Şimdi Ara

ÖLÜ PİKSEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim merak ettiğim olay bu ölü piksel olayı; tv de varsa gözle hemen farkediliyor mu? Tv izlerken hemen herkes tarafından 1 veya birkaç ölü piksel farkediliyormu siyah bir görüntü mü oluşuyor orada?
    Konuyu soruş amacım şu:

Geçen bir sony center a gittim. 40'' SonyEX 500 elinde yoktu ama biraz sohbet ettik....
    Kafama takılan cevaplarını yazmak istedim...
    Dediki bizde 2 yıla kadar ''0'' ölü piksel garantisi var. bu arada olursa ilk 2 yıl içinde direk tv yi değiştiriyoruz. Ama diğer alacağın hepsibura..., tekno-a.. ve ib.b gibi yerlerde Sonyeurasia garantisi yok o yüzden kendi garantileri kapsamında olur ve değişilmeyebilir dedi!!! O yüzden servis garantisi bakımından fiyatlarımız onlardan 300 civarı pahalı!!

Hepsiburada ise Mağazamızda, sadece üretici firmalar ve/veya onların yetkili distribütörler tarafından ithal edilmekte olan ürünleri satılmaktadır denmektedir, yani onlar o kapsamda paket açıldıktan sonra ve/veya 1-2 yıllık kullanım süresinde direk değişim yapıyorlar mı? acaba sony-eurasia garantisi mi oluyor yoksa elde patlıyor mu?
    Teknosa da ise bilmem 15'' 1024x768 çözünürlükte 76.432 adet pikselden ISO 13406-2 kapsamında 5 adet ölü piksele kadar arıza kapsamında görülmemekte olduğunu ve kabul edilebilir olduğunu yazmaktadır. Yani anladığım kadarıyla full HD bir Tv de 10-15 ölü piksele kadar arıza mantığına girmiyor!!! buda ürünü hiç bir şekilde bi kaç ölü piksel için değiştirmeyeceği anlamına geliyor...
    Diğer bikaç yer ise kendi garantisini veriyor ki ona yaklaşma ihtimalim bile yok...
    Acaba sony nin sıfır piksel dediği olayda da gerçekten değiştiriyormu malı satmak için mi dedi satıcı , yoksa oda ISO -13406-2 bakımından mı kastetti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ackhilleus08 -- 17 Mart 2010; 12:53:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.