Şimdi Ara

Okumuyoruz! Araştırmıyoruz! sadece soru sorup, cevap bekliyoruz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
2.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: X Files

Ben tespiti kısmen doğru bulsam da tamamına katılmıyorum.

Tamamı veya büyük çoğunluğu öyle dediğimiz toplumda akranlarımız da aynı idi. Benim de yaşım 33 oldu. Orta okul arkadaşlarımla bir araya gelince bana uçmuşsun diyorlar. Lisedekiler zaten yanıma sokulmuyor. Bu gayet doğal bir süreç. Bugün Google a bakmaktan üşenen tipler var fakat dün de mutfaktan su almaya üşenen tipler vardı. Yani temel mantık olarak değişen bir şey olmadığını sadece araçların yani nesnelerin ve kişilerin değiştiği kanısındayım.

30 - 35 yaş grubu bu kadar araştırmacı ve üretken olsaydı yani bizim dönem böyle dediğin için yazıyorum, AKP bugün iktidar olmazdı...

Agzina saglik hocam...birde niye bu kadar zorsunuluyor anlamiyorum...binlerce kez ayni soruya sabirla cevap vermek erdemliktir,birakin kisi tembelligini kendi dusunsun..bende x bir forumda yoneticilik yapiyorum konsollarla ilgili seneler gecmesine ragmen ayni sorulari soran kardeslerim yada abilerim var ama ben itinayla cevap veriyorum onlarin arastirmamasi yada tembellikleri beni ilgilendirmiyor hem bu sayede bilgilerim surekli guncel ve taze geliyor...hos bise degildir soru sorana git google amcaya bak demek, ayrica google amcaya soracak olunsa sosyal paylasim sohbet diye birsey kalmaz..yasim sizlerden genc size saygim sonsuz ama birakin kisilerin tembelligini siz size ne soruluyorsa bilginiz duzeyinde cevap verin bu bir erdemdir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alican88

quote:

Tamamı veya büyük çoğunluğu öyle dediğimiz toplumda akranlarımız da aynı idi. Benim de yaşım 33 oldu. Orta okul arkadaşlarımla bir araya gelince bana uçmuşsun diyorlar. Lisedekiler zaten yanıma sokulmuyor. Bu gayet doğal bir süreç. Bugün Google a bakmaktan üşenen tipler var fakat dün de mutfaktan su almaya üşenen tipler vardı. Yani temel mantık olarak değişen bir şey olmadığını sadece araçların yani nesnelerin ve kişilerin değiştiği kanısındayım.

30 - 35 yaş grubu bu kadar araştırmacı ve üretken olsaydı yani bizim dönem böyle dediğin için yazıyorum, AKP bugün iktidar olmazdı...

Agzina saglik hocam...birde niye bu kadar zorsunuluyor anlamiyorum...binlerce kez ayni soruya sabirla cevap vermek erdemliktir,birakin kisi tembelligini kendi dusunsun..bende x bir forumda yoneticilik yapiyorum konsollarla ilgili seneler gecmesine ragmen ayni sorulari soran kardeslerim yada abilerim var ama ben itinayla cevap veriyorum onlarin arastirmamasi yada tembellikleri beni ilgilendirmiyor hem bu sayede bilgilerim surekli guncel ve taze geliyor...hos bise degildir soru sorana git google amcaya bak demek, ayrica google amcaya soracak olunsa sosyal paylasim sohbet diye birsey kalmaz..yasim sizlerden genc size saygim sonsuz ama birakin kisilerin tembelligini siz size ne soruluyorsa bilginiz duzeyinde cevap verin bu bir erdemdir...

"erdem" değildir, güzel kareşim. YANLIŞ DAVRANIŞ'ı ÖDÜLLENDİRMEKTİR.

• Peki şöyle bir soru sorayım...

Bir kişi forumda bir şey sorması için öncelikle forumu bulması, üye olması ve sormak için yazması gerekiyor. bütün bu şartları yerine getiren yani "soru soran" adam "tembel" midir ?"
  • quote:

quote:

Hocam bırıne cevap vermek erdemlıktır. Arkadas cok guzel soylemıs

Okullarda hocalar soru sordugumuzda ac kıtabı mı oku dıyor bıze ? Hayır bıkmadan usanmadan cevap verıyorlar.

