Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın epidoras ;verdiğin bilgiler güzel ama bir konuda yanlış varsayımda bulunmuşsun.Bardak deneyinde eritme işlemini EPA nın yaptığını söylemişsin.Bu deneyi sıvı carlson şurupla yapmanı tavsiye ederim. epa 800 mg dha 500mg toğlam omega 3 1600 mg.

Carlson Likit trigliserit formundadır, kapsül ise etil ester formundadır. Hangisinin daha iyi olduğuna dair bir araştırma ekte bilginize sunuyorum. Her iki formda da önemli olan Omega-3 yani EPA ve DHA miktarlarıdır. Bu formlar sadece vucud tarafından emiliminde etkili olmaktadır. EKteki makalede de besinlerle birlikte alındığında uzun dönemde her iki formunda etkisi aynıdır.

Şöyle bir ek bilgi vererek bitireyim. Aklınızda bulunsun Etil Ester mi Trigliserit mi anlamak için. Köpük bardağa biraz sıcak su koyarak bir test yapabilirsiniz. Köpük yani strafor bardak içerisine kapsülü patlatarak döktüğünüzde direk straforu bir kaç saniye içerisinde delecektir.
    Bu tepkimede sadece etil ester formunda oluyor. Bunu ben Carlson şurupla denediğimde hiç bir tepkime gerçekleşmiyor.

Balıkyağı formlarında Etil Ester mi Trigliserit mi daha yararlı?

Carlson Omega-3 Softgels Etil Ester (EE) formda balık yağı içerir. Üç farklı formlarının emilimi üzerinde tartışmalar uzun bir süre devam etmiştir. Çalışmaların bir çoğunda çeşitli çelişkiler mevcuttur. Henüz kesin olarak ispatlanmamış verilere sıkça rastlanır.
    Carlson bu mevcut çalışmaların çoğunu inceledikten sonra, etkinlik ve gerçek farkın uzun vadede önemsiz olduğu görüşünü benimseyen görüşten yana tutum sergilemiştir.

TG veya RTG yağlarının daha iyi emildiğimi gösteren çalışmaların neredeyse hepsinde hep kısa süreler (örneğin 2-8 hafta) üzerinde yapılmıştır. Biliyorsunuz ki EE balık yağlarının emilmesi TG ye göre nispeten yavaş hızı nedeniyle kandaki omega-3 düzeylerini yükselterek bir gecikme süresi mevcuttur. Yani TG yağlar daha başlangıçta emilir, ancak sürekli kullanılan yaklaşık 12 haftalık bir kullanım sonucunda kan düzeyleri arasındaki fark azalmaya başlar. Hafif teknik bir fark kalmasına rağmen yeterli zaman verilirse kan düzeyleri arasındaki fark neredeyse ortadan kayboluyor. Bu yüzden bu tür kısa vadeli emilimin hızlı olması uzun süre etkinlikle alakası açısından oldukça düşük bir farktır.

Burada yararlı olabilecek bazı basit gerçekler şunlardır:

- Doğal TG yağlar genellikle ağırlık itibariyle % 30'dan fazla toplam EPA / DHA içermez. % 30 dan daha fazla konsantre herhangi balık yağı EE veya RTG yağı olmalıdır.

- EE yağların eşdeğer tesiri RTG yağlarına göre nispeten daha az maliyetlidir. Genellikle % 30-40 daha az maliyetlidir. Emiliminde hafif bir fark oluşabilir (% 5-10 olası bir gerçektir), bu farkı telafi etmek için EE balıkyağlarından biraz daha yüksek doz alınsa bile kullanıcı için TG balıkyağları daha pahalıya mal olmaktadır.

- RTG yağlar, % 100 TG değildir. Konsantre edilme işlemi olarak, yağ asitleri ilk olarak etil ester formuna dönüştürülmesi gerekir. Bir kez daha yağ asitleri TG (teknik RTG) formuna geri dönüştürülür. Ancak, bu yeniden esterleşme süreci % 100 değildir ve gerçek RTG işlemi yaklaşık % 60 trigliserit, 38 - 40% digliseritler,% 1 monogliseridler ve yaklaşık % 1-2 etil ester olarak sonuçlanır. Bu nedenle, RTG yağlar veya TG yağlar yapılan esterleşme işlemleri nedeniyle doğal yağlar olarak ifade etmek teknik olarak doğru değil.

- Dünya üzerinde doktorlar tarafından reçete edilen etkinliği kanıtlanmış balık yağları EE formdadır. Omacor ve Lovaza vs. gibi.

- TG yağlar ancak aç karna alındığında EE yağlara oranla daha iyi emilir, fakat balık yağları bir yemek ile alındığında bu fark oldukça azalır. Balıkyağlarının kullanımı çoğunlukla yemek öğünüyle birlikte alınarak tavsiye edilmektedir. TG ve EE arasındaki fark üzerinde durulmayacak kadar küçük ve önemsiz bir konudur. Sadece müşterilerin Omega-3 Softgel kapsülleri yemek ile birlikte aldığına dikkat etmek gerekir.

Jorn Dyerberg in "omega-3'ün keşfi" makalesinden bir özeti ekte bilginize sunuyoruz. Bilim dünyası bu konuyu kesin ve net çalışmalar ile ilerleyen günlerde daha da aydınlatacağına inanıyoruz.

