Şimdi Ara

***ÖLÜMDEN Bir SANİYE SONRA NE VAR???*** (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
0
Favori
7.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: 2n4...4Life

üstünden çok uzun zaman geçti hangi belgeseller hangi dökümanlar hatırlamıyorum bende....şöyle bişey var edindiğim bilgiler çerçevesinde ölümden sonra hiçbirşey yaşanmıyor çünkü insanın bilinci kapalı....hatırlıyorum da doktorlar bir insanı kaybettikten yaklaşık 10 dakika sonra yeniden diriltmişlerdi...baya eski ama siyah beyaz tv donemlerinde yapmışlar...belgeselde yeniden diriltilen adamın neler hissettiği sorulmuştu, adam birşey hatırlamadığını boşlukta gibi hissettiğini zaten bilincinin kapalı olduğunu söylüyordu....o zamanlar baya ilgimi çekmişti araştırmalar yapmıştım bu konularda çok ince detaylara giremem şu anda ancak kafamda konunun özeti var :

Ruh diye birşey yok...Bizi biz yapan DNA'daki karekteristik özelliklerimiz, Aile ocağı, Dış alem(Çevre) ve bu alemde öğrendiklerimizi kıyas yaparak karşılaştırma yani muhakeme yapma ve fikir üretme(bilgileri 5 duyu ile sentezlemek)...

Elektrik sinyalleri ile çalışan biyolojik varlıklarız, bu sinyaller kesildiğinde bizi biz yapan o beyin işlevini yitirdiğinde artık biz bir bakteri besiniyiz...

İşi dinlere, cennet-cehenem gibi ödül-ceza kavramlarına bağlayan bağlasın, her insan çerçevesi kadar.

Kısacası : Beynin şalteri OFF olduğu zaman herşey bitmiştir.Artık bir hiçsin...Eğer dünyaya mal olan bir eser yada bir düşünce bıraktıysan ancak hatırlanırsın o kadar.

bu soyledıklerını dusundugumde cok tedırgın oluyorum kabullenemıyorum :D

• Sonuç Herşeyin cevabı var zaman kavramı yok

Kuran'da Zaman Kavramı

Ya da altı üstüne gelmiş, ıssız duran bir şehre uğrayan gibisini (görmedin mi?) Demişti ki: "Allah, burasını ölümünden sonra nasıl diriltecekmiş?" Bunun üzerine Allah, onu yüz yıl ölü bıraktı, sonra onu diriltti. (Ve ona) Dedi ki: "Ne kadar kaldın?" O: "Bir gün veya bir günden az kaldım" dedi. (Allah ona:) "Hayır, yüz yıl kaldın, böyleyken yiyeceğine ve içeceğine bak, henüz bozulmamış; eşeğine de bir bak; (bunu yapmamız) seni insanlara ibret-belgesi kılmamız içindir. Kemiklere de bir bak, nasıl biraraya getiriyoruz, sonra da onlara et giydiriyoruz?" dedi. O, kendisine (bunlar) apaçık belli olduktan sonra dedi ki: "(Artık şimdi) Biliyorum ki gerçekten Allah, herşeye güç yetirendir." (Bakara Suresi, 259)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2n4...4Life

üstünden çok uzun zaman geçti hangi belgeseller hangi dökümanlar hatırlamıyorum bende....şöyle bişey var edindiğim bilgiler çerçevesinde ölümden sonra hiçbirşey yaşanmıyor çünkü insanın bilinci kapalı....hatırlıyorum da doktorlar bir insanı kaybettikten yaklaşık 10 dakika sonra yeniden diriltmişlerdi...baya eski ama siyah beyaz tv donemlerinde yapmışlar...belgeselde yeniden diriltilen adamın neler hissettiği sorulmuştu, adam birşey hatırlamadığını boşlukta gibi hissettiğini zaten bilincinin kapalı olduğunu söylüyordu....o zamanlar baya ilgimi çekmişti araştırmalar yapmıştım bu konularda çok ince detaylara giremem şu anda ancak kafamda konunun özeti var :

Ruh diye birşey yok...Bizi biz yapan DNA'daki karekteristik özelliklerimiz, Aile ocağı, Dış alem(Çevre) ve bu alemde öğrendiklerimizi kıyas yaparak karşılaştırma yani muhakeme yapma ve fikir üretme(bilgileri 5 duyu ile sentezlemek)...

Elektrik sinyalleri ile çalışan biyolojik varlıklarız, bu sinyaller kesildiğinde bizi biz yapan o beyin işlevini yitirdiğinde artık biz bir bakteri besiniyiz...

İşi dinlere, cennet-cehenem gibi ödül-ceza kavramlarına bağlayan bağlasın, her insan çerçevesi kadar.

