Şimdi Ara

Olası Senaryolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar artik secime 4 gun kaldi.Partiler propagandalarini son gaz devam ettirmekteler.Benim gözlemime göre olasi senaryolari yazacagim simdi.Bu secimde 6 tane olasi senaryo var bence.

1-Hdp baraji gecer.Chp,Mhp,Hdp koalisyonu olur.Bu durumda ülke olarak ayvayi kokunden yemis bulunmaktayiz.Ama chp ve mhp nin soylemlerine bakilarak bu ihtimal cok cok zayif

2-Hdp baraji gecer.Chp,Mhp koalisyon kurar.Ama bence bu ihtimal de zayif.

3-Hdp baraji gecer.Chp,Mhp koalisyon kurmaz.Erken secime gidilir.Boyle bir durumda tahminime gore Akpartinin başına Abdullah Gül getirilir.(Her ne kadar şu an da düşünmuyorum dese de.)Akparti erken secimde galibiyetle cikar ve hükümeti kurar.

4-Hdp baraji gecer.Üçlü koalisyon kurulur.Lakin ordu devletin basina terorist uzantisi bir parti geçirtmez ve darbe yaparak yönetime el koyar.Erken secime gidilir ve 3.senaryonun devami gibi olur.(Bu biraz komplo teorisi gibi oldu)

5-Hdp baraji gecemez.Akparti tek başina iktidar olur.

6-Hdp baraji gecer.Üçlü koalisyon kurulur.

Arkadaşlar benim temennim ülkemizin hayrina bir seçim olması.Tek korkum ulkenin basina teror uzantisi bir partinin gelmesi.Lütfen oy verirken topragin altinda yatan binlerce sehidimizi dusunerek oy verelim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şu ihtimali niye koymuyorsun

hdp barajı geçer ki se anlaşamaz erken seçim olur yeni bir parti kurulur oyları alır akp 2 ayda güçlendi türkiye alışkın niye tek yolu akp görüyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdp barajı aşacak ve Akp ile koalisyon kurucak yok seni başkan yaptırmayacağız yok şunu şöyle yapacağız külliyen yalandır danışıklı dövüş yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zteska

şu ihtimali niye koymuyorsun

hdp barajı geçer ki se anlaşamaz erken seçim olur yeni bir parti kurulur oyları alır akp 2 ayda güçlendi türkiye alışkın niye tek yolu akp görüyorsunuz

Hocam şu an öyle bir yapilanma olamaz bence.Şu an öyle bir partiyi kuracak tek kisi var Türkiye de o da Abdullah Gül.Abdullah Gül de yeni parti kurmaz öyle bir durumda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp tek başına iktidar olamazsa hızla erir anap gibi daha sonra bölünür.

• Hdp ile akp koalisyon hükümeti kurar mı bilinmez ama bence erken seçim olur.
  • 1-3-4-6 olması mümkün değil.

Ne kadar asla yapmayız deseler de hdp barajı geçerse akp ile koalisyon yapabileceğini düşünüyorum.
  • Hocam ben öyle bir şey olacagina imkan vermiyorum.Aslinda hdp ile herhangi bir partinin koalisyon yapacagini düşünmüyorum.Hangi parti hdp ile koalisyon yaparsa kendi kafasına sıkmış olur çünkü.Ayrica Abdullah Gül ile ilgili ciddi duyumlar aldim o yüzden öyle yazdim.

• Koalisyon olasılıklar aynen şöyle olur başka türlü olmaz 3 lü koalisyon olmaz, çıkmaza girilirse erken seçim olur zaten

Akp-hdp

Chp-hdp

Chp-mhp

AKP-mhp zor ama imkansız değil

Hdp nin akp ile koalisyon yapmayız felan filan demesi boş laf, masa altı her türlü anlaşmayı yapıyorlar zaten

• bdp barajı aşamaz 8 haziranda iç savaş çıkarır. Doğuyu suriyeye çevirir.
  • MaximoPolpo kullanıcısına yanıt
    ben kurarım

öyle bir durum olsa kurmak isterim gerçekten...

• koalisyon ihtimali sıfır
  • zteska Z kullanıcısına yanıt
    Cidden yasim biraz buyuk olsa ben de kurarim tam parti kurulacak donem.Hele bir de biraz siyasetten anlayan cevresi olan biriysen patlama yapabilirsin.

• MaximoPolpo kullanıcısına yanıt
    akp oldukça yeni oluşum mümkün değil çünkü ben parti kurarsam din sömürüsü yapmam ama din sömürüsü yapan bir parti oldukçada din sömürüsü yapmayan kazanamaz

• aga ihtimaller mademki söyle bir durum olur hdp barajı geçer akp gel başkanlık sistemini getirelim der diyelimki hdp hayır der akp apo ya gider bak sizin çocuklar zorluk çıkarıyor apo der hay hay şunları şunkarı yap bizde seni başkan yapalım der başkanlık için gözü dönen akp ok der istedigini verir herkes kazanmış olur nasıl ama olmaz deme olmaz olmaz aga lastik donu gibi nere çekersen oraya gidiyor konu...
    ama en güzel ihtimal chp ve mhp birlikte ligi bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.