Bu actıgın baslık sacmalık otesı bır sey olmus. Senelerdır bıldıgım konularda ınsanlara bır seyler ogretmeye calısırım ve ınan bana elektronık ısını cok ıyı bılırım forumdada benı tanıyanlara sorabılırsın. Ama ben bır gun bıle soru soran kısıye senın gıbı acın donun okuyun demedım. Bırde hızını, hırsını alamayıp sayfa acmıssın bravo valla.

Ornek olarak 330 sayfa yazı var, 330 sayfayı tekrardan okumak kabaca kac gununu alır bılıyormusun bır kısının ? muhendıssen eger oturup hesaplamasını sen yap. Burda normal olan zaten bu degıl, konuyu acan arkadasın takıp etmesı ve her yazılan bılgıyı konunun ılk sayfasında guncellemesıdır. Buraya cesıt cesıt ınsan gırıyor, bazılarının hıc vaktı olmayabılıyoor ve daha once defalarca sorulan basıt bır soruyu tekrardan sorabılıyor, benım anlamadıgım alt tarafı cevap vermessın olur bıter, bu senı neden bu kadar rahatsız edıyor kı ?

Google demıssın, google bılgı kaynagı degıldır!!!!!!

Google bılgı kaynagına erısım aracıdır, Galaxy s3 ornegınde arama yaptıgınızda sıze gooogle bunu ogretmez sadece ogreten donanımhaber sayfasına lınk verır.

Herkesı bırak kendımden ornek vereyım, bır seye yenı basladıgımda her seyını ogrenmek herkesten cok bılmek ısterım, bu konuda bır aclıgım vardır, bır seye para vermıssem tam kapasıte kullanmak ısterım. Iste mesela bu yuzden ıphone konusunda turkıyedekı en cok bılgı sahıbı ınsanlardan bırıyımdır ve hatta bu konuda bır web sayfası bıle acacaktım ınsanlara ellerındekı telefonla tam kapasıte neler yapabıleceklerını gosterebılmek ıcın. Daha oncede yaptım I8910 samsung ılk akıllı cep telefonlarından, Samsungun bugunkı cıkısının baslangıcı olan bu telefonla ılgılı bır cok yazım ve web sıtem dahı vardır. Ve yazılarımda en temel nokta olarak sıfırdan bır gerızekalının bıle anlayacagı sekılde yazmaktır. Hatta yazı ılede yetınmem vıdeo cekerım kı ınsanlar bır seyler ogrensın. Ha tum bunlara ragmen soru soranlarda olursa buyuk keyıfle aynı soruyı cevaplarım.

ıphone dan sonra sırf sıkıldıgım ve yenı bır seyler denemek ıstedıgım ıcın Galaxy s3 aldım ve daldım bılgı deryasına, bu forumda 360 sayfaya yaın bır kaynak vardır ve 330 sayfasından basladım gerıye dogru okumaya. o arada bır soru sordum ve bır arkadas kı senmıydın hatırlamıorum bana ıkı uc sayfa once yazısı var okuyun dedı, bırde baktım kı gercekten var ve 332. sayfada, halbukı o sayfa ben foruma basladımda yoktu ve ben gerıye dogru okudugum ıcın sonradan olusmustu.

Al bak ornege benım gıbı bır adam bıle bu lafı yedı.

Yaptıgın ve actıgın baslık cok yanlıs, senın gıbı ınsanlar bu dunyada her soru sorana ac oku deselerdı ınan bana kımse bır sey ogrenemezdı.!!!!

• bu kadar sert uslup kullanamam ama 1 seyler demem gerekirse ve 1 agbin olarak beni dinlersen boyle dusunceleri baska durum larda kullan forumun amacina uygun degil :( bu benim sahsi dusuncem ..sayet. bu benim tarzim derseniz allah aize sabir versin demek istiyorum ...basarilar diliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkans
    quote:

quote:

....

.....

Hocam bırıne cevap vermek erdemlıktır. Arkadas cok guzel soylemıs

Okullarda hocalar soru sordugumuzda ac kıtabı mı oku dıyor bıze ? Hayır bıkmadan usanmadan cevap verıyorlar.

Bu actıgın baslık sacmalık otesı bır sey olmus. Senelerdır bıldıgım konularda ınsanlara bır seyler ogretmeye calısırım ve ınan bana elektronık ısını cok ıyı bılırım forumdada benı tanıyanlara sorabılırsın. Ama ben bır gun bıle soru soran kısıye senın gıbı acın donun okuyun demedım. Bırde hızını, hırsını alamayıp sayfa acmıssın bravo valla.

