Şimdi Ara

Okumamış insanlar okuyanların da sürünmesini istiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
6
Favori
52.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
273 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesele okuyanlarında birşey öğrenememesi ,onu eğitim verenlerinde bilgili olmaması.. Üniversiteler kalitesiz ancak iş hayatına girince tecrübeyle öğreniyorsun.Bu nedenle üniversite mezunu yerine piyasadan gelenle çalışmak istiyor firma sahipleri...üniversiteliler bu nedenle işsiz kalıyor

yani okuyanlar o kadar iyi durumda değil torpille yada şans eseri memur olmuşsa o başka. Zaten onun içinde üniversiteye gitmeye gerek yok (yada 250ye varan üniversite var 8 milyon öğrencisi var Almanyada 3 milyonmuş ) lise mezunu bile müdür yardımcısı olunuyor torpilin varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şark kafası bu, orta doğu kafası.

• quote:

Orijinalden alıntı: limoncuabi

Haklısınız o maaşlar öğretmene çok 3 bini bu devirde kim kaybetmiş yatak yata para ohhh ne ala .
    3000 mi
    6000 den fazla alıyorum

• barabum kullanıcısına yanıt
    İşte bunlar öğretmen 6 bini buna veren devlet kalkınmayı bekliyor.

• İşe göre değişir, bazı meslekler diplomayi alinca değil çalışmaya başlayınca öğrenilir. Nerden mezun oldunuz bilmiyorum ama 20 yıl motor tamirciliği yapmış adama çıkıpta yeni mezun olmuş otomotiv öğrencisi ahkam kesemez. Universiteler yuzde 80 teorik, uygulama da deneyim kazanarak oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skeull

Hocam abd deki ortalama üniversiteler bizim üniversitelerimizden iyi yalnız bunu da biliyorsunuz umarım. Dediğiniz kağıt üstünde mantıklı gibi duruyor ama aslında değil olay bu zaten. Ülkenin en iyi üniversitelerine ayrılan bütçeye laboratuvarlara vesaire bak. Boşuna mı buradan mezun adamlar beyin göçü yapıyor? Veya biraz daha altını alalım. Ege üniversiteli mühendisler boşuna mı beyin göçü yapıyor? Ktü lü mühendisler? (zaten kendini yetiştirenler çıkabiliyor ancak.) Olay bu zaten, nüfusa vurup üniversite sayısına öğrenci sayısına sıralama aşağısına oranlayarak bu işleri halledemezsiniz. Gidişata bakılırsa bu sorun çözülemeyecek de zaten. Daha da beter olacak hatta. Siyasiler sürekli gündem değiştirsin. Ülkenin yarısından fazlası okumamış okuyanların yarısından fazlası niteliksiz eleman e tabi eğitim yerlerde olur ve bu insanlar böyle olur. Ülkenin başına geçenlerin derdi ülke değil ki derdi kendi cebi. CHP dediğin partiye bak, İktidarı zaten saymıyorum bile. Hadi MHP de de Türkeş'i baz alalım yine saptı yolundan? Kimleri seçiyoruz başımıza ya. Bir genç nasıl böyle konu açar hocam? Aklınız alıyor mu sizin?
    Sizinde haklı olduğunuz durum var mantıklı yazmışsınız ama başka da çözümü yok bir akp geldiği zamanlar hep şikayetler şu idi ülke de üniversite az diye 80 'lerde idi akp geldiğinde üniversite sayısı yanlış bilmiyorsam ve 180 200 e çıktı işte o ara öss ye giren sayısı 2 milyonlara dayandı ya da geçmişti hal böyle olunca bu birikme her sene daha da artıyordu hal böyle olunca da devlet üniversite sayısını arttırdı ama üniversite yeni makale sayısı az hoca az kaliteli hocalar az üniversiteye ar ge için ayrılan paralar az bu yüzden kalite bekleyemiyorsunuz yeni açılan üniversiteler de..

Ve ben MIT ile haber okudum abd 'deki en iyi üniversite diyebiliriz tam ar ge ye geçen yıl mı ne 1 milyar dolar ayırmışlar ar ge ye ben itü de bir ara haber okumuştum itü ar ge ye 1 milyon tl ya da dolar ayırdı diye haber yapılmıştı o sene için ikisi de aynı sene idi sanırsam ve dedim aradaki farka bak itü 1 milyon tl ya da dolar mit 1 milyar dolar ayırıyor eee haliyle en iyi ar ge çalışmalarının da mit çıkmaması saçma olurdu dimi, yanılmıyorsam darpalar atlaslar mit ten çıkıyor ya da birisi tam emin değilim haber okumuştum onunla ilgili yani kısacası üniversite açmasanız öss kapılarında milyonlarca öğrenci birikmesine şahit oluyorsunuz üniversite açıyorsunuz birikme azalıyor ama bu sefer de kalite de azalıyor o yüzden bu sistem daha düzeltilebilir mi eyvallah illa daha iyisi vardır yoktur diyemem ama bizim ülkenin kapasitesi belli insanının iq su belli şimdi siz söyleyin ne yapalım yapmamız lazım..

