Şimdi Ara

Olta Seti (Kamış, Makara, Çapari, Kurşun) 14.90 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
13.836
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Olta Seti (Kamış, Makara, Çapari, Kurşun) 14.90 TL

Olta Seti (Kamış, Makara, Çapari, Kurşun) 14.90 TL

Remixon Profesyonel Olta Seti ile en güzel balık sofraları sizi bekliyor!

Sabah 6 akşam 5 uğraşılan nadir hobilerdendir balık tutmak… İlk birkaç denemede hayal kırıklığı yaratsa da, tecrübe kazandıkça vazgeçilmez bir hal alır. Kendi tuttuğunuz balıkların lezzeti ise bambaşkadır. Karbon-fiber makaralı kamış olta,çapari,kurşun ve toplam 100 mt. misinadan oluşan Profesyonel Olta Seti ile keyifli balık sofraları sizi bekliyor...

Herkese rastgele!

Ürün Özellikleri:

Grafit gövde
    Karbon-fiber kamış
    Makara
    Kol yormayan hafif tasarım
    Krom kaplama başlık
    Teleskobik 2.40 metre boya ulaşabilen kamış
    Yüksek hızlı sarma kapasitesine sahip makara
    Misinaları aşındırmayan porselen kaplı kamış halkaları
    Teleskobik kamış kapalı halde sadece 65 cm.'dir
    Önden kalamalı
    75 gr. kurşuna kadar atarlı
    0.35 mm 100 mt. misina sarma kapasitesi
    Paket İçeriği:

1 adet Olta
    1 adet Makara
    1 adet 100 mt. Misina (Makaraya sarılı şekilde)
    1 adet Kurşun
    1 adet Çapari

http://www.indirdik.com/Remixon-4lu-Olta-Seti-Kamis-Makara-Capari-Kursun

Böyle bir oltayı arkadaşım 40 TL'ye aldı sıcak fırsat diye düşünüyorum...

• Bunun kargosu ne kadak ??
  • Herşey dahil mi acaba? Bu fiyata nasıl veriyolar ya bişeyi olmasın
  • Normalde bu tür olta setlerinde hangi parçalar oluyor ? Birde a101 ve bim de satılanlarda hangi parçalar vardı. Ben alıcam bu soruların cevaplarına göre bilenler cevap yazarsa sevinirim. Çünkü fiyat çok iyi.

Edit: Kargo 4 tl ymiş fiyat gerçekten çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlıtzKrıeg -- 9 Haziran 2012; 13:15:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sFenX_06

Bunun kargosu ne kadak ??

kargo 4 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_heat -- 9 Haziran 2012; 13:17:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Herşey dahil mi acaba? Bu fiyata nasıl veriyolar ya bişeyi olmasın

bende şaşırdım herşey dahil :)
  • alan var mı arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben alıcamda bekliyorum birileri yorum yapsa sanki a101 ve bimde satılanlarda malzemelerin oldugu çeşitli bi kutu vardı sanıyorum yada yanlış hatırlıyorum.
  • Birebir aynısını eminönü köprüdeki satıcılar da var alalı çok oldu ama sanırım tüm set dahil 25 liraya gibi bir fiyata almıştım

İki tane aldık ve arkadaşımınki ortadan kırıldı.

Atıştan sonra geri çekişlerde misina mekanizmanın dışına sarılmaya başlıyor. Profesyonel değilim ama bu konuda çok başarısız bir ürün

Başlangıç için ideal ama bu işte prof. olanlar zaten bu takıma yanaşmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlıtzKrıeg

Ben alıcamda bekliyorum birileri yorum yapsa sanki a101 ve bimde satılanlarda malzemelerin oldugu çeşitli bi kutu vardı sanıyorum yada yanlış hatırlıyorum.

A101'e mayıs ortalarında gelmiş çantalı set
    3,6 m fiberglass kamış
    50 m misina
    60'lık makine
    taşıma çantası
    aksesuar kutusu
    200 g kurşun, 100 g kurşun,balıkçı makası
    10 adet yedek iğne
    25 TL'ymiş
  • İndirdik.com varsa işin içinde uzak durun.. çer çöp satan sattığı malın arkasında durmayn bir site... almayın elinzide patlar derim....
  • kamış 2.40 metre ve makine 40 lık. 2 tane istavrit gelince kamış kırılacak gibi eğilecek ve 3. balıkta makine çekmeyecek hık mık edecek. zaten kargoyla 20 liraya gelecek, gidin bi oltacıya 25 liraya 3 metre kamışla 60 lık makina alın.
  • haberlerde balıkçılara ceza kesiyordu jandarma...av yasağı oltacıları da kapsıyor ama denizde durum ne bilmiyorum
  • Profosyonel manada olta balıkçılığı tutkunuyumdur.