Ornek olarak 330 sayfa yazı var, 330 sayfayı tekrardan okumak kabaca kac gununu alır bılıyormusun bır kısının ? muhendıssen eger oturup hesaplamasını sen yap. Burda normal olan zaten bu degıl, konuyu acan arkadasın takıp etmesı ve her yazılan bılgıyı konunun ılk sayfasında guncellemesıdır. Buraya cesıt cesıt ınsan gırıyor, bazılarının hıc vaktı olmayabılıyoor ve daha once defalarca sorulan basıt bır soruyu tekrardan sorabılıyor, benım anlamadıgım alt tarafı cevap vermessın olur bıter, bu senı neden bu kadar rahatsız edıyor kı ?

Google demıssın, google bılgı kaynagı degıldır!!!!!!

Google bılgı kaynagına erısım aracıdır, Galaxy s3 ornegınde arama yaptıgınızda sıze gooogle bunu ogretmez sadece ogreten donanımhaber sayfasına lınk verır.

Herkesı bırak kendımden ornek vereyım, bır seye yenı basladıgımda her seyını ogrenmek herkesten cok bılmek ısterım, bu konuda bır aclıgım vardır, bır seye para vermıssem tam kapasıte kullanmak ısterım. Iste mesela bu yuzden ıphone konusunda turkıyedekı en cok bılgı sahıbı ınsanlardan bırıyımdır ve hatta bu konuda bır web sayfası bıle acacaktım ınsanlara ellerındekı telefonla tam kapasıte neler yapabıleceklerını gosterebılmek ıcın. Daha oncede yaptım I8910 samsung ılk akıllı cep telefonlarından, Samsungun bugunkı cıkısının baslangıcı olan bu telefonla ılgılı bır cok yazım ve web sıtem dahı vardır. Ve yazılarımda en temel nokta olarak sıfırdan bır gerızekalının bıle anlayacagı sekılde yazmaktır. Hatta yazı ılede yetınmem vıdeo cekerım kı ınsanlar bır seyler ogrensın. Ha tum bunlara ragmen soru soranlarda olursa buyuk keyıfle aynı soruyı cevaplarım.

ıphone dan sonra sırf sıkıldıgım ve yenı bır seyler denemek ıstedıgım ıcın Galaxy s3 aldım ve daldım bılgı deryasına, bu forumda 360 sayfaya yaın bır kaynak vardır ve 330 sayfasından basladım gerıye dogru okumaya. o arada bır soru sordum ve bır arkadas kı senmıydın hatırlamıorum bana ıkı uc sayfa once yazısı var okuyun dedı, bırde baktım kı gercekten var ve 332. sayfada, halbukı o sayfa ben foruma basladımda yoktu ve ben gerıye dogru okudugum ıcın sonradan olusmustu.

Al bak ornege benım gıbı bır adam bıle bu lafı yedı.

Yaptıgın ve actıgın baslık cok yanlıs, senın gıbı ınsanlar bu dunyada her soru sorana ac oku deselerdı ınan bana kımse bır sey ogrenemezdı.!!!!

parçaparça cevap vereyim.

1- eğer kendimizi, bu forumda teknik konularda bilgi paylaşan ve bilgi arayan insanları, İLKOKUL veya ORTAOKUL çağındaki çocuklarla, başka bir deyiş ile "öğrenmeyi öğrenmemiş" insanlar ile bir tutacaksak, zaten baştan yanlış bir model oluşturuyoruz demektir.

2- Asla ama asla HİÇ soru sorulmasın demedim. ama birisi bir problemle karşılaştığında
    - Bunu ilk yaşayan ben olmayabilirim, sormadan önce biraz araştırayım
    yaklaşımını mutlaka sergilemelidir. Aksi taktirde "tüketici" olmaktan zerrece öteye gidemez, ki bu da günümüz toplumunun en büyük hastalığıdır. Diyeceksiniz ki araştırıp sorusunu bulan adamın tüketici olmadığı nerden malum?
    cevap: Araştırıp problemini soru sormadan çözen adam, araştırması sırasında farklı farklı bilgilere ulaşır ve bunları çevresindekiler ile paylaşarak üretkenliğe katkıda bulunur.

3- google bilgi kaynağı değildir demişsiniz. kısmen haklısınız, google internet kitabının, içindekiler kısmı, ya da glossary kısmı gibidir. Siz bir konuyu ararsınız, o da nerede bulacağınızı gösterir. ORalara girip o bilgiyi okumak yine sizin sorumluluğunuzdur.