Tim Johanek
    Carlson Labs. Kalite Kontrol Müdürü

YUKARIDAKİ BİZE VERİLEN BİLGİLERE GÖRE KÖPÜK BARDAK DENEYİ SADECE FORMLARLA ALAKALI ETİL ESTER FORMU BARDAĞI KESER TRİGİLİSERİT FORMU KESMEZ.HANGİSİ DAHA İYİ DİYE SORU SORULACAKSA TRİGİLİSERİT DAHA İYİDİR.BU DA EMİLİMDEN DOLAYIDIR.FİYAT OLARAK TRİGİLİSERİT FORMU DAHA PAHALIDIR.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet198119

sayın epidoras ;verdiğin bilgiler güzel ama bir konuda yanlış varsayımda bulunmuşsun.Bardak deneyinde eritme işlemini EPA nın yaptığını söylemişsin.Bu deneyi sıvı carlson şurupla yapmanı tavsiye ederim. epa 800 mg dha 500mg toğlam omega 3 1600 mg.

Carlson Likit trigliserit formundadır, kapsül ise etil ester formundadır. Hangisinin daha iyi olduğuna dair bir araştırma ekte bilginize sunuyorum. Her iki formda da önemli olan Omega-3 yani EPA ve DHA miktarlarıdır. Bu formlar sadece vucud tarafından emiliminde etkili olmaktadır. EKteki makalede de besinlerle birlikte alındığında uzun dönemde her iki formunda etkisi aynıdır.

Şöyle bir ek bilgi vererek bitireyim. Aklınızda bulunsun Etil Ester mi Trigliserit mi anlamak için. Köpük bardağa biraz sıcak su koyarak bir test yapabilirsiniz. Köpük yani strafor bardak içerisine kapsülü patlatarak döktüğünüzde direk straforu bir kaç saniye içerisinde delecektir.
    Bu tepkimede sadece etil ester formunda oluyor. Bunu ben Carlson şurupla denediğimde hiç bir tepkime gerçekleşmiyor.

Balıkyağı formlarında Etil Ester mi Trigliserit mi daha yararlı?

Carlson Omega-3 Softgels Etil Ester (EE) formda balık yağı içerir. Üç farklı formlarının emilimi üzerinde tartışmalar uzun bir süre devam etmiştir. Çalışmaların bir çoğunda çeşitli çelişkiler mevcuttur. Henüz kesin olarak ispatlanmamış verilere sıkça rastlanır.
    Carlson bu mevcut çalışmaların çoğunu inceledikten sonra, etkinlik ve gerçek farkın uzun vadede önemsiz olduğu görüşünü benimseyen görüşten yana tutum sergilemiştir.

TG veya RTG yağlarının daha iyi emildiğimi gösteren çalışmaların neredeyse hepsinde hep kısa süreler (örneğin 2-8 hafta) üzerinde yapılmıştır. Biliyorsunuz ki EE balık yağlarının emilmesi TG ye göre nispeten yavaş hızı nedeniyle kandaki omega-3 düzeylerini yükselterek bir gecikme süresi mevcuttur. Yani TG yağlar daha başlangıçta emilir, ancak sürekli kullanılan yaklaşık 12 haftalık bir kullanım sonucunda kan düzeyleri arasındaki fark azalmaya başlar. Hafif teknik bir fark kalmasına rağmen yeterli zaman verilirse kan düzeyleri arasındaki fark neredeyse ortadan kayboluyor. Bu yüzden bu tür kısa vadeli emilimin hızlı olması uzun süre etkinlikle alakası açısından oldukça düşük bir farktır.

Burada yararlı olabilecek bazı basit gerçekler şunlardır:

- Doğal TG yağlar genellikle ağırlık itibariyle % 30'dan fazla toplam EPA / DHA içermez. % 30 dan daha fazla konsantre herhangi balık yağı EE veya RTG yağı olmalıdır.

- EE yağların eşdeğer tesiri RTG yağlarına göre nispeten daha az maliyetlidir. Genellikle % 30-40 daha az maliyetlidir. Emiliminde hafif bir fark oluşabilir (% 5-10 olası bir gerçektir), bu farkı telafi etmek için EE balıkyağlarından biraz daha yüksek doz alınsa bile kullanıcı için TG balıkyağları daha pahalıya mal olmaktadır.

- RTG yağlar, % 100 TG değildir. Konsantre edilme işlemi olarak, yağ asitleri ilk olarak etil ester formuna dönüştürülmesi gerekir. Bir kez daha yağ asitleri TG (teknik RTG) formuna geri dönüştürülür. Ancak, bu yeniden esterleşme süreci % 100 değildir ve gerçek RTG işlemi yaklaşık % 60 trigliserit, 38 - 40% digliseritler,% 1 monogliseridler ve yaklaşık % 1-2 etil ester olarak sonuçlanır. Bu nedenle, RTG yağlar veya TG yağlar yapılan esterleşme işlemleri nedeniyle doğal yağlar olarak ifade etmek teknik olarak doğru değil.

- Dünya üzerinde doktorlar tarafından reçete edilen etkinliği kanıtlanmış balık yağları EE formdadır. Omacor ve Lovaza vs. gibi.

