herkese merhaba.20 yaşına bu ay girecek bir kızım. normalde insanlara özel şeylerimi anlatmam ama artık bu durumdan çok sıkıldım ve durumu tecrübe etmiş birinden akıl almak istiyorum. sağlık sorunlarından dolayı üniye hazırlanamadım. bu sene az buz hazırlandım ve neresi gelirse artık gideceğim. çünkü geleceğim üzerinde daha başka planlarım var. neyse ana konuya gelelim. ailem tarafından hiç olgun biri olarak görülmüyorum oysa aksine evde tüm işleri yapan, olgunca düşünen, sorumluluk sahibi bir insanim. evime 1 saatlik uzaklıkta olan (kadıköy) yerde bile saat 9a kadar durduğum için telefonda arayıp arkadaşlarımın yanında tüm hevesimin içine etiller. normalde asla muhafazakar bir aile değiller. kıyafetime karışmazlar ki öyle açık saçık giyinen biri de değilimdir. nerede oturup kalkacağını bilen biriyim. velhasılkelam bu tip olaylar çok olmaya başladı ve ben artık bu evde çocuk gibi görülmekten bıktım. annem zaten sürekli ne yapsam karışıyor o öyle yapılmaz bırak onu falan diye. arkadaşımda yok doğru düzgün zaten. yalnız yalnız takılıyorum çok bunaldım. işe gireceğim ve büyük ihtimal pazartesi başlıyorum. normalde işe girince düzelir derler ama sanmiyorum. sürekli akıl vermeye çalışacaklar. zaten hep yapıyorlar sanki 5 yaşında çocukmuşum gibi. artık kendi hayatım olsun istiyorum. sen en iyisini bilirsin desinler istiyorum. annemin beni bi rahat bırakmasını istiyorum. bunca zamandır her dediklerini sorgusuz sualsiz yaptım ama 16 yaşındaki kardeşim onları gram takmamasına rağmen sanki o benden büyükmüş gibi davranıyorlar. neyse şimdiden yazanlara teşekkür ederim iyi forumlar dilerim herkese. |
olgunluk
-
-
Maddi ve psikolojik güç kazandıktan sonra yavaş yavaş karşı çıkmaya başlayacaksın. Hemen ikna olmayacaklar ama zamanla alışacaklar. Uzun bi süreç bu. Aylar alabilir ve o kadar da büyük değilsin. Bu yüzden aile yapısı da göz önünde bulundurulduğunda tam bir özgürlük bekleme
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
karşı çıkıyorum zaten ama baskılamaya çalışıyorlar. zaten kendimi bildim bileli aileme karşı savunurken istemsiz şekilde ağlarım. o yüzden de güçsüz görüyorlar ama asla ağlak birisi değilimdir. her fırsatta hakkımı savunurum. bence en iyi takmamak diye düşünüyorum. çünkü kardeşim öyle yapıyor ve ailemde hiçbir şey demiyor.
-
Sevgili kardeşim
Öncelikle burası Amerika değil ki yaşın 16-18 olunca ailen sana "daha sana para yok git hayatını kur" deyip "biz senin hayatına karışamayız" desin.
Bu ülkede yaşı 50 olduğu halde annesinin babasının sözünden çıkmayan insanlar dolu, evine alacağı beyaz eşyayı bile ailesine (kendi anne babasına) danışmadan alamazlar.
Evlendiği ve evini ayırdığı halde hemen her gün anne babalarına giderler ya da anne babaları hemen her gün onlardadır
Asla kendileri olamazlar, fikirleri de yoktur. Ufacık şeylere kendileri karar verince "özgürüm" sanarlar ama bu sadece fare kapanındaki peynirdir
Bu sebeple kendi çocukları olduğunda da anne babalarından ne görürlerse onu uygularlar zira başka bir muamele de bilmezler eğer o çevreden hiç uzaklaşamamışlar ise
Tüm bunları reddedip başka bir yaklaşım sergileyenlerin çocukları da bambaşka olur hiç o çevreye benzemez, bu yaklaşımı sergileyen anne baba da bir başka olur
Bu farklı yaklaşımı sergiledikleri için aile/çevre içinde alay konusu olurlar "özenti" de denir "bu aileyle/çevreyle alakaları bile yok yaşayış olarak" denir
En kötü semtte bile iyi hayat sürenler vardır, farklı olanlar vardır, bulunduğu yere benzemeyenler vardır.
