Şimdi Ara

Okumuyoruz! Araştırmıyoruz! sadece soru sorup, cevap bekliyoruz! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
2.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi, bizim gibi düşündüğünü bildiğiniz bilgili görgülü insanları bu konuya davet edin arkadaşlar. Forumdaki bu problemden rahatsız olan ama forumu bırakıp gitmek istemeyen herkes bir araya gelsin ve bir insiyatif hareketi oluşturalım.

Geçenlerde bir foruma girmeme muhabbeti oldu.
    Bu onun gibi değil, burada EMEĞİNE SAYGISIZLIK EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNEN, PAYLAŞIMIN SADECE SORU SORMAK OLMADIĞINI DÜŞÜNEN, HATTA SORU SORMANIN PAYLAŞIMLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI OLMADIĞINI BİLEN bütün arkadaşlar bir araya gelelim ve bir ortak tepki oluşturalım.
    MacBOOK konularından iPhone konularına kadar, tanıdığınız bildiğiniz bu konuda bahsi geçen durumlardan rahatsız olan tüm arkadaşları buraya davet edin.

Bir araya gelelim, bir tepki mesajı oluşturalım ve bunu daha önce sorulduğunu bildiğimiz, emin olduğumuz tüm sorulara cevaben yapıştıralım.

Ben tanıdıklarımı davet ediyorum. sağolsun bir iki tanesi geldi bile. Daha fazlasını da sizler toplayın.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalnız, bu konu gittikçe Kültür ve Bilim'den uzaklaşmaya başlıyor. Eğer forum işleyişiyle ilgili bir durum karşısında hareket edilecekse, bunun Forumla İlgili Öneriler bölümünde yapılması daha uygun olur.
  • islamin dini HOSGORU ise bu sizin evire cevire dovmek lazim kelimesinin nesesinde sakli.ben mi bulamiyorum acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ishan

islamin dini HOSGORU ise bu sizin evire cevire dovmek lazim kelimesinin nesesinde sakli.ben mi bulamiyorum acaba

Hoşgörü bir yere kadar. Emeğimize göz göre göre terbiyesizlik yapanın hakkı kötektir...

• Ne yalan söylüyüm bilgisayarın bu kadar yaygın olmadığı bi dönemde doğup büyümeyi ve bilgisayarla bi 20-25 yaşımdan sonra tanışmayı isterdim.İster istemez az yada çok tembellik yapıyor.Bu yeni kuşak için, söyledikleriniz harfiyen geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

quote:

islamin dini HOSGORU ise bu sizin evire cevire dovmek lazim kelimesinin nesesinde sakli.ben mi bulamiyorum acaba

Hoşgörü bir yere kadar. Emeğimize göz göre göre terbiyesizlik yapanın hakkı kötektir...

Cocugunuz okula da gidiyorsa 1 de ogretmenine edepsizlik veya sizin dediginiz sekilde saygisizlik yapiyorsa 1 guzel kotek yiyecek eve geldiginde sizden de yiyecek dogru olan bu ise ki anladigim bu sekilde ...bu durumda inanin baska 1 sey diyemiyecem ve bu sekildeki 1 dusunceye aetik cevabim da olmayacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Yalnız, bu konu gittikçe Kültür ve Bilim'den uzaklaşmaya başlıyor. Eğer forum işleyişiyle ilgili bir durum karşısında hareket edilecekse, bunun Forumla İlgili Öneriler bölümünde yapılması daha uygun olur.

Konuyu uygun bulduğunuz bir alana taşıyabilirsiniz. Ama bence bir konunun ilerleyişi içinde bu tür bir gidişat ortaya çıkıyorsa ki doğal bence bu konunun kültür bilimle alakasız olduğu anlamına gelmez. İçinde bulunulan zaman ve emek harcanan bir ortam ile ilgili bazı düzeltme taleplerinin oluşması normaldir. Sonuçta toplum kültürümüz ile ilgili bir eleştirinin bu forumdan soyutlanması pek de mümkün değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

quote:

