Şimdi Ara

Okumuyoruz! Araştırmıyoruz! sadece soru sorup, cevap bekliyoruz! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
2.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: M@ni@C

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Adamın işi gücü var o günler de herhalde. Tamamen boş değil. Ayrıca "Hiçbir fikrim yoktu." demiş. Hiçbir fikri olmayan kişi o 2-3 günde sadece az biraz fikir edinebilir.

Telefon konusunda hiçbir fikri olmayan kişi 2-3 günde "En iyisi şu telefon." diyebilir mi? Sizin görüşünüze göre diyebilir ama bu da yanlış maalesef.

"En iyi telefon" diye birşey var mı ki ?
    ya da en iyi buzdolabı?
    ya da en iyi TV?

YOK!

Olmazsa olmaz ihtiyaçlarını ve bütçeni belirlersin.
    Hepsiburada gibi bazı sitelere girer, olmazsa olmaz özelliklere göre filtrelemeler yaparsın.
    Çıkan ürünlerin fiyatlarını karşılaştırırsın. Aklına yatanlar için forum ve inceleme araması yapar konulara göz gezdirirsin.
    "fikrin" oluşur.

Bir evi düzecek tüm aksesuarlar için bir haftasonu uğraşmak yeterli olacaktır.
    Ben böyle yaptım, Evlenmeden 3 hafta öncesine kadar beyaz eşyamı al(a)mamıştım.
    Marka tercihimiz belli idi, "Bosch" olacaktı. Modeller hakkında ise zerrece fikrim yoktu.
    Bosch kataloglarını indirdim, model özelliklerine baktım. tercihleri belirledim.

Kısa bir internet araması ile inceleme/review ve forum konularını buldum göz gezdirdim.
    Karar verdim ve aldım.

Tek bir konuda "tavsiye isteme" konusunu mazur görebilirim.
    O da hergün on tane modelin çıktığı, fiyatların hem zaman ekseninde, hem de marka/model ekseninde SÜREKLİ değiştiği, PC/Laptop konuları.

O dünyayı takip etmeyen birisi için gerçekten karar vermek için tavsiyeye ihtiyaç var.
    Çünkü hergün yeni yeni modeller çıkıyor, hergün bütün modellerin fiyatları oynuyor.

Ama Galaxy Note telefon konusuna girip, bu telefon cebe sığar mı diye sormak abesle iştigaldir.
    "Boyun kaç kilon kaç, ne tür pantolon giyiyorsun nerden bilelim be adam?"
    diye veryansın edesim geliyor!! O tipleri görünce.

görmüşsündür belki bilmiyorum geçen gün s3 sayfasında bir soru vardı..
    "cihazı cok iyi inceledim arkadaslar yanlız bana güzel özelliklerini söylerseniz memnun olurum"
    2 defa ısrarla sordu..

sonra söyle böyle cart curt..
    boş ver bu işleri ya.bu adamlara .değmez..buna emin ol..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hunkar1

quote:

quote:

Adamın işi gücü var o günler de herhalde. Tamamen boş değil. Ayrıca "Hiçbir fikrim yoktu." demiş. Hiçbir fikri olmayan kişi o 2-3 günde sadece az biraz fikir edinebilir.

Telefon konusunda hiçbir fikri olmayan kişi 2-3 günde "En iyisi şu telefon." diyebilir mi? Sizin görüşünüze göre diyebilir ama bu da yanlış maalesef.

ya da en iyi buzdolabı?
    ya da en iyi TV?

YOK!

Hepsiburada gibi bazı sitelere girer, olmazsa olmaz özelliklere göre filtrelemeler yaparsın.
    Çıkan ürünlerin fiyatlarını karşılaştırırsın. Aklına yatanlar için forum ve inceleme araması yapar konulara göz gezdirirsin.
    "fikrin" oluşur.

Marka tercihimiz belli idi, "Bosch" olacaktı. Modeller hakkında ise zerrece fikrim yoktu.
    Bosch kataloglarını indirdim, model özelliklerine baktım. tercihleri belirledim.

