Şimdi Ara

Okumayan adam daha zengin oluyor.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
6.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Compute®

şimdi 15 yasında bi çocuk bi işe girse 20 yasına kadar aylık 500 liraya çalışsa senede 6 milyar yapar 5 senede 30 milyar yapar. 20 yasında calıstıgı ıste maaşı artsa 750 alsa ve 5 sene de o şekilde çalışsa senede 9 milyar yapar 5 senede 45 milyar yapar. yani 25 yasında 75 milyar paramız oldu(en az).
    Gelelim okuyan insana 15den 17 ye kadar aylık 300 gideri olsun senede 3600 tl 2 senede 7200 tl yapar.17 yaşında üniversiteye girse 5 sene üniversitede okusa aylık 600(en az) senede 7200 5 senede 31 milyar yapar. Toplam ettimi 38200. yaş oldu 22-23 en az bi sene de boş gezersen aylık 500 harcasan senede 6 milyar da öyle yapar. ettimi 44200.

Yani. okuduğumuz zaman 119.200 tl geriden başlıyoruz.

Madem üniversite okucaksınız adam gibi bi bölüm okuyun da okudugunuza değsin.120 milyar zenginlik mi len diyenler olucak tabi ama bunu demeden önce cebinde 120 milyar var mı diye bakmalarını isterim

Yav he he.canım sıkıldı hoş görün.

500 tl alpta hiçmi yiyip içmiycek bu adamın hiç mi gideri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caveman*

Okuyan adamın aylık gideri oluyor, okumayan adam 10 sene boyunca hiç tatil yapmadan ve tek kuruş harcamadan yaşıyor.

Hesap yaparken okuyan adamla,okumayan adamın farkıda burda ortaya çıkıyor işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRmilitary.

quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

Aklı olan dışardan okula gidip çalışan adamdır Kimse üzerine alınması ama okula gitmek bana saçma geliyor vakit kaybından başka birşey değil dışardanda isteyince okunulabiliyor...Arkdaş ortamı için gidiliyorsa o zaman mantıklı olabilir...

+131904812341231

Aynen agam.Lise kadar saçma bişey yok yarın öbür gün işe girdiğinizde size üniversite diploması soracaklar yada deneyimlerinizi millette halen lise lise diye diretiyor.Gidin açıktan okuyun liseyi üniversiteyide kazanın paşalar gibi.Amcaoğlum akşam lisesi mezunu şuanda Yunanitan'da burslu üniversite okuyo.Adam lisenin önünden geçmedi şuanda çatır çatır üniversitesini okuyor.Biz okudukta ne oldu ? sürünüyoruz.

Liseye giden gercekten hedefi olan biriyle açıktan okumak zorunda kalıp hedefi olan biri 1-0 yenik başlar çünkü okuldan gelen 30-40 gibi bir puan var.

• Ben üniversteye gidiyorum,liseden arkadaşım çalışıyor, 1,5 yılda arkadaşım 10 küsür milyar biriktirmiş,askere gidiyor şuan ve döndüğünde araba alacak,yinede ben okumak diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

quote:

Orijinalden alıntı: kaan1819202122

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

O yaşta çalışmaya başlayınca ziyan olan gençliğin ne olacak peki?

yaptığı hesaba göre 25 yaşında 75 bin tl parası oluyor..25 yaşında gençliğini yaşar.

quote:

Orijinalden alıntı: RsnBrg

quote:

Orijinalden alıntı: 53 PEKER 53

quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

hocam yazdıklarını okumadım.çok uzun zaten.zengin olacak mıyım şimdi?

Bari bunu okuyaydın

• Okumaktan kasıt kültürse, bu zamanda parası olana saygı gösteriliyor. Hiç bi kızı görmüyorum kültürlü bu adam kendime sevgili yapayım diye. Nerde kro paralı tip varsa güzel kızlar yanında oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

quote:

hayatı genç yaşta öğrenmeye başlamak inanki ilerleyen zamanlarda daha çok işine yarıyor insanın ..Çalışan bir genç okuyan bir gence göre daha çok şeyler yaşamış ve hayatın gerçek yüzünü görmüş demektir evet ziyan oluyor ama kimisi gençliğinde ziyan olup akıllanır kimiside hayatı boyunca...

demek kendını boyle avutuyorsun he

• Uzun uzun yazmıştım ama şimdi fazla ifşa etmiyeyim diye vazgeçtim en azından sonuç bölümünü bırakayim orası pek sorun teşkil etmiyor

Bende part time çalışıyorum bin liraya yakın gelirim var şu anda belki hayatım boyunca okulda harcanan harçlığıma yetmeyecektir ancak ileride eminim ki iki kariyerimi de üst kademelere taşıyacağım sadece inanıyorum gelecekte beni bekleyen çok güzel bir iş olduğundan da eminim.