- TG yağlar ancak aç karna alındığında EE yağlara oranla daha iyi emilir, fakat balık yağları bir yemek ile alındığında bu fark oldukça azalır. Balıkyağlarının kullanımı çoğunlukla yemek öğünüyle birlikte alınarak tavsiye edilmektedir. TG ve EE arasındaki fark üzerinde durulmayacak kadar küçük ve önemsiz bir konudur. Sadece müşterilerin Omega-3 Softgel kapsülleri yemek ile birlikte aldığına dikkat etmek gerekir.

Jorn Dyerberg in "omega-3'ün keşfi" makalesinden bir özeti ekte bilginize sunuyoruz. Bilim dünyası bu konuyu kesin ve net çalışmalar ile ilerleyen günlerde daha da aydınlatacağına inanıyoruz.

Tim Johanek
    Carlson Labs. Kalite Kontrol Müdürü

YUKARIDAKİ BİZE VERİLEN BİLGİLERE GÖRE KÖPÜK BARDAK DENEYİ SADECE FORMLARLA ALAKALI ETİL ESTER FORMU BARDAĞI KESER TRİGİLİSERİT FORMU KESMEZ.HANGİSİ DAHA İYİ DİYE SORU SORULACAKSA TRİGİLİSERİT DAHA İYİDİR.BU DA EMİLİMDEN DOLAYIDIR.FİYAT OLARAK TRİGİLİSERİT FORMU DAHA PAHALIDIR.

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederiz.

Ben en son yazılarımda artık Omega 3 ün sadece asidik yapısından ötürü bardağı erittiğini varsaymaya başlamıştım. :). Bu güne kadar EPA Asidi eritir diyordum fakat Fırat Üni. TIP fakültesi yayınladığı bir bilimsel makaleden ötürü Omega 3 ün kanda *antiagregan etkisi yarattığı tespit ediliyor. Ben EPA ile bunu bağdaştırıyordum ancak makalede böyle bir ilişkilendirme yok Omega 3 ile genelleme yapılmış olup ayrı ayrı asitler incelenmemiş.

Likitlerle ilgili daha önceden buna benzer bir kaç yazısı olmuştu arkadaşların, sonuç olarak Likitlerin kesinlikle bardak eritmediğiyle ilgili.

Vermiş olduğunuz bilgi sayesinde başlığımızda dayanağı bulunan verilere bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Teşekkür ederiz.

İlave olarak ester i de araştırdım, gördüğüm kadarı ile etil ester hidrolize(su ile tepkimeye giriyor.) olabiliyor. Tespit doğru yani.

Bu hızla giderse merakımdan ötürü TIP okuyacağım :)) bitirdikten sonra doğrudan Omega 3 le ilgili araştırmalara koyulacağım lakin TIP 6 sene bitmez :)

*antiagregan ile ilgili yukarıda açıklama yapmıştım.
    Omega 3 ün hangi maddesi antiagrean etkisi yapıyor bilmiyorum ama kanı sulandırıyor, kanın pıhtılaşmasını engelliyor, bu biz insanlar için iyi birşey.*Eğer özel bir durum yoksa* Bunu Omega 3 ün asit yapısından kaynaklandığını düşünüyorum.

Peki acaba belirli bir sıcaklığa erişmiş suyun içerisinde atıldığında böyle oluyor peki, mide içinde nasıl bir hal alıyor? malum mide asitleri Etil Ester ile karşılaştığında nasıl bir tepkimeye giriyor.

EE nin iyi yanlarından bakmak lazım yazınızdan okuduğum kadarı ile %30 dan daha da fazla yüksek oranda konsantre EPA ve DHA barındırıyormuş. - Dünya üzerinde doktorlar tarafından reçete edilen etkinliği kanıtlanmış balık yağları EE formdadır, bu da iyi birşey gibi gözüküyor :)

Bu olay anladığım kadarı ile Zeyinyağı ile aynı durumda, bilenler bilir 3 çeşit zeytinyağı bulunmakta:
    Naturel(sızma), rafine ve riviera
    En kalitelisi ve yararlısı Naturel oluyor,
    Riviera ise Naturel ve Rafine zeytinyağının karışımından elde ediliyor. Elbette bunlar zeytinyağı için çok önemli içerdiği antioksidan değerlerinde bile daha fazla barındırıyor, bildiğim kadarı ile Naturel olanıda yüksek kosantre de bulunması antioksidanların daha fazla olduğunun ve daha fazla zeytin kokusunun ve tadının hakim olduğunu gösteriyor.
    Omega 3 de EE olanların yüksek dozlarda EPA ve DHA asit barındırdığına işaret.