Kısa bir internet araması ile inceleme/review ve forum konularını buldum göz gezdirdim.
    Karar verdim ve aldım.

O da hergün on tane modelin çıktığı, fiyatların hem zaman ekseninde, hem de marka/model ekseninde SÜREKLİ değiştiği, PC/Laptop konuları.

O dünyayı takip etmeyen birisi için gerçekten karar vermek için tavsiyeye ihtiyaç var.
    Çünkü hergün yeni yeni modeller çıkıyor, hergün bütün modellerin fiyatları oynuyor.

Ama Galaxy Note telefon konusuna girip, bu telefon cebe sığar mı diye sormak abesle iştigaldir.

"cihazı cok iyi inceledim arkadaslar yanlız bana güzel özelliklerini söylerseniz memnun olurum"
    2 defa ısrarla sordu..

Ben miymişim o yazıyı yazan, ona da baksaydın keşke. Ben degilsem bana o kişi üzerinden yüklenemezsiniz.

@Maniac; "Tek bir konuda maruz görebilirim, o da PC/Laptop konuları." demişsin de. Sana göre belirliyorduk biz de maruz görülüp görülmeyecek konuları. Dünyayı kendi etrafınızda dönüyor sanmaktan vazgeçin ya. Sana göre PC karışıksa ona göre de buzdolabı karışıktır. Sen 3 haftada alabildiysen adamın o kadar zamanı yoktur, indirimden faydalanmak ister mesela, araştırma yapamaz.

O ilk mesajımda ikinci sayfayı okumadım demiştim ya, okumaya da gerek duymuyorum artık. Soru sormayla ilgili yazıyı da paylaşmayacağım, çünkü konu başka yere gitti.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ya da en iyi buzdolabı?
    ya da en iyi TV?

YOK!

"fikrin" oluşur.

Karar verdim ve aldım.

2 defa ısrarla sordu..

Ben miymişim o yazıyı yazan, ona da baksaydın keşke. Ben degilsem bana o kişi üzerinden yüklenemezsiniz.

@Maniac; "Tek bir konuda maruz görebilirim, o da PC/Laptop konuları." demişsin de. Sana göre belirliyorduk biz de maruz görülüp görülmeyecek konuları. Dünyayı kendi etrafınızda dönüyor sanmaktan vazgeçin ya. Sana göre PC karışıksa ona göre de buzdolabı karışıktır. Sen 3 haftada alabildiysen adamın o kadar zamanı yoktur, indirimden faydalanmak ister mesela, araştırma yapamaz.

O ilk mesajımda ikinci sayfayı okumadım demiştim ya, okumaya da gerek duymuyorum artık. Soru sormayla ilgili yazıyı da paylaşmayacağım, çünkü konu başka yere gitti.

ben sensin mi dedim kardeş..
    birisi böyle bir soru yazmis s3 konusunda dedim..
    önce okudugunu anla..kimseninin sana yuklendiği yok..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya da en iyi buzdolabı?
    ya da en iyi TV?

YOK!

"fikrin" oluşur.

Karar verdim ve aldım.

2 defa ısrarla sordu..

ben sensin mi dedim kardeş..
    birisi böyle bir soru yazmis s3 konusunda dedim..
    önce okudugunu anla..kimseninin sana yuklendiği yok..

Yanlış anlamış olabilirim ama "Bu adamlara değmez." derken adam benimle konuşuyordu. Yok tamamen farklı bir şeyden bahsediyorsan benimle konuşmadığı bir mesajini alıntılaman gerekirdi.

• @erchamion

ben seni kastetmedim yanlış anlamışsın..
    bende yanlış alıntılamışım kabul ediyorum..
    ok?

• quote:

Arkadaşım,

dünyanın benim çevremde döndüğü gibi bir sanrı içerisinde değil.
    Ben sadece "PC/Laptop" konusunda bir "tavsiye" konusuna diğer konularda olduğu gibi tepki göstermezdim demeye çalıştım.

