Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

epa dha oranı yüksek solgar 950 var incelmenizi öneririm

Peki hocam gun asiri alsak urunun performansi nasil olur.Bide solgar amerikan firmasimi. Urun nerede uretiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: savaskerem37

quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

epa dha oranı yüksek solgar 950 var incelmenizi öneririm

Peki hocam gun asiri alsak urunun performansi nasil olur.Bide solgar amerikan firmasimi. Urun nerede uretiliyor.

Evet amerikan firması. Sığır jelatini kullanıyordu galiba..

Solgar 950 iyidir. Ancak eğer şurup şeklinde içebilirseniz onları tercih edin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

norvecte marketlerde satiyorlar .
    http://www.mollersomega3.com/c-82-World-class-processing.aspx
    cok cesitli kapsulleri de var. carlson norvecte siselenmesine ragmen pek fazla goremedim.

yalniz kapsullerinde sigir jelatini oldugunu soyluyor ama helal kesim mi tam belli degil.

siselerde zaten jelatin olmadigindan bu sorun olmuyor.
    ayrica videoda gordumde cocuklarina bildigin yemek kasigi ile veriyordu balik yagini ve 4 haftaliktan sonra hergun verilebilir dedi ???

Bilgi için teşekkürler.

Şöyle bişey var. Biz de bazı tabular vardır. Mesela balıkla yoğurdu ya da süt ürünlerini asla yanyana getirmemeye çalışırız. aman ha deriz ama ben inadına yoğurt yerim. Ama bu bir tabudur. Balıkla yoğurt yenmez. ??

Eşimin hamilelik boyunca balık yağı takviyesi almasını çok istedim ama o "ya bişey olursa" dedi ve inat etti içmedi. Doktorumuzdan destek almak istedim. O da "önermem,gerek yok" dedi. İçiremedim.Yani anlatmak istediğim şu: belli tabularımız var. Onları kırmamız çok çok zor. Bebek diyip balık yağını vermede çekiniyoruz ama gidip hazır yoğurdu,ŞEKERLİ,NİŞASTALI bisküvileri bebeklere dayıyoruz. Hatta ve hatta kola denilen şeker ve asit bombası içeceği içiren de var. Norveçlliler kadar olamadık ya da onlar bizden daha az şey biliyor :)

• Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler.Peki solgar 950 efadali 1200 ve gncden birinci tercihimiz hangisi olsa ii olur.Urunu gun asari kullansam nasil olur

• quote:

Tesekkurler.Peki solgar 950 efadali 1200 ve gncden birinci tercihimiz hangisi olsa ii olur.Urunu gun asari kullansam nasil olur

Solgar 950mg.
    Günde 1 adet(ya da 2 adet) yemeklerle beraber(ya da sonrasında) alınız.

Sıvı olarak da Carslon öneririm.
    http://www.n11.com/carlson-balik-yagi-surup-200ml-limon-P13792061
  • quote:

3 firma arasında kaldım. Efa daily, Solgar ,Gnc. Üstatlar siz alsanız hangisini tercih ederdiniz.

Bencede solgar ve gnc bu konuda belli tecrübeye sahip bilindik markalar. Ben bunların dışında bizdeki internet sitelerinde satılan ve çok uygun fiyatlara sahip markalara pek güvenmiyorum. Ben farklı markaları baya inceledim inanın çoğu şişesinin üzerinde aynı yazılara sahip olan fakat markalarının farklı olduğu ürünler. Ben pek güvenemedim. Alırsam solgar veya gnc düşünüyorum.
  • quote:

kilosu ne kadar somonun bir de derisi ile mi aliyorsunuz yoksa fileto seklinde mi ? renk olarak nasil.