4- Ben forumları "kitap" gibi görürüm. İçinde bilgi vardır, bilgiyi önce okumanız gerekir. Sonra o kitaptaki bir konuyu anlamazsanız, ya da kitapta olmayan başka kitaplarda da bulamadığınız bir sorununuz olursa, o zaman bir bilene danışırsınız.
    Burada açılmış onlarca yüzlerce sayfalık konuları okumamış insanların akıllarına gelen soruyu "zart" diye sormaları, bana bir kitabı alıp, okumadan, yazarına telefon açıp "şu nedir?" demekle eşdeğer.

5- Sizin iPhone, s3 veya herhangi bir başka konuda ne kadar bilgili/bilgisiz olduğunuz çok önemli elbette,bunu paylaşmak istemeniz ise çok çok önemli bir erdem. Elbette takdir edilmesi gereken bir davranış, ama her sorulan soruyu, dhaa önce nolarca kez sorulmuş olsa bile cevaplamak, tembelliği ödüllendirmekten öte bir davranış değil.
    Kendi bilginiz taze tutmak için egzersiz yaparsınız, kendi kaynaklarınızı okursunuz, bilginin taze kalması için size soru sorulmasına gerek yoktur.

burada bilgi paylaşan insanların %99'u, paylaştıkları bilginizn %99'unu zaten başka kaynaklardan öğreniyor veya önceden öğrendikleri bilgilieri uygulayarak yeni sonuçlara ulaştıklarında elde ediyorlar. %1'n %1'i bir "keşif" yapıyor olabilir.
    Yani aslında hiçkimse yoktan bilgi üterip onu paylaşmıyor.

Bizlerin bilgiye ulaşmak için çaba harcarken insanların, bizim paylaşımlarımıza bile yeterince özeni göstermemeleri açıkçası yadırganması gereken bir davranış.

Son olarak sizi

"Bu actıgın baslık sacmalık otesı bır sey olmus. Senelerdır bıldıgım konularda ınsanlara bır seyler ogretmeye calısırım ve ınan bana elektronık ısını cok ıyı bılırım forumdada benı tanıyanlara sorabılırsın. Ama ben bır gun bıle soru soran kısıye senın gıbı acın donun okuyun demedım. Bırde hızını, hırsını alamayıp sayfa acmıssın bravo valla. "

cümlelerinizden dolayı esefle kınıyorum,
    Siz ki forumda herkesin her yerde okumadan soru sormasını HAKLI görüyorsunuz, ya da en azından benim karşıma bu sav ile çıkıyorsunuz. O zaman benim yazdığım tek bir kelimeye "saçma" deme lüksünüz yok. Elbette eleştirebilirsiniz, ama "adabı" bozmamanızı tavsiye/rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 5 Ekim 2012; 14:10:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ishan

bu kadar sert uslup kullanamam ama 1 seyler demem gerekirse ve 1 agbin olarak beni dinlersen boyle dusunceleri baska durum larda kullan forumun amacina uygun degil :( bu benim sahsi dusuncem ..sayet. bu benim tarzim derseniz allah aize sabir versin demek istiyorum ...basarilar diliyorum

Bu benim tarzim ve fikrim ve bu fikrim doğrultusunda elimden geldiğince engelleri de aşarak mücadele etmeyi planlıyorum.
    İki üç kişiyi bile okumaya ve araştırmaya yönlendirsem benim için kârdır.

Sabır konusuna gelirsek, inanın tepki gösterdiğim kullanıcıların bana kızdıklarının binde biri kadar kızmıyor, binde biri kadar kendimi yıpratmıyorum.

Daha doğrusu şöyle ifade edeyim. buradaki davranış modelim ile sosyal yaşamdaki davranış modelim birebir aynı olduğu için "antrenmanlı"yım.

yine de fikriniz ve telkininiz için teşekkürler.

Not: Naçizane size bir eleştirim olacak, umarım kızmazsınız, cümle kurarken biraz daha özen gösterirseniz, anlaşılırlığınız daha artacak. İnsanlara daha fazla yardımcı olacaksınız.

• SAYIN YÖNETİCİ(LER), lütfen konu hakkındaki şikayetleri konuyu ve yazılanları okumadan sonuca bağlamayınız. Bazı kullanıcılar ve arkadaşları bu konuyu sadece eski husumetlerimiz yüzünden baltalamak ve kapattırmak için taciz ve tahrik yapmaktadır. İlgili şikayetleri şikayet sahiplerinin mesajlarını ve davranışlarını da inceleyerek işleme almanızın gereğini arz ederim.