Bu set amatör yani öprenmek amaçlı alınabilir, 75 gram kurşun atan bir kamış risklidir, bunu belirtmek isterim.

Orta halli bir kamış en az 200 gram kurşunu sorunsuz esneme ile fırlatmalıdır, diğer takdirde balık tutmayı unutun.

Bu olta ile kıyıdan istavrit turasız tutma şeklide balık su üstündeyse keyifli olur, alt dolaşan istavrit avlamak biraz or olur, 75 gram kapasitesi var demek oluyorki 25 yada 50 gram kurşun idealdir.

Fazla esnek olduğundan balık sararken boşluk vermemeniz gerekiyor, bu olata ile tutulan balıklar siz yukarı çekemeden iğneden kurtulurlar.

Bimde satılan ürün elbetteki çok daha iyi, 200 gram kurşun kapasiteli yanı kışın keyifle 200 gram kurşunla Çinekop ve sarıkanat sorunsuz çekersiniz.

Misina ise bana göre palavradır, kaliteli 14 yada 16 lık misina en iyisidir, iğnelerde aynı şekilde bir hayli seçici olmalısınız.

Özetlersem, burda satılan olata ile işi öğrenirseniz, su üstünden istavrit alırsınız, tavsiyemse kendi iğnelerinizi kendiniz yapın, bedavaya gelir herşey.

Kurşunu ise kilo ile alın 30 tanesi 2 liraya bile gelmez, 50 gramlık yada 75 gramlık kurşunlarda.

İlk deneyecek olanlar yani bu olatayı alacaklar, 25 gramlık kurşun ile atmasını öğrenin, sonra 50 ve 75 gramı denersiniz.

Bu olta ile 75 gram kurşun sallamak 10 atıştan 8 tanesinin kopması demektir, bilmeyenler için yazıyorum.

Tavsiyemse olta balıkçılığına meraklıysanız, bu tür oltalara boş yere para vermeyin, amatörlere lafım yok, alabilirler !!!

Gerçek meraklıları ise, karbon örgülü kamışlardan alın, makine çelik ve makaralı olsun, tahmini 100 liraya sırf makinayı bulursunuz, iyi bir kamışı 70 liraya alırsınız.

Makine ve oltaya temiz bakarsanız, balıktan sonra normal su ile yıkayıp temizlerseniz size 10 sene rahatlıkla arkadaşlık eder.

3.30 metre ve 3.60 boylar iyidir, bazen uzun kamışlar (4.5 metre ve üstü) satılır bunları bedavayada verseler almayın, sopa ile tutun daha iyi, tekneler içindir bu oltalar, kıyıdan bu olta ile kurşun sallamak profosyonellik ister, zaten gereksizdir.

Diğer önemli nokta, kamış misine porselen halkaların yedeklerini alın kırıldığında değiştirirsiniz, değişmesi yok basittir.

Demek istediğim meraklıysanız, 1 defa para verin, sonrasında keyfini ve lezzetini yaşayın.

Elbetteki yemeyeceğiniz balıklarıda boş yere tutup, Denize zarar vermeyin her canlı saygıyı hak eder unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 8 Haziran 2012; 17:24:59 >

• Bende böyle bir kampanya ile olta sahibi olup amatör balıkçılık sevdama başlamıştım.
    Sizlere tavsiyem eğer oltayı alıp ayda yılda 1-2 kere gidecek bir köşeye atacaksanız bu seti alın daha pahalısını alıp zarar etmemiş olursunuz ama amatör balıkçılığa ilk adım olarak başlamak niyetindeyseniz sakın ama sakın bu seti satın almayın yoksa boşa gitmiş 18 tl niz olacak.
    Bunun yerine 100 tl ye başlangıç için ideal bir takım oluşturmul olursunuz eğer bunu alırsanız takımı 118 tl ye oluşturmuş olursunuz.:)
    kamış çart diye kırılıp makina bi ileri bi geri takılır durur kısacası 1-2 avdan sonra size yetmemeye başlar hemen başka bir takım oluşturmaya başlarsınız.
    Ve son olarak yanında hediye edilen makas misina kurşun vsvs bunlar sizi aldatmasın fiyat olarak çok az ama göz boyama açısından epey iyi dururlar.:)
    Yinede herhangibir konuda yardım isteyen olursa seve seve yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Profosyonel manada olta balıkçılığı tutkunuyumdur.