Bu benim tercihimdir.
    Ha birisi çıkar o konuda da tepki gösterir, ona da "neden tepki gösteriyorsun kardeşim" demem!

umarım anlatabilmişimdir!

Ayrıca ben beyaz eşyalarımı 3 haftada alabildim demedim dikkatli okursan sevinirim.
    Ben 3 hafta öncesine kadar alamamıştım. 2 günlük sağlam bir araştırma ile alabildim.

Bu arada birşey alırken HERŞEYİ bilmeye gerek yoktur.İşine yarayacak kadarını bilirsin, işine geliyorsa alırsın, gerisini de sonra öğrenirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 10 Ekim 2012; 13:28:30 >

• Buna bende dahil,kaç kisi Türkceyi düzgün kullanıyor?Şuan mesala,elimde tabletim var.Hızlı yazmam lazım ve Türkçe birçok harfi yazamiyorum. Apple konusunda birşey sordum,birkaç yıl önce. Sağolsun cevap vermiş biri. Lakin Türkçe okadar kötüki cia ajanıyımda şifrelenmis bir yazı çözüyorum havasındayım. Bu yada diğer birçok forumda Türkçe iyi kullanılmıyor.
    Diğer tarafdan,sayfalar gerektiğinden fazla sayıda. Adam 8 mesaj alıntılıyor,hop sayfa başı. Şimdi gelde çık işin içinden. Sayfa içi aramalar yetersiz.
    Zaman artık çok hızlı. Örnek :Televizyon alıcam. İstediğim model yok. Dh da gördüğüm model hakkında ki yazılar yetersiz. Hızlıca konu açıp,cevabı aldim ve 10 dakika sonra kapanacak yerden cihazımı alıyorum. Ama konu sahibine forum dısında söylediklerine katılıyorum.
    Örnek ile açıklayalım :Eşim (ki üniversite mezunu) Yeni Türk Lirasının simgesini worlde yazması lazım. Ama tabi yapamıyor. Bana soruyor,güzel bir azar ile karşılıyorum kendisini. Google'a yazıp,mevcut setup dosyasını indirip,exe ile indirdiği dosyayı açıp,altgr-T harfi ile yeni simgeyi yazıyor. Bundan sonra sana birşey sormam deyip,tafrasinida yapıyor. Ama ben çok memnunum. Lakin eşimi arastirmaktan bi haber haline getiren benim.
    Sorduğu her soruya bilgim ölçüsünde cevap verip,olmadı amcaya sorayım diyen benim. Ama artık,git araştır ve kendin bul diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuSaT28 -- 10 Ekim 2012; 13:33:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:24:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Yalnız konu sahibini tanımayan kişiler için söyleyeyim, forumun cep telefonu kısmında, birçok insana yardımcı olan, çok bilgili bir abimizdir kendisi. Konularını biraz inceleyin, gerçekten de çok gereksiz sorular soruyor insanlar. Yani birinci sayfada komple bir telefonun açıklaması olsun, ikinci sayfaya mesaj yazan adam bu telefonun hafızası ne kadar diye sorabiliyor. Düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum .

katılıyorum..

• Mesaj sayısını arttırmak için mi bilinmez ama hakikaten google'a sorup okuması dahil en fazla 2 dakikada öğrenebileceği şey için konu açan kişiler var..
    Ben de bu konulara direk google arama sonuçları linkini yapıştırıyorum belki anlar diye.

Hee! Gel gelelim, teknik özellikleri elinde olsa dahi bunları yorumlayamayan kişilerin " bu cihaz/araç/ vs. nasıl arkadaşlar?" ya da "memnun musunuz?" konularını da doğal olarak saygıyla karşılıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

Mesaj sayısını arttırmak için mi bilinmez ama hakikaten google'a sorup okuması dahil en fazla 2 dakikada öğrenebileceği şey için konu açan kişiler var..
    Ben de bu konulara direk google arama sonuçları linkini yapıştırıyorum belki anlar diye.