Abd 'de o 5500 üniversitenin hepsinin başarılı olmadığını siz de biliyorsunuzdur 1000 tane çıkar mı kaliteli üniversite merak etmiyor değilim..

• quote:

Orijinalden alıntı: limoncuabi

4 mü ahhahah öğretmen mı alıyor 4 bini 4 alıyorsa bunlar önüne gelene güzel muamele yapması lazım . Ama ağlıyorlar gerçi baştakilere muamele yapsa yeter
    Sen ne işle meşgulsün?

• quote:

Orijinalden alıntı: barabum

3000 mi
    6000 den fazla alıyorum

Alıntıları Göster
    Sizde ek ders yok galiba? Ben 9 binden fazla alıyorum.

• diploma o konuda eğitim aldığını gösterir ,tecrübeli olduğunu değil
    iyiymiş o zaman ömrünü mesleğine vermiş birisi ile ,yeni mezun aynı mı olsun yani ?

siz daha en baştan biliyorsunuz okuduğunuzda ne olacağını
    aksine keşke herkes üniversite okumasa da ,diğerlerinin değeri olsa

sonra şu zamanda üniversite okumamış % de kaç var ? ,hiç okumayan askere gitmemek için açıköğretim okuyor

ehliyet aldığında da tecrübeli sayılmıyorsun ,tecrübe edinene kadar yanında tecrübeli birisinin olması her zaman faydalıdır ,bu konuda bir aralar çalışmalar vardı ,belli bir süre yanında tecrübeli şoför olmadan araç kullanılamayacaktı ama ne oldu bilmiyorum

sen daha çalışma hayatına başladığında göreceksin ,özel firmada patron lise mezunu deneyimli ustaya senden daha fazla önem verdiğini görünce :)

insanoğlu bencildir hep bulunduğu ortamda en iyisinin kendine verilmesini ister ,ileride sende tecrübeli olduğunda eminim bu dediklerinin tersini söyleyeceksin :)

• Çoğu kişiye katılmakla birlikte ülkemizde şu kafa yapısı mevcut işverenlerde.

Ben bu çalışandan nasıl daha fazla yararlanırım ?

- Sigortasını mı kessem ?

- Fazla mesai yaptırıp mesai ücretlerini vermeyim.

gibi düşünen fazla sayıda işveren mevcut
  • En basiti bir cafeye yada bara garson olarak çalışmaya gidersin. (Tanıdık vasıtasıyla)

- Hemen garson olacağını sanıyorsan yanılıyorsun.

- Önce seni bulaşık yıkamaya atar. Bütün cafenin barın bulaşığını sana yıkattırır.

- Diğer garson beyler ayakta manken gibi bekler masalar boşalacak kibar beylerimiz boşları toplayacak yada yeni gelen müşterilere bakacaklar.

Hani garson olarak işe başvurmuştuk ne oldu ? Birden bulaşık yıkarken bulduk kendimizi

Tabi ertesi gün işi bıraktım. Ben işi bırakıyorum da demedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 7 Aralık 2018; 7:9:53 >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten bir ülkenin 1000 tane kaliteli üniversitesi olsa daha ne istiyorsun? Görmüyor musun adamlardaki teknolojiyi, bilimi. Normal mi bu sence? Bizde say desem 5 i geçecek mi sanki? O da her dalda iyi olan yok, tıpta iyi olan mühendislikte iyi olan diye sayarsın. Bizde de bari ona oranla 40/200 falan bişey olsa her dalda iyi olan. Bu durumdan iki kat daha rahattık, bakın en az diyorum. En az.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Ve yani, akp başa gelirken üniversite azlığından yakınılıyormuş falan. Bunları geçmeli o insanları zaten takmamalı. Sayacağınız 5-6 üniversite haricinde geri kalanlarda hiçbir şey yok. Meslekhane-ticarethane olmuş. Yav üniversite bu mudur? O sayacağınız 5-6 üniversiteye de bireyler kendini yetiştirip daha iyi üniversitelere geçiş için basamak olarak bakıyor çoğunlukla. Mesela benim gibi. Avrupada amerikada hangi genç odtüye gidicem mühendislik okuycam bilim yapıcam diyor? Kendi ülkende bile yok neredeyse bu. Zaten istesen de yapamıyorsun, önünde daima bir engel var. Bakın odtü diyorum, hadi vakıflarda yapma olasılığın var. Zirve bunlar sonuçta.