Bir yanlışlık yaptı isem yazın lütfen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 1 Mart 2013; 14:23:14 >

• Oncelikle yazilariniz ve paylasimlariniz icin cok tesekkurler. Ben 8 yasindaki cocuguma asagidaki urunu kullanmak istiyorum. Ayrica 3 yasindaki cocugumada gunde 1 adet vermeyi planliyorum. Sizce cocuklar icin yeterli bir urunmudur. Krill den imal edilen omega 3 sizce cocuklarda diger baliklardan elde edilene gore daha iyimidir? Krill olarak baska onerebileceginiz bir urun olabilirmi acaba? Simdiden tesekkurler.
    http://www.nutrisan.com/en/neptune-krill-oil-kids-120-softgels-585.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakli

Oncelikle yazilariniz ve paylasimlariniz icin cok tesekkurler. Ben 8 yasindaki cocuguma asagidaki urunu kullanmak istiyorum. Ayrica 3 yasindaki cocugumada gunde 1 adet vermeyi planliyorum. Sizce cocuklar icin yeterli bir urunmudur. Krill den imal edilen omega 3 sizce cocuklarda diger baliklardan elde edilene gore daha iyimidir? Krill olarak baska onerebileceginiz bir urun olabilirmi acaba? Simdiden tesekkurler.
    http://www.nutrisan.com/en/neptune-krill-oil-kids-120-softgels-585.htm

Ürünün markasının devamında gelen adlandırmaya göre ürün çocuklar için özel olarak üretilmiş. Eğer çocuğunuzun kullanmasında herhangi bir sakıncası olmadığını düşünüyorsanız, kullandırabilirsiniz, aksi bir durum söz konusu ise, hekiminize danışınız. Ülkemizde Balık yağı eskisine nazaran daha fazla piyasaya yayılmaya başladı ilerleyen süreçte krill yağları çeşitleri de daha çok göz önünde bulunacaktır ancak benim o ürünler arasında hiç bir incelemem olmadığı için maalesef bir şey diyemeceğim. Belki sizde biliyorsunuzdur, kirll yağı en kaliteli Omega 3 EPA ve DHA asitlerine sahiptir, aslında onu tercih etmek lazım...

Tercih ettiğiniz ürünün güzel yanı, Türkiye deki satılmakta olan muadillerine göre A,B,C,D vs. vs. vitamin deposuna çevirmemişler ilave olarak Omega 6 yağ asitlerinden olan Gamma Linolenik(GLA) asit oldukça yararlıdır. Omega 3 asitlerinin az olduğunu düşünmeyin, yetişkinlerin vücudunda çok kolay absorbe edilebilecek değerlerde olsa da çocuklar için ideal olabilir.

Yalnız Fiyatı da iyimiş, en azından Türkiye şartlarına göre ;)

• Yanitiniz ve ilginiz icin cok tesekkur ederim. Sizin baska bir yazinizda dha oraninin fazla olmasi beyin icin ideal oldugu idi. Bu urunu secmemin sebebide 10% EPA, 50% DHA oranlari. Cocuklarda beyin gelisimi icin onemli olarak buluyorum. Ama sizin de belirttiginiz gibi omega3 yuzdesi cok az gibi. Umarim bu konuda beni pisman etmez. Ayrica dediginiz gibi icinde bircok extra vitamin yok. Amacina uygun imal edilmis. Yalniz icinde d3 var acaba bu sebepten dolayi yaz aylarinda cocuklara vermeyi kesmelimiyim. Bu konu hakkina bir bilginiz varmi.
    Fiyat konusunda haklisiniz, yurtdisi sartlarina gorede biraz pahali bir urun. Yalniz ne yapalim biz icmiyoruz cocuklarimiza iciriyoruz. Her ana ve baba gibi. :)

Ayrica yetiskinler icin asagidaki urunu nasil buluyorsunuz, benim kafami karistiran sizin daha once vermis oldugunuz krill den imal edilmemis urunlerde gunluk 1500-2000 mg omega3 almamiz gerektigi ortaya cikiyor. Bu urunde ise gunde 2 tane almamiza ragmen 1000mg i buluyoruz. Ayrica baska bir yerdeki aciklamasinda kalp ritminiz normale dondugunde gunde 1 adete dusurun ibaresi de vardi. (500mg ye iniyor)

http://www.nowfoods.com/Supplements/Products-by-Category/Nutritional-Oils/Fish-Omega-3-Krill-Oils/M097317.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakli -- 3 Mart 2013; 13:32:18 >

• quote:

Yanitiniz ve ilginiz icin cok tesekkur ederim. Sizin baska bir yazinizda dha oraninin fazla olmasi beyin icin ideal oldugu idi. Bu urunu secmemin sebebide 10% EPA, 50% DHA oranlari. Cocuklarda beyin gelisimi icin onemli olarak buluyorum. Ama sizin de belirttiginiz gibi omega3 yuzdesi cok az gibi. Umarim bu konuda beni pisman etmez. Ayrica dediginiz gibi icinde bircok extra vitamin yok. Amacina uygun imal edilmis. Yalniz icinde d3 var acaba bu sebepten dolayi yaz aylarinda cocuklara vermeyi kesmelimiyim. Bu konu hakkina bir bilginiz varmi.
    Fiyat konusunda haklisiniz, yurtdisi sartlarina gorede biraz pahali bir urun. Yalniz ne yapalim biz icmiyoruz cocuklarimiza iciriyoruz. Her ana ve baba gibi. :)

Ayrica yetiskinler icin asagidaki urunu nasil buluyorsunuz, benim kafami karistiran sizin daha once vermis oldugunuz krill den imal edilmemis urunlerde gunluk 1500-2000 mg omega3 almamiz gerektigi ortaya cikiyor. Bu urunde ise gunde 2 tane almamiza ragmen 1000mg i buluyoruz. Ayrica baska bir yerdeki aciklamasinda kalp ritminiz normale dondugunde gunde 1 adete dusurun ibaresi de vardi. (500mg ye iniyor)

http://www.nowfoods.com/Supplements/Products-by-Category/Nutritional-Oils/Fish-Omega-3-Krill-Oils/M097317.htm

