Şimdi Ara

OLYMPUS SP-570UZ İlk denemeler ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir fotoğraf merakım başlamıştı ve makine almayı kafaya koymuştum ... DSL-R Like sınıfı bir makine istiyordum ve uzun araştırmalarım sonucu Nikon P80 de karar kılmıştım ... Ancak geçenlerde bir showroomda SP-570UZ'yi inceleme fırsatım oldu ... P80'e göre daha fazla manuel ayar bulunmasından dolayı makineyi satın aldım ... İlk izlenimlerim gayet güzel oldu ... Fakat gerçekten fotoğraf çekmeyi bilen birinin elinde eminim çok daha güzel kareler yakalayacaktır ... Biraz yavaş olmasının dışında herhangi bir sorunla karşılaşmadım ... Yavaşlıkta öyle kafaya takılacak cinsten değil ... Bu benim ilk fotoğraf makinem doğru seçimmi yaptım bilmiyorum ama alıp eve getirip biraz kurcaladıktan sonra içime sindi ... Üstelik piyasa fiyatınında baya bir altında aldım ... 800 ytl nakit ... Piyasada 1000-1050 ytl civarında satılıyor ... Çok uzaktaki objeleri bile 20x optik zum (26-520mm’ye denk) sayesinde gözünüzün ucuna kadar getiriyorsunuz ... Zifiri karanlık oda çekimlerinde bile flaşı çok yeterli geldi ... Ve panaroma çekim modu hem çok kolay kullanımlı hemde inanılmaz güzel panaromik fotoğraflar çekebilirsiniz ... Ayrıca external flaş ta takabiliyorsunuz ... Bildiğim kadarıyla external flaş takılabilme özelliği bir tek olympus ta var ... Yüksek zoomda Sony-H50'lerde meydana gelen mor saçaklanmaya bu makinede rastlayamadım ... Makro modundada çok güzel sonuçlar elde ediyorsunuz ... Üstelik RAW+Jpeg aynı anda çekebiliyorsunuz ... Teknik detaylara çok fazla giremiyorum bu işte daha çok başındayım hiç bilgi sahibi değilim desek te olur ... Şimdi bir kaç örnek foto ekliyorum ve sizlerinde yorumlarını bekliyorum ... Ayrıca bu model makine kullanan arkadaşlarında önerilerine ve yardımlarına açığım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglardogan -- 30 Kasım 2008; 2:43:48 >

• Resim ekleyemiyorum forumda bir sorun var sanırım yukarıdaki linlerden görüntüleyebilirsiniz ...
  • mümkünse gece flaşsız çekimleri de ekleyebilirmisin?makinanın asıl gücü o zaman anlaşılacak çünkü.
  • gece flaşsız çekimler yapabilmek için ufak ipuçları verebilirsen tabiki koyabilirim ...
  • manuel ayarları bilmiyorsun sanırım.o yüzden en kolayı makinayı P moduna alıp makinayı bir yere sabitle ve çekim yap.bide iç mekanda gündüz ve gece oda ışığında elde çekim yapıp burda paylaşırsan iyi olur.
  • bu akşam çekim yapıp koyarım ...
  • imageshack sitesine yükledikten sonra sitede ki "direkt link" seçeneğini alıp forumun cevap alanına yapıştırın daha sonra bu bağlantının üzerini fare ile tarayarak cevap yazılan alanın üzerinden bulunan " S image " butonuna basarsanız fotoğraflarınız görünecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

imageshack sitesine yükledikten sonra sitede ki "direkt link" seçeneğini alıp forumun cevap alanına yapıştırın daha sonra bu bağlantının üzerini fare ile tarayarak cevap yazılan alanın üzerinden bulunan " S image " butonuna basarsanız fotoğraflarınız görünecektir.

öncedende öyle yapıyordum ama forumda bi sorun var galiba ...
  • genelde olympus un makro çekimlerini beğenirim ama normal çekimleri pek hoşuma gitmez bu da onun gibi geldi
  • Bunlarda iç mekan ve gece flaşsız çekimler ...

İç mekan gün ışığı (bulutlu hava)

Gece flaşsız çekim loş ışıkta

Gece flaşsız çekim karanlık oda

• Fotoğraflar için teşekkürler..
    iso değeri 400-800 deyken bir iki fotoğrafını gönderirseniz sevinirim.
    bir de 20x zoomdayken fotoğraflarda çok kirlenme oluyor mu?
  • 20x'te kirlenme yok ama titretmemek lazım biraz bulanık çıkabiliyor ... Aşağıda istediğin resimleri yükledim bakabilirsin ...

ISO 400

ISO 800

Zoom yok

20X Zoom

Bunlarda macrolar ...

NOT : Resimler ortalama 4-4.5 mb civarındadır o yüzden küçültüpte yükledim imageshack'e isteyenlere orjinallerini gönderebilirim ...

• Ben renkleri netliği beğendim işin aslı. Genelde Olympus kötülenen bir makine ama bence hiç haketmiyor kötülenmeyi. Bu fotoğraflarda bu düşüncemi destekler olmuş.
  • Satıcı ilk bunu getirdiğinde önüme direk olmaz demiştim ancak bi kaç deneme ve incelemeden sonra fikrimi değiştirip p80 yerine bunu satın aldım ... forumdaki önyargılar kulaktan dolma yanılgılardan ibaret ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglardogan -- 1 Aralık 2008; 19:51:13 >
  • Bir kaç foto daha ekleyelim :) ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.