• Mobildeki ilk sayfayı okudum. Aklıma gelen birkaç şey var, unutmadan yazayım. Gerisini sonra okuyup ekleme yaparım.

İlk olarak, bu yakındığımız kişiler "okumayı" sevmiyor. Çünkü çabuk sıkılıyor. Şu ilk mesaj uzunluğundaki yazıyı bile okumuyor. Çünkü yavaş geliyor. Üstte bir arkadaşımız bahsetmiş: Hayatı acele yaşıyoruz. Hatta Esaretin Bedeli adlı filmde bahsi geçiyor bunun ve gerçekten de böyle. Daldan dala atlıyoruz bir bakıma. Twitter neden çıktı? Neden karakter sayısı sınırlı? Okumayı sevmeyen toplum için elbette. Forumdaki "Özet geç." söylemini de biliyorsunuz.

Ne yapıyorsunuz, nasıl cevap veriyorsunuz demişsiniz. Ben de belirtiyorum sorulan sorunun cevabının daha önce verildiğini ancak hemen altına cevabı ekliyorum. Böyle hem faydalanmalarını sağlamış oluyorum hem de bu kişilere uyarmamın ters tepki etmesini engellemeye çalışıyorum. Çünkü uyarıyı da "yadırgama" olarak algılıyoruz. "Yanlışımı söyleyenin başımın üstünde yeri var." felsefesinden uzaklaştık.

Soru sormayı bilmiyorsunuz demişsiniz. Bir linux forumunda (eskiden) nasıl soru sorulacağını çok güzel bir şekilde açıklayan/anlatan bir yazı var elimde. Onu da ekleyeyim buraya.

Geri kalan kısmı da akşam okumayı düşünüyorum. Yoldayım çünkü şu an. Mazur görünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 5 Ekim 2012; 15:15:50 >

• Nexus konusundaki reklamınızdan geldim buraya.DH 2003 üyesiyim,her gün baktığım uğradığım sitelerden birisidir.Lakin mesaj sayım yeni 1000'i geçmiştir.Nedeni basit,bir konuda bilgiye,yardıma ihtiyaç duyarsam araştırmak benim için önde gelir.Önce türkçe yazılanları olmazsa ingilizce forumlara bile bakarım.Buraya soru sorup cevap aramak benim için yapılacak son şeydir aslında.Gereksiz sorularla burasını meşgul etmek en basitinden diğerlerinin bilgiye daha geç ulaşmasını sağlayacağından kul hakkına sebebiyet verir.

Yukarıda bir arkadaş yazmış,cevap vermek erdemliktir diye.Evet,erdemliktir ama başkalarının hakkına riayet etmek daha büyük erdemliktir.

Aslında bu konuda forum yönetimi de hatalı.Konuyu açanlara veya konuyu idame ettirenlere bazı yetkiler verilebilmeli.Her konudan sonra (ana konulardan bahsediyorum,mesela Galaxy Nexus ana konusu),soru-cevap konusu veya incelemeler konusu veya ne bileyim romlar konusu diye alt bölümler açılabilmeli.Bu karmaşayı ciddi şekilde azaltır bana göre.Eğer olmuyorsa ondan sonra ceza düşünülmeli.

Hasıl-ı velkelam,açtığın konuda bana göre kısmen haklısın,ama gerçekten ne yapacağını,araştırmasını, hatta sormasını bile bilmeyen insanlar arasında yaşadığımızı da unutmamak lazım.En önemlisi de karşılıklı iyi niyet,imla kurallarına riayet,soru sormasını da bilmektir bana göre.İmla kuralları deyip geçilmemeli,insanın yazıyı yazış şeklinden karşıdakinin ruh hali,karakteri bile az çok tahmin edilebiliyor.Teşekkürler ederek,edep ve adap içerisinde soru sorana herkes her zaman cevap verir,yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 5 Ekim 2012; 20:13:25 >