Bu set amatör yani öprenmek amaçlı alınabilir, 75 gram kurşun atan bir kamış risklidir, bunu belirtmek isterim.

Orta halli bir kamış en az 200 gram kurşunu sorunsuz esneme ile fırlatmalıdır, diğer takdirde balık tutmayı unutun.

Bu olta ile kıyıdan istavrit turasız tutma şeklide balık su üstündeyse keyifli olur, alt dolaşan istavrit avlamak biraz or olur, 75 gram kapasitesi var demek oluyorki 25 yada 50 gram kurşun idealdir.

Fazla esnek olduğundan balık sararken boşluk vermemeniz gerekiyor, bu olata ile tutulan balıklar siz yukarı çekemeden iğneden kurtulurlar.

Bimde satılan ürün elbetteki çok daha iyi, 200 gram kurşun kapasiteli yanı kışın keyifle 200 gram kurşunla Çinekop ve sarıkanat sorunsuz çekersiniz.

Misina ise bana göre palavradır, kaliteli 14 yada 16 lık misina en iyisidir, iğnelerde aynı şekilde bir hayli seçici olmalısınız.

Özetlersem, burda satılan olata ile işi öğrenirseniz, su üstünden istavrit alırsınız, tavsiyemse kendi iğnelerinizi kendiniz yapın, bedavaya gelir herşey.

Kurşunu ise kilo ile alın 30 tanesi 2 liraya bile gelmez, 50 gramlık yada 75 gramlık kurşunlarda.

İlk deneyecek olanlar yani bu olatayı alacaklar, 25 gramlık kurşun ile atmasını öğrenin, sonra 50 ve 75 gramı denersiniz.

Bu olta ile 75 gram kurşun sallamak 10 atıştan 8 tanesinin kopması demektir, bilmeyenler için yazıyorum.

Tavsiyemse olta balıkçılığına meraklıysanız, bu tür oltalara boş yere para vermeyin, amatörlere lafım yok, alabilirler !!!

Gerçek meraklıları ise, karbon örgülü kamışlardan alın, makine çelik ve makaralı olsun, tahmini 100 liraya sırf makinayı bulursunuz, iyi bir kamışı 70 liraya alırsınız.

Makine ve oltaya temiz bakarsanız, balıktan sonra normal su ile yıkayıp temizlerseniz size 10 sene rahatlıkla arkadaşlık eder.

3.30 metre ve 3.60 boylar iyidir, bazen uzun kamışlar (4.5 metre ve üstü) satılır bunları bedavayada verseler almayın, sopa ile tutun daha iyi, tekneler içindir bu oltalar, kıyıdan bu olta ile kurşun sallamak profosyonellik ister, zaten gereksizdir.

Diğer önemli nokta, kamış misine porselen halkaların yedeklerini alın kırıldığında değiştirirsiniz, değişmesi yok basittir.

Demek istediğim meraklıysanız, 1 defa para verin, sonrasında keyfini ve lezzetini yaşayın.

Elbetteki yemeyeceğiniz balıklarıda boş yere tutup, Denize zarar vermeyin her canlı saygıyı hak eder unutmayın.

İlginç ben de ilgileniyorum ama 75 gr atarlı bir kamışın riskli olduğunu düşünmüyorum. :) Sanırım siz boğaz balıkçısısınız. Her kamışın kullanım amacı ve kullanım yeri farklıdır. Mesela döner kaşık atmak için spin kamış kullanırsınız ve bu kamışların atarı 5-15 olarak kullanılır. Uzak atışlarda etkili olmak için Surf kamışlar kullanılur kamış boyları 360 ile 450 arasındadır ve genel olarak 100-200Gr atarlı kamışlar. 75 gr atarlı bir kamış Klasik teleskobik bir kamıştır bunun ile ince vuruşları olmayan balıklar yemli olarak avlanabilir. Ama kampanyada olan bu kamışla değil.
    Çinekop avları mantarlı dip oltası veya zoka kullanılarak yapılır. Kullandığınız kurşunun ağırlığının çinekopta pek önemi yoktur. ÇÜnkü bu avlarda delikli kurşun kullanımı esastır. Ben çinekop avalrımı 20-60 grm atarlı kamışlarla yaparım.

