Şimdi Ara

Okumayan adam daha zengin oluyor.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
6.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • liseli zengin olacam ,ünili memur olacam dermiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RsnBrg

quote:

Orijinalden alıntı: 53 PEKER 53

quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

hocam yazdıklarını okumadım.çok uzun zaten.zengin olacak mıyım şimdi?

Bari bunu okuyaydın

"Okumayan adam daha zengin oluyor.."

• quote:

Orijinalden alıntı: TRmilitary.

quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

Aklı olan dışardan okula gidip çalışan adamdır Kimse üzerine alınması ama okula gitmek bana saçma geliyor vakit kaybından başka birşey değil dışardanda isteyince okunulabiliyor...Arkdaş ortamı için gidiliyorsa o zaman mantıklı olabilir...

+131904812341231

Aynen agam.Lise kadar saçma bişey yok yarın öbür gün işe girdiğinizde size üniversite diploması soracaklar yada deneyimlerinizi millette halen lise lise diye diretiyor.Gidin açıktan okuyun liseyi üniversiteyide kazanın paşalar gibi.Amcaoğlum akşam lisesi mezunu şuanda Yunanitan'da burslu üniversite okuyo.Adam lisenin önünden geçmedi şuanda çatır çatır üniversitesini okuyor.Biz okudukta ne oldu ? sürünüyoruz.

Yunanistan'da üniversite öyle çok da matah bir şey değil. Açıkcası lise saçma da değil.

Tabi bu biraz da size bağlı. Lise sizin için arkadaşlarla muhabbet ettiğiniz bir mekandan fazlası değilse, hayatınız boyunca bir kez 2-3 ay düzenli ve sıkı olarak ders çalışma temponuz olmadıysa, gereksizdir lise. Zorlamanın mantığı olmaz. Dışarıdan bitirip, aynı zamanda iş hayatına erken atılmak daha mantıklı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

O yaşta çalışmaya başlayınca ziyan olan gençliğin ne olacak peki?

Sabah 7de okula gidip 5 de dönüyorum.Nerde yaşayacağım gençliği mi ? İşte en azından özgür olur

Bir işte çalışsaydın böyle düşünmezdin. 15 yaşındaki adamın yapacağı iş amelelik veya getir götür işleridir. Sabahtan akşama kadar 3 kuruş için çalışır eve geldiğinde de yorgunluktan uyur kalır. Patron sürekli bağırır hatta ana avrat sövenler bile olur.

Konuyu açan arkadaşın dediği gibi yaşayanlar 25 yaşında cebinde milyarlar olan bir odundan başka birşey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: samilton

quote:

Aklı olan dışardan okula gidip çalışan adamdır Kimse üzerine alınması ama okula gitmek bana saçma geliyor vakit kaybından başka birşey değil dışardanda isteyince okunulabiliyor...Arkdaş ortamı için gidiliyorsa o zaman mantıklı olabilir...

+1

liseye 3 ay kadar gittim, terk ettim. Şuan açık dan bitirmeye çalışıyorum. Ayrıca Haftalık 300 tl = Aylık 1200 tl gelirim var. Yaşım daha 17

Seninki benim söylediğimdende iyiymiş dostum hangi işi yapıyorsun gelir iyimiş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Compute®

quote:

Orijinalden alıntı: B.i.o.n.i.c

Herşey para mı? Kültür denen şey nolacak?

sürekli okulda bi fırsatla karşılaşamaz ki insan senenin 12 ayının 9 ayı okula giden bi çocuk mu daha çok fırsatla kültürle karşılaşır yoksa sürekli dışarda çalışıp para kazanıp hayatını eline alan çocuk mu daha çok hayatın fırsatıyla karşılaşıp kültür sahibi olur. 24 saat çalışmıcak zaten elbet kültürlenebilir. okul kültür kazandırmıyor zaten.Ama sen bana bakma böle atıp tutsam da biz de okuyoruz üniversitede. sadece öle aklıma geleni söylüyorum. bekara karı boşamak kolay

• Duzgun bir universiteden mezun oldugunda 3000TL maasla ise basliyorsun. Yani 3 senede fark kapandi.
  • maddi anlamda farkı en geç 5 senede kapatırım

manevi anlamda farkı hayatı boyunca kapatamaz
  • quote:

Senin düşündüğün mantık herkeste olsa ne doktor ne mühendis ne avukat ne de benzeri hiçbir meslek olmayacaktı. Hasta olunca berbere mi gidecektin?Sen gerçekten çok akıllıymışsın arkadaşım.

quote:

Orijinalden alıntı: K-O-A

maddi anlamda farkı en geç 5 senede kapatırım

manevi anlamda farkı hayatı boyunca kapatamaz

Manevi anlamda fark okuyan adamdadır zaten. Okumuşsun eline diplomanı almışsın kolunda bir altın bilezik var daha iyisi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 5 Şubat 2012; 22:40:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

quote:

O yaşta çalışmaya başlayınca ziyan olan gençliğin ne olacak peki?

