Şimdi Ara

Olympus E-m5 III

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Detaylı tanıtım

Olympus E-m5 III

DPreview 'in Olympus OM-D E-M5 Mark III sayfası :
    DPReview
    Compact and feature-packed: Our Olympus OM-D E-M5 Mark III review
    https://www.dpreview.com/reviews/olympus-om-d-e-m5-iii-review

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Ekim 2019; 10:22:7 >

• Olumlu yorum olduğu kadar olumsuz yorumda var olumsuz'dan ziyade mini Em 1 M2 olduğu hakkında yorumlar yani malum 3 sene önceki bir model teknolojik olarak hala çok üst düzey olsada üzerine herhangi bir yenilik gelmediği için eleştiriliyor olympus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Olumlu yorum olduğu kadar olumsuz yorumda var olumsuz'dan ziyade mini Em 1 M2 olduğu hakkında yorumlar yani malum 3 sene önceki bir model teknolojik olarak hala çok üst düzey olsada üzerine herhangi bir yenilik gelmediği için eleştiriliyor olympus.
    Aslında eleştirilerin sebebi fiyatı. Yoksa 4K video, en iyi IS sistemi gövdede vs. daha ne yapacak ? Öte yandan zaten hiçbir sistemde olmayan 1 focus stack, 2 live composite, 3 time lapse, su-toz-ısı yalıtımı (hepsi birden yani, tek tek bunlar olan sistemler var) hepsini birden düşününce bir de zaten güncel APS-C'ler ile aynı iso başarımı olan bir sensör. Başka ne olabilirdi teknolojik olarak ? Bence fiyatı çok, yoksa özellikler ve yetenekleri olarak olabilecek ne ise o olmuş. Türkiye'de kim alabilecek bu günlerde bunu açıkcası çok merak ettiğim bir konudur. OM-D E-M5 Mark II'nin gövde fiyatı 5.000 TL iken bu herhalde 7500-8000 tl bile olabilir !.. Canon 90D 8.500 TL imiş !.. Ehh tahminim bu da böyle olur yani.

• Yine yapmış güzeller güzeli bir gövde, ama fiyat korkunç, hiç ulaşılabilir değil, şu aletin fiyatı maksimum 2 aylık asgari ücret civarında olsaydı ne iyi olurdu, özelliklerde zaten yok yok, videoya bakarsak biraz çaba harcayarak, dirsekleri de bir yere dayamak suretiyle elde 1 kusur saniyelerde bile net kareler elde etmek mümkün gibi.

İso 1600 a kadar da jpeg numuneleri gayet temiz görünüyor, çekilen fotoların 2 mp lik monitörlerde izleneceği ve ekseriyetle 10-15/13-18 cm oranlarında basılacağı göz önüne alındığında f 1.4-1.7 diyaframlı bir objektifle geceleyin zayıf ışıklı şehir sokaklarında yolda bırakmaz, gayet güzel işler çıkarır, siyah gövde olursa daha iyi kamufle olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-032E64000

Yine yapmış güzeller güzeli bir gövde, ama fiyat korkunç, hiç ulaşılabilir değil, şu aletin fiyatı maksimum 2 aylık asgari ücret civarında olsaydı ne iyi olurdu, özelliklerde zaten yok yok, videoya bakarsak biraz çaba harcayarak, dirsekleri de bir yere dayamak suretiyle elde 1 kusur saniyelerde bile net kareler elde etmek mümkün gibi.

