Arkadaşlar 1-2 gün içinde Samsung 205BW alacağım.Ürünü alırken açıp test etme imkanım var;yalnız,kafama birkaç şey takıldı. 1-Dead Pixel Buddy gibi bir program ölü piksel varsa %100 farketmemi sağlar mı? 2-Testi birkaç ana renkte yapsam yeterlimi,yoksa olabildiğince çok renk kullanarak ö.p. aramam gerekiyor mu? 3-Kullanılan çözünürlük önemli mi?(Pek sanmıyorum ama,işi garantiye alalım,LCD konusunda acemiyiz) Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Aslına şöyle yapsan ilk önce bembeyaz bir sayfa aç ekrana dikkatli bak göz gezdir ve daha sonra simsiyah bir sayfa aç gözgezdir. beyaz, siyah ve renkli hatalı pixelleri bu şekil seçebilirsin sanırım ...
jibe arkadaş ii soolemiş,ek olarak,ekran kapalı iken monitoru incele,soole ışığı yansıtıcak şekilde sağ yap sol yap(elinde gezdir yani),bak bakalım bi cizik,eğrilik var mı!!!
Ürün cuma günü gelecekmiş,o zamana kadar tavsiyeleri bekliyorum.Çok zor iş bu LCD almak,öyle böyle değil hani
test edeceğin ortamı bilmiyorum ama temel renklerin dışında da diğer renklere bakmanı tavsye ederim. mesela koyu gri veya açık mavi örenek olarak. bazı parlak pikseller her renkte gözükmezler mesela bende var bitane bende test ederek aldım ama ekranda sonradan fark ettiğim er renkte gözükmeyen bi parlak piksel var. büyük ihtimal aldığım günde vardı ama ben göremedim çünkü bi program açtılar temel renkleri verdi gitti zaten orda gözükmüyor.gerçi butip ölü pikseller en hayırlsııdr sürekli göze batmazlar ama yinede alırken sağlam ekran almakta fayda var. çıkmayanda hiç çıkmayabilir yada çıkar sonradan çok kafaya takılacak bişey değil sonrada çıkarsa.
quote:
Orjinalden alıntı: mutimuti
test edeceğin ortamı bilmiyorum ama temel renklerin dışında da diğer renklere bakmanı tavsye ederim. mesela koyu gri veya açık mavi örenek olarak. bazı parlak pikseller her renkte gözükmezler mesela bende var bitane bende test ederek aldım ama ekranda sonradan fark ettiğim er renkte gözükmeyen bi parlak piksel var. büyük ihtimal aldığım günde vardı ama ben göremedim çünkü bi program açtılar temel renkleri verdi gitti zaten orda gözükmüyor.gerçi butip ölü pikseller en hayırlsııdr sürekli göze batmazlar ama yinede alırken sağlam ekran almakta fayda var. çıkmayanda hiç çıkmayabilir yada çıkar sonradan çok kafaya takılacak bişey değil sonrada çıkarsa.
O zaman kendim test programı götürüp bakmam en sağlıklısı olacak.Aldık mı sağlam alalım monitörü...