Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam, çocuğuma içiriyorum cümlenizi okuyunca içeriğe bakmak istedim. İçerisindeki E vitamini sentetik, yani doğal E vitamini değil. DI- ile belirtilmiş. 'I' sentitik formülasyonun simgesidir, doğal E vitamini D- şeklinde olmalı. EPH, DHA değerleri iyi fakat ayrıca içinde A ve D vitaminleri var. Uzun süreli kullanımda, vücutta depo edileceği için karaciğere gereksiz yük bindirir ve çocuk sağlığı için zararlıdır. Son olarak, neden E vitamini var diye sorabilirsiniz diye onu da açıklamak istiyorum, E vitamini EPA DHA gibi önemli yağ asitlerinin vücut içinde reaksiyona tabii tutulması için gerekli bir vitamindir. E vitamini olmazsa, alınan EPA ve DHA ya da omega yağ asitleri vücut tarafından emilmez. Burada iyi niyet her zaman önemli, ama kaş yaparken göz çıkarmamaya dikkat etmek gerek. Kendim iki yıllık sporcuyum, kocaman bünyem de dikkat ediyorken, bir çocuk için böyle küçük ayrıntılara dikkat etmek gerekir hocam. Saygılar. Allah bağışlasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Narthyard

Merhaba hocam, çocuğuma içiriyorum cümlenizi okuyunca içeriğe bakmak istedim. İçerisindeki E vitamini sentetik, yani doğal E vitamini değil. DI- ile belirtilmiş. 'I' sentitik formülasyonun simgesidir, doğal E vitamini D- şeklinde olmalı. EPH, DHA değerleri iyi fakat ayrıca içinde A ve D vitaminleri var. Uzun süreli kullanımda, vücutta depo edileceği için karaciğere gereksiz yük bindirir ve çocuk sağlığı için zararlıdır. Son olarak, neden E vitamini var diye sorabilirsiniz diye onu da açıklamak istiyorum, E vitamini EPA DHA gibi önemli yağ asitlerinin vücut içinde reaksiyona tabii tutulması için gerekli bir vitamindir. E vitamini olmazsa, alınan EPA ve DHA ya da omega yağ asitleri vücut tarafından emilmez. Burada iyi niyet her zaman önemli, ama kaş yaparken göz çıkarmamaya dikkat etmek gerek. Kendim iki yıllık sporcuyum, kocaman bünyem de dikkat ediyorken, bir çocuk için böyle küçük ayrıntılara dikkat etmek gerekir hocam. Saygılar. Allah bağışlasın.

Merhaba, verdiğin önemli bilgiler ve ayrıntılar için teşekkür ederim.

Öncelikle şunu belirteyim. Özellikle çocuklar için üretilen bu omega3 lerde mutlaka vitamin takviyesi(E,D..gibi) var. Yani saf omega3 olanlar yok ya da ben bilmiyorum.

Vitaminlerdeki bu sentetik-doğal ayrımını bilmiyordum. Siz yazdıktan sonra biraz baktım. Ben de tamamen doğaldan yanayım ancak elimiz mahkum,seçenek yok. (ancak bundan sonra bahsettiğiniz simgelere dikkat edeceğim)

D vitamini ile ilgil sıkıntıyı biliyorum ancak karaciğerde depo edecek kadar D vitamini zaten alamıyoruz. Aksine takviye almamız gerekir. Güneşi bol ama güneşten yararlanmayanların ülkesinde yaşıyoruz. (Sağlık bakanlığı 0-6 ay bebeklerde D vitamini takviyesi yaptırıyor) Şu an biz ayrıca D vitamini de veriyoruz.(damla olarak)

Bunun dışında sentetik konusunda doktor vitamin karışımı da tavsiye etmişti,yazmıştı(gerçi ben bu karışık vitamin takviyelerine karşıyım) Multi mix denen bir şurup vermişti. İçinde yok yok. Muhtemelen o da sentetik vitaminlerden oluşturulmuştur. Kutusunu atmasaydım eve gidip bakardım.