Misina da 14 ya da 16'lık misina en iyisidir demişsiniz. Bu çaptaki misinarlar 200 gram kurşunu nereye atacaksınız merak ettim :) Ha Berkley Whiplash veya Sufix 832 gibi ip misina kullanıyorsanız ki fiyatları 65-150 TL arasındadır. O başka Böyle bir sete de bu misina şahin model arabaya formula yakıtı koymak gibi olur saçma yani.

4.5 metre kamışları bedavaya verseler almayn derken ne demek istediniz?? 4.50 metre kamışlar Surf atışlarda oldukça ideal boylardır. Daha önce de belirttim özellikle boğaz avcısı iseniz yada uzun dökme kayalıkları olan bir yerde avlanıyorsanız Surf kamış vazgeçilmezdir.

Vermeye çalıştığınız bilgiler eksik ve çoğu yanlış bilgiler. Bu konuda ben ilk kez başlayan bir arakdaşıma Asla bu takımı önermem. Belki ilk seferde bile kamışınız elinizde kalacak, acemi şansıyla oltanıza vuran iyi bir balık hiç oralı olmadan misinanızı alıp gidecek. Misinanız kopmasa bile makinanız çekmeyecek.. Marketlerde hele de bilister tabir ettiğimiz vakumlu ambalajlarda satılan ürünleri asla tercih etmeyiniz. Zira zaten fiyatları uygun gelse de o civarda. Öncelikle iyi bir balık avcısı bulunuz ve önerilerini dinleyiniz. Öyle bir yeteneğe sahip değilseniz internet ortamında Yüzlercesi olan amatör balık avcılığını konu edinmiş forumlara danışınız. Ben bunlardan hemen hemen 15-20 tanesine üyeyim ve faal olarak kullanıyorum. Her fırsatta tek eğlencem balık avı yapmaktır. Bu ürün bu paraya ASLA alınmaz. Daha fazlasını vermeye gerek yok diye düşünenler edinecekleri iyi bir sistemi %20-30 zararla ikinci el olarak bahsi geçen forumlarda rahatlıkla satışa da çıkarabilirler. Eğer devam ederlerse iyi bir takım etmezlerse ancak bu oltanın değeri kadar para kaybederler. Elinizde ilk seferde kırılabilecek bir olta ile dolaşmak istemezsiniz sanırım.

İlk kez başlayacaklara tavsiyelerim.
    1.ci işiniz hedef balığınız ve diğer türlerle ilgili olan 2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ Tebliğini okuyup türlerin limitleri hakkında bilgi alsınlar.
    Sonra bulundukları bölgede tehlikeli olan balıkları mutlaka ama mutlaka öğrensinler. Eti yenen, çarpan, zehirleyen balıklar vardır. İskorpit, trakonya, çiçina, Balon Balığı, Müren gibi...
    Sonra Malzemeleri için yola koyulsunlar.

Kamış boyunuz 300-320 olsun.
    Kamış Atarınız 50-100 Gr.
    Mukavemeti için karbon oranı yüksek bir kamış seçin. Fakat unutmayın karbon yıldırımı en çok çeken ürünlerden biridir. Şimşek çakan ve yağmurlu havalarda kullanmayın. Elektrik direkleri ve tellerine yakın yerlerde de dikkat edin.
    Öncelikle hazır misina ve iğne takımı tercih edin, çevrenizden iğne bağlamayı öğrendikçe el becerinize göre zaten kendiniz hazırlamaya başlarsınız. Öncelikle düğümleri öğrenin. Bahsi geçen siteler de
    Makinanızın 40-50 'lik olması yeterli olacaktır. Misinanız 28-30 mm olsun.
    Gerisi de rastgelsin.