Sabah 7de okula gidip 5 de dönüyorum.Nerde yaşayacağım gençliği mi ? İşte en azından özgür olur

Bir işte çalışsaydın böyle düşünmezdin. 15 yaşındaki adamın yapacağı iş amelelik veya getir götür işleridir. Sabahtan akşama kadar 3 kuruş için çalışır eve geldiğinde de yorgunluktan uyur kalır. Patron sürekli bağırır hatta ana avrat sövenler bile olur.

Konuyu açan arkadaşın dediği gibi yaşayanlar 25 yaşında cebinde milyarlar olan bir odundan başka birşey olmaz.

Çoğu hocanın o patrondan farkı yok Ayrıca Beyinsiz ağır iseli toplulukta cabası

• okumak sadece para kazanmak için değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Colibri.

quote:

Senin düşündüğün mantık herkeste olsa ne doktor ne mühendis ne avukat ne de benzeri hiçbir meslek olmayacaktı. Hasta olunca berbere mi gidecektin?Sen gerçekten çok akıllıymışsın arkadaşım.

Dersleri kötü olupta okula gidenlerden bahsediyorum 2.alıntımda bunun altını çizdim ...Gerçekten Okulda geleceği olan insanlardan bahsetmiyorum

• Ne kadar sığ düşünenler var .
    Yazmış açıkta okuyorum , çalışıyorum şu kadar gelirim var . . O kadar gelirin varsa bu yaşta 50 yaşına geldiğinde de o kadar gelirin olacak .
    Yok zenginlere bakın,hiç biri okumamış diyenler olmuş .
    Elbette iş dünyasında başarılı olanlar arasında lisans eğitimi almayanlar olabilir .
    Ama onların gençliklerindeki şartlarla şimdi ki şartlara bakmak lazım .
    Haa belki şansınız yaver gider istediğiniz hayatı yaşayabilirisiniz ama zaten işinizi tamamiyle şansa bırakan bir insansanız istediğinizi elde etsenizde bi anlamı olmayacaktır.
    Yani her okuduğunuza , her izlediğinize , duyduğunuza inanmamak lazım .
    Okumanın kültürel açıdan tatmini , kişisel gelişime katkısını hiç söylemiyorum bile . Yanlış anlaşılmasın kültürel gelişim sadece üniversiteye gitmekle olmaz ama en azından yeni kapılar açar .
  • Eğitim sistemi değişmedikçe bu insanlar böyle konuları açmaya devam edecek, haksızda sayılmazlar,
    insanlar bazı mesleklerde kendini geliştirip çalışdığı yeri bile alabilecek duruma geliyor.
    3 idiots filmi'ne izlemediyseniz tavsiye ederim bu tür konularada yer verilmiş, binlerce diplomalı işsiz sağda solda sürtüyor günümüzde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 5 Şubat 2012; 23:07:51 >
  • quote:

Tam benim kafadansın :D hem 2 uni birden okuyorum hem çalışıyorum. Arkadaş çevrem yeteri kadar var. Okula gitmek baba parası yemek ve zaman kaybından başka bşy değil bence.
  • Okuyarak çok daha iyi yerlere gelinebilir.Derslerinde başarıluı bir birey;
    1-Devletin bursluluk sınavı var,kazanırsan 3 ayda bir 300 tl veriyo.
    2-Dershaneler başarılı öğrencileri ücretsiz kabul ediyo üstelik ciddi anlamda dereceye giren öğrencilere gerçekten üst düzey elektronik cihazlar kazanıyo.
    3-Ayriyetten üst düzey başarılı bir öğrenci devletten aldığı burs ve ödüllü dershane sınavlarından kazandıklarını satarsa köşelik olur :D

Birden içimden geldi .d
  • Para için okumuyorum. Öyle olsa yaşadığım ilde tıp fakültesi yazar, rahat rahat(!) okur, mezun olur bi de ailemin istediği biriyle evlenir paranın tadını çocuklarımla çıkarırdım. Yav he he. Işi yokuşa sürdüm. Başarısız bi mühendis olucam, yüksek parada gözüm yok. Evlenmezsem para gitmez. Istediğim, kendi bulduğum insanla evleneceksem evlenmim zaten. Çocuk da masraf zaten. Aman gereksiz konular bunlar. Şimdilik en azından.
  • 15 yaşında adam nasıl ve nerden 500 lira alabiliyor
  • Okuyana toplumun bakış açısı vardır , saygı görür mevkisi vardır vsvs. Okumaya değer.
  • bir insan en az meslek yüksek okulu okuması kanaatındayım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.