Şimdi Ara

Ölü piksel neden oluşur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Nokia telefonumda çok fazla ölü piksel olduğunu fark ettim. Ölü pikseller neden oluşur?Telefonumu korumama rağmen neden olabilir?

• Ölü piksel konusunu araştırmıştım bir ara. Ölü pikseller genellikle üretim hatasından kaynaklanıyormuş. Ölü piksel içeren LCD ekranı değiştirmek maliyeti artıracağı için üretici bu şekilde piyasaya sürüyormuş. Bunun yanında ölü piksel bulunmayan ekranda darbelerden, yüksek voltajdan veya cihazın üretiminde kullanılan kalitesiz malzemelerden dolayı sonradan ölü piksel oluşabiliyormuş.
  • Doğrusu telefonu 2 yıl önce aldım. Yani ekrandaki arıza vb. şeylerden olabilr mi?(Çünkü telefon cebimden çıkmadı.)
  • daha önceden varmıydı iki yıl kullandıktan sonramı oluştu...!
  • yarıyıl tatilinde oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 19 Şubat 2008; 18:39:06 >
  • evet bendede olmuştu ölü pikseller 3220 vardı önceden olda olmuştu zamandandır diye düşünmüştüm.
  • sonra ne oldu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölü Piksel Çoğalırmı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim bildiğim ölü piksel üretim hatasıdır.Bu piksellerin aktif çalışması için araya bi sıvı mı ne konuluyormuş zaten lcd ekranlara falan parmağınız bastırırsanız ora da bi renklenme olur.Bu sıvı bazı piksellere eşit miktarda dağılmayınca sıvıyı alamayan pikseller özelliklerini yitiriyor.Sonradan oluşanlarda ise sıvının özelliğini yitirmesi ya da herhangi bir darbeden dolayı oluşabilir diye düşünüyorum...
  • Zaten telefon cebimden çıkmadı.Ölü pikseller de bir bölgede yoğun. Peki ekran değişimi,yada tamiri mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 19 Şubat 2008; 21:02:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: umut228

Zaten telefon cebimden çıkmadı.Ölü pikseller de bir bölgede yoğun. Peki ekran değişimi,yada tamiri mümkün mü?

telefonun garantisi varsa genelde 4 ölü pikselden fazlası garanti kapsamındadır.Ancak garantide ki elemanlar bir kaç gıcık şart öne sürebilir.Mesela piksellerin yan yana olması, gözü yorması falan filan...Zaten bi bölgede yoğun demişsiniz sizin ki garanti kapsamına rahat girer.Telefon şartlara uyar da garantiye giderse ekranı değiştirir geri yollarlar.Başka türlü tamiri mümkün değil diye biliyorum
  • Garantisi bitti. Yani çaresi yok mu artık?
  • Ben E65 i aldığım gün kutusunu açtım cihazı çalıştırdığımda alt kısımda 1 tane ölü pixel vardı beyaz zeminde belli belirsiz görünüyor kafaya takmadım açıkçası açılış ekranındaki beyaz fon dışında göremiyorum zaten. Yani fabrikasyon ölü pixel çıkabiliyor.
  • Üretim hatası nedeniyle oluşur ölü pikseller.Daha önceden nasıl fark edemedin?
  • çünkü yeni oldu. üstelik ölü pikselleri görmezden gelmek elde değil!

http://img165.imageshack.us/img165/6547/snv35895ia1.jpg
  • Bu ne arkadaşım. Bunlar ölü piksel falan değil. Ekran sıvısı yayılmış. Muhtemelen biryere çarpmışsın telefonu.
  • aynen... ölü piksel dediğin tek 1 siyah noktadır.

o bundan da gıcık eder.
  • yanlıs gormediysem ekranın sag al kosesi catlamıs . ben 2 yıl sony ericsson t610 kullandım sadece 1 pixel oldu
  • Peki tamiri,ekran değişimi vb. yok mu?
  • bu ölü piksel değil ölü ekran olmuş artık.muhtemelen ekran darbe almış yada cebindeyken bir şekilde aşırı baskı olmuş o kısımda.ücretli olarak değiştirirsin garantisi bittiyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay555 -- 24 Şubat 2008; 21:51:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktay555

bu ölü piksel değil ölü ekran olmuş artık.muhtemelen ekran darbe almış yada cebindeyken bir şekilde aşırı baskı olmuş o kısımda.ücretli olarak değiştirirsin garantisi bittiyse...

ölü ekran hee
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.