Tekrardan sana teşekkür ederim. İyi ki bu sentetik uyarısında bulundun. Biraz araştırıp bilgi edineceğim. Dediğiniz gibi "kaş yapayım derken göz çıkarmayalım"

• Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Hocam D vitamini elbette gereklidir, ben kendim 1000UI kullanıyorum hatta Cholecalciferol yani d3 formunda. Fakat bir bebeğin D3 gereksinimi ile bir yetişkinin gereksinimleri yani günlük alım değerleri aynı olmuyor malesef. Ama bebeğinize D vitamini takviyesi yaptığınız için teşekkür ederim, sonuçta bilinçli olmaya gayret gösteren evebeynlere saygım var. Benim yetiştirilme zamanımda bir şekilde bilgi edinemedi ailem, sonuçta biliyorsunuz, ama şimdi bilgi her yerden elde edilebiliyor "istenince" ve bu bilgiyi çocuğunuz doğrultusunda kullanmanız sizin iyi bir evebeyn özelliği taşıdığınızı gösterir. Ben de bu yüzden size yardımcı olmak istedim, hem başkaları da okur bilgilenir diye.

http://www.n11.com/carlson-balik-yagi-surup-200ml-limon-P13792061

Şu ürün bebeklerin içebilmesi için ideal yine likit olduğu için ve dediğim şeylere dikkat eden bir firma. Şöyle diyeyim, ülkemizdeki en iyi balık yağı ürünü.

Bu arada her vitamin vitamin değildir, ilerki yaşlarda bebeğiniz için başka takviyeler düşünürseniz, kesinlikle bahsettiğiniz gibi parantez içindeki hangi formda olduğuna dikkat ediniz. Misal magnezyum oksit ile magnezyum sitrat farklı şekilde emilim gösterirler. Oksit form hatta emilmez bile. Tabii zararlıdır diyemem, ama E vitamini için sentetisyon söz konusuysa, kesinlikle sakınılması gerek, velev ki sağlık için aldığınız ürünün içinde varsa. Vitaminler konusunda kafanıza takılan şeyler olursa seve seve yardımcı olabilirim, tabii her zaman doktorun öngördüğü şekilde hareket edin, ben sadece kafanızda takılan bir şey olursa yardımcı olabilirim seve seve.

• quote:

Orijinalden alıntı: Narthyard

Hocam D vitamini elbette gereklidir, ben kendim 1000UI kullanıyorum hatta Cholecalciferol yani d3 formunda. Fakat bir bebeğin D3 gereksinimi ile bir yetişkinin gereksinimleri yani günlük alım değerleri aynı olmuyor malesef. Ama bebeğinize D vitamini takviyesi yaptığınız için teşekkür ederim, sonuçta bilinçli olmaya gayret gösteren evebeynlere saygım var. Benim yetiştirilme zamanımda bir şekilde bilgi edinemedi ailem, sonuçta biliyorsunuz, ama şimdi bilgi her yerden elde edilebiliyor "istenince" ve bu bilgiyi çocuğunuz doğrultusunda kullanmanız sizin iyi bir evebeyn özelliği taşıdığınızı gösterir. Ben de bu yüzden size yardımcı olmak istedim, hem başkaları da okur bilgilenir diye.

http://www.n11.com/carlson-balik-yagi-surup-200ml-limon-P13792061

Şu ürün bebeklerin içebilmesi için ideal yine likit olduğu için ve dediğim şeylere dikkat eden bir firma. Şöyle diyeyim, ülkemizdeki en iyi balık yağı ürünü.

