Şimdi Ara

Ölümden korkmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
3
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar, bugün bir yakınımı kaybettim hayatımda ilk defa evde yattığını üzerine örtü örtülüp,bıçak konulduğunu gördüm. Normalde bilirsiniz, genellikle ölümler hastanede gerçekleşir. Hastane morguna konur, oradan yıkamaya götürülür. O gömülme anında hem ağladım hemde bazı şeyleri düşündüm. Bir gün bende böyle kara toprağın altına gireceğim, kimse beni hatırlamıcak bile 3-5 gün bilemedin 1 hafta yasımı tutacaklar sonra zamanın akışıyla unutulup gidicez. Gerçekten o kadar tuhaf birşey yaşıyorum ki şunları yazarken bile gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Her an ölecekmiş korkusu sardı beni her an birini kaybedecekmiş gibi bir korku var içimde. Ne yapmam gerek allah için yardım edin.

• Öncelikle başın sağolsun.
    Genelde hastanede olur derken ? Benim gördüğüm bütün ölümler evdeydi. Şimdiye kadar onlarca ceset gördüm, hiç şaşkınlığım olmadı. Merak etme uzun sürmez, alışırsın yakında. İlk kez ölü görmenin şokudur, genelde uzun sürmez. Belki sorun bendedir ama bence ölü görünce üzülmek saçma. Herkes, her an, her yerde ölebilir. Bu durumda ölümün beklenmedik olması nasıl olabilir ? Şimdiye kadar 15'den fazla ölü gördüm, 5den fazlası 1. derece akraba. Üzülemiyorum bile, sende alışırsın. Yazdığım gibi düşün, ölümden değilde yaşamaktan kork
  • Kardeş sana önerim öyle bir hayat yaşa ki asla unutulmayasin..not senin yaşadıklarının benzerini bende yaşadım,amcam eniştem vefat etti
  • ölümden 3 5 gün sonra seni kimse hatırlamayacağı için mi korkuyorsun bence korkmak için daha geçerli nedenler var cehennem gibi sonsuz azap gibi. ben de ölüm konusunu çok sık düşünürüm çevremde birisi ölmüş değil ama yapımda var. çoğu zaman aklımdadır. çoğu zaman neden dünya gibi acımasız bir oyunda fikrim alınmadan zorla oynanmaya zorunlu kılındığımı ve yaptığım veya yapmadığım şeylerden dolayı öldükten sonra cayır cayır yakılacağımı bunun ne gereği olduğunu, zaten allahın herşeyi bildiğini bu imtihanı yapmaya neden gereksinim duyduğunu düşünürüm. çoğu zaman bi mantık bulamıyorum. bu konuda çok doluyum o yüzden çok yazdım başın sağolsun yalnız kalmamaya çalış derim

• quote:

Orijinalden alıntı: valar.morghulis

ölümden 3 5 gün sonra seni kimse hatırlamayacağı için mi korkuyorsun bence korkmak için daha geçerli nedenler var cehennem gibi sonsuz azap gibi. ben de ölüm konusunu çok sık düşünürüm çevremde birisi ölmüş değil ama yapımda var. çoğu zaman aklımdadır. çoğu zaman neden dünya gibi acımasız bir oyunda fikrim alınmadan zorla oynanmaya zorunlu kılındığımı ve yaptığım veya yapmadığım şeylerden dolayı öldükten sonra cayır cayır yakılacağımı bunun ne gereği olduğunu, zaten allahın herşeyi bildiğini bu imtihanı yapmaya neden gereksinim duyduğunu düşünürüm. çoğu zaman bi mantık bulamıyorum. bu konuda çok doluyum o yüzden çok yazdım başın sağolsun yalnız kalmamaya çalış derim
    @Kelebek Avcısı: Teşekkür ederim hocam, sizler sağolun. Hastanede olur derken şunu kastettim,normalde insan hastalanır veya yoğun bakımdayken ölür.Hani ben hep böyle yaşadım.Ama bu sefer ki biraz farklı olduğu için yani normalde hiç ölüyle burun buruna gelmedim.Burada eve geldiğimde ise yerde yatıyor üzerinde bir çarşaf ve bıçak vardı bunlar beni açıkçası çok etkiledi. Çünkü daha önce böyle birşeyi yaşamadım.

