Şimdi Ara

Okuyup zengin olma yolu söylüyorum doluşun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversiteye ilk girdiğim sene hedefimi koymuştum, akademisyen olacağım diye. Hep hayal ettiğim yollardan geçen insanlarla, hocalarımla konuştum. Akademik kariyer gerçekten zorlu ve dikenli bir yol. Kendi döneminizin en başarılı öğrencilerinden olmak zorundasınız. 5 yıl üniversite, 2 yıl master, 4 yıl doktora derken. yaş 30 oluyor. Doktoranızı elinize alınca hemen kadro bulamıyorsunuz, türkiye'de biraz torpil dönüyor. Yurt dışında da çok zor. Sektöre girmek istiyorum derseniz bazı yerler overqualified (başvurduğunuz yer için fazla iyi demek) olduğunuz için işe almıyor. Bir şekilde yolunuzu bulup işe girseniz veya kadro bulsanız bile onlarca yılın emeğini alamıyorsunuz. bilim aşkınız yoksa akademide durum böyle.

Son zamanlarda kendi işini yapmayıp satış, pazarlama, management, danışmanlık alanına yönelen mühendisleri inceliyorum. Bilkent bilgisayar'ın ilk mezunlarından olan bir abimizle konuştum. 1 sene bir firmada yazılımcı olarak çalışmış sonra abd'de mba yapıp türkiye'ye geri dönmüş, bir firmada iş geliştirme uzmanı olarak çalıştıktan sonra finans sektörüne geçmiş, 10 sene falan bir bankanın genel müdür yardımcılığını (maaşları dudak uçuklatıyor) yapmış. Şuan kendi girişimlerini yönetiyormuş, start-uplara yatırım yapıyorum diyor. Adam voliyi vurmuş. mühendislik yapsa bu kazandığı paranın 10'da birini göremezdi. Yani gençler demem o ki. Bu işin mutfağında çok fazla para yok. Mühendisler yöneticilerin altında çalışan kalifiye teknik eleman. Sınırları belli.

Mckinsey, p&g gibi firmalar dünyanın maaşını veriyor. Eğer erken yaşta zengin olmak istiyorsanız abd'de mba yapıp bu dediğim firmalara girmeye bakın. 20li yaşların ortalarında 5 haneli rakamları anca bu şekilde görebilirsiniz. Ben ünide hep ortalama kasmaya çalışıp kendimi akademiye hazırladım, okulumun imkanları çok iyi olmasına rağmen hiçbir girişimcilik topluluğuna katılmadım, seminerlere gitmedim, iletişim becerilerim de çok iyi olmadığından artık bu alana kaymak benim adıma zor. Eğer iyi para kazanıp rahat bir hayat yaşamak istiyorsanız dediğimi düşünün.

hadi eyw.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neldor -- 11 Ağustos 2017; 23:44:40 >

• şuraya troll bir konu açsam 2dk'da 10 yorum alırdı
  • özet var mı
  • ÖÖÖÖYYFFFFF
  • quote:

Orijinalden alıntı: hangisibosta

özet var mı

özet: iyi bir üniversitede mühendislik oku, yurt dışında mba yap, mckinsey veya p&g gibi bir firmaya gir 20li yaşların sonlarına doğru 5 haneli maaşı gör
  • iyi üniversite skalanız nedir peki itü dahil midir bunda inşaat bölümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: hangisibosta

iyi üniversite skalanız nedir peki itü dahil midir bunda inşaat bölümü

dahil tabii ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.