• Sayfalarca mesaj dolmuş bir konuyu ilk mesaj doğru düzgün düzenlenmemişse kimse okumak istemez. Okumak istemeyene de "neden okumuyorsun?" diye soramayız, Vakti olan var olmayan var. Burada en önemli mesele, ana konuları kimin açtığı. Konuyla gerçekten ilgilenebilecek kişiler değil de konuyu ilk açan kişi ana konunun sahibi olduğundan mesaj yığılması oluyor ve konu okunmaz hale geliyor. Halbuki konuyu açan kişi ilgilenemeyeceğini bildirip ilgilenebilecek birine devretse konuda yığılma olmaz. İşte o zaman konuya gelenlere "Neden soruyorsun, cevabı var!" diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Sayfalarca mesaj dolmuş bir konuyu ilk mesaj doğru düzgün düzenlenmemişse kimse okumak istemez. Okumak istemeyene de "neden okumuyorsun?" diye soramayız, Vakti olan var olmayan var. Burada en önemli mesele, ana konuları kimin açtığı. Konuyla gerçekten ilgilenebilecek kişiler değil de konuyu ilk açan kişi ana konunun sahibi olduğundan mesaj yığılması oluyor ve konu okunmaz hale geliyor. Halbuki konuyu açan kişi ilgilenemeyeceğini bildirip ilgilenebilecek birine devretse konuda yığılma olmaz. İşte o zaman konuya gelenlere "Neden soruyorsun, cevabı var!" diyebiliriz.

İşte sorun burada bana kalırsa.Yani kült konular olan ana ürün konularının konusunu,konuyu devam ettirebilecek kişiler açmalı.Her önüne gelen kişi X ürünün ana konusu diye açamamalı.Eğer açtıysa yönetim devreye girip,o konudaki gerçekten emek harcamış kişilere devretmeli.

Ayrıca yukarıda bahsetttiğim ana konu altında bir kaç tane alt konu açabilmeyi de öneri olarak almanızı isterim.Konular arasında navisgasyonu da oldukça rahatlatacaktır,acemi vatandaşlar en azından direk gidip soru-cevap kısmına sorabilirler sorularını.

• quote:

Sayfalarca mesaj dolmuş bir konuyu ilk mesaj doğru düzgün düzenlenmemişse kimse okumak istemez. Okumak istemeyene de "neden okumuyorsun?" diye soramayız, Vakti olan var olmayan var. Burada en önemli mesele, ana konuları kimin açtığı. Konuyla gerçekten ilgilenebilecek kişiler değil de konuyu ilk açan kişi ana konunun sahibi olduğundan mesaj yığılması oluyor ve konu okunmaz hale geliyor. Halbuki konuyu açan kişi ilgilenemeyeceğini bildirip ilgilenebilecek birine devretse konuda yığılma olmaz. İşte o zaman konuya gelenlere "Neden soruyorsun, cevabı var!" diyebiliriz.

Bolum yonetıcısı sanırım sana acıkca belırtmıs. Hos aynı seylerı bende soylemıstım

quote:

Orijinalden alıntı: Berkans

Bırde olayları gıtmıssın baska yerlere baglamıssın hıc yakısmamıs, zatende dh sılmıs mesajlarını,

Neyse konu benım ıcın kapanmıstır.

• quote:

peki, şunu sorayım size. Konu sahiplerine bazı yetkiler verilse.
    Mesela,
    cevabı ilk mesajda olan bir soruyu
    konuyla alakasız "sohbet" içerikli bir mesajı
    konuda tartışma veya sataşma içeren bir mesajı
    silebilse, ya da soruyu ve cevabını ilk mesaja taşıdığı bir konudaki mesajı silebilse.

boylece konunun 100lerce sayfa olmasının ve okunur olmaktan uzaklaşmasını engellese.
    Doğru bir çalışma yöntemi oluşmaz mı?

Misal benim açtığım bir Galaxy Note II konusu var.
    Bu konuyu sırf bir kullanıcı klubu ve ana konu nasıl olmalı, nasıl işletilmeli onu göstermek amacı ile oluşturdum. telefon daha çıkmadan önce açtığım bu konuda şu anda bayağı gereksiz mesaj var ve ben bunları temizleyebilmek istiyorum.

bu tür bir yetki (onay makamı yine bir yönetici olacak şekilde) konu sahibine verilemez mi ?
    eğer silinen bir mesaj mesaj sahibi tarafından itiraz olursa incelenir, silinmemesi gerekiyorsa geri getirilir. Eğer 2 gün içinde mesaj sahibi itiraz etmez ise o zaman mesaj tamamen silinir.

Böyle bir yöntem izlenemez mi ?

• Ha unutmadan benim bir konudaki merakımı gidermek için sıklıkla kullandığım iki arama yöntemi var.

