Şimdi Ara

Okumayan adam daha zengin oluyor.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
6.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bir çoğunuz lise üniversite dönemlerindesiniz.

hayat oradan baktığınız gibi değil bunu unutmayın.şimdi dersiniz senden daha iyi hayatı bilirim falan;arkadaşlar kaçınız zabıtalardan polislerde ndayak yediniz inşaatlarda kum çakıl çimontı sırtladınız..kaçınız yağmur altında saatlerce anket yaptınız. 14-15 saat ayakta satış yaptınız vs vs. yapdınız.bir çoğunuz sıcak yatağınızdan dizüstü tablet bilgisayarlarınızdan brada atıp tutuyorsunuz...

Şunu unutmayın çabalamadan başırınızı göremezsiniz.derslerinize asılın bakın bakalım yapabiliyormusunuz...eğer umut var ise devam edin yılmayın çalışın arkadaşlar ve sayısal bölümde okuyun.

üniversitede ise ya tıp yada matematik öğretmenliği okuyun.asker yada polis olma şansınız var ise kısa yoldan oraya geçin.

Zeki olmak ile tembel olmayı karıştırmayın.zeki olmak laf koymak lafı başka yerlere çekmek ticaret yapmak yalan söylemek parayı nasıl kazanırımı bilmek parayı tutmak vs vs.

* hiç bir zaman unutmayın hayat kitapların yazdığı gibi değil,kendi kurallarına göre yaşanır.bu kurallar okulda değil hayatın içinde öğrenilir....
    *Parayı kazanmayı değil parayı harcamayı öğrenmelisiniz para her çekilde kazanılır
    * yalan söylerken yüzünüz kızarıyor ise ,insanlar ile konuşurken şekilden şekile giriyor utanıyorsanız eğer okuyun arkadaşlar.
    *yalakalığı öğrenin yoksa her yerde kaybedersiniz.
    *gençliğiniz en büyük sermayeniz düşünün tasarlayın yapın hiç bir zaman hayallerinizden sevginizden aşkınızdan hayatınızdan umutlarınızdan vazgeçmeyin..

• önceden 8. sınıfı bitiren öğretmen falan oluyomuş önceden iyiymiş ne diyeyim
  • Bana göre önemli olan kazanılan paraların fazlalığı değil o paranın nasıl kazanıldığı , Biri oturarak diğeri ise çalışarak (detaya girmiyorum)
  • İşin Özü:Okumadan zengin olan adamlar girişimcilikleriyle yapıyorlar bunu.Bu ruhu kazanamazsanız eğer okusanız da kendinize orta halli bir iş bulmaktan ileri gidemezsiniz.Üniversite insana yapabilecekleri hakkında fikir veren bir kurum.İnsan üniversiteden önce ve sonra diye ikiye ayrılır bence.Yok böyle değil diyorsanız siz üniversiteyi beyniniz elinizde okudunuz demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berny49

arkadaşlar bir çoğunuz lise üniversite dönemlerindesiniz.

hayat oradan baktığınız gibi değil bunu unutmayın.şimdi dersiniz senden daha iyi hayatı bilirim falan;arkadaşlar kaçınız zabıtalardan polislerde ndayak yediniz inşaatlarda kum çakıl çimontı sırtladınız..kaçınız yağmur altında saatlerce anket yaptınız. 14-15 saat ayakta satış yaptınız vs vs. yapdınız.bir çoğunuz sıcak yatağınızdan dizüstü tablet bilgisayarlarınızdan brada atıp tutuyorsunuz...

Şunu unutmayın çabalamadan başırınızı göremezsiniz.derslerinize asılın bakın bakalım yapabiliyormusunuz...eğer umut var ise devam edin yılmayın çalışın arkadaşlar ve sayısal bölümde okuyun.

üniversitede ise ya tıp yada matematik öğretmenliği okuyun.asker yada polis olma şansınız var ise kısa yoldan oraya geçin.

Zeki olmak ile tembel olmayı karıştırmayın.zeki olmak laf koymak lafı başka yerlere çekmek ticaret yapmak yalan söylemek parayı nasıl kazanırımı bilmek parayı tutmak vs vs.

* hiç bir zaman unutmayın hayat kitapların yazdığı gibi değil,kendi kurallarına göre yaşanır.bu kurallar okulda değil hayatın içinde öğrenilir....
    *Parayı kazanmayı değil parayı harcamayı öğrenmelisiniz para her çekilde kazanılır
    * yalan söylerken yüzünüz kızarıyor ise ,insanlar ile konuşurken şekilden şekile giriyor utanıyorsanız eğer okuyun arkadaşlar.
    *yalakalığı öğrenin yoksa her yerde kaybedersiniz.
    *gençliğiniz en büyük sermayeniz düşünün tasarlayın yapın hiç bir zaman hayallerinizden sevginizden aşkınızdan hayatınızdan umutlarınızdan vazgeçmeyin..