Hee! Gel gelelim, teknik özellikleri elinde olsa dahi bunları yorumlayamayan kişilerin " bu cihaz/araç/ vs. nasıl arkadaşlar?" ya da "memnun musunuz?" konularını da doğal olarak saygıyla karşılıyorum..

mesaj sayıları artsın diye birde aynı soruları defalarca aynı sekilde yanitlayanalar mevcut burda..
    3 kuruşluk sabit bilgileriyle ahkam kesiyorlar..onları da unutmamak lazim.

• Ah evet...

Benim sadece 10 günüm var.
    Bu 10 gün içinde 8 gün mesaim var. Üniversite hocasıyım ders anlatmam gerekiyor. Görev kaçmaz.
    Dahası ders kayıt ve ekle sil haftası. Öğrenci danışmanlığım var. 10 dk da bir öğrencilerle uğraşmam
    gerekiyor. Danışman kordinatörlüğümde 150'den fazla öğrenci var. Kısaca bu hafta izin alayım fakülteden
    de bir işimi göreyim, evimi düzeyim durumum yok. Hergün akşam 7'de çıkabiliyorum işten.

Çalıştığım yer ile evim arasında 25 dk mesafem var. Hanımımı evden almam lazım. Sonra şehir merkezine gitmem lazım.
    Evden şehir merkezine 40 dk mesafe var. Trafik sıkışık. Eve gelmişken 10 dk olsun da bir şeyler atıştırayım diyorum.
    Akşama kadar kafam allak bullak olmuş yorulmuşum zaten. O kadarcık hakkım olsun.

Şehir merkezine 20.30'da falan varıyorum. Çoğu beyaz eşyacı kapanmış. Bir kaç tane açık var. O da ara sokaklarda şurda burda.
    Kredi kartı limitim 4.500 lira. Daha fazla limit istemedim fazla açılmamak için.
    Fakat yapmam gereken harcama 15.000 liradan fazla. Allah'a şükür nakitim var. Fakat en iyi şekilde harcamam gerekiyor.
    Yani Fiyat/performans oranı en iyi ürünleri seçmem gerekiyor.

Kafamda en küçük bir televizyonu alırken bile bir sürü soru var.
    Hangi markanın (BENİM ŞEHRİMDE) doğru düzgün garanti servisi var? Bu servisler ne türden sıkıntı çıkarıyor? Çıkarıyor mu?
    Her markada düşündüğüm fiyat aralığında 2 şer 3 er tv var.
    Gidip kendi gözlerimle görmek ve panel kalitesini doğrudan kendim anlamak istiyorum. Boru değil. 1500 küsür lira para vereceğim.
    Kataloglara bakarak olmuyor o iş.. Markaların kendi internet sitelerini gezerek de.. Kullanıcılara sormak lazım.
    Dahası bu panelleri hangi firma yapıyor? IPS panel alacağım. HITACHI mi? Sharp mı? Hangisi? TV hangi ülkede birleştirilmiş.
    Hepsi soru işareti.. Bunlar katalogda yazmaz. Hepsi için de internette yeterli bilgiyi bulamazsın.

Çamaşır ve bulaşık makinelerini ve buzdolabını almak 4 günümü alıyor. Tesadüf ki bölüm başkanım bir Bosch mağazasının sahibi
    ile ahbapmış. Araya giriyor. Mağaza gidiyorum. Adam benim gibi beyaz eşya cahili bir adama anneanneye cep telefonu kullanmayı
    öğretir gibi hiç sıkılmadan sabırla her şeyi anlatıyor öğretiyor.Bunu her mağaza sahibi yapmaz tanıdık olmadığı için. Sana max 30 dk ayırır.
    Diğer taraftan Samsung markanın da bazı ürünleri dikkatimi çekiyor. 2 gün de onun için bocalıyorum. Geceleri internete girip okuyorum.
    Çelişik ifadeler var. Bosch'un bulaşık makineleri iyiymiş de çamaşır makineleri hemen bozuluyormuş diyor biri.
    Başkası da bilmem kaç yıldır Bosch çamaşır makinesi kullanıyorum bir kısıntı yok diyor. Bu tür yorumlar arasından en güveniliri bulmak zorundasın.
    En sonunda başlarım lan böyle işe diyorum. Alıyorum Bosch'u.