Bu arada her vitamin vitamin değildir, ilerki yaşlarda bebeğiniz için başka takviyeler düşünürseniz, kesinlikle bahsettiğiniz gibi parantez içindeki hangi formda olduğuna dikkat ediniz. Misal magnezyum oksit ile magnezyum sitrat farklı şekilde emilim gösterirler. Oksit form hatta emilmez bile. Tabii zararlıdır diyemem, ama E vitamini için sentetisyon söz konusuysa, kesinlikle sakınılması gerek, velev ki sağlık için aldığınız ürünün içinde varsa. Vitaminler konusunda kafanıza takılan şeyler olursa seve seve yardımcı olabilirim, tabii her zaman doktorun öngördüğü şekilde hareket edin, ben sadece kafanızda takılan bir şey olursa yardımcı olabilirim seve seve.

Kullandığınız D vitamini ürününü özelden paylaşır mısınız?

Şimdi şöyle bişey var. Siz benim çocuğuma balık yağını normal yetişkin ölçüsünde verdiğimi zannettiniz ancak öyle değil. Zaten genelde bebeklerde ölçü olarak çay kaşığı kullanılır. Vitamin ya da ilaç verilirken genelde çay kaşığı tabiri kullanılır. Biz de buna istinaden balık yağını hafta da 1 ya da 2 kez çay kaşığı ölçüsünde veriyoruz.(+ soğuk sıkım zeytin yağı=diğer günler),(fındık+ceviz=her gün)

Linkte verdiğiniz ürünü zaten almıştım. Dolapta duruyor. Carslonun 1000mglık haplarını kullanıyordum. Bu kez şurup alayım demiş ve linkte verdiğiniz ürünü almıştım. Peki möllers nerden çıktı diyeceksiniz. Onu da bir sağlık dergisinde gördüm. Biraz araştırdım. Eski bir firma olduğunu gördüm(epa ve dha oranları da iyiydi) ve aldım. Aslında balık karaciğerinden üretilenler pek tercih edilmiyor(d vitamini yüksek olduğu için) ancak bu ürünü de bir deniyeyim demiştim. Tadında tuzunda bi sorun yok ancak sizin belirttiğiniz sentetik vitamin olayı ve a vitamini iç açıcı değil.

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı

Belli ki siz bu konuda baya bir araştırma yapmışsınız. O zaman şunu söyler misiniz: Vitamin alırken nelere dikkat etmeliyiz?(hangi markalar, hangi vitamin formları tercih edilmeli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 6 Aralık 2013; 17:27:13 >

• sizce bu alınır mı?

Saygılar hocam, çocuğunuzun üzerinde iyi titriyorsunuz, Allah nazardan korusun öncelikle ve sağlıklı günler dilerim aileniz ve tüm sağlıklı yaşamayı isteyen ve yazacaklarımı okuyacak bireyler için.

Şimdi vitamin başlığı altında aslında yazmak isterdim, aslında konuyu sabote etmek istemiyorum ama yeri gelmiş yazayım dedim, çünkü direkt olmasa da dolaylı yoldan bir sağlık ürünü seçilirken nelere dikkat etmek gerektiği en azından anlaşılır ya da bilgi edinilebilir.

Şimdi hocam,

Bir vitamin ürünü seçilirken önemli olan hususlar:

1. Vitamin'in takviyesi alınacaksa, kesinlikle önce doktor kontrolünde tahliller ve tahlillerin yorumu sonucu eğer 'eksik ibaresi doktor tarafından veriliyorsa' buna dikkat edilmedilir. Öncelikle hiçbir şekilde kafadan aman benim hafızam düşük/zayıf B vitamini alayım, aman enerjim az/yorgunum başka bir şey alayım denmemeli. Kesinlikle misal eğer vejeteryan bir bireyse, ben et yemiyorum kesin bende eksiktir sözüyle yola çıkmamalı(muhtemelen eksiktir ama yine de her şeyin başı doktor olmalı).

*Bu maddeyi size özel yazmadım hocam, sizin hareket etmeden önce doktora başvuracağınızın temennisini tahmin edebiliyorum az çok.

2. Vitamin ürünü eğer tek bir vitamini ya da birçok yani multi değerler ifade ediyorsa, bu vitaminlerin içeriğinde ne kadar bulunduğu