1. "konu içi" arama denen aracı kullanmak. çok düzgün çalışmamakla beraber doğru anahtar kelimeler ile başarı yüzdesi %60dan fazla. eğer bu yöntemle bulamazsam,

2. doğru anahtar kelimeleri ve donanimhaber ifadelerini google'a bir arada yazmak ki bunun başarı yüzdesi çok daha yüksek.

bu arada işlk mesajımda da belirttiğim gibi, aslında 330 sayfalık bir konuda (ki konu tekrarlar olmasa asla bu kadar uzamaz, soru ve cevapların sürekli tekrar ettiği ortadadır.) eğer kafası çalışan bir insansa kullanıcı, sadece ilk 10 sayfayı (cihaz neymiş, temel özellikleri neymiş, ilk sayfalarda anlaşılır) ve son 15-20 sayfayı okusa YETER GEÇER bilgiye zaten ulaşır.

Benim şikayetim 3 mesaj yukarıyı, hatta kendisine verilmiş cevabı okumayıp, sorusunu copy paste ile bir sonraki sayfada yeniden sormakta zul görmeyen insanlar.

İnanın soruyu yazmak için ayrılan zamandan daha kısa sürede, konu içi arama ve/veya google'da "donanimhaber" ifadesi ile arama yapılıp sonuca ulaşılabilir.

• Bu arada o şikayet ettiğimiz 330 sayfalık konuların 330 sayfa olmasının sebebi zaten konu okunmadan, cevaplar adam gibi incelenmeden sorulan sorular değil mi ?

Bir konu açıldığında en baştan bu tür davranışlara göz yumulmazsa konular asla 330 sayfa olmaz, herkes aradığını daha kolayca bulur.

Bu da ayrı bir bakış açısı !!

• quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C
    Mesela,
    silebilse, ya da soruyu ve cevabını ilk mesaja taşıdığı bir konudaki mesajı silebilse.

boylece konunun 100lerce sayfa olmasının ve okunur olmaktan uzaklaşmasını engellese.

Bu konuyu sırf bir kullanıcı klubu ve ana konu nasıl olmalı, nasıl işletilmeli onu göstermek amacı ile oluşturdum. telefon daha çıkmadan önce açtığım bu konuda şu anda bayağı gereksiz mesaj var ve ben bunları temizleyebilmek istiyorum.

bu tür bir yetki (onay makamı yine bir yönetici olacak şekilde) konu sahibine verilemez mi ?
    eğer silinen bir mesaj mesaj sahibi tarafından itiraz olursa incelenir, silinmemesi gerekiyorsa geri getirilir. Eğer 2 gün içinde mesaj sahibi itiraz etmez ise o zaman mesaj tamamen silinir.

Bu yöntem fazlasıyla suistimale açık. Günlük 300-400 mesajın atıldığı bir forum için pek sorun olmaz ama 1-2 saatte o kadar mesaj alan forumlarda işleyiş oturmaz. En azından her bölüme 4-5 yönetici gerekir ki bölüm sayısından çok yöneticinin olduğu bir forumda bu sefer genel işleyiş aksar.

@e d d a i

Ben sadece bu bölümle ilgileniyorum hocam, önerinizi "Forumla İlgili Öneriler" bölümüne yaparsanız daha net cevaplar alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Mesela,

Bu yöntem fazlasıyla suistimale açık. Günlük 300-400 mesajın atıldığı bir forum için pek sorun olmaz ama 1-2 saatte o kadar mesaj alan forumlarda işleyiş oturmaz. En azından her bölüme 4-5 yönetici gerekir ki bölüm sayısından çok yöneticinin olduğu bir forumda bu sefer genel işleyiş aksar.

@e d d a i

Ben sadece bu bölümle ilgileniyorum hocam, önerinizi "Forumla İlgili Öneriler" bölümüne yaparsanız daha net cevaplar alabilirsiniz.

Ben açıkçası, insanlar aradıkları bilgiye ulaştıkları sürece mesajlarının silinmesine tepki göstereceklerini sanmıyorum. en azından teknik konularda ki kullanıcılar, sorusuna cevap alabildikten sonra mesajının silinmesine tepki göstermeme olgunluğuna sahip olur, ya da bunu zamanla öğrenir.

Konu dışı v.b. kısımlar için böyle bir yöntem işlemez elbette.
    Ama teknik bölümlerde bu yöntem denene bilir.