Bunları geçelim, en dandik bir set üstü ocak alacaksın tamam mı? Fakat aradığım şey set üstü ocağın bir kısmının elektrikli olması.
    Niye? Mahalleye henüz doğal gaz gelmedi. Tüp kullanmak zorundasın. Tüp dediğin de bitiyor bazen akşam üstü. Sabaha kadar
    elektrikli ocak ile idare etmek zorundasın.
    Üç soru var:
    1. Mahalleye doğal gaz geldiğinde tüplü sistemi doğal gazlı sisteme geçirmesi en kolay set üstü ocak hangisi?
    2. Set üstü ocağın elektrikli kısmının en az elektrik harcayanı hangisi?
    3. Hangisinin fiyatı daha ucuz? Nerden almalı?

Oturma grubu, yemek odası, yatak odası falan bunları saymadım bile. Onların da hangisinin servisinin daha iyi olduğu önemli.
    Eşyanın yaşamının uzun sürmesi için çok titiz kurulum yapılmalı.

Klima alacaksın. İki tane lazım. Fakat hangisi? Alarco Carrier mi iyi marka? Midea mı? Her yıl Çindeki bazı firmalara fason olarak
    klima ürettiren Bosch mu? (ki bu yüzden bazı yıllarda yaptığı klimalar kaliteli bazı yıllarda ürettirdiği kalitesiz)
    Yoksa bütçeyi aşıp Mitsubishi, Daikin falan mı almak gerek? Markayı seçtin diyelim, hangi modeli?

Donanımhabere giriyorsun, etraf normal üye görünümünde satıcı kaynıyor. Mesajlara bakıyorsun, kimi atıyorum Alarco Carrier'ı göklere
    çıkarıyor, diğeri yerin dibine indiriyor. Kimi üründen şikayetçi oluyor, kimi servisinden falan.
    Sonradan anlıyorsun, bazı normal üye gibi görünen kişiler bildiğin satıcı. X markasını satıyor Y markasını satmıyor.
    X'i göklere çıkarıyor, Y'yi karalıyor. Bunun gibi satıcı tipleri anlamak için tek yol var: Adamların geçmiş mesajlarını kontrol etmek.
    Bir de konunun harbiden uzmanları var. ADam hangi marka hangi yılda hangi firmaya ürün ürettirmiş hepsini biliyor.
    Fiyat performans oranından çok iyi anlıyor. Bunların hangileri olduğunu bulmak için defalarca soru sorman gerekiyor.
    Bir de bunlara gönderdiğiniz özel mesajlar var tavsiye almak için. Kısaca klima konusu da 1-2 gün internet ve katalog gezerek
    yapılabilecek bir şey değil. Gerçi alınır alınmasına da aldığında nelerle karşılaşacağından pek emin olamazsın.

Şimdi ben bütün bu hengamenin ve dar zaman içinde her markanın her modelinin onlarca sayfa gitmiş konularını okuyacağım öyle mi?
    Geçiniz...

Zamanımız olsa, biz de biliriz geniş araştırmalar yapmayı, icabında bilgi paylaşımında bulunmayı.
    Zamanımızın çok geniş olduğu zamanlarda biz onları zaten yaptık. Hem araştırma yaptık hem de bildiğimizi her yerde paylaştık.
    http://mobilefree.ru/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=5515
    http://se-developers.net/viewtopic.php?f=38&t=831&view=unread#unread

Fakat insanın öyle zamanları olur ki o elbette araştıramazsın ve öğrenemezsin. Forumlarda (farklı nedenlerden dolayı) onlarca
    soru sormak gereği hissedersin ve yaparsın. Bazı bilgiler çok fazla araştırma yapmayı gerekir. Kataloglar da sana istediğin verileri
    vermez. Kısaca tekrar söylüyorum. Anlayışla karşılamalı.