Lüks araca binip camdan dışarı çöp atan vardır
Eski araca binip çevresine saygılı olan da vardır
Yani hayattaki bizlere yapıştırılan etiketler aslında çoğu içi boş laflardan ibarettir
Din ile paranın kimde olacağı asla belli olmaz
Bu gibi konuların erkeği kızı yoktur herkes hemen hemen aynı şeylerle mücadele ediyor
Özgürlüğünü kazanacağın vakitler gelecek
Ancak evliliği bir kaçış, bir özgürlük kapısı olarak görüp yanlıs evlilikler yapmamak lazım
Özgürlüğü kazanmanın en önemli yanı maddi özgürlüğü yakalamaktır
Maddi özgürlüğün olduktan sonra gönlünden geçenleri yapman daha kolaylaşır
Zamanla da başka ev kiralayıp veya ev satın alıp tamamen ayrılabilirsin
Başta karşı çıkar gibi gözükürler ama canını sıkmayasın bunlar geçici
Ekonomik özgürlüklerden sonra psikolojik özgürlükler de gelir
Benim sana tavsiyem şudur kardeşim
Genç iken yani özellikle senin yaşlarında ne biriktirir isen tüm bunlar senin için kardır
Yani para kazandığında elbette gönlünce harca ama banka hesabında para tut veya altın hesabı yap nasıl istersen öyle yap
Ancak her zaman bir birikimin olsun
Günü geldiğinde
Eğer yeterince birikimin var ise
Psikolojik olarak yıpratmamış isen kendini boş ilişkilerde
Yeterince kendini geliştirmiş isen
Daima mutlu olacaksın
Anne babanda ya da ailende ya da çevrende gördüğün olumsuzlukları ders olarak kabul edip bunları kendi yaşatında veya ailende yapmayacaksın
Yaşadığın hayat esasen bir ders
Her anımız ders alarak geçiyor
Her gün yeni şeyler öğreniyoruz
Ailen/çevren ile temasın belirli bir düzeyde olursa daha mutlu bir hayat sürersin
Saygılarımla kardeşim
Not
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini sana referans olarak gönderiyorum kardeşim
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7c/Maslow%27un_ihtiyaclar_piramidi.png/1024px-Maslow%27un_ihtiyaclar_piramidi.png
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 13 Haziran 2024; 20:43:21 >
-
gerçekten ne kadar teşekkür etsem azdır. yazdıklarınızı teker teker defalarca okudum. dediğiniz gibi annem ve babam kendi ailelerine evlenene kadar hep hesap vermişler(29 yaşına kadar). babam genelde benim gibi olmasınlar çocuklar gezsin tozsunlar kafasında ama annem hala o baskılama mentalinden çıkamamış. yani bir yandan da anlayabiliyorum onları. bu zamana kadar olumlu yaklaşmaya çalışmıştım. ama yaşım büyüdükçe daha da titizlenmelerini anlayamadığım için foruma yazma gereği duydum. sizin yazdıklarınızla birlikte olanları düşününce kafamda daha da iyi oturdu her şey. hiyerarşi piramidini biliyorum psikojiyle çok içli dışlıyımdır
en neticede beni dikkate alıp yazdıklarınız için tekrardan çok teşekkür ederim. işe başlayıp olanları gözlemleyeceğim. iyi forumlar dilerim
-
Ben sana teşekkür ederim kardeşim. Her zaman yazabilirsin ama mesajlarında @violinconcerto bu şekilde bizleri de etiketlersen (kime haber vermek istiyorsan onun kullanıcı adı ile) bildirim düşer yazılarınızı okuyabiliriz, kaçırmamış oluruz.
Her zaman sohbet edebiliriz sen bu konuyu kaybetme buradan yaz başka konularda da veya çok özel şeylerse özelden de yazabilirsin daima fikirleşiriz, dertleşiriz kardeşim. Kendini yalnız hissetmeyesin.
Saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 14 Haziran 2024; 19:11:12 > -
vallahi daha yeni o gün ilk defa forum hesabı açtım yazdım normalde bu tür platformlara ilgim yoktur bilmiyordum kusura bakmayın. söylediğiniz için ve ayrıca desteğiniz için teşekkür ederim 🙂 @XpressMusic34
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi violinconcerto -- 15 Haziran 2024; 1:41:17 >
Anladım
Rica ederim her zaman, ne demek
-
Üni ne gelirse gideceğim mevzusunu geç o deniz suyu içmektir mezuna kalıp yine deneyebilirsin
başka hedeflerim var en mantıklısı bu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X