Kısacası : Beynin şalteri OFF olduğu zaman herşey bitmiştir.Artık bir hiçsin...Eğer dünyaya mal olan bir eser yada bir düşünce bıraktıysan ancak hatırlanırsın o kadar.

güzel mantık ama kuranı kerimde var sonuçta ortada

• ruh yok diyenler mevcut hala ha. aferim siz ruhsuz olun ben kendimi bir et yığınından çok daha fazla anlamlı görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofistike Sinist -- 27 Haziran 2009; 23:39:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dark Forest

ruh yok diyenler mevcut hala ha. aferim siz ruhsuz olun ben kendimi bir et yığınından çok daha fazla anlamlı görüyorum.

Böyle görüyor olman, daha fazlası olduğun anlamına gelmiyor ancak maalesef.
  • zeki insanın nasıl olacağını nerden biliyorsunuz,sokakta yürüyen zeki insanların anlında zekidir yazmıyor,zeki insan sessizdir diye bi kural yok,arkadasın biri hangi zeka türünde IQ'un yüksek demiş,sadece sayılsak zeka ölçülebiliyor,sayısalda 200+,müziğe diyecek yok zaten,içsel zeka en üstün oldugum zekadır,sadece sosyal zekam cok düşüktür,7/24 pc basındayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dark Forest

ruh yok diyenler mevcut hala ha. aferim siz ruhsuz olun ben kendimi bir et yığınından çok daha fazla anlamlı görüyorum.

kardeş bi kere yok ölme kavramını bilmeyenler hani tamamen ruh beden felan yok olacağız diyenler bi kere bir insan içinde ruhun sıkılıyor nasıl yok beden yok olur tamam bu vücut olmazsa bile artık ruhunla ebediyete gideceksin vs.geldik gideceğiz, öteki dünyaya ve Allah (cc)'ye sonuna kadar inanıyorum eğer bir cenaze defnedilirken gördüyseniz anlarsınız bu dünyanın ne kadar boş olduğunu..inançsız insanların sonun merak ediyorum Allah(c.c) onların hayır etsin sonlarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeilHitler -- 28 Haziran 2009; 0:02:47 >

• Bence göreceğimiz karanlık olmayacak.
    Geldiğimiz yer karanlık olabiliriz ama gideceğimiz yer fazlasıyla aydınlık olacak.
    Tabi ki ışığın rengini ve ortamın sıcaklığını seçmek bizim elimizde
  • quote:

Orjinalden alıntı: XtremeX-Style

quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

200 üstü IQ seviyem var,6 ana türde müzik yapıyorum,dolayısıyla senden üstünüm,saçma sapan diyebilmek için senden en az 140 IQ bekliyorum,gel istersen gözünün önünde IQ testine giriyim,bozuyum seni,madem o kadar zekisin gel bakalım

Forumun yeni bombası kesinlikle budur

• @XtremeX-Style

Konudaki mesajlarınıza baktımda evrimle ilgili pek bir bilginiz yok gibi gözüküyor. Bu konuda Harun Yahya'dan başkalarını da okudunuz mu? Okumadıysanız tavsiye ederim, çünkü hem Harun Yahya'nın yazılarını hem de Dawkins gibi bilimadamlarını okumuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Yahya'nın argümanları diğerlerininkilerle karşılaştırılamayacak kadar komik ve dayanıksız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ravenlive

@XtremeX-Style

Konudaki mesajlarınıza baktımda evrimle ilgili pek bir bilginiz yok gibi gözüküyor. Bu konuda Harun Yahya'dan başkalarını da okudunuz mu? Okumadıysanız tavsiye ederim, çünkü hem Harun Yahya'nın yazılarını hem de Dawkins gibi bilimadamlarını okumuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Yahya'nın argümanları diğerlerininkilerle karşılaştırılamayacak kadar komik ve dayanıksız.

o yüzden mi türkiye ve fransada evrim çöktü,söylesene o yüzden mi papa haryun yahyanın yaratılıs atlası kitabından sonra artık evrime inanmıyor,dünyada cıg gibi büyüyen bu gerçeği,nasıl olurda komik ve dayanıksız olarka adlandırırsın,dış basının manşetlerine bak bakalım harun yahya hakkında ne diyorlar

• Doğmadan önce nasılsa, öldükten sonrada öyle olucak sanırım

• dostum Tanrı'nın varlığı kesin olarak kanıtlandı,tekrar düşünmek isteyebilirsin,bizi aşşagılamana gerek yok,aşşagılamak istersen buyur 200+ IQ'um var,ve ben diyorumki evet kesinlikle Tanrı vardır

nasıl kanıtladılar pardon?

eğer kötü niyetli değilsenhttp://www.maddeninardindakisir.com/ şu siteyi araştır,sana senin olmadıgını sadece Tanrı'nın var olduğunu kanıtlıyor,senden kastım bedenin

yazılanların bir kısmını okudum burda yazılanlar akla mantığa uygun şeyler ama bu kanıtlandığı anlamına gelmez.bu şekilde düşünürsen evrim kesin olarak kanıtlandı fakat harun yahya bunu kesin olarak reddediyor.ayrıca kötü niyetten kastın nedir bilmiyorum ama bireysel olarak tanrıya inanan biriyim.

Tanrı'nın varlığı kanıtlansaydı, imtihan olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hozturan -- 30 Haziran 2009; 16:11:34 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.