D3 vitamini mcg yani mikro gram, oldukça düşük ama bunun kesin bilgisini üreticiden almanız daha doğru olacaktır, genel olarak D vitamini ihtiyacı 30 yaşına kadar 200UI olarak geçsede dediğim gibi siz üreticiye bir sorun ;). Eğer yurt dışındaysanız o ürün bulunduğunuz ülkeniz matematiksel konumundan ve güneşin konumu itibariyle özel olarak ayarlanmış olabilir. Genelde malum kuzeye doğru gittikçe güneş ışınlarının yeryüzüne düşüm şekli yataylaşıyor ve bu da güneşten elde edilen enerjinin, D vitaminin düşmesine neden olabiliyor. Türkiye de Antalya da 10dk lık güneş ihtiyaçları karşılarken Moskova da bu değerler 30dk ya ulaşabilmekte. Rakamları örnek veriyorum ;)

Son vermiş olduğunuz link'deki now foods ürünüde güzel bir ürün Türkiye de bulunmadığı için biz maalesef kullanamıyoruz :) bir gün gelecek olursa kullanacağım ;).
    Günlük 1000mg ideal bir seviye 2000mg de kullanabilirsiniz lakin bu seviyelere çıkmanıza gerek yoktur. nasıl fazla yediğinizde vücudunuz ihtiyacı olanı sentezleyip gerisini boşaltım sistemine atıyorsa, bunda da aynı şekilde olduğunu düşün. o ve daha üstü değerleri zaten doktorlar tedavi için kullanabilmektedir, Sizin 2000mg ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum tabi bu benim şahsi fikrim olup bağlayıcılığı bulunmamakla birlikte bu konuda hekime danışmak daha doğrudur. Son olarak yetişkin için tercih ettiğiniz ürünün içeriğinde Omega 6 bulunmakta, Evet Omega 6 kişinin ihtiyacıdır belki de saf bir şekilde kapsüller almakta iyi olabilir ancak etrafınıza baktığınızda Omega 6 alabileceğiniz bir çok doğal besin varken kapsülü tercih etmenize gerek olduğunu düşünmüyorum...

Saygılar.

• quote:

Yanitiniz ve ilginiz icin cok tesekkur ederim. Sizin baska bir yazinizda dha oraninin fazla olmasi beyin icin ideal oldugu idi. Bu urunu secmemin sebebide 10% EPA, 50% DHA oranlari. Cocuklarda beyin gelisimi icin onemli olarak buluyorum. Ama sizin de belirttiginiz gibi omega3 yuzdesi cok az gibi. Umarim bu konuda beni pisman etmez. Ayrica dediginiz gibi icinde bircok extra vitamin yok. Amacina uygun imal edilmis. Yalniz icinde d3 var acaba bu sebepten dolayi yaz aylarinda cocuklara vermeyi kesmelimiyim. Bu konu hakkina bir bilginiz varmi.

İlave olarak yetişkin için bu üründe tercih edilebilir:

Omega-3 Fatty Acids 750 mg †
    Docosahexaenoic Acid (DHA) 500 mg †
    Eicosapentaenoic Acid (EPA) 250 mg †
    Toplam 1g yağ bulunduruyor kapsüllerinde
    http://www.nowfoods.com/Supplements/Products-by-Category/Nutritional-Oils/Fish-Omega-3-Krill-Oils/061194.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

quote:

http://www.nowfoods.com/Supplements/Products-by-Category/Nutritional-Oils/Fish-Omega-3-Krill-Oils/061194.htm

Bu urunude degerlendirmeme alacagim. Son olarak sahsi olarak benim icin cok onemli bir soru sormak istiyorum. Bu kapsullerde kullanilan jelatin neyden uretilmektedir. Bir yerde balik jelatini diye okumustum. Sizin bunun ile ilgili bilginiz varmi acaba. Tesekkurler...

• quote:

quote:

quote:

Bu urunude degerlendirmeme alacagim. Son olarak sahsi olarak benim icin cok onemli bir soru sormak istiyorum. Bu kapsullerde kullanilan jelatin neyden uretilmektedir. Bir yerde balik jelatini diye okumustum. Sizin bunun ile ilgili bilginiz varmi acaba. Tesekkurler...

Bu çok farklı bir soru şimdi çünkü her üretici farklı bileşenlerden üretiyor. Carlson Balık tan üretiyor mesela.
    Ancak ben bu güne kadar pig(domuz) jelatini kaplı balık yağı görmedim, hatırlamıyorum. Bazen lafı geçiyor ama hiç denk gelmedim sanırım.
    Now un da da pig olmadığını bir kaç sayfa önce araştırıp baktığımda görmüş ve foruma yazmıştım. Zaten bence domuz jelatini kullanılması mantıklı değil :), domuzun sağlıksız olduğunu yiyenlerde biliyor, böylesine sağlıksız bir şeyin, sağlık saçan Omega 3 için kapsül yapılmasına yuh denebilir, ancak inanıyorum vardır mutlaka domuz jelatinli olanlarda.