• Yeni başlayan birisi için kullan at tarzı bir şey bu olta takımı, tabi yıllardır av yapan birisi de gayet sağlam şekilde avlarda kullanabilir.
    Kamışı pek sağlam değildir esnemeye fazla gelmez mukavva gibidir kırılır, kum hassasiyeti çok fazladır bir iki kum tanesine çöp olabilir,
    güzel meran varsa yemli de atarsın levreğini de lüferini de alırsın ama olta avında ilerlediyseniz kullanımı işkence gibi gelir,
    kafa atan balıklar +1.5-2 kg üzeri geliyorsa makine ile bir zaman sonra saramazsınız el ile çekmeniz gerekir,
    atar aralığı pek de önemli değil bu kamışlar için zaten size o yaylanmayı o atar gücünü vermeyecektir.
    Çapari ile at çek her türlü yapılır şansınız varsa at çek yaparken motor bir sorun çıkarmaz yani sonuç olarak
    ustalaşmış kişilerin elinde iş görür yoksa biraz heves attırır biraz acemilik gidermeye çalışır.
    Bir sezon boyunca yedek takım olarak 6 liralık motor da kullandım levreğimi de çektim mırmırımı da lüferi mi de hatta bir ara abartıp
    7 li mırmır takımı yaptım sürü geçince 4 lü 5 li 500-750 gramlık balıkları çektim tabi makine ile değil elle hissede hissede çektim
    yoksa bir iki zorlamada motor çöp olur.

Oltayla alakası olmamış ama olmasını düşünen birisi bu fiyata bu takımı alabilir ama yine de 40-50 liraya çok daha iyisi oluşturulabilir,
    başlangıç seviyesi çok para gerektirmiyor bu spor için.

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Yeni başlayan birisi için kullan at tarzı bir şey bu olta takımı, tabi yıllardır av yapan birisi de gayet sağlam şekilde avlarda kullanabilir.
    Kamışı pek sağlam değildir esnemeye fazla gelmez mukavva gibidir kırılır, kum hassasiyeti çok fazladır bir iki kum tanesine çöp olabilir,
    güzel meran varsa yemli de atarsın levreğini de lüferini de alırsın ama olta avında ilerlediyseniz kullanımı işkence gibi gelir,
    kafa atan balıklar +1.5-2 kg üzeri geliyorsa makine ile bir zaman sonra saramazsınız el ile çekmeniz gerekir,
    atar aralığı pek de önemli değil bu kamışlar için zaten size o yaylanmayı o atar gücünü vermeyecektir.
    Çapari ile at çek her türlü yapılır şansınız varsa at çek yaparken motor bir sorun çıkarmaz yani sonuç olarak
    ustalaşmış kişilerin elinde iş görür yoksa biraz heves attırır biraz acemilik gidermeye çalışır.
    Bir sezon boyunca yedek takım olarak 6 liralık motor da kullandım levreğimi de çektim mırmırımı da lüferi mi de hatta bir ara abartıp
    7 li mırmır takımı yaptım sürü geçince 4 lü 5 li 500-750 gramlık balıkları çektim tabi makine ile değil elle hissede hissede çektim

Oltayla alakası olmamış ama olmasını düşünen birisi bu fiyata bu takımı alabilir ama yine de 40-50 liraya çok daha iyisi oluşturulabilir,

mırmır için ne kullanıyorsun yem ? biz tekirdağında kaya kurdu kullanıyoruz birde camurdan cıkan bir fosforlu kurt var ona ucarak geliyor çok güçlü hayvan 400 gramı olatayı yerinden cıkarır. 700 gramdan sonrası safari keyfi verdirir iki olta varsa suda birbirine karıştırır . sabah erken saatleri akşam güneş batışında yemlendiği için o saatlerde daha cok av veririr. bizim orda birde kendi hacı olmus ama adam olamamıs insanlar var 50 gramlık mırmırı avlamak için istavrit iğnesiyle avlanan var onlara diyecek hiç bir sözüm yok allahından bulsunlar! 1.1-1.5 kg civarı olabilen balığı 50 gram olunca yakalamak nasıl mantıktır daha cozemedim çok yazık ! olta muhabbetine gelirsek ben olta işini bırakalı baya oldu şimdilerde artık zıpkınla avlanıyorum ama bilye sayısı fazla olan oltaların çekeri daha fazla olacağından mümkün mertebe daha fazla bilyeli tercih edin iğnelerin ve misinanın sağlamlığını kontrol edin yoksa cok üzülürsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: elfen_lied

quote:

Yeni başlayan birisi için kullan at tarzı bir şey bu olta takımı, tabi yıllardır av yapan birisi de gayet sağlam şekilde avlarda kullanabilir.

