizde tartışmasız en iyilerden birisi olmanıza kalmış bişey. Geri kalmış ülkelerde özel sektörde durum budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dribblingmaster -- 6 Aralık 2018; 22:4:33 >

• bir çok üniversite gerekli eğitimleri veremiyor malesef lise düzeyinde önlisans olan bir çok okul var o yüzden ben dört yıl lisans okudum yeaggg işletme okudum uluslararası ticaret okudum yeaagg diyenlerin eline senet versen dolduramaz durumda bu yüzden işe başladığınız zaman çok ayrı konuları ticaret zekayı kurtuluğu karşında ki kişiyi analiz etmeyi piyasayı öngörmeyi öğreniyorsunuz.

Bu yüzden ben dört sene bitirdim hadi bana iş verin çok saçma bir konu versek ne olacak senet bilmez banka işi bilmez ticari zeka yok iş kültürü nerde ne konuşacağını bilmez iş işte öğrenilir. Bu kadar basittir.

Ha diğer bir grupta okudunda noldu olum bak bana tornacıyım işte ne güzel bak bana araba tamircisiyim noldu olum okudunda gel yanıma çırak olarak başla deyip içinde ki ezikliği mevcut durumdan faydalanıp sanki sizin hiçbir vasfınız yokmuş gibi sizi aşağılamaya tek doğrunun kendisinin yaptığını ispatlamaya çalışıyor.

Bu iki durumda oldukca sakıncalı.

Örneğin herhangi bir bölümden mezun oldunuz insanlar sizi işe alırlar diplomanıza hayata bakış açısına saygı duyarlar size bu işi öğretirler sonra zaten kendi kendinize ben hiçbirşey bilmeden mezun olmuşum dersiniz gerçeği anlarsınız.Bunun bir çok örneği var. Örneğin muhasebe bugün yeni mezun muhasebeden birisini getirin karşısına 3 senelik bir muhasebeciyi koyun ve bu kişi okuldan mezun olmamış olsun sadece işi işte öğrenmiş olsun o yeni mezunu paramparça eder. Üzgünüm ama gerçek böyle.

Bu dediklerimden sonra yeeaagg sen lise mezunumsuun demeyin bende üniversite mezunuyum.

Üniversiteye gitmeden önce samsung da çalışıyordum. Birtane arkadaş geldi ben lise mezunuyum 1 sene felan olmuş orda çalışıyorum hesap kitap çözmüşüm neyse geldi arkadaş ziraat mühendisiydi sanırım mağaza temizlenecek iş yapmıyor diyor ki üniversite mezunuyum iyi de buranın şartları bu ya yap yada git akşam oldu kasa yapılacak bende yaparım ne var ki sürekli bir insanı aşağılama modunda bir oldu iki oldu gel dedim kasayı yap oturdu 10dk sonra 50tane soru sordu bana demek ki dedim biraz beklemen öğrenmen gerekiyor oturdum en baştan tekrar yaptım ya kardeşim bilmiyorsun harvard mezunu olsan ne olacak bilmiyorsun yani uzatma işi öğren sonra gittim üniversiteye döndüm ve hayatım boyunca hiçbir zaman onun yaptığı hareketlere hak veremeyeceğimi anladım. Yok yani oxforuda bitirsem karşımda ki insana o muameleyi yapmazdım. Herkes ekmek parasını kazanıyor yaptığımız işler bize bir statü kazandırmamalı. Belki borcu vardır evlidir bilemem yani kimi neye göre aşağılayabilirim ki. Bu bozuk zihniyetler yüzünden bir çok kişi giyim mağazalarında perakande marketlerde veya buna benzer yerlerde sırf beni ezik görürler diye çalışmıyor. Çok yazık. Oysa bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerine baktığımız zaman bunu göremiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 6 Aralık 2018; 19:58:20 >

• Şu Yazılanlara bakıyorum da:

Öğretmenler 3 ay yatıyor diyenler arkadaş sizde öğretmenlik yapın o zaman

Bu açıdan baktığında hakimlerde adli tatillerde yatıyorlar O zaman

Meclisteki ler zaten çalışmıyor o zaman

Kim tutuyor sizi öğretmen olmamanız için ya da milletvekili ya da hakim bu memlekette Sen erzurumlusun hakim öğretmen olamazsın sen Hakkarili sin öğretmen olamazsın sen Edirne Listen asker olamazsın demiyorlar ki herkes özgür şimdi üniversite okuyacaksın lisans diploması alacaksın bu memlekete insan yetiştireceksin ama asgari ücret alacaksın öyle mi Asgari ücretin kelime anlamını biliyor musunuz çok zannetmiyorum sizin mantığınızla bakarsak bir tezgahta salatalık muz ananas kivi bunların hepsinin aynı para olması lazım çünkü hepsi yeniyor değil mi Neden biri 5 lira da diğeri 2 lira

Oturduğun yerden bir halt olamazsın değerli kardeşim zaten tahminen de bir halt değilsin

• Konuyu gördüğümde işte soru bu dedim.

• Türkiye Cumhuriyeti tarihinde üniversite okumuş kesimin hiç bu kadar aşağı düşürüldüğü bir dönem yok. Ülkeyi tepeden tırnağa cehalet yönetiyor. Mevcut hükümet filan meselesi değil. Bütünüyle.

• What are you talkin about men? (neden bahsediyorsun). Okuyan eşşekler çoğunlukta uyandırayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuyanlar da okumayanların sürünmesini istiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmayan insanlar yazan insanlar hakkında ne kadar çok şey yazıyorlar öyle değil mi

• Or-Chan O kullanıcısına yanıt
    İyi bir noktaya değindin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.