Şimdi Ara

Ölü Ozanlar Derneği ve Gün Olur Asra Bedel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki kitap hakkında sorularım olacak sizlere. Merak etmeyin ben de okumadım spoiler içermez.

1 - Ölü Ozanlar Derneği'nin kitabı ile filmi arasında öyle dağlar kadar fark olmadığı söyleniyor. Ben yine kitabını okusam daha çok zevk alacağımı biliyorum ama ses ve görselliklerinden dolayı filmini de izleyebilirim rahatlıkla. Zaten okuyacağım bir sürü kitap varken elimde, Ölü Ozanlar Derneği'nin filmini izlemek daha cazip geliyor. Sizce ne yapayım ?

2 - Cengiz Aytmatov'un Gün Olur Asra Bedel adlı romanının bir bölümü olduğu söylenen "Cengiz Han'a Küsen Bulut" adlı kitabı almıştım yine bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine, ama o asıl romanı okumamış. Yine elimde uzunca bir okuma listesi olduğundan acaba ben de mi okumasam sorusu var kafamda, direkt bu bölümünü mü okusam.

Tavsiyelerinizi bekliyorum yine tahminimce iki soruma da oku hepsini diyeceksiniz ama çok da bir şey kaybeder miyim ki okumasam ?

• Ölü Ozanlar Derneği adlı kitabı okudum. Kitap, her zaman filminden daha güzeldir. Üstelik kısa bir kitap olduğu için aynı gün içerisinde bitirirsiniz. Size tavsiyem, önceliği kitaba vermeniz yönünde olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razer -- 28 Mayıs 2011; 21:47:03 >
  • Kitap tabi ki her zaman daha iyidir. Ben filmi kitabı okuduktan seneler sonra izleme fırsatı buldum. Filmi de kitap kadar başarılı. İzlediğim en iyi kitap uyarlamalarından diyebilirim. 1 Yeşil Yol'sa 2 Ölü Ozanlar Derneği'dir.
  • Gün Olur Asra Bedel'i mutlaka oku benim çok sevdiğim bir roman. Cengiz Han'a Küsen Bulut onu tamamlayıcı bir parça fakat sanırım siyasi baskılar yüzünden romandan çıkartılmış. İlk önce Gün Olur Asra Bedel'i oku pişman olmazsın gayet güzel.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaslar. Sanırım ikisini de okuyacağım.
  • Biraz geç bir cevap olacak ama yine de belirtmek isterim.Ölü Ozanlar Derneği'nin kitabını da okudum,filmini de izledim.Kitap neredeyse her zaman daha iyidir.Çünkü kendinizden de bir şeyler katarsınız.
    Filmle,kitabı kıyaslarsam;filmde kitaba paralel gitmesine rağmen biraz sansürlenmiş diyebilirim.Ama her ikisini de zevkle bitirdim.Bence önce kitabı oku,sonra filmini izle.
  • İkisini de okudum fakat cevap için geç kalmışız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende tam ne alsam ne alsam diye düşünüyodum ki ölü ozanlar derneğini almaya karar verdim buraya bakınca.belki ilgilendirmez ama yanında alıcağım kitapları da yaziyim belki bi yerden hatırlayan , okumak ,isteyipte unutmuş , okuycak birşey arayanlar görür almak isterler.
    Cormac McCarthy - Yol
    Yabana Doğru - Jon Krakauer

3 üde bitince fight club ı okurum tahminen.
  • Filmi tabi ki kitabı kadar olamaz.
  • ghost kullanıcısına yanıt
    Ölü Ozanlar Derneği ni okumadım ama her zaman kitap filmden daha iyidir. Gün Olur Asra Bedel'e gelicek olusrak abi olur mu öyle şey. olayın aslını okumadan devamını ekini okumanın ne anlamı olucakki ? Bence Gün Olur Asra Bedel çok iyi bir roman. Kitap okumayı seven biriysen muhakkak oku derim.
  • İhtiyacı olabilecek arkadaşlar için birkaç yorumda bulunmak istedim. Öncelikle Ölü Ozanlar Derneği'nin bana kalırsa kitabı ve filmi arasında olay örgüsü olarak çok bir fark yok. Yalnızca kitabı okuduktan sonra filmde olaylar daha hızlı gelişiyormuş gibi geliyor durum bu. Bu durum yalnızca Ölü Ozanlar Derneği özelinde değil, kitabı ve filmi olan hemen her eser için geçerli bence. Örneğin; Orwell'ın 1984 kitabı ile filmi tümüyle aynı diyebilirim. Fakat filmde olayların daha hızlı gelişmesi ve birtakım diyalogların önemsizmiş gibi geçiştirilmesi tat kaçırıyor. Kitap ve filmi bulunan eserler içerisinde denklik faktörünü göz önünde tutarak bir kıyaslama yapmam gerekirse; Ölü Ozanlar Derneği'ni bu listenin üst sıralarına yazarım. Gün Olur Asra Bedel'e gelirsek, Kırgız yazar Aytmatov şüphesiz çok yetenekli bir kalemdir, öyle ki Kırgızlar için bir yazardan daha fazlası, Sovyet baskısının edebi ifadeler ile dışa vurulmasının bir öncüsüdür. Gün Olur Asra Bedel kitabının bütününe bakıldığında benliğini kaybeden bir toplumun ne hale geleceği ve düşünce yapısının ne deli manipülasyona maruz bırakılacağının muhteşem tasvirlerle anlatıldığı, geleneğine bağlı bireyler ile yeni nesil arasındaki farklılıkların oldukça ince mesajlar ile okuyucuya aktarıldığı bir kitaptır. Son olarak; Gün Olur Asra Bedel konusu itibariyle; içerisinde "Mankurtlaşmak" kavramını muhteşem bir şekilde eriten ve okuyucuya ince mesajlarla aktaran bir kitaptır. Dolayısıyla bir an önce vakit kaybetmeden temin edilerek okunması gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.