Özellikle ANA KONU, KULLANICI KLUBU benzeri konular "pilot" uygulama olarak başlanarak, gidişata göre bir düzenleme yapılabilir.
    Naçizane fikirler bunlar.

Açıkçası Galaxy Note II ile ilgili açmış olduğum konu kapsamında konudaki arkadaşlardan iki üç kişi alıp telefonu sahiplendikten sonra, gereksiz gördüğüm tüm mesajları şikayet ederek, temizlik yaptırmayı planlıyorum.

Çünkü konuda telefonun henüz çıkmamış olmasından dolayı fazlaca "sohbet" edildi.
    Konunun teknik içerikle devam etmesini istediğim için bir temizlik çalışmasına girişeceğim yakında.

Bu arada kendi konumun yöneticisi olmak (pilot uygulama gibi) gibi bir talebim olduğunu kime aktarmalıyım.
    bu konuda kiminle iletişime geçmeliyim.

• quote:

Ben açıkçası, insanlar aradıkları bilgiye ulaştıkları sürece mesajlarının silinmesine tepki göstereceklerini sanmıyorum. en azından teknik konularda ki kullanıcılar, sorusuna cevap alabildikten sonra mesajının silinmesine tepki göstermeme olgunluğuna sahip olur, ya da bunu zamanla öğrenir.

Konu dışı v.b. kısımlar için böyle bir yöntem işlemez elbette.
    Ama teknik bölümlerde bu yöntem denene bilir.

Özellikle ANA KONU, KULLANICI KLUBU benzeri konular "pilot" uygulama olarak başlanarak, gidişata göre bir düzenleme yapılabilir.
    Naçizane fikirler bunlar.

Açıkçası Galaxy Note II ile ilgili açmış olduğum konu kapsamında konudaki arkadaşlardan iki üç kişi alıp telefonu sahiplendikten sonra, gereksiz gördüğüm tüm mesajları şikayet ederek, temizlik yaptırmayı planlıyorum.

Çünkü konuda telefonun henüz çıkmamış olmasından dolayı fazlaca "sohbet" edildi.
    Konunun teknik içerikle devam etmesini istediğim için bir temizlik çalışmasına girişeceğim yakında.

Bu arada kendi konumun yöneticisi olmak (pilot uygulama gibi) gibi bir talebim olduğunu kime aktarmalıyım.
    bu konuda kiminle iletişime geçmeliyim.

Buradan form doldurarak üst yönetime ulaşabilirsiniz:http://resim.donanimhaber.com/support_create.asp

Forumda kendi konunuzun yetkilisi olmak gibi bir uygulama olmadığından kuvvetle ihtimal talebiniz geri çevrilir. Bu arada, peş peşe mesajları şikayet ederseniz şikayet sistemini kullanma hakkınız sınırlandırılabilir. İlgili bölümün yöneticisi ile özel mesajdan iletişime geçip durumu ona aktarırsanız daha uygun olur.

• Normal forumda yazmaktan çekiniyordum ama burada açık ve net belirtmek istiyorum. Br sorunun cevabı 5dakika içerisinde bulunabildiği halde birisi soru soruyorsa onu evire çevire bir güzel dövmek lazım. Bu forumda benim yaşımda benim kadar bilgi ve tecrübeye sahip olanlar gerçekten çok az. Oysa ki 17 yaşında millet geliştirici olarak adını duyurup hayatını kurtarıyor. Bıktım bu ülke insanından... Bazı şeyleri hala yazmıyorum ciddi ceza alacağımı biliyorum... Öyle birkaygım olmasa belki de benim hakkımda çok farklı düşünecekler vardır. Yani bir anda 180º değişim olabilir... Ne forumda, neokulda, ne dışarıda, ne de diğer herhangi bir yerde... kendimce kilit niteliğinde olduğunu varsaydığım birkaç kelime-söz ile bitireceğim...

Oku, Okul en az bir camii kadar değerli bir ibadethanedir, İslam hoşgörü dinidir, Hayatta en hakiki mürşit ilim ve fendir, ilim Çin'de de olsa gidip alın, insan aklını en iyi kullanmayı beceren canlıdır(akıl insana mahsus değildir. Bir aslan, aklını kullanmadan ceylanı yakalayamaz. Basit bir örnek sadece) , sorgulamak, düşünmek, araştırmak, merak, çalışmak, emek, saygı, hoşgörü, insan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 5 Ekim 2012; 22:48:18 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.