Yine en kesin bilgiyi üreticinin sayfasından almakta fayda var hem güncel hem daha sağlıklı olacaktır.

Jelatinin nasıl eridiğini merak ediyorsanız, çözülmesini izlemek adına küçük köşeleri olmayan bir cambardağa hafif sicak su koyarak bir kapsülü içerisine atarak çözülme süresini gözlemleyebilirsiniz. Ben yapmıştım sanırım 2dk da çözülüyordu :)

• merhabalar hocam öncelikle.Aslında bir sorum var ama bu güzel bilgiler için teşekkür etmek istedim başlangıçta.Üşenmedim 1 saattir yazılanları okudum gerçekten faydalı bir konu olmuş.

Soruma gelecek olursam;ailem bugün EFA Daily %60 Omega 3 içeren bir ürün almış benim kullanmam için.Bu ürün nasıldır tavsiye eder misin?Bir de yaşım 19 günde kaç tane kullanmalıyım? ve son olarak hangi zaman diliminde kullanmak gerekir yani yemekten sonra mı önce mi? Tekrardan teşekkürler.
  • okudukca kafam karıstı tru nature 3-6-9 kullanıyorum devam mı edeyım bırakayımmı yararı varmıdır tesskkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: triibal

merhabalar hocam öncelikle.Aslında bir sorum var ama bu güzel bilgiler için teşekkür etmek istedim başlangıçta.Üşenmedim 1 saattir yazılanları okudum gerçekten faydalı bir konu olmuş.

Soruma gelecek olursam;ailem bugün EFA Daily %60 Omega 3 içeren bir ürün almış benim kullanmam için.Bu ürün nasıldır tavsiye eder misin?Bir de yaşım 19 günde kaç tane kullanmalıyım? ve son olarak hangi zaman diliminde kullanmak gerekir yani yemekten sonra mı önce mi? Tekrardan teşekkürler.

Efa daily kullananların yorumlarını okudum, sitesinde de okuduğum kadarı ile EFA S-1200 onun daha iyi olan ürünü değerleri S-1200'ün yarısı kadar ve bu yüzden sitesindede yazıyor iki adet Efa Daily kullanabilirsiniz diye. Yaşın itibariyle vücudunun EFA S-1200 ya da 2 adet EFA Daily Omega 3 kapsüllerini rahatlıkla absorbe edebilecektir. Eğer ders falan çalışıyorsan düzenli kullanımlarda ileride konsantre seviyenide yükseltecektir. Yemeklerden sonra olmak kaydı ile günde 2 defa ana öğün yemeklerle tercih edilebilir, Eczacı ya da doktorunuz farklı bir öneride bulunmadı ise. Yazıları beğendiğiniz için teşekkür ederim, bir çok arkadaşın bu yazılarda büyük katkısı var ve bende onlara tek tek teşekkür ederim, sağolsunlar... Sağlam bir kahvaltı ediyorsanız, kahvaltı sonrasıda 1 kapsül alabilirsiniz, 2. kapsülüde öğle yemeğinden sonra alabilirsiniz. Yemekle arasına 15-30dk koyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 6 Mart 2013; 8:28:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: advan

okudukca kafam karıstı tru nature 3-6-9 kullanıyorum devam mı edeyım bırakayımmı yararı varmıdır tesskkurler.

Omega 6-9 kolaylıkla temin edilebilir.

Örneğin Omega 9 zeytinyağıdır, hergün salatanıza koyabileceğiniz zeytinyağı ile ihtiyacınız olan Omega 9'u rahatlıkla ve hatta fazlasını bile alabilirsiniz.
    Omega 6 yemek konusunda tercih ettiğiniz hemen herşey de olabileceği için bunu da pek kullanmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.
    Omega 3 ise, çok zor yeri dolar, bazı besinden evet alınabilmektedir ama değerleri 20/1 ile 50/1 değerlerinde çok düşük dahi denemeyecek seviyelerde.

İlave olarak diyorsanız ki düzensiz beslenen biriyim ve hiç bir besin konusunda yeterli besin alamıyorum o zaman çok güzel bir tercih yaptığınızı belirtmek isterim ve Omega 3-6-9 kullanmaya devam edin, bunun tam aksi ise o zaman daha saf ürünler tercih edebilirsiniz.

• Hocam emeğin için teşekkürler konu baya bir uzun oldu ilk 3 sayfaya kadar bakabildim sizin kullandığınız Marincap Special(45 Kapsül) olan balık yağının 500 mg olanı eczanelerde bulunduğunu yazmışsınız marincap 500mg olanında bahsettiğiniz EPA ve DHA değerleri aynı mı farklı mı hocam iyi günler
  • iyigünler Epidoras 13 yaşında oglum ve 7 yasında kızım var dikkat dagınıklıgı, zihinsel için ve boylarının uzaması için omega 3 kullanmak istiyorum. buyuzden dha nın epa ya göre yüksek olması gerekir diyorsunuz bır paylaşımınızda. önerdiginiz omegalarda[carsson, solgar vb) bunun tam yersi. çocuklarım zihinsel ve boy için ne önerirsiniz......teşekkürler.........
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

Hocam emeğin için teşekkürler konu baya bir uzun oldu ilk 3 sayfaya kadar bakabildim sizin kullandığınız Marincap Special(45 Kapsül) olan balık yağının 500 mg olanı eczanelerde bulunduğunu yazmışsınız marincap 500mg olanında bahsettiğiniz EPA ve DHA değerleri aynı mı farklı mı hocam iyi günler

Marincap 500mg koçakfarma tarafından üretiliyor ben şahsen onu tercih etmiyorum nedenine gelince:

Ürünün kendi açıklaması:
    http://www.kocakfarma.com/tr/prospektus.aspx?id=309
    Bir yumuşak kapsül 500 mg Salmon Balık yağı konsantresi (omega-3) içerir.