Cocugunuz okula da gidiyorsa 1 de ogretmenine edepsizlik veya sizin dediginiz sekilde saygisizlik yapiyorsa 1 guzel kotek yiyecek eve geldiginde sizden de yiyecek dogru olan bu ise ki anladigim bu sekilde ...bu durumda inanin baska 1 sey diyemiyecem ve bu sekildeki 1 dusunceye aetik cevabim da olmayacak

Ben dayak değilse bile eğitimde cezaya inanan bir insanım. Tabii fiziki ceza çok başvurulması gereken bir durum değil. Zaten çok basvurulursa etkisi de kalmaz ama. Yerinde ve abartılmadan uygulanırsa dayak dahi bir eğitim aracıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 6 Ekim 2012; 11:09:09 >

• quote:

Eğitim-Öğretimde fiziki cezaya karşıyım ama bazılarına dayak şart bence. Eğer bardağı taşırırsa dayak yer. Sanırım bu konuda yaş olarak en küçük olan benim. Yani o dediğiniz olsa bile daha bi 10-20yıl var Tabii eğitim ve öğretimde durum biraz daha farklı. Herkes her şeyi bir kerede kapacak diye bir şey yok. Farklı şekilde öğrenebilir. Ama videolu veya SS'li olarak bir şey ayrıntılı olarak açıklandığı halde onu görmezden gelip soru sormak kesinlikle kabul edilemez. Şahsen çocuğum olsa ve öyle bir şey yapsa benden evire çevire değilse bile bi tokat yer.Ama sert ama hafif... Aynısını ben yapsam babamın da bana vurması koymaz. Çünkü bir emeği hiçe saymak, karşındaki kişiye yapılmış büyük bir terbiyesizliktir. Tabii ki dayak vs. kaşınan, hak etmiş, belli bir çizgiyi geçmişler içindir. Yoksa ufak bir şey için adamı hastahanelik etmeye gerek yok. Basit bir şey için olmaz ama göz göre göre yapanlar bunu hak eder. Atıyorum 50yaşında birisine lise-üniversite yıllarındaki bir şeyi sorduğunda hatırlamadığı için dövmek yersizdir ama gelip de hırsızlık yaparsa eşşek sudan gelene kadar dövmek o kişiye haktır...

Biz de böyle yapmıyor muyuz? Belli bir ölçüde davranmaya çalışıyoruz. Bazılarına basit bir uyarı, bazılarına biraz daha sert bir üslupla uyarı, bazılarına sağlam bir fırça, bazılarına da dayak... Ben basit bir soru diye kimseyi kırmadım, kimseye kötü bir şey söylemedim. O soruyu hiç araştırmadığı, bu kadar emeği hiçe saydığı için kızmış-kırmışımdır.

• ister uzaklaştırsınlar,ister kovsunlar..
    ben tepkimi koymaya devam edeceğim..
    bu arada o çok bilen çok yardimsever arkadaslarin da hangi sorulara cevap verdikleri ortada..
    bilmem kac defa yazilmis söylenmiş sorulara ayni cevaplari vererek kendilerini bilgili falan sanmasinlar..neyi ne kadar bildikleri nelerden anladiklari ortada..
    spesifik bir soru oldugunda nereye kayboluyorlar merak ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: hunkar1

ister uzaklaştırsınlar,ister kovsunlar..
    bu arada o çok bilen çok yardimsever arkadaslarin da hangi sorulara cevap verdikleri ortada..
    bilmem kac defa yazilmis söylenmiş sorulara ayni cevaplari vererek kendilerini bilgili falan sanmasinlar..neyi ne kadar bildikleri nelerden anladiklari ortada..

O durumlarda hasta oluyorlar tatile gitmiş oluyorlar telefonlarından sıkılmış yeni telefon arıyor oluyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

quote:

Orijinalden alıntı: hunkar1

ister uzaklaştırsınlar,ister kovsunlar..

O durumlarda hasta oluyorlar tatile gitmiş oluyorlar telefonlarından sıkılmış yeni telefon arıyor oluyorlar...

haklısın.

hep bir bahane değil mi..??

"ya sabır""
    konunun dışına çıkmak istemiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: berkans

Google demıssın, google bılgı kaynagı degıldır!!!!!!

Google bılgı kaynagına erısım aracıdır, Galaxy s3 ornegınde arama yaptıgınızda sıze gooogle bunu ogretmez sadece ogreten donanımhaber sayfasına lınk verır.