Ben derisi ile aldım dilim şeklinde ama filetoda olur. Rengi kırmızı. İnternetten nasıl somon fileto yapılır öğrendim ve hakkaten tadı şahane oldu. Zaten az piştiği için değerini kaybetmiyor ve yağ falan kullanmıyorsun pişirirken. İçide az çiğ kalıyor. Tadı çok güzel ama bu balık tek başına ne yazıkki yenmiyor. Yanında şöyle soğuk bir rakı olursa varya yemede yanında yat İşte asıl o zaman epa ve dha nın faydasını görüyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

quote:

3 firma arasında kaldım. Efa daily, Solgar ,Gnc. Üstatlar siz alsanız hangisini tercih ederdiniz.

Bencede solgar ve gnc bu konuda belli tecrübeye sahip bilindik markalar. Ben bunların dışında bizdeki internet sitelerinde satılan ve çok uygun fiyatlara sahip markalara pek güvenmiyorum. Ben farklı markaları baya inceledim inanın çoğu şişesinin üzerinde aynı yazılara sahip olan fakat markalarının farklı olduğu ürünler. Ben pek güvenemedim. Alırsam solgar veya gnc düşünüyorum.

New life'ın EFA ürünleri de IFOS onaylıdır. IFOS la ilgili bilgi almak için:
    http://www.newlife.com.tr/tr/ifosdetay/1

Zamanında bu ürünü araştırırken IFOS'un sitesinden de kontrol etmiştik.
    Siz de bakabilirsiniz. Listeden new life a tıklayınız
    http://www.ifosprogram.com/consumer-reports.aspx

Yani bu ürünü de güvenle kullanabilirsiniz.

egg salmon diye yumurtali somonlari cok meshur. ekmek arasi cig somon (tutsulenmis) yumurta yiyorlar.

bu dediginizi bende ilk geldigimde sormustum bize turkiyede doktorlar der balik ile sut ve sut urunleri yumurta vs falan yemeyin diye ama siz goturuyorsunuz hepsini beraber zararli degil mi diye sordugumda
    ilk defa senden boyle bir sey duyduk dediler. artik kim dogru kim yanlis bilemicem. ama soyle bir durumda var o zararli olma meselesi sut veya balik bozuk oldugu zaman olmasi lazim ki norvecte marketlerde uht sut bile satisi yok zararli diye yalnizca sogutulmus sutler var buzdolabinda satiliyor. aldiktan sonra buzdolabindada bekletsen bi kac gun sonra eksimeye basliyor zaten.
    fakat kendileride soyluyor hafta da bir kac kereden fazla balik yemeyin diye . en buyuk problem agir metallar. ama balikta ki agir metala gelene kadar her turlu hazir gidalar ile neleri yedigimizi dusunursek . somonda arsenik bile olsa digerlerinin yaninda soz konusu olamaz. yani bu noktada balik en zararsizlari diyebiliriz tavuga vs gore. cunku tavuktada cok daha fazla kimyasal vs var .balikta da deniz baligini tercih etmek lazim.

konu doktorlardan acilmisken sunuda belirteyim hastalanirsaniz ilk defa doktora doktora gittginizde ilac vermiyorlar atesli hastalik grip vs bile olsa. oncelikle dinlenin evde sonra gelin diyorlar. arkadasin 3-4 yaslarinda cocugu hastalanmisti doktora 38-39 derece atesle gitti ilac vermeden bir kac kez geri gonderdi en sonunda durumu cok daha fazla ilerleyince ilaca basladirlar onda da antibiyotik yok. cunku hastaya herhangi bir yan etki vs olsa doktor 100% mesul. bizimkiler gibi iki kere oksurdugu icin antibiyotik penisilin igne agri kesici ates dusurucu uclusunu hemen yazmiyorlar hemen. hayatinda antibiyotik dahi kullanmayanlar var. bizde ise daha dogduktan sonra hemen daha dogumdan hatta dogumdan once basliyorlar. neyse bu konu uzadikca uzar.

biz balik yagina donelim balik yagi alacaksakta kapsul yerine sivi olarak almak jelatin domuz vs sorunlarini ortadan kaldirir daha az kimyasal olur . ki aldiktan sonra zaten 2ayda en gec sisenin bitmesi gerekiyor o da bozulmaya basliyor . salatalarda vs de kullanilir icemeyenler icin cocuklarda anlamaz bu sekilde balik yagi yediklerini Ama her zaman en iyisi tabiki de gidadan direk olarak almaktir omega3u .. somon, uskumru, sardalya gibi baliklarda daha fazladir omega3 onlari bulamiyorsak cevizde keten tohumunda chia ve kabak çekirdeğinde kanola ve soya yagindanda da temin edilebilir omega 3.