özellikle şu kısım:yalakalığı öğrenin yoksa her yerde kaybedersiniz. gerçekten çok doğru

• Genellemek doğru olmaz fakat aklını kullanan olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egerasim

quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

O yaşta çalışmaya başlayınca ziyan olan gençliğin ne olacak peki?

hayatı genç yaşta öğrenmeye başlamak inanki ilerleyen zamanlarda daha çok işine yarıyor insanın ..Çalışan bir genç okuyan bir gence göre daha çok şeyler yaşamış ve hayatın gerçek yüzünü görmüş demektir evet ziyan oluyor ama kimisi gençliğinde ziyan olup akıllanır kimiside hayatı boyunca...

demek kendını boyle avutuyorsun he

Anlamaman çok normal. Doğum günü 14 Eylül 1998;

• arkadaşlar amacım reklam yapmak değil sadece bende arkadaşlar hemfikirim

şimdi benim 3 amcam var 4 kardeşler bunlar 3 kardeş okumadı ve meslek sahibi oldu 1 amcam şu anda müdür mavini bu müdür mavini amcam anlattıklarına göre çok zor şartlarda okumuş neyse bu 3 kardeşten 1.amcam şu anda bayağı zengin epeyce 2.amacam bu amcam buda zengin okumadı ama şu anda kariyer sahibi adam kültürlü diyelim biz neyse3. babam bizde onlar kadar olmasakta durumumuz allaha şükür iyi bu öğretmen olan amcamın bi evi vide arabası var fakat evi tokilerde yani 2 sene daha ödeyecek arabasıda peugeot bipper 2010 olması lazım haliyle adamın borcuda var bu 3 kardeşin evi falan hep kendine arabası falanda var neyse ne kadar çalışırsan o kadar yersin olay bu yani önemli olan okumak değil işinin ehli olmak...

Okuyun önerilir...

Ekleme:Hem okuyup hem çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMuRaT25 -- 6 Şubat 2012; 14:21:25 >
  • 25-26 yaşınıza geldiğinizde 1000 tl maaş ile size maaş veriyor diye kendini adam sanan insanların yanında çalışıp onların bağırıp çağırmalarına maruz kaldığında okumanın değerini anlarsın da iş işten geçer.

Okul sırf para kazanayım mesleğim olsun diye okunmaz.

Edit: Yazım Hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrDraius -- 6 Şubat 2012; 16:09:40 >
  • saçmalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

25-26 yaşınıza geldiğinizde 1000 tl maaş ile size maaş veriyor diye kendini adam sanan insanların yanında çalışıp onların bağırıp çağırmalarına maruz kaldığında okumanın değerini anlarsın da iş işten geçer.

Okumak sırf para kazanayım mesleğim olsun diye okunmaz.

gerçekten çok güzel anlatmıssın bu insanlar okumayı ne zannediyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan1819202122

quote:

yaptığı hesaba göre 25 yaşında 75 bin tl parası oluyor..25 yaşında gençliğini yaşar.

kı bı sekılde ustune bıraz daha koyup kendı ısını bıle yapabılır asıl hayat zaten o zamandan sonra baslıycaktır o kısı ıcın

steve jobs unı yarıda bırakmıs bırısıdır bunun gıbı mılyon ornek var tabı herkes onlar gıbı degıl o ayrı konu ama hersey okumakla olmuyo ne okuyanlar var ayı ayı ıscısıne saygısı yok flan flan once ınsan olsun yoksa kımsenın saygı duycagı yok okul okudu dıye.

@MrDraius dedıgı de dogru tabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaçalı -- 6 Şubat 2012; 15:30:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: merthaberdar

quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

quote:

Sabah 7de okula gidip 5 de dönüyorum.Nerde yaşayacağım gençliği mi ? ''İşte en azından özgür olur

''İşte en azından özgür olur''

nickinin hakkını veriyosun hocam

Özgür olur derken en azından saç,kıyafet,hareketlerinde,davranışlarında vs .özgür olabilir.Onu kastettim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sabah 7de okula gidip 5 de dönüyorum.Nerde yaşayacağım gençliği mi ? ''İşte en azından özgür olur

Özgür olur derken en azından saç,kıyafet,hareketlerinde,davranışlarında vs .özgür olabilir.Onu kastettim

özgür olmak dediğinde istediğini yapmak gelir akla kıyafetse özgürlük okulda olduğu gibi her işinde kendine göre kıyafeti vardır hareket davranış olarak özgür olabiilir demişsin ama okul hareket davranışın en rahat olduğu yerdir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

özgür olmak dediğinde istediğini yapmak gelir akla kıyafetse özgürlük okulda olduğu gibi her işinde kendine göre kıyafeti vardır hareket davranış olarak özgür olabiilir demişsin ama okul hareket davranışın en rahat olduğu yerdir

okul hareket davranışın en rahat olduğu yerdir

Bu dediğine kendin inanıyomusun ?

• çok mantıksız.sanki okumayıp çalışan aldığı her kuruşu bankaya mı koyuyor da yıllar sonra cebinde bu kadar parası olsun.aksine aldığı her kuruşu hayatını devam ettirmek için kulanıyor.istediği nerdeyse hiçbirşeyi alamıyor ve yıllar sonra bir de bakmış ki elinde bişey yok.ama okuyan adamın er geç iyi kazanma şansı vardır.aylık binlerce dolara para demeyebilir.ayrıca her öğrenci aylık bu kadar harcamaz ve yıllar sonra üniversite bittiğinde harcadıkarını birkaç yılda telafi edebilir.ama okumayan bir adam ömür boyu fabrikalarda amir ve müdürlerin aşağılamalarına maruz kalabilir.Tabi burda her okumayan aynı demiyorum.kendi işine kurup okuyandan daha rahat bir hayat sürme ihtimali olanlar çok çok azdır.açık konuşiyim.ben etrafımda bu tipten 1000 de bir bile görmüyorum.ne yazıkki hiç mantıklı bir yaklaşım değil.
  • ticaret kafan varsa olursun tabi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

okul hareket davranışın en rahat olduğu yerdir

Bu dediğine kendin inanıyomusun ?

liseyi bu şekilde bitirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merthaberdar -- 6 Şubat 2012; 18:12:16 >

• Okumasınlar mı? bu dahil tüm genellemeler geçersizdir!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.