Ha şu olur. Adamın biri vardır, bir cep telefonu almıştır, hiç bir bilgi paylaşımı yapmadan aylarca sürekli soru sorup durmuştur.
    Bunlara elbette git forumu daha iyi araştır dersin fakat diğer türlü böyle bir cevabı haklı sayamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 12 Ekim 2012; 16:12:05 >

• Hep söyledim tekrar söylüyorum..bıkmadan usanmadan sorular soran,cevapları verilmiş soruları soran ve üstüne yetmiyormuş gibi konu açan insanlara;aynı özveriyle bıkmadan sıkılmadan sevgi ve saygı çerçevesinde her daim bilgi düzeyinin yettiğince cevap vermek''ERDEMLİKTİR''..hiçbir doktor hastasına git araştırda gel demez,hiçbir öğretmen öğrencisine araştırda gel demez...bu ERDEM her insanda bulunmaz,bulunmadığı gibide karşı taraf tembellikle suçlanır..ayrıca git google amcaya sor,git araştır gibi söylemlerlede insanları araştırmaya teşvik ettiğini(!)zanneder...burası bir forum sitesi bilginin sürekli paylaşıldığı aynı konuların açıldığı ve soruların sorulduğu yerdir..kimseyi tembellikle suçlayamaz hele hele git araştırda gel git google amcaya sor tarzı söylemlerde bulunamazsınız..sorulaı cevaplamak zorunda değilsiniz oyüzdende kimseyi suçlayamazsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican88 -- 13 Ekim 2012; 0:22:46 >
  • Aramaya inanmak..

• quote:

SAYIN YÖNETİCİ(LER), lütfen konu hakkındaki şikayetleri konuyu ve yazılanları okumadan sonuca bağlamayınız. Bazı kullanıcılar ve arkadaşları bu konuyu sadece eski husumetlerimiz yüzünden baltalamak ve kapattırmak için taciz ve tahrik yapmaktadır. İlgili şikayetleri şikayet sahiplerinin mesajlarını ve davranışlarını da inceleyerek işleme almanızın gereğini arz ederim.

Forumun bu kısımlarına pek uğramam ama, teknik konularda uzun süredir mücadele ettiğim bir yaklaşım hakkında burada fikrimi beyan etmek istediğim için bu konuyu açtım.

90lı yılların ikinci yarısında üniversiteye başlamış, öyle ahım şahım olmasa da fena da sayılmayacak bir üniversitede elektrik elektronik mühendisliği okumuş bir forumdaşınızım.

Internet denen sonsuza yakın (doğru veya yanlış) bilgi sunan kaynak ile yine üniversite yıllarında tanıştım.
    Şöyle söyleyeyim benim internetle haşır neşir olduğum yıllarda, windows 95 denen işletim sistemi yaklaşık 100 adet 1.44MB'lik disketlerden yaklaşık bir tam günde kurulurdu.

google falan yoktu, bir yahoo search vardı, bir de altavista search.

Gerçi daha eskisi, sadece DOS'un ve birazcık da Windows 3.1 in olduğu yıllarda da kullanırdık bilgisayarı ama o kadar eskilere gitmeye gerek yok.

Neyse, bu yıllardan önce lise'de, ortaokul'da (o zamanlar da orta okul vardı ama sistem 5+3+3 idi :) ) hatta ilkokul 4te 5te, öğretmen ödev verdiğinde, ya da dönem ödevimiz olduğunda kütüphane denen binalara gider, raflar arasında bulabildiğimiz en yeni kitaplardan ansiklopedilerden birşeyler bulmaya çalışırdık.

Bir öğretmenin ödevini gidip sadece birilerine sorarak yapmak mümkün değildi, zaten korkudan yapamazdık öyle birşeyi. Ya da en azından ben yapmazdım.

