Şimdi Ara

Ölü piksel nasıl giderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekranımın orta yerinde üstten alta doğru dümdüz inen iplik genişliğinde açık yeşil renkli bir çizgi var. LCD ekranlarda ölü piksel oluyor biliyorum ama bu ölü piksel çizgisi ve çok rahatsız edici bir hadise. Bazen kendi kendine gidiyor ve ekran uzun süre prizden çekili durunca geri geliyor. Bazen 5. dakikada kayboluyor bazen 5 saat geçse kaybolmuyor. Şimdi bu nedir nedendir ve nasıl geçer bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ölü Piksel Nasıl Düzelir?

Dijital ekranlarda zaman zaman ölü pikseller oluşabilir. Bu, ekranınızda siyah veya beyaz noktalar olarak görünen piksellerin çalışmadığı ve görüntü kalitesini bozan bir sorundur. Ölü pikselleri tamamen düzeltmek her zaman mümkün olmasa da, sorunu gidermek için deneyebileceğiniz birkaç yöntem bulunur:

• Ekranı Yumuşak Bir Bezle Silin: Ölü pikselin üzerindeki toz veya kir, ekran sinyalini engelleyebilir. Ekranı nazikçe temiz bir mikrofiber bezle silerek bu sorunu çözebilirsiniz.

• Ekrana Hafifçe Masaj Yapın: Ölü pikseli yumuşak bir bez veya parmak ucunuzla hafifçe ovalayın. Bu, pikselin sıkışmasına neden olan elektrik yükünü serbest bırakmaya yardımcı olabilir.

• Piksel Onarım Yazılımı Kullanın: İnternette, ölü pikselleri onarmak için tasarlanmış çeşitli yazılımlar bulunur. Bu yazılımlar, ekranı hızla değişen renklerle yanıp söndürerek sıkışmış pikselleri açmaya çalışır.

• Ekranınızı Yeniden Başlatın: Bazen ekranınızı yeniden başlatmak, ölü pikselleri gidermek için yeterli olabilir. Monitörünüzü kapatın ve fişini çekin. Birkaç dakika bekleyin ve ardından yeniden takın.

• Grafik Kartı Sürücülerinizi Güncelleyin: Grafik kartı sürücüleriniz güncel değilse, ölü piksellere neden olabilir. En son sürücüleri üreticinizin web sitesinden indirip yükleyerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Ne yazık ki, tüm ölü pikseller düzeltilemez. Pikselin fiziksel olarak hasar görmesi durumunda, ekranı değiştirmek gerekebilir. Ancak yukarıdaki yöntemleri denemek, ölü pikselleri gidermenize ve ekranınızın görüntü kalitesini iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • monitörün yeni ise garantisi devam ediyor ise deiştirtmeye çalış... başka sorunlarınınıda olduğunu iddaa et :D
  • Arkadaşım o ölü pixel değil ölü pixel dediğin minik bir nokta olur.Ölü pixeller boulmuş transistörlerden dolayı olur her pixel bir transistör (diye biliyorum) transistör bozulunca ölü pixel oluyor.Ölü pixel leri gidemenin bir yolu yoktur.Ölü pixel varmı yokmu analamak için paint ile bütün ekranı kırmızı yada daha canlı bir renk yap eğer siyah bir nokta var ise o ölü pixeldir
  • Ekranda normal olarak 1-2 tane iğne ucu küçüklüğünde nokta var ama bunları artık görmüyorum bile. Hem sony bile "o kadar da olur kardeşim" diyor ama bu benimki baya baya iplik kalınlığında çizgi. tam tepeden başlayıp dipte bitiyor aynen şu resimdeki gibi bişey düşünün ekranın orta yerinde..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mazhar

su an ölü pıksel ıcın bı cozum oldugunu sanmıyorm ,ıplık kalınlıgı demıssın eger 5 taneyi geciyorsa sony servısı bunu degıstırmesı lazım

Hocam ekte resim koydum aynen öyle görünüyor. Çok sinir bozucu yav.. Yüzüklerin efendisi izliyorum Gandalf babanın suratının orta yerinden yeşil bir çizgi geçiyor! Ne anladım ben o işten yav..
  • sen çözümü bulursan bizede yaz sony philips samsung nec vs vs dünyalarca lcd panel üreticisi sana vede bize ödül versin

yani demem şuki kesinlikle ölü pixel dirilmiyo öldümü ölüyo yani :)
  • parlak piksel hataları için yazılımlar var istersen deneyebilirsin birşey kaybetmezsin fakat şu an yazılımın adını hatırlamıyorum hatırlarsam yazacağım fransızca bir yazılımdı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam ölü pikselin çaresi yok ama bu öle piksel gibi durmuyo ba..servise götür bencede..
  • 1 Türk dünyaya bedeldir ayrıca bir Türk her şeyi bilir! Türk usulü iki tokatladım ekran kartını söküp tozları falan temizledim ekranın fişindeki pinleri düzelttim ekran kartının giriş yerini ayrıca PCI slotunu falan püfffff püfffff şeklinde üfürmek suretiyle temizledim. Ekran fişinin sıkıştırma vidalarını da iyice sıktım hiçbir problem kalmadı arkadaşlar. Herkese tşk ederim ve unutmayın: "Bir derdiniz varsa iki tokat atın geçer herşey"
  • Al işte yaa... Demin yine geldi ama 1 dakika içinde gitti. Bu ne kardeşim oyun mu oynuyoruz yav? Gidip servistekilerin kafasına atayım bari ekranı... Yok şuanda yok... Hayır kendimden şüpheleniyorum acaba DH başında geçen uykusuz gecelerden sonra sıyırıyor muyum diye... Kafamın içinde kahkaha sesleri falan duyuyorum zaten.. Benim CPU'ya toz kaçtı galiba. .
  • şifreaynı post arttırmak için bole seyler yapmak gereksiz bence direk garantiye ver dediğin gibi ise garantiden değişirler büyük ihtimal
  • anlaşılan senin bir sütün pixel komple gitmiş...garanti tek çözüm
  • forumda yazanları okudum ekrana elle bastırdım bastırdım olmadı
    en son ölü pikselin olduğu noktaya

tıpkı gazoz kapağına parmakla tıklatır gibi,eskiden yapardık

sağ işaret parmağının yanındaki parmakla tık tık vurcaksınız

ama o parmağı sağ baş parmağına taktırıp bırakcaksınız,tarif anlaşıldımı

parmakla tık tık diğer parmaktan taktırıp kurtararak tık tık vurun

bir kaç vuruşta kesin düzeliyor

1 pc de kırmızı noktayı çözdüm,diğer pc de mavi noktayı düzelttim kesin işe yaradı

ekranı siyah wallpaper halinde tutup yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

forumda yazanları okudum ekrana elle bastırdım bastırdım olmadı
    en son ölü pikselin olduğu noktaya

tıpkı gazoz kapağına parmakla tıklatır gibi,eskiden yapardık

sağ işaret parmağının yanındaki parmakla tık tık vurcaksınız

ama o parmağı sağ baş parmağına taktırıp bırakcaksınız,tarif anlaşıldımı

parmakla tık tık diğer parmaktan taktırıp kurtararak tık tık vurun

bir kaç vuruşta kesin düzeliyor

1 pc de kırmızı noktayı çözdüm,diğer pc de mavi noktayı düzelttim kesin işe yaradı

ekranı siyah wallpaper halinde tutup yapın

hocam konu 10 senelik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.