Böylece yeni bir başlık açmaya, ya da aynı başlıkta aynı soruyu tekrar sormaya gerek kalmaz. Google'ın yaptığı gayet yeterli ve çözüm üretebilecek bir şey o halde.

Aslında forumda bir uygulama getirilse ve "yeni başlık" yazısına tıklandığında arama ekranı gelse önce ya da kişi başlığı ve mesajı yazıp gönderdiğinde önce forum arama yapsa "şu, şu başlıklar var, yine de başlığı açmak istiyor musunuz" diye uyarsa.
  • bende burdaki bazi arkadaslara katiliyorum.forum ne yazikki tamamiyle ticari bir dukkana donmustur.forumdan cikarin konu disi ve gereksizler kismini bakin hit sayisi nasil dibe vuruyor.reklam geliri nasil azaliyor.sitenin asil istedigi cok konu-cok mesaj-cok hit.yani dusunmeye iten sebepleri artik bu forumda aramak cok zor..coluk cocugun egemenligi altina girmis durumda forum.

• hocam bazen size acayip kıl olsamda bu azime şapka çıkarıyorum. Kaç kere ceza almanıza rağmen foruma bağlılığınızda aynı derecede takdire şayan ki ben bir mesajım silindi diye aylarca uğramadığımı bilirim. Araştırmıyoruz sayın abim çıkışlarınız haklı olsada çoğunlukla empatiden uzak bir seyir halindesiniz. ben sizi galaxy note konusu üzerinden tanırım o konu üzerinden örnekle misal vereceğim. Adam ilk defa bin liranın üzerinde telefona para vermiş üstelik kaçak garantisiz alıp riske girmiş o heyecanla ve sabırsızlıkla bir rom atmış ve cihaz logoda takılmış diyelim. googledan galaxy note kitlendi diye aradığında en çok sonuç bir çok arama sorgusunda olacağı gibi donanımhaber.com dan olacaktır ve haliyle adam girip bakıcak ve anlamadığı bi ton terim içeren konular içinde bi çok denemenin ardından sonunda sorusunu yazıp birilerinin cevaplamasını umacaktır. böyle bir durumda sizin cevabınız git o telefonu sat olacakken kimisinin yardım etme içgüdüsü ağır basıp cevaplayacaktır. sizce hangisi doğrudur ? tabiki sizce sizin uslubunuz .. çünki forum düzeni için gereklidir. ama kimisine görede forum birinci öncelikle yardımlaşma platformudur.. bu düşünce grubuna çıkışmaylada bir yere varamazsınız.

kendi görüşümdür ki zaten forum anasayfasına bakarsanız uğrayacağınız alt forumu bile bazen bulmakta güçlük çekebildiğinizi farkkedersiniz. ben çoğunlukla kendi profilimde kendi mesajlarım üzerinden uğrak konulara erişebiliyorum. Yani forumda kendi ana sayfasından başlayarak balık baştan kokar misali bir karmaşıklık söz konusu. ilk defa veya bi kaç defa girenler nasıl bu karmaşa içinde yüzlerce sayfa içinde aradıkları cevabı bulabilsinler. konu içinde arama yapsınlar diyeceksinizde kendi tesbitiniz olduğu üzere doğru sözcükleri seçemeyebilirler seçebilseler dahi doğru sonuca erişemeyebilirler. herkes sizin gibi engin bilgilere sahip değil. bu durum için güzel bir düşünceyle hazırlanmış sık sorulan sorular konunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam ve sık sorulan soruları o konuya yönlendiriyordunuz. ancak içerik kendi düşüncemddir malesef yeterli bilgi içerikli çözüm odaklı değil mizahi bir düzendeydi. bu konuyu daha çözüm odaklı hatta bir ekip kurarak derinlemesine gerçekten sık sorulan her soruya çözüm bulmuş cevaplarla yanıtlayacak bir rehbere dönüştürmeniz o konu için daha çok sıkıntıya çözüm olacaktır.

sonuç olarak karmaşadan şikayetçisiniz. bu yadırganacak bir durum değil.az önce belirttiğim gibi bu karmaşa bu sayısal sistemde çokta önemli vahim bir sonuç vermez. ancak uslubunuz zaten defalarca söylendiği gibi kabul etsenizde etmesenizde yanlış. ki bu gibi müdahaleler yeterli çalışsınlar veya çalışmasınlar yönetici arkadaşların işi. size düşecek olan ya susmak yada empati kurarak serzenişte bulunmak olabilir. ki kimsi gerçekten bi uyarıyı hakediyor. ve son söz olarak forumu sizin bir magazin gibi takip edeceğiniz bir ortama dönüştürme arzunuzu anlabilmem mümkün değildir.