Neyse daha içimi dökmeyeyim bende daha okuyorum sayılmaz hazırlıktayım şu anda ama en azından kendi evimde oturacak kadar gelirim iyi ona bakıyorum o yeter. Karı kız'a para yediren insanlar bile günümüzde ne durumlara düşmekte zengin olan tayfanın geçmişlerini görüyoruz. Gençler idda ile veya kumar ile zengin olmaya çalışıcağını düşüyorlar genellikle, dünyada futbol daha doğrusu spor denilen bir uyku ilacı var kimse farkında değil bu zaman zarfında o kadar çok güzel fikirler çıkartılabilir ki yaptıkları şeyin ne kadar boş olduğunu algılarlar şahsen. İdda konusuna tekrardan dönmek istemiyorum ama söyleyebileceğim tek birşey var; o kişiler inşallah ileride borç batağına düşüp kendilerini bir süre sonra çaresiz bulduktan sonra fark etmezlerse iyidir.

Okuyan kendisini geliştirip ilerideki iş kariyerinde bir kademe daha atlar, okumayan kendi iş kariyerinde çıraktan kalfalığa atlar

• quote:

+1
  • Aldığı maaşı adam harcamayacakmı ne yiyip ne içecek. Aile bakar diyeceksen n*h bakar.
  • Gençler, kendinizi gaza getirmeyin, adam gibi okuyabildiğiniz kadar okuyun.
    Yetenekliyseniz zaten okumamış versiyonunuza göre çok daha başarılı olursunuz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Uzun uzun yazmıştım ama şimdi fazla ifşa etmiyeyim diye vazgeçtim en azından sonuç bölümünü bırakayim orası pek sorun teşkil etmiyor

Bende part time çalışıyorum bin liraya yakın gelirim var şu anda belki hayatım boyunca okulda harcanan harçlığıma yetmeyecektir ancak ileride eminim ki iki kariyerimi de üst kademelere taşıyacağım sadece inanıyorum gelecekte beni bekleyen çok güzel bir iş olduğundan da eminim.

Neyse daha içimi dökmeyeyim bende daha okuyorum sayılmaz hazırlıktayım şu anda ama en azından kendi evimde oturacak kadar gelirim iyi ona bakıyorum o yeter. Karı kız'a para yediren insanlar bile günümüzde ne durumlara düşmekte zengin olan tayfanın geçmişlerini görüyoruz. Gençler idda ile veya kumar ile zengin olmaya çalışıcağını düşüyorlar genellikle, dünyada futbol daha doğrusu spor denilen bir uyku ilacı var kimse farkında değil bu zaman zarfında o kadar çok güzel fikirler çıkartılabilir ki yaptıkları şeyin ne kadar boş olduğunu algılarlar şahsen. İdda konusuna tekrardan dönmek istemiyorum ama söyleyebileceğim tek birşey var; o kişiler inşallah ileride borç batağına düşüp kendilerini bir süre sonra çaresiz bulduktan sonra fark etmezlerse iyidir.

Okuyan kendisini geliştirip ilerideki iş kariyerinde bir kademe daha atlar, okumayan kendi iş kariyerinde çıraktan kalfalığa atlar

haci sen ekran karti felan biseler kovaliyodun galiba.cok para gidiyo bu elektronik zimbirtilara

• Hem oku hem çalış, böylece gelirin giderin birbirini dengelesin. üniversiteden mezun olunca da sıfırdan başlamış gibi olursun senin hesabına göre. Hadi bakalım, problem ?
  • İş hayatını bilmeyenler iyi sallamış.İlkokul mezunu 26 yaşında arkadaşım var 12 yaşından beri çalışıyor kenarda hiç birikimi yok.Aldığı para kendi harcamalarına gitti.500 lira alan kenara 100 lira koysa bile iyidir.O para birikmez harcanır.Diğer arkadaşlarımda ilköğretim mezunu lise bitiren pek yok 24-25 yaşına kadar en fazla bir araba aldılar o da ikinci el.
    Lise gereksiz diyenler o lise yerine 2 gün işe gitse 2 gün sonra koşa koşa okula döner.Okulda birşey yaptığınız yok boş boş oturup 40 dakikada bir mola veriyorsunuz.
    Açık lisede okuyan da okudum demesin.Açık lisede normal lisede arkadaşlık ortamı yok.O yıllarda ders kadar toplu halde yani toplum içinde nasıl davranılacağı öğreniliyor.
    Açık üniversitede böyle.Ben üniversiteyi açıktan okudum sonra örgün olarak okudum.Üniversite okudum demek istiyorsan örgün okuyacan.Zaten açıktan okunanı pek saymıyorlar.
  • 2 kuruş para kazanıcam diye köle gibi çalışmak var. bir de okuyup saygı duyulmak var. ezik gibi yaşamak istiyorsan okuma. he her okumayan da böyle olacak diye bişey yok. her okuyan da benim dediğim gibi olacak diye bir şey yok.
  • Oku oku okumamış birinin şirketinde işe gir

