Şimdi Ara

Ölü Piksel Sadece Makinanın ekranında mı yoksa fotoğraftada mı olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim makinanın ekranında bir tane beyaz nokta var. Ama bu nokta çektiğim fotoğraflarda görünmüyor (Yani bilgisayara attığım zaman). Bu nokta makinanın ekranındaki bir ölü pikselmidir, yoksa bunun adına ölü piksel denmez mi? Eğer bu sorun önemli bir sorunsa hemen götürüp değiştirmeyi düşünüyorum. Tek bir nokta için sizce değiştirmelimiyim? Yardımınızı bekliyorum.

• Bu arada hemen belirteyim, başka bir makina ile çektiğim fotoğrafı benim hafıza kartına atıp, benim makinanın ekranında görüntüledim. Sonuç yine aynı, yani beyaz nokta yine var ekranda(objektifteki tozdan kaynaklanmıyor yani). Sanırım sorun benim makinanın LCD ekranında, siz ne dersiniz,?Değiştirmeyi düşünüyorum makinayı çünkü daha alalı 2 hafta olmadı, hala değiştirme hakkım var.
  • evet ölü pixeldir ama garanti kapsamına girermi bilmem veya değiştirme yaparlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taxonera -- 9 Ağustos 2007; 19:12:41 >
  • Teşekkür ederim, o zaman BestBuy'a götürüp değiştirme yapacaklarmı öğrenmem lazım
  • 1 piksel için değiştirme yapmayabilirler.

quote:

eğer lcd monitörünüzdeki ölü pikseller -üreticiye göre değişmekle beraber- birbirlerine yakın konumda ve 5 adetse veya birbirlerinden ayrı 7 adet civarında ise monitör garanti kapsamında değiştirilir.

ingilizce güzel bir anlatım

quote:

http://www.behardware.com/articles/519-1/lcd-screens-dead-pixels.html
  • Arkadaşım o bahsettiğiniz şey makinenin LCD ekranındaki piksellerle ilgili bir şey.Benim kullandığım sony w100 ün klavuzunda LCD ekranda bu tip noktacıkların olabileceğini bunu normal olduğunu fotoğrafı etkilemediğini ve bunun bir arıza olmadığını yazıyor.Sen yine götür bir sor bakalım.Ama sanırım bunu bir arız olarak kabul etmiyorlar.
  • Valla arkadaşlar makinayı BestBuy'dan aldığım için 2 hafta içerisinde bir arıza olursa anında değiştirme garantisi var,yani test edilmesi için bile beklemiyorsunuz. Ben de dün götürdüm makinayı, muhtemelen sadece bir ölü piksel vardı(en fazla 2 bilemedin 3) adamlara bunun beni rahatsız ettiğini söyledim ve anında değiştirdiler makinayı. Bu ikinci kez değiştirmeleri oluyor daha önceki makina da zoom out yaparken anormal "tık" sesi geliyordu, sanki bişeye takılıyor gibiydi. Onu da hemen değiştirmişlerdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi best buy ımız olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.