• İyi günler...

Yıllar öncesine kadar ben de sizin gibi düşünürdüm. İnternet sayfalarında elektronik ve başka konularda bilgi paylaşmayı severdim.
    Bir de üstüne "Ya arkadaş" derdim. "O kadar konusu açılmış, tartışılmış, o olmuş bu olmuş, neden okuyacaklarına direk soru soruyorlar" derdim.
    Boşuna mı paylaşıyoruz bilgimizi derdim. En basitinden git google a sor. Türk sayfalarında olmasa bile yabancı sayfalarda cevabı bulursun derdim.

Bu soruyu soran ben de iyi bir araştırmacıydım. Andığım dönemde hobim olan Sony telefonlar konusunda gerçekten çok araştırma
    yapardım. ARM Assembly dilinde yazılmış patchler ve bir miktar elfler (executable and bindable format) konusunda bilgili bir kişiydim.
    Dahası Sony telefonlar konusunda ülkedeki ilkleri yapmış ve adını yurt dışı sitelerinde (geliştirici olarak) duyurmuş (alanımda) ilk kişiydim.
    Çalışmaların doğuda Çinden batıda >Meksika sayfalarına kadar her ülkenin sayfalarında yayınlanırdı.

Sonra ne mi oldu? Arkadaş yaşam bunlardan ibaret değil dedim. Ben bilgimi, yabancı dilimi, zamanımı, gücümü başka şeyler için
    kullanmalıyım. Yaşam elden yavaş yavaş gidiyor dedim. Her şeyi bıçak gibi kestim. Hobilerimi bıraktım (Zor oldu ama oldu)
    Çalıştım çabaladım ve harbiden çok iyi bir iş sahibi oldum.. Fakat artık mesleğim dışında araştırma yapacak vaktim yok.

Sonra ne mi oldu? Artık evlenip yaşam kurmam icap ettim. Dolayısıyla ev kurmam da icap etti.
    Bir buzdolabı, bir çamaşır makinesi, bir bulaşık makinesi, bir televiyon, iki klima vesaire almam acilen lazım oldu.
    Envai çeşit küçük ev aletlerini (mutfak robotu, ütü, fırın, süpürge, hede höde) saymıyorum bile.

Arkadaş bakıyorum bakıyorum, hiç anlamadığım teknolojiler var hepsinde!... Hangi model diğerinden hangi açıdan daha iyidir?
    Ben bu soruyu hangi ölçütlerle cevaplandırmalıyım. Fiyt performans dengesi bu aletlerin hepsinde nasıldır? ZERRE KADAR BİLGİM YOK!.
    Dahası bunları almak için de sadece 10 günüm vardı siz düşünün.

Ben ne yaptım? Google'ı mı açtım? (Evet açtım tabi) fakat önce donanımhaberi açtım. Ana konularını
    buldum hepsinin. Forumların orta yerine tavsiye almaya yönelik konular açtım. Sağolsunlar ben o kadar soru sorduğum halde
    bir Allah'ın kulu bile bana "o kadar sayfa tartışıldı neden sayfaları kendin aramıyorsun" diye sormadı.
    Kısaca herkesin zamanı olmuyor araştırmak için, öğrenmek için. Yaşam sana bazen bastırıyor. Çevrende soru sorabileceğin
    kimse olmuyor. Böyle zamanlarda da kimse google amcaya sormaz. Kimse 10larca gitmiş sayfalarda araştırma yapmak istemez, yapamaz da.
    Anlayışla karşılamak lazım beyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 8 Ekim 2012; 15:24:55 >

• Google da aramak forumdaki ilgili 5 10 konuyu okumak ile yeterli bilgiyi sağlayabilirdiniz aslında. Bunu yapmanız 2 3 gününüzü alırdı. Bunu tercih etmemişsiniz. Bunu sizin böyle tercih etmeniz davranışı meşru ve doğru kılmaz.