• Hocam universite okumakla hersey bitmiyor ne yazikki. Ayrica her universite okuyan bitiren basarilida degildir. Eger oyle olsaydi dunyada her universite mezunu super zeki olurdu. Ben iki tane okul bitirdim. Bi tanesi ozel bir okuldu. Ben tam burslu okumustum. Ama inan burssuz para ile okuyanlar vardi iste onlardan daha dost islemi dogru duzgun yapamayan adamlar mezun oldu paranin gucu sayesinde. Sence bu insan ulkeye cok faydali olabilir mi?

Universite okumak bir kistas buna katiliyorum. Ancak her okul okuyan da super zeki akilli degildir. Disarda nice insanlar var okuyamamis, ancak akli ve zekasi sayesinde nerelere gelmis.

• Siz bir de SGK ve savcılıkları görseniz ağlarsınız.

• Okuyanlar ben dirsek çürüttüm bunlardan üstünüm diyor, okumayan ben yıllardır köpek gibi çalışıyorum agaa diyor. Sonuç olarak her yerdeki gibi başarılı bir insan diğerinin başarısız olmasını istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 7 Aralık 2018; 8:17:41 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 10:33:7 >
  • Amaçlarına ulaştılar işte.
    Ha birde ilk sayfalarda çalışana ekmek var gibi zırlamışlar yine, güzelik o liyakatın olduğu yerlerde olur, torpilin cirit attığı yerlerde değil.

ha zaten bu devird üniversite okumayan gence rastlamadım desem yeridir.
    içi boşlatıldı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 7 Aralık 2018; 8:42:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skeull

Hocam zaten bir ülkenin 1000 tane kaliteli üniversitesi olsa daha ne istiyorsun? Görmüyor musun adamlardaki teknolojiyi, bilimi. Normal mi bu sence? Bizde say desem 5 i geçecek mi sanki? O da her dalda iyi olan yok, tıpta iyi olan mühendislikte iyi olan diye sayarsın. Bizde de bari ona oranla 40/200 falan bişey olsa her dalda iyi olan. Bu durumdan iki kat daha rahattık, bakın en az diyorum. En az.
    Bak şimdi oran / orantı hesabı yaparsak başka yola çıkmış oluyoruz ve diyoruz ki 1000 üniversite 5500 'de 5,5 kata tekabül eden bir sayı biz de 200 oldu ise bunlara özelleri de dahil ettim aslında özellerin çoğu çöp gibi üsküdar 'ın üniversitesi var apartmandan bozma gibi ama 200 dedim yine de 5 e böl 40 yapar 40 üniversite yok ama ülkemizde özellerle birlikte atılım okan bilkent beykent medipol bunları yabana atma sayılı üniversiteler arasındadırlar ve bunlarla birlikte 20 30 'a kadar iyi üniversitemiz var odtü itü boun hacettepe kocaeli anadolu osmangazi uludağ gaziantep ytü istanbul marmara gtü sakarya ankara lütfen bu üniversiteleri yabana atma derim iyi kötü bizde de 20 rahat var 30 a kadar çıkar ve sayı olarak yine dengede gibi görünüyor ama abd 'nin sayısı 1000 lerde olunca daha büyük oran orantı yapınca benzer çıkıyor abd 'nin 1000 üniversitesi iyi dedi isem abd ye göre iyi Dünya 'da ilk 1000 üniversite anket yapılsa 1000 'i de hatta bırak 500 'ü abd 'den giremez listeye Dünya 'da 200 ülke var bunun 100 'ünü katsak 10 ar tane üniversite soksak 1000 sadece bunlar yapıyor o yüzden abd 'den 500 zor girer Dünya listesine ama ben abd olarak bakınca bizdeki gibi 1000 tane olsun dedim..

Adamlardaki teknoloji de bana göre yüzde 10 20 kendi ülkesinin insanları olur kalanı hep o ülkeye beyin göçü ar ge olarak yüksek paralar ayrıldığı için insanların geldiğini düşünürüm.. Ama ülke artık beyin göçünü hindistan 'a ve çin 'e kaptırıyor son yıllarda asya ülkelerine çok talep var özellikle hindistan 'da bilişim üzerine yazılım üzerine feci göç dalgası var sektör buraya kayıyor artık..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.