İso 1600 a kadar da jpeg numuneleri gayet temiz görünüyor, çekilen fotoların 2 mp lik monitörlerde izleneceği ve ekseriyetle 10-15/13-18 cm oranlarında basılacağı göz önüne alındığında f 1.4-1.7 diyaframlı bir objektifle geceleyin zayıf ışıklı şehir sokaklarında yolda bırakmaz, gayet güzel işler çıkarır, siyah gövde olursa daha iyi kamufle olur.
    Hocam bunun fiyatını kara kara düşünürken aklıma benim OM-D E-M10+14-42 II R kiti (marksız, ilki) kaç paraya aldığım (1600 TL) ve o gün us $'ın kaç para olduğu aklıma geldi. O günki kurdan hesaplayınca da bu OM-D E-M5 Mark III'ü sadece gövde olarak alacağımı hayal ettiğimde aslında çok pahalı değil. Yani şunu 2.800 - 3.000 TL'ye alabilecektik o gün. Şimdi bizim ekonomik durumumuz sebebi ile bize bu kadar feci geliyor ama bu alet sanırım ekonomisi bizden çok daha iyi olan yaban ellerde baya bi gider. 6.5 stop IS avantajı, hafif, ufak gövde ve daha önemlisi lensleri de ufak falan, toplam hacim vs. ve yeteneklerine bakınca gayete şık ama işte Türkiye şartlarında artık bizim için çok zor ulaşılabilir alet konumunda tabi.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    1 inç sensör g7x mark3 ün 6 bin liraya satıldığı ülkede bizim neyimize 3/4 sensörlü lensi değişebiliriz kamera kullanmak, bizde nerde o zenginlik, hem biz neyiz ki sanayi ülkesi olamadık, iyi bir tarım ülkesiydik onu da bitirdik, şu saatten sonra artık 3. Dünya ülkesiyiz ve bu ülkede elektroniğe ulaşmak da tıpkı 60 lı 70- li yıllarda olduğu gibi zorlaştı, en dandik boş yerli araba 120 bin olmuş, alabilen de fahiş vergilerle öpülüyor, ilkokula gidiyorken mahallede ancak durumu iyi 2-3 tane ailede siyah beyaz televizyon olması ve bütün konu komuşunun akşam o evlerde toplaşıp dizi izlemesi gibi, o zamanlar komşuluk vardı, şimdi kimse kimseye m43 kamerasını bir turluğuna ödünç vermez, niye versin ki, asgari ücretli bir kişinin 4 ay yemeden içmeden ancak alabileceği bir üründen bahsediyoruz

Şu an bir Türkün alabileceği en makul sıfır kamera 2700 lira civarında kit lensli fujilm xa-5 apsc kamera veya amazonda fiyat indirimi olunca 2000 lira civarına alınabilecek kit canon eos m100 dür, biraz gözünü karartabilenler için 3500 civarına fuji xt100 fiyatına göre çok iyi neticeler verebiliyor, m10 mark 3 kit desen 4000 liralara dayanmış lüks olmuş nerdeyse, hesapta bu giriş seviye model, olympus keşke ucuz pen epm serisini devam ettirseydi, bunun dışındaki rakamlar kıt kanaat geçinen bir orta sınıf için akıl mantık dışıdır, karta 6 taksit bile bütçeye bayağı yıkıcı yük getirir, hobi eziyete dönüşür valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 19 Ekim 2019; 15:48:56 >

• 1.200 euro x 6.50 = 7.800-TL

oldu iyi günler.
  • Dağ fare doğurmuş. Cihaz güzel ama özellikle video tarafında çok sakatlamışlar.
    4K60 yok S-log yok H265 kayıt göremedim.
    Ben en azından Sony A6500 ayarında video yetenekleri beklerdim. 3-4 senede bir yenilenecek makine için büyük eksiklik bunlar.
    Sırf fotoğraf için alacaksam da EM10 M2 gayet tatminkar zaten. Bu paraları niye verelim?
    Kasa kalitesi de düşmüş diyorlar. Orta sınıf makineyi EM10 gibi yaptılarsa yazık.
    Bu haliyle hakkı bence en fazla 1000 dolar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • e-photozine.com OM-D E-M5 Mark III incelemesi yayınlamış

ISO 3200'de çıktı
    Olympus E-m5 III
    -
    https://store.donanimhaber.com/3a/4d/99/3a4d99c62d05903b3ea46df64cb38d42.jpg -

• Ricardo'nun OM-D E-M5 Mark III ISO test fotoları
    Olympus E-m5 III
    ISO TEST|E-M5mk3 by 里卡豆 Ricardo, on Flickr

Çok yüksek çözünürlükte görmek için (4K)https://www.flickr.com/photos/songmatin/49026864477/sizes/4k/