@Mücahid06: Seninde başın sağolsun hocam. Bu tür olaylar yaşayıncada tüylerim ürperiyor.
    @valar.morghulis: Hocam aslında şöyle,hatırlanmak veya hatırlanmamak mesele değil. Bana garip gelen sadece 3-5 gün sonra insanların kendi standart hayatlarına bakmaları,sanki o olay hiç yaşanmamış gibi davranmaları tuhaf geliyor.

• hocam öncelikle Allah sabır versin
    bilmiyorum ama ben ölümden korkmuyorum geldim gördüm beğenmedim istediğim hayat bu değil ama işte yaşıyoruz ne yaparsın hocam sana tavsiye veremem ama kafana takmamaya çalış belki de diğer dünya daha güzeldir
  • Dostlar sağolsun insan bi garip oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mücahid06

Dostlar sağolsun insan bi garip oluyor

siz kimi kaybettiniz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: incir reçelşi

quote:

1 ay önce amcamı 2.5 ay öncede eniştemi kaybettim :/ ikiside kanserdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: valar.morghulis

ölümden 3 5 gün sonra seni kimse hatırlamayacağı için mi korkuyorsun bence korkmak için daha geçerli nedenler var cehennem gibi sonsuz azap gibi. ben de ölüm konusunu çok sık düşünürüm çevremde birisi ölmüş değil ama yapımda var. çoğu zaman aklımdadır. çoğu zaman neden dünya gibi acımasız bir oyunda fikrim alınmadan zorla oynanmaya zorunlu kılındığımı ve yaptığım veya yapmadığım şeylerden dolayı öldükten sonra cayır cayır yakılacağımı bunun ne gereği olduğunu, zaten allahın herşeyi bildiğini bu imtihanı yapmaya neden gereksinim duyduğunu düşünürüm. çoğu zaman bi mantık bulamıyorum. bu konuda çok doluyum o yüzden çok yazdım başın sağolsun yalnız kalmamaya çalış derim

Aslında sorunun cevabını kendin vermişsin. Allah herşeyi biliyorsa neden dünyaya geldim. İşte orada BELKİ sorusuna cevap için.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam köyde amcanın birisini defnettikten sonra, adamın evinde geçtik. Geçtikten sonra, ailesi dışında, insanlar birbiri ile sohbet etmeye başladılar. Uzun zamandır görüşmediklerinden hasret falan giderdiler. Dedim vay halimize :(

• Hocam o an gözümün önünden gitmiyor uyumakta güçlük çekiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmopasa

Hocam köyde amcanın birisini defnettikten sonra, adamın evinde geçtik. Geçtikten sonra, ailesi dışında, insanlar birbiri ile sohbet etmeye başladılar. Uzun zamandır görüşmediklerinden hasret falan giderdiler. Dedim vay halimize :(

Alıntıları Göster
    Hocam dünyanın kanunu bu
  • quote:

quote:

quote:

sanırım değer verdiğiniz kişilerdi ve ne yazık ki kanser çok zor olmalı hocam ne diyeceğimi bilemedim şimdi size

• incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    +1
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sanırım değer verdiğiniz kişilerdi ve ne yazık ki kanser çok zor olmalı hocam ne diyeceğimi bilemedim şimdi size

Tek tesellim ahiret..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tek tesellim ahiret..

dayanak noktanız olması iyi bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: Hammerlein

quote:

quote:

quote:

quote:

Tek tesellim ahiret..

Alıntıları Göster
    hocam mis gibi derin uyku neden korkuyorsunuz ki ?

yani bizim bir akraba gitti geri geldi oradan biliyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Herkes ölümünün 1 hafta sonrasında unutacak diye bir kaide yok arkadaşım ben abimi tam 6 yıl önce kaybettim bagırsak kanseriydi. Her gece onun yokluğunu hissetmek kötü duruma sokuyor.

• Ölümden korkacağına her günü dolu dolu yaşamaya bak..
    Şöyle bir söz var.. "Hayat çatlak bardaktaki su gibidir.. İçseniz de biter, içmeseniz de.."

Ben eskiden (fakir büyümenin de etkisiyle) pintinin tekiydim..
    Babam ölünce anladım ki para biriktirmek falan boş işler.. Sadece mutlu olduğun anlar yanına kar kalıyor..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.