• SULZER S kullanıcısına yanıt
    baligi borcam tepsiye koy uzerine etrafina haslanmis sebzelerden koy birazda baharat ekle az bi zeytinyagi ile direk at firina 10dk da hazir. yaninda baska bir seye luzum yok tek basina guzel gider balik
  • quote:

baligi borcam tepsiye koy uzerine etrafina haslanmis sebzelerden koy birazda baharat ekle az bi zeytinyagi ile direk at firina 10dk da hazir. yaninda baska bir seye luzum yok tek basina guzel gider balik

Allah günah yazmasın ama fırında balıkdan nefret ederim. Bence fırın balığı katlediyor tabi bana göre. Tava olacak mutlaka. Hoş balık ve rakı, arkadaş muhabbet ortamı olmadan zaten gitmiyor. :(((
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

quote:

Bunu bilmediğimden yazmadım ama inceleyince adam gibi bir firma olduğu belli. Zaten çoğu markayı internette yaz bak sadece satış ilanları var. doğru dürüst bir internet siteleri bile yok.

• quote:

egg salmon diye yumurtali somonlari cok meshur. ekmek arasi cig somon (tutsulenmis) yumurta yiyorlar.

bu dediginizi bende ilk geldigimde sormustum bize turkiyede doktorlar der balik ile sut ve sut urunleri yumurta vs falan yemeyin diye ama siz goturuyorsunuz hepsini beraber zararli degil mi diye sordugumda
    ilk defa senden boyle bir sey duyduk dediler. artik kim dogru kim yanlis bilemicem. ama soyle bir durumda var o zararli olma meselesi sut veya balik bozuk oldugu zaman olmasi lazim ki norvecte marketlerde uht sut bile satisi yok zararli diye yalnizca sogutulmus sutler var buzdolabinda satiliyor. aldiktan sonra buzdolabindada bekletsen bi kac gun sonra eksimeye basliyor zaten.
    fakat kendileride soyluyor hafta da bir kac kereden fazla balik yemeyin diye . en buyuk problem agir metallar. ama balikta ki agir metala gelene kadar her turlu hazir gidalar ile neleri yedigimizi dusunursek . somonda arsenik bile olsa digerlerinin yaninda soz konusu olamaz. yani bu noktada balik en zararsizlari diyebiliriz tavuga vs gore. cunku tavuktada cok daha fazla kimyasal vs var .balikta da deniz baligini tercih etmek lazim.

konu doktorlardan acilmisken sunuda belirteyim hastalanirsaniz ilk defa doktora doktora gittginizde ilac vermiyorlar atesli hastalik grip vs bile olsa. oncelikle dinlenin evde sonra gelin diyorlar. arkadasin 3-4 yaslarinda cocugu hastalanmisti doktora 38-39 derece atesle gitti ilac vermeden bir kac kez geri gonderdi en sonunda durumu cok daha fazla ilerleyince ilaca basladirlar onda da antibiyotik yok. cunku hastaya herhangi bir yan etki vs olsa doktor 100% mesul. bizimkiler gibi iki kere oksurdugu icin antibiyotik penisilin igne agri kesici ates dusurucu uclusunu hemen yazmiyorlar hemen. hayatinda antibiyotik dahi kullanmayanlar var. bizde ise daha dogduktan sonra hemen daha dogumdan hatta dogumdan once basliyorlar. neyse bu konu uzadikca uzar.

biz balik yagina donelim balik yagi alacaksakta kapsul yerine sivi olarak almak jelatin domuz vs sorunlarini ortadan kaldirir daha az kimyasal olur . ki aldiktan sonra zaten 2ayda en gec sisenin bitmesi gerekiyor o da bozulmaya basliyor . salatalarda vs de kullanilir icemeyenler icin cocuklarda anlamaz bu sekilde balik yagi yediklerini Ama her zaman en iyisi tabiki de gidadan direk olarak almaktir omega3u .. somon, uskumru, sardalya gibi baliklarda daha fazladir omega3 onlari bulamiyorsak cevizde keten tohumunda chia ve kabak çekirdeğinde kanola ve soya yagindanda da temin edilebilir omega 3.