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Dağ fare doğurmuş. Cihaz güzel ama özellikle video tarafında çok sakatlamışlar.
    4K60 yok S-log yok H265 kayıt göremedim.
    Ben en azından Sony A6500 ayarında video yetenekleri beklerdim. 3-4 senede bir yenilenecek makine için büyük eksiklik bunlar.
    Sırf fotoğraf için alacaksam da EM10 M2 gayet tatminkar zaten. Bu paraları niye verelim?
    Kasa kalitesi de düşmüş diyorlar. Orta sınıf makineyi EM10 gibi yaptılarsa yazık.
    Bu haliyle hakkı bence en fazla 1000 dolar.
    4K 60 ve H265 sadece daha pahalı makinelerde var. Bu fiyat seviyesinde hiçbir makinede yok.
    S-Log Sony'nin log profili. BU alette Log yok, ama kontrast ve doygunluğu çok ciddi azaltabiliyorsun. Buna ek olarak Highlight-Shadoew ayarlarını da bir eğri üzerinden yapabiliyorsun.
    H265 bu fiyattaki hiçbir makinede yok.
    EM10 M2 ile alakası yok bu aletin. Kaldı ki EM10 M2 sana yetiyorsa EM10 da yeter, hatta daha eski bir alet bile yeter. 20MP'lik algılayıcı APS-C algılayıcılar kadar iyi.
    Gövde kalitesi düşmüş diyenler IPX su geçirmezliğü düşünmüyor. Piyasada bunu veren sadece EM1 II ve EM1X var (1DX II ve D5 de taş gibiler ama su geçirmezlikte herhangi bir standartları yok). Olay şu: EM5 MArk II'de tam metal gövde vardı, bunda sadece üst ve alt plakalar metal. Gövde kalitesi hala çok iyi.
    A6500'den çok daha iyi bu alet. Tam dönebilen ve gerçek dokunmatik ekranı var, titreşim azaltması sayesinde video çekerken neredeyse koşabilirsin bile. A6500'deki titreşim azaltma videoda kötü. Ayrıca dokunmatik ekran sayesinde video çekerken odak noktası ekranda dokunduğun noktaya yumuşak bir şekilde kayıyor. Aynen filmlerdeki gibi.
    Yeni olduğu için fiyat biraz yüksek, birkaç aya düşecektir ama bu özelliklerde bir alet zaten bu fiyatta piyasaya çıkıyor artık.

• Olympus OM-D E-M5 Mark III Nikon Z50'den iyi !

-
    Artaiusyoutube
    Hands on: Olympus OM-D E-M5 Mark III review – better than Nikon Z50?
    https://www.youtube.com/watch?v=h4f7FyvruTg

• Olympus OM-D E-M5 Mark III 'ün gövdesinde kısmi plastik bölümler var. Ataları gibi tümüyle metal kasa yok. Dolayısı ile son birkaç ayda rastladığım 3 farklı tripod bağlantı bölgesinden kırılma vakasını biraz araştırınca olayın çok daha yaygın olduğunu da öğrenmiş oldum !..

Buyrun kanıt ve kaynak :
    www.dpreview.com
    EM5.3 tripod mount broken: Micro Four Thirds Talk Forum: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/forums/thread/4458716

-
    Ayrıca FayziBuk grubunda gördüm ben 3 farklı vakayı !..
    Şimdi bana kim saldıracak ? Markayı kötülüyorum, kullandım mı da bilip bilmeden konuşuyorum (yook hiç kullanmadım M5 Mark 3), Olympus kaç yıllık bir firma ben biliyor muyum hiç ? Olympus sağlık sektöründe dev bir firma ben ne biliyorum ki hem ! ? Zaten bana göre şeyden iyisi yok, varsa yoksa şey, en iyisi şey ondan başka hepsi en kötüsü di mi !.. Yine mi ben yaa, bıhtıh artık ya bıhtıh !

Yok mu ya şöyle iftiralar ve hakaretler ile şahsıma saldıracak Olympus fanatikleri hiç buralarda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Mart 2020; 2:47:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.