• Adamın işi gücü var o günler de herhalde. Tamamen boş değil. Ayrıca "Hiçbir fikrim yoktu." demiş. Hiçbir fikri olmayan kişi o 2-3 günde sadece az biraz fikir edinebilir.

Telefon konusunda hiçbir fikri olmayan kişi 2-3 günde "En iyisi şu telefon." diyebilir mi? Sizin görüşünüze göre diyebilir ama bu da yanlış maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

SAYIN YÖNETİCİ(LER), lütfen konu hakkındaki şikayetleri konuyu ve yazılanları okumadan sonuca bağlamayınız. Bazı kullanıcılar ve arkadaşları bu konuyu sadece eski husumetlerimiz yüzünden baltalamak ve kapattırmak için taciz ve tahrik yapmaktadır. İlgili şikayetleri şikayet sahiplerinin mesajlarını ve davranışlarını da inceleyerek işleme almanızın gereğini arz ederim.

Forumun bu kısımlarına pek uğramam ama, teknik konularda uzun süredir mücadele ettiğim bir yaklaşım hakkında burada fikrimi beyan etmek istediğim için bu konuyu açtım.

90lı yılların ikinci yarısında üniversiteye başlamış, öyle ahım şahım olmasa da fena da sayılmayacak bir üniversitede elektrik elektronik mühendisliği okumuş bir forumdaşınızım.

Internet denen sonsuza yakın (doğru veya yanlış) bilgi sunan kaynak ile yine üniversite yıllarında tanıştım.
    Şöyle söyleyeyim benim internetle haşır neşir olduğum yıllarda, windows 95 denen işletim sistemi yaklaşık 100 adet 1.44MB'lik disketlerden yaklaşık bir tam günde kurulurdu.

google falan yoktu, bir yahoo search vardı, bir de altavista search.

Gerçi daha eskisi, sadece DOS'un ve birazcık da Windows 3.1 in olduğu yıllarda da kullanırdık bilgisayarı ama o kadar eskilere gitmeye gerek yok.

Neyse, bu yıllardan önce lise'de, ortaokul'da (o zamanlar da orta okul vardı ama sistem 5+3+3 idi :) ) hatta ilkokul 4te 5te, öğretmen ödev verdiğinde, ya da dönem ödevimiz olduğunda kütüphane denen binalara gider, raflar arasında bulabildiğimiz en yeni kitaplardan ansiklopedilerden birşeyler bulmaya çalışırdık.

Bir öğretmenin ödevini gidip sadece birilerine sorarak yapmak mümkün değildi, zaten korkudan yapamazdık öyle birşeyi. Ya da en azından ben yapmazdım.

O zamandan gelen bir alışkanlık mıdır ? yoksa kişilik meselesi midir? bilmiyorum ama yaş bugün 35i az geçmiş olmasına rağmen bilmediğim bir konuda soru sormadan önce araştırma yapma ihtiyacı duyarım. Ki bu benim için her zaman doğru sonuçlar doğurmuştur, hiç zararını görmemişimdir.

Ama şu forumda ve sosyal yaşamda bakıyorum da (sanırım artık bizim zamanımızda böyle değildi diye huysuz yaşlılardan oluyorum) genç arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu HİÇ araştırmadan, merak ettiği şeyi sadece SORUYOR.

Araştırmaktan kastım da öyle kütüphane'ye gitmek falan değil, google amcaya iki kelam yazıp sormak, veya en azından az sonra mesaj yazacağım şu konuyu şöyle bir gözden geçireyim, belki benden önce birileri sormuş, cevap almıştır falan diye düşünmek.

ben bunu ciddi anlamda TEMBELLİK ve daha da beteri BEYİN UYUŞMASI olarak değerlendiriyorum.
    Ve toplumda bu tip insanların sayısının, araştıran, okuyan ve anlama kapasitesini geliştirmek için çabalayan insan sayısından kat ve kat fazla olduğunu görüyorum.