• Aslında liseyi normal şartlarda okumak gerekir diye düşünüyorum,tamam para kazanmakta önemli ama o anki ortamın arkdaşlıklar,sevdiğin kız vbb güzel anılar bırakmakta çok önemli benim lise hayatım çok süperdi hani bana deseler utku milyarlar vereyim sana liseyi okuma yinede istemezdim lisede bazı şeyler unutulmuyor.

Ama bu var üniversteyi açıktan okudum örgün olarak 2 yıl,açıktada 4 yıl okudum okurkende çalışmaya başladım valla baya iş tecrübesi kazandım 6 yıllık bi tecrübem var çok para birikimi yaptım eve yazıldım evim oldu allaha şükür ve nisandada askere gidecem kısa dönem,akıllıca davrandığımı düşüüyorum ben iktisat bitirdm açıktan ama inönü üniversitesi vb.. üniverstelerinde iktisat ve işletme bölümleri tutuyordu ama açığı tercih ettim hem çalışıp hem okudum o yüzden çok akıllıyım Bu var örgünde iksitata gitsem çok kız götürürdüm doğru bi dezavantaım o

• quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

quote:

Sabah 7de okula gidip 5 de dönüyorum.Nerde yaşayacağım gençliği mi ? ''İşte en azından özgür olur

''İşte en azından özgür olur''

nickinin hakkını veriyosun hocam
  • 4 sene oku! birinin yanında eşek gibi çalış torpilin yoksa 1000-1100 TL maaş anca alıyorsun. Ama bir tanıdığım 15-16 yaşındayken abisinin cam film araba filmi kaplama dükkanına başladı, askere gittti geldi dükkanı abisinden devr aldı.İşi büyüttü şimdi 2012 de Bornova-Koçtaş ın oralarda 200.000 TL lik dükkan aldılar.
    Okuyan birinin 10 senede Altına Nissan Navara-Fiat Punto-200.000 Dükkan-Kendine ait ev alması bence mümkün değildir.

Şimdi o adam Üniversite'nin tasarım bölümü mezunu Corel Draw-Photoshop benzeri program kullanabilen birini yanına işe alıcak. Hayat budur işte!!!

Bence Okumayan değil, CESUR-ATILGAN insan...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 6 Şubat 2012; 11:01:52 >
  • Standart okumayan insan aylık 750-1000 tl alır biriktirir biriktirmez bilinmez ama hayatta hep yerinde sayar,
    Standart Okuyan insan ortalama aylık 1500-2000 tl alır ve 6 ayda bir maaşına zam alır, ve yükselmeye devam eder maaşı ile birlikte.

Zeki Okumayan, okuyanı yanına alır aylık 3000-4000 tl arası kazanır ( zekilikten kastım işini çok iyi bilir kafası çok iyi çalışır açıkları fark edip kara dönüştürür)
    Zeki Okuyan ise zaten üniversite hayatında bir yerlerde staj vs ile çalışıyor boş zamanlarda projeler deniyor ( başarıyor ) ve zaten 3000-4000 tl kazanıyordur.

ben bilgisayar mühendisiyim. arkadaşlarım daha 2. sınıfta tav hava yolu işletmelerinde çalışıyor, başka bir arkadaşım direk bankada 4000tl ye çalışıyor ve bankaya giriş ücreti direk 2500 tl 10 yıl sonra alacağı ücret en az 10.000 tl. yani okumak mı okumamak mı? karar size ait..

@erco35coast

o adam gibi çalışıp başarılı olabilen kaç insan var? bu zekiliktir ve fırsatları görmektir. dedin ki dukkanı abisinden devir aldı. demekki abisi varken dükkan o kadar iyi değildi. dükkan önemli değildir, yöneten önemlidir..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.