Yazdıklarına işleri baya araştıran biri olarak tamamen katılıyorum. Hatta yazında tavuk demişsin. Ne tavuğu onu anlamadım. Bırak tavuğu bizde artık adam gibi piliç bile yok. O kadar kötü durumdayız. Hatta marketlerde satılan piliç zannettiğimiz şey firmalar arasında piliç benzeri ürün olarak anılıyor. 4 liraya satılan pilicin yanında tavuk almak istesek en az oda bulabilirsek 50, 60 lira gibi bir para ödememiz lazım.

Yumurtaya gelince kesinlikle yumurta yemeyin. hele ve hele beyaz yumurtayı çantanıza bile sokmayın. 30lu yumurta 8 lira iken ben organik diye satılan 15 yumurtaya 30 lira ödüyorum. Piyasada ne yazıkki organik diye bir ürün kalmamış. Bak ben doğalından vazgeçtim organik bile olsa razı olucam.
    Geçen bir doktor tv de anlatıyor. Hadi sizi geçtim ama evladını azıcık seven varsa yalvarıyorum süt yumurta yoğurt ve tavuk diye satılan şeyleri sakın yedirmeyin diyor. Eskiden olduğu gibi kapılara gelen açık sütçüler varsa alın sütünüzü kaynatıp içirin. yogurdunuzu bundan yapın ben bile araştırmalarım sonucunda karşılaştığım şeyleri görünce şok oldum diyor. Normalde doğal yaşamda bir yoğurdun 1 hafta kalması buzlolabında bile olsa imkansızmış. Merak ettim hani o çok doğal denen yoğurdu araştırdım ve içinde çıkan şeylere inanamadım diyor adam.

Piyasa o kadar yan sanayi ürün doluki artık normal denizde yetişen her ne şekil olursa olsun balık en doğal gıda kalıyor. Sana samimi söylüyorum şakadan gülsekde balıkla beraber şarap veya içilen rakının ben bu satılan ürünlerden daha az zararlı olduğuna inanıyorum. Hayır proflar söylüyor. Etrafınıza bir bakın. 10 yaşında bir kız çocuğunun memeleri çıkmış adet olmuş. Bunun normal olarak olması mümkün değil. Çocuk üzerinde yapılan testlerde vücudundan çıkan hormonal maddelerin haddi hesabı yok. Halbuki alınan gıdalar marketten. İnan artık ne yiyeceğimizi şaşırdık.

Yazdığın ceviz kabak keten gibi şeylerin yanında bazı sebzelerde eğer temiz bulunuyor ise tüketmek daha sağlıklı. Bu yolla daha fazla omega alacağımıza inanıyorum.

• SULZER S kullanıcısına yanıt
    somonu ya cig yiyeceksin ya da firinda yapacaksin baska yolu yok maalesef
    o tavuk dedigim kisim zaten senin anlattiklainla ayni yani baliga nispeten tavuk daha zararli icerisinde bir suru kimyasal oldugundan tabi ki dogal organik katkisiz koy tavugu haric

en iyisi katkisiz dogal yemle beslenmis inekten sagilan sutu bulabilirsiniz onu alin ve her turlu peynir yogurt vs ne varsa ondan tuketmeye calisin en iyi yontem boyle sutleri bulamayanlarda zaten uht sut yerine gunluk sutleri tercih etmeli
    ama baligi tek tuketin yinede yanina bi sey eklemeden icki tuketmedigimden dolayi o kisimlarini katilamayacagim.

