Şimdi Ara

Ölüm olduktan sonra hayat anlamsız geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herşeyin bir sonu var , hepimizin bir sonu var .

Tüm zevkler gelip geçiyor , anılar hatıralar

Ölüm olduktan sonra herşey boş geliyor

Nede olsa hepimiz öleceğiz , bizden 200 yıl 1000 yıl önce insanlar yaşadı onlar öldü , bizlerde öleceğiz , bizde sonra gelenlerde

Tek başımıza yaşayacağız ölümü , tek başımıza dar bir kabire gireceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kortekes -- 13 Haziran 2020; 23:43:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Analizcizeuss kullanıcısına yanıt

Valla öyle

Hep Mustafa Koç'un ölümünden ibret alırım , türkiye onundu ne götürdü ? Hiç , mezarda kemikleri toz olmuştur şimdi.

Mal , mülk önemli ama bunlara tapmamak gerekiyor. Hiç ölmeyecek gibi yaşıyor insanlar. Halbuki ölüm çok yakın.

• Analizcizeuss kullanıcısına yanıt

İnan ki her gün düşünüyorum ,bir gelecek ki dünyadaki hayatimiz bitecek , bizler aslında çok basit ve aciz birer varlıklarız.

• Size bir hikaye anlatayım.

Yıllar evvel, x köyünde yaşlı bir kadın ve evlilik çağındaki kızı yaşarmış.

Her sene tarlalarını ekip biçerek geçimlerini sağlayan ana-kız artık tarla ekip biçmeye gerek kalmadığını düşünmüşler.

Kız: Anne ben zaten bu sene evlenirim.
    Anne: Ben de zaten bu sene göçer giderim bu dünyadan.

Diye düşündüklerinden dolayı ne tarla ekmişler, ne de elde avuçta bir şey bırakmışlar.

Ne olmuş dersiniz? Ne kız evlenmiiiş ne de kızın annesi bu dünyadan göçmüş. Ben şimdi bunu neden anlattım?

Ölümü düşünerek yaşarsan hayattan zaten keyif alamazsın. Hiç bir şey keyif vermiyorsa psikolojik destek almanızı öneriyorum, düşüncelerinizi daha pozitif yönde değiştirmek adına. Bu hayata geldiysek tabii ki çabalayacağız, çalışacağız. İçinde bulunduğumuz dünya düzeni bunu gerektiriyor. Hele ki yaşadığımız coğrafyada daha da çok çaba sarf etmek gerekiyor iyi bir yaşam sürebilmek için. Nasıl olsa ölüm var diyip hiç bir şeyden keyif almayarak ölümü beklemek doğru değil. Ebeveynlerimiz mala mülke veya iyi bir işe mi tapıyorlar da bizi hep dünyaya hazırlamak için bu kadar çabalıyorlar. Yapmayın arkadaşlar, zaten ortalama 70 yıllık ömrümüz var. Yiyin için, eğlenin, çalışın, gezin dolaşın. Hayatın keyfini çıkarın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İşte Bilim ve Teknoloji sayesinde gelecekte insanlar çok daha uzun yıllar yaşayabilecek tabiki çok parası olanlar

• NeyzenEfendi kullanıcısına yanıt

Bence öyle birşey olmayacak

Peygamberimiz diyorki , ümmetimin ömrü 60-70 yıl arası olacak.

• kortekes kullanıcısına yanıt
    Senin peygamberinin ümmeti o kadar yaşasın.Hayatta En Hakiki Mürşit'in ilim olduğunu bilenler yolunu her zaman bilim ile aydınlatır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hayat çok boş geliyor
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dünya var olduğundan beri kaç milyar kişi öldü.
    Dünyanın en zengin en güçlü insanlarıda toprağın altına girdi. Kaçarı yok...

• Eee ne demiş Guns and Roses

Nothings lasts forever, even cold November rain.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: let her go

Size bir hikaye anlatayım.

Yıllar evvel, x köyünde yaşlı bir kadın ve evlilik çağındaki kızı yaşarmış.

Her sene tarlalarını ekip biçerek geçimlerini sağlayan ana-kız artık tarla ekip biçmeye gerek kalmadığını düşünmüşler.

Kız: Anne ben zaten bu sene evlenirim.
    Anne: Ben de zaten bu sene göçer giderim bu dünyadan.

Diye düşündüklerinden dolayı ne tarla ekmişler, ne de elde avuçta bir şey bırakmışlar.

Ne olmuş dersiniz? Ne kız evlenmiiiş ne de kızın annesi bu dünyadan göçmüş. Ben şimdi bunu neden anlattım?

Ölümü düşünerek yaşarsan hayattan zaten keyif alamazsın. Hiç bir şey keyif vermiyorsa psikolojik destek almanızı öneriyorum, düşüncelerinizi daha pozitif yönde değiştirmek adına. Bu hayata geldiysek tabii ki çabalayacağız, çalışacağız. İçinde bulunduğumuz dünya düzeni bunu gerektiriyor. Hele ki yaşadığımız coğrafyada daha da çok çaba sarf etmek gerekiyor iyi bir yaşam sürebilmek için. Nasıl olsa ölüm var diyip hiç bir şeyden keyif almayarak ölümü beklemek doğru değil. Ebeveynlerimiz mala mülke veya iyi bir işe mi tapıyorlar da bizi hep dünyaya hazırlamak için bu kadar çabalıyorlar. Yapmayın arkadaşlar, zaten ortalama 70 yıllık ömrümüz var. Yiyin için, eğlenin, çalışın, gezin dolaşın. Hayatın keyfini çıkarın.
    Güzel hikaye ve güzel ana fikir.

• Evet ama Zengin olan insanlar daha iyi ve daha uzun yaşadı David Rockefeller gibi.Gelecekte Bilim sayesinde yüzyıllar boyu yaşanılacak belki ? Nereden bilinir

İlim diye birşey varsa hayattaki en ilimli insan efendimizdir

• kortekes kullanıcısına yanıt
    Dünyanın düz olduğunu söyleyerek mi

Ne alakası var ? Mustafa Koç 56 yaşında gitti , Steve jobs 55 yaşında gitti daha nice örnekler var

• mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Sağol canım

• quote:

Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi

Evet ama Zengin olan insanlar daha iyi ve daha uzun yaşadı David Rockefeller gibi.Gelecekte Bilim sayesinde yüzyıllar boyu yaşanılacak belki ? Nereden bilinir
    Aynen onlar toprağın altına girmedi haklısın...

• yazılan kaderini yaşa ölümü düşün ama dini olarak vazifelerini yap gerisi allah tarafından gelir zaten, hayattanda zevk almaya bak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.