Bunun sebebini, ister zırt pırt değiş(tiril)en eğitim sistemine bağlayın, ister Türk toplumunun sosyo-kültürel yapısına, isterseniz, ilim çinde bile olsa gidip bulunuz diyen bir peygamberin dinine mensup insanların sorgulama-sadece inan felsefesine sahip olmalarına bağlayın, BİR ÇÖZÜM BULMAK GEREKİYOR.

Ben kendi çapımda tepki olarak! takip ettiğim konularda, daha önce sorulmuş soru soranlara, ya da çok basit bir google araması ile kaynağından bilgi edinilebilecek konularda sorulmuş sorularawww.google.com'u adres göstererek cevap veriyorum.

Bu durumda genelde aldığım tepki
    burası forum isteyen istediğini istediği zaman istediği şekilde sorar, sana ne kardeşim
    ya da
    forum paylaşımdır, soru sormak paylaşımdır

şeklinde.

Ben paylaşımın bu olmadığını
    forum'ların amacının böyle birşey olmadığını düşünüyorum.

XDA v.b. teknik forumlarda, bu türden tembelliklere sert veya çok sert tepki gösterildiğini görüyorum.

bizde ise yönetim, saçma sapan sorular ile konuları içinden çıkılmaz hale getirenlere değil, bu duruma tepki gösterenlere ceza vermeyi tercih ediyor.

Sizlerin bu konudaki fikrinizi alabilir miyim?

Açıkçası konuyu açarken amacım bu konuda tepki hareketinin başlangıcını oluşturmak, bakalım zaman ne gösterecek.

whu what konu dışına bakman gerek .Sorulara cevap verdiğinde direk yaştan dışlıyorlar.Soru sorsam şimdi konudışında''git özenti ergen derler''.Bunu yaptıran büyükler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Adamın işi gücü var o günler de herhalde. Tamamen boş değil. Ayrıca "Hiçbir fikrim yoktu." demiş. Hiçbir fikri olmayan kişi o 2-3 günde sadece az biraz fikir edinebilir.

Telefon konusunda hiçbir fikri olmayan kişi 2-3 günde "En iyisi şu telefon." diyebilir mi? Sizin görüşünüze göre diyebilir ama bu da yanlış maalesef.

"En iyi telefon" diye birşey var mı ki ?
    ya da en iyi buzdolabı?
    ya da en iyi TV?

YOK!

Olmazsa olmaz ihtiyaçlarını ve bütçeni belirlersin.
    Hepsiburada gibi bazı sitelere girer, olmazsa olmaz özelliklere göre filtrelemeler yaparsın.
    Çıkan ürünlerin fiyatlarını karşılaştırırsın. Aklına yatanlar için forum ve inceleme araması yapar konulara göz gezdirirsin.
    "fikrin" oluşur.

Bir evi düzecek tüm aksesuarlar için bir haftasonu uğraşmak yeterli olacaktır.
    Ben böyle yaptım, Evlenmeden 3 hafta öncesine kadar beyaz eşyamı al(a)mamıştım.
    Marka tercihimiz belli idi, "Bosch" olacaktı. Modeller hakkında ise zerrece fikrim yoktu.
    Bosch kataloglarını indirdim, model özelliklerine baktım. tercihleri belirledim.

Kısa bir internet araması ile inceleme/review ve forum konularını buldum göz gezdirdim.
    Karar verdim ve aldım.

Tek bir konuda "tavsiye isteme" konusunu mazur görebilirim.
    O da hergün on tane modelin çıktığı, fiyatların hem zaman ekseninde, hem de marka/model ekseninde SÜREKLİ değiştiği, PC/Laptop konuları.

O dünyayı takip etmeyen birisi için gerçekten karar vermek için tavsiyeye ihtiyaç var.
    Çünkü hergün yeni yeni modeller çıkıyor, hergün bütün modellerin fiyatları oynuyor.

Ama Galaxy Note telefon konusuna girip, bu telefon cebe sığar mı diye sormak abesle iştigaldir.
    "Boyun kaç kilon kaç, ne tür pantolon giyiyorsun nerden bilelim be adam?"
    diye veryansın edesim geliyor!! O tipleri görünce.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.