• ya beyler herşey tamamda sizce omega 3 ne kadar sürede kana karışıyo. ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu bilmediğimden yazmadım ama inceleyince adam gibi bir firma olduğu belli. Zaten çoğu markayı internette yaz bak sadece satış ilanları var. doğru dürüst bir internet siteleri bile yok.

Ustat ifos ne is yapar acaba. Incelenen urunlerdeki kriterleri nedir. solgar 950 ve gncde bu sertifika varmidir. Saygilar

• quote:

somonu ya cig yiyeceksin ya da firinda yapacaksin baska yolu yok maalesef
    o tavuk dedigim kisim zaten senin anlattiklainla ayni yani baliga nispeten tavuk daha zararli icerisinde bir suru kimyasal oldugundan tabi ki dogal organik katkisiz koy tavugu haric

en iyisi katkisiz dogal yemle beslenmis inekten sagilan sutu bulabilirsiniz onu alin ve her turlu peynir yogurt vs ne varsa ondan tuketmeye calisin en iyi yontem boyle sutleri bulamayanlarda zaten uht sut yerine gunluk sutleri tercih etmeli
    ama baligi tek tuketin yinede yanina bi sey eklemeden icki tuketmedigimden dolayi o kisimlarini katilamayacagim.

Pilic denen sey zaten pilice benzeyen ve ciftliklerde 15 gunde hazir olabilmesi icin ozel hormonlu yemlerle yetistirilen bir tur canli. Koy tavugunu birak sehirli ben ailemle köye gittigimizde bile bulamiyoruz. Birak tavugu yumurtasi bile yok artik millet ugrasamiyor. Koydeyken markete gidip yumurta aliyoruz:-) Gercekten bu islerin artik sakası kalmadi. Ne yapicaz bilmiyorum.

Somonuda firin yerine cig tercih ederim. Ben hic sevmem dedim ama aslinda baligin her türlüsü vitamini kaybetmemesi acisindan firinda yapilmasi daha faydali tabi. Hangisi olursa olsun tabiki pilicden cok cok daha faydali.

Baligin sek yenmesini bende tercih ediyorum. Ama kırrrrrrrrk yilda bir de olsa yaninda ilacı olursa fena olmaz :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

ya beyler herşey tamamda sizce omega 3 ne kadar sürede kana karışıyo. ?

Kana karışma süresini bilmiyorum ancak vücudun omega depolarının dolumunun 5-6 ayı bulduğu söyleniyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ustat ifos ne is yapar acaba. Incelenen urunlerdeki kriterleri nedir. solgar 950 ve gncde bu sertifika varmidir. Saygilar

"Son yıllarda denizlerde giderek artan ağır metal ve cıva oranları, deniz ürünlerini sağlık açısından tehdit yaratır hale getirdi. Benzer bir tehdit, birçok Omega-3 içerikli besin destek ürünü için de geçerli. Gerek ABD’de, gerek Avrupa’da, yüksek miktarda kimyasal atık ve ağır metal içerdiği için toplatılan Omega-3 ürünleriyle ilgili haberler gittikçe yaygınlaşmakta.

Bu tehdite karşı, ultra yüksek saflık ve kalitede Omega-3 ürünlerinin standartlarını kontrol edecek Kanada’da Guelph Universitesi’ne bağlı olarak IFOS (International Fish Oil Standarts) programı oluşturulmuştur. Bu program Omega-3 içerikli ürünleri Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Beslenme Konseyi (CRN) tarafından belirlenmiş test kriterlerine göre doğru konsantrasyon, saflık, stabilite, ağır metal ve kimyasal atık içerikleri alanlarında test edip, sonuçlarını kendi internet sitesinde yayınlamaktadır. (http://www.ifosprogram.com/IFOS/ConsumerReport.aspx). "

Solgar 950,gnc,carslon gibi firmaların IFOS onayı yok(bildiğim kadarıyla)

Bu tür firmalar piyasadaki güvenirliklerini kullanıyorlar.

Bilgilendirmeniz icin tesekkurler..

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.