Eikosapentaenoik asit (EPA) = %18

Dokosahexaenoik asit (DHA) = %12

Total Omega-3 yağ asiti = %35

500 %35= 175mg

İçeriği %60 ürünler varken gidip %35 olanı ben şahsen kullanmam lakin doktor tavsiyesi ise bir bildiği vardır diyip kullanın tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgülser

iyigünler Epidoras 13 yaşında oglum ve 7 yasında kızım var dikkat dagınıklıgı, zihinsel için ve boylarının uzaması için omega 3 kullanmak istiyorum. buyuzden dha nın epa ya göre yüksek olması gerekir diyorsunuz bır paylaşımınızda. önerdiginiz omegalarda[carsson, solgar vb) bunun tam yersi. çocuklarım zihinsel ve boy için ne önerirsiniz......teşekkürler.........

Yazımın aralarına serpiştirdiğim bir kaç ibare vardı, Omega 3 kilo aldırmaz ve Uzatmaz :)

Şimdi boy için benim birşey söylememin maalesef anlamı yok konu hakkında bilgi sahibi değilim ancak etrafımıza baktığımızda hepimizin gözlemleyebildiği olguları sizinle paylaşabilirim, mesela Basket oynayan çocuklar gelişim çağında ise, kemikleride buna göre yapısı gelişiyor ve uzuyorlar.

Bu bize gösteriyor ki gelişim çağındaki çocuk vücuduna nasıl davranırsa karşılığını alacaktır. Büyük bir oran bu, küçük bir oran ise genetik yapısı itibariyle çocuk uzayabilir. Baba, anne uzundur ve çocuklarıda uzun olacaktır. Ancak ben doğrudan doğruya boz uzaten bir ürün ya da ilaç duymadım, belki vardır ama ben duymadım.

Çevremde olan bire bir olayı size aktarmak istiyorum,
    Nerede aynı günde doğmuş iki aile biri akrabam diğeri komşum, aynı yerde oturuyoruz zaten.
    Akrabam kızına 2,5 yaşına kadar UHT pastörize süt içirdi.
    Komşum 1,5 yaşına kadar anne sütünden başka hiç birşey içirmedi yani UHT ve pastörize süt içirmedi.
    (iki tarafında anne babalarının boyları hemen hemen aynı belki 1-2cm fark vardır)

İki çocuk çok sık yanyana geliyor
    Akrabamın kızı (kutu süt içen) dev gibi :)
    Komşumun kızı onun yanında çok küçük kalıyor.

Sanıyorum ki ve anladığım kadarı ile Akrabamın kızı oldukça uzun olacak. Diğeri için aynısını söylemem imkansız, akrabamın onun neredeyse iki katı, şişko da değil boya gidiyor çocuk. Bana sorsanız çocuğum olduğunda içirirmiydim o sütü bilemiyorum, çocuğumun çelimsiz olmasını istemezdim ama kutu sütlerin ciddi derecede sağlık için ileride çok tehlikeli olacağını okudum, internet üzerinde araştırıp bulabilirsiniz.
    Bu konuda bir makale:http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=49915
    Benim tesbitim, bir gözlem olup bilimsellikle herhangi bir alakası yoktur. Zaten bilimsel olabilmesi için, Test/deney yapılmalı ve her deneyin sonucunda aynı sonucu verdiği taktirde tez/kanun ve bilim olacaktır fakat kimse çocuğu üzerinde deney yaptırmaz sanırım, çok zor sonuç alınırdı bu yüzden :)

Buda bize gösteriyor ki, beslenmeninde çocuklarda boy konusunda önemli olduğu. Ancak Omega 3 ile olmaz bu. Spor yapması için onu bir spor okuluna yazdırabilirsiniz.

• sizlere çok teşekkür ediyorum....... peki bu yaş gurubuna ortak kullanabilecegim omega 3 (zihinzel gelişim) adında ne önerirsiniz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgülser

sizlere çok teşekkür ediyorum....... peki bu yaş gurubuna ortak kullanabilecegim omega 3 (zihinzel gelişim) adında ne önerirsiniz....

Daha yalın yazalım şimdi ki anlaşılır olsun.

Omega 3 zihin geliştirmez.

Zihin ya da beyin diyelim buna, çok kaba ve üstün körü gidersek bir kas dokusudur. Yine pek olmayacak bir benzetme lakin Beyninizi kol kaslarınız gibi düşünün
    Hergün ağırlık kaldıran ya da inşaatta çalışan birinin kol kasları daha belirgin ve çelik gibidir. İşte beyin aynı bu şekilde çalıştırılırsa gelişir. Omega 3 tek başına bir işe yaramaz.

Beyin geliştirilmesinde etkin bir şekilde destekleyici olmak adına Omega 3 yağ asitlerinden DHA asitleri yüksek olanlar tercih edilebilir. Beynimiz yapısı gereği kan damarları ile sarılmış dokulara sahip DHA asitleri beyne gidecek kana karışarak beyin kan filtresinden kolaylıklar geçer ve beynimizin ihtiyacı olan yağlar ile donatır. Bu yağlar neronlar arasında sinir iletiminde oldukça etikili.

2x2= 4 dediğimizde nöromislerden bir tepki gelir ve siz cevabı verirsiniz. Omega 3 bu sinir sisteminin sağlık bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Hiç Omega 3 kullanmayıp deha insanlar olduğundan hiç kuşkunuz olmasın, burada ince nokta ilk yazımda verdiğim mesaj Omega 3 sizi süpermen yapmaz :)

Çocuğuzun geleceğini eğer siz belirlemek istiyorsanız ona bir hedef koyun, hedefi olanın hırsı olur tabi çocuğu yarış atı modunada sokmamak lazım.

Omega 3 ün DHA değerleri yüksek olanlarla destekleyiniz ve çocuğunuza kitap okumasını hatta onu kitap aşığı yapınız :)

kitap çocuktaki algılama ve yüksek konsanstrasyon için oldukça etkili ve kişiye keskinlik katar böyle bir durumda Omega 3 ile desteklendiğinde daha belirgin özellikler gözle görünür şekilde ortaya çıkacaktır. Yaz aylarını çocuklarınızın okul yok ödev yok olarak değilde kişisel gelişim dönemi olarak geçirmesini sağlayın.
    2-3 aylık süreçte çocuk her günü hiç bir şey öğrenmeden uyumasın, yaşının kaç olduğunun önemi yok hepimiz için söylüyorum bunu ama elbetteki ki bunun çocuklar üzerinde daha belirgin özellikleri olur, her gün birşeyler öğrenmesini sağlayın.

Ülkemizde maalesef yurtdışındaki ürün yelpazesinden bulunmamakta Now DHA 500mg ürünü gerçekten benim favorim ya da GNC DHA 600 ürünü. Bunlar oldukça iyi ve dikkat çeken ürünler ama temin etmesi zor. Gümrük kanunu gereği yurt dışında gıda takviyesi vb. ürünler getirmek yasak. Hani gümrükte yakalanır gider vergisini öder ve alırsınız gibi elektronik cihazlardaki durum söz konusu değil! Doğrudan yasak!

GNC DHA 250 var ülkemizde temini en kolay kutusu 49TL idi 60 kapsül var her kapsül 0,82 kuruş civarında günde 1 kapsül kullanıldığı taktirde aylık 24,5TL ye gelir.
    İçeriğinde 250mg DHA 100mg EPA bulunuyor toplam 350mg olup her kapsülün tamamı %100 Omega 3 ile dolu. 3 Ay kullandım günde iki kapsül olacak şekilde. Efa Daily hiç kullanmadım lakin kullananların yorumları olumlu.

Hiç olmadı aile hekimine ya da eczacınıza danışabilirsiniz.

Çok fazla genelleme yapmış oldum, Omega 3 ün de dışına çıktım biraz ancak herkesin çocuğu değerlidir, benim ya da bir başkasının diye değerlendirmeden, kendi çocuğum olduğunda yapmayı planladıklarımı paylaştım, umarım işinize yarar. ;)

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 6 Mart 2013; 17:14:03 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

Hocam emeğin için teşekkürler konu baya bir uzun oldu ilk 3 sayfaya kadar bakabildim sizin kullandığınız Marincap Special(45 Kapsül) olan balık yağının 500 mg olanı eczanelerde bulunduğunu yazmışsınız marincap 500mg olanında bahsettiğiniz EPA ve DHA değerleri aynı mı farklı mı hocam iyi günler

Marincap 500mg koçakfarma tarafından üretiliyor ben şahsen onu tercih etmiyorum nedenine gelince:

Ürünün kendi açıklaması:
    http://www.kocakfarma.com/tr/prospektus.aspx?id=309
    Bir yumuşak kapsül 500 mg Salmon Balık yağı konsantresi (omega-3) içerir.

Eikosapentaenoik asit (EPA) = %18

Dokosahexaenoik asit (DHA) = %12

Total Omega-3 yağ asiti = %35

500 %35= 175mg

İçeriği %60 ürünler varken gidip %35 olanı ben şahsen kullanmam lakin doktor tavsiyesi ise bir bildiği vardır diyip kullanın tabiki.

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim balık yağı deyip geçmemek gerek sizin sayenizde dha / epa omega 3 değerlerinin olduğunu öğrendim solgar'ın 950 mg olan ürünü % kaç omega 3 içeriyor facebooktaki resimlerinize baktım omega 3 değerleri yazmıyor hocam ben şöyle kullanmayı düşünüyorum sabah supradyn vitamin, öğle balık yağı, akşam ferplex kan yapıcı şurup bu 3'ünü aynı gün içerisinde kullansam herhangi bir yan etkisi olur mu saç dökülmesini engellemek için kullanacağım bu 3'lüyü balık yağı olarak hem değerleri hem ekonomik olarak en ideal ocean lipor gibi gözüküyor siz hangisini önerirsiniz

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.