mırmır için ne kullanıyorsun yem ? biz tekirdağında kaya kurdu kullanıyoruz birde camurdan cıkan bir fosforlu kurt var ona ucarak geliyor çok güçlü hayvan 400 gramı olatayı yerinden cıkarır. 700 gramdan sonrası safari keyfi verdirir iki olta varsa suda birbirine karıştırır . sabah erken saatleri akşam güneş batışında yemlendiği için o saatlerde daha cok av veririr. bizim orda birde kendi hacı olmus ama adam olamamıs insanlar var 50 gramlık mırmırı avlamak için istavrit iğnesiyle avlanan var onlara diyecek hiç bir sözüm yok allahından bulsunlar! 1.1-1.5 kg civarı olabilen balığı 50 gram olunca yakalamak nasıl mantıktır daha cozemedim çok yazık ! olta muhabbetine gelirsek ben olta işini bırakalı baya oldu şimdilerde artık zıpkınla avlanıyorum ama bilye sayısı fazla olan oltaların çekeri daha fazla olacağından mümkün mertebe daha fazla bilyeli tercih edin iğnelerin ve misinanın sağlamlığını kontrol edin yoksa cok üzülürsünüz

Aynen kaya kurduna bayılıyorlar zaten ona her bir şey geliyor, çamurdan çıkanı anladım galiba her yerde çıkmıyor izmirden filan dağıtıyor onu
    daha çok kaya kurdu, karides, sülünes bir de kıyıdaki ufak tırnak gibi midyelerden takıyorum ama her iğne sonuna sert bir midye takıyorum ki
    dağılmasın diye, mırmır çok kuvvetli ya bir keresinde 1kilo 100 gram geldi kamışın ucunu kırdı biraz daha zorlasam motor gidecekti
    sonra başladım elle çekmeye kıyıya aldım iğne ağzından çıktı, şanslı bir av oldu büyük sinek iğnesi olunca düzleşmişti normalde mustad
    kullanıyorum ama arada ince iğnede kullanıyorum eğer sağlam bulursam, ufak mırmırları herhalde kıyıda biriken sürülerden alıyorlar
    valla şikayet işe yarar mı bilmiyorum ama denemek lazım yoksa o yavruları en beceriksizi bile toplar götürür parmak kadarken
    zaten büyükleri için zaman yer ve takım olması gerekir, zıpkın avı bambaşka ya bende 2-3 sezondur ona yoğunlaştım kısmetse haftaya
    levreklerin belini kırıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 9 Haziran 2012; 19:11:27 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elfen_lied

quote:

Aynen kaya kurduna bayılıyorlar zaten ona her bir şey geliyor, çamurdan çıkanı anladım galiba her yerde çıkmıyor izmirden filan dağıtıyor onu
    daha çok kaya kurdu, karides, sülünes bir de kıyıdaki ufak tırnak gibi midyelerden takıyorum ama her iğne sonuna sert bir midye takıyorum ki
    dağılmasın diye, mırmır çok kuvvetli ya bir keresinde 1kilo 100 gram geldi kamışın ucunu kırdı biraz daha zorlasam motor gidecekti
    sonra başladım elle çekmeye kıyıya aldım iğne ağzından çıktı, şanslı bir av oldu büyük sinek iğnesi olunca düzleşmişti normalde mustad
    kullanıyorum ama arada ince iğnede kullanıyorum eğer sağlam bulursam, ufak mırmırları herhalde kıyıda biriken sürülerden alıyorlar
    valla şikayet işe yarar mı bilmiyorum ama denemek lazım yoksa o yavruları en beceriksizi bile toplar götürür parmak kadarken
    zaten büyükleri için zaman yer ve takım olması gerekir, zıpkın avı bambaşka ya bende 2-3 sezondur ona yoğunlaştım kısmetse haftaya
    levreklerin belini kırıyorum :)

hacı zıpkından şaşma becerebiliyorsan oltayla adam saatlerce birşey alamaz sen belinde 5 kilo balıkla cıkarsın felç olur bir keresinde 10 kilo balıkla cıktım sudan 6 kiloluk levrek artı 4 kilo ıvır zıvır 4 tane oltacı vardı kıyıda adamlar oltaları bırakıp yanıma koştular sanırım olta işini bırakmıştır onlar ama unutma limit zıpkında 5 kilo ben trofe vurduğum dönüş yolu balığı olduğu için hesaplanmaz 6 kiloluğu peşin vursaydım suda gram beklemezdim kesicek bıcak bulamadı temizliycek balıkcı 200 tl verdi levreğe misafirim vardı satmadım sergileyecekmiş aklı sıra

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.