O zamandan gelen bir alışkanlık mıdır ? yoksa kişilik meselesi midir? bilmiyorum ama yaş bugün 35i az geçmiş olmasına rağmen bilmediğim bir konuda soru sormadan önce araştırma yapma ihtiyacı duyarım. Ki bu benim için her zaman doğru sonuçlar doğurmuştur, hiç zararını görmemişimdir.

Ama şu forumda ve sosyal yaşamda bakıyorum da (sanırım artık bizim zamanımızda böyle değildi diye huysuz yaşlılardan oluyorum) genç arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu HİÇ araştırmadan, merak ettiği şeyi sadece SORUYOR.

Araştırmaktan kastım da öyle kütüphane'ye gitmek falan değil, google amcaya iki kelam yazıp sormak, veya en azından az sonra mesaj yazacağım şu konuyu şöyle bir gözden geçireyim, belki benden önce birileri sormuş, cevap almıştır falan diye düşünmek.

ben bunu ciddi anlamda TEMBELLİK ve daha da beteri BEYİN UYUŞMASI olarak değerlendiriyorum.
    Ve toplumda bu tip insanların sayısının, araştıran, okuyan ve anlama kapasitesini geliştirmek için çabalayan insan sayısından kat ve kat fazla olduğunu görüyorum.

Bunun sebebini, ister zırt pırt değiş(tiril)en eğitim sistemine bağlayın, ister Türk toplumunun sosyo-kültürel yapısına, isterseniz, ilim çinde bile olsa gidip bulunuz diyen bir peygamberin dinine mensup insanların sorgulama-sadece inan felsefesine sahip olmalarına bağlayın, BİR ÇÖZÜM BULMAK GEREKİYOR.

Ben kendi çapımda tepki olarak! takip ettiğim konularda, daha önce sorulmuş soru soranlara, ya da çok basit bir google araması ile kaynağından bilgi edinilebilecek konularda sorulmuş sorularawww.google.com'u adres göstererek cevap veriyorum.

Bu durumda genelde aldığım tepki
    burası forum isteyen istediğini istediği zaman istediği şekilde sorar, sana ne kardeşim
    ya da
    forum paylaşımdır, soru sormak paylaşımdır

şeklinde.

Ben paylaşımın bu olmadığını
    forum'ların amacının böyle birşey olmadığını düşünüyorum.

XDA v.b. teknik forumlarda, bu türden tembelliklere sert veya çok sert tepki gösterildiğini görüyorum.

bizde ise yönetim, saçma sapan sorular ile konuları içinden çıkılmaz hale getirenlere değil, bu duruma tepki gösterenlere ceza vermeyi tercih ediyor.

Sizlerin bu konudaki fikrinizi alabilir miyim?

Açıkçası konuyu açarken amacım bu konuda tepki hareketinin başlangıcını oluşturmak, bakalım zaman ne gösterecek.

Şu an ne işle uğraşıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Ha şu olur. Adamın biri vardır, bir cep telefonu almıştır, hiç bir bilgi paylaşımı yapmadan aylarca sürekli soru sorup durmuştur.
    Bunlara elbette git forumu daha iyi araştır dersin fakat diğer türlü böyle bir cevabı haklı sayamayız.

Dostum

Senelerdır elektronık urun alırım ve bu ısten cok cok ıyı anlarım, En az 20 senedır tum elektronık urunlerı takıp etmeye calısırım, cep telefonu konusunda uzman sayılırım, bır sey almadan once 48 sayfa okumassan rahat etmem.

Nıye anlatıyorum bunları cunku ben kendımı cok arastırırım zannederdım ama sen olayı asmıssın :)

Saka maka sonuna kadar haklısın

Herkesın vaktı yok, ınsanlara yardım etmek lazım

Burayı acan bır cocuk, yazma seklınden de anlasılıyor zaten

Benım anlamadıgım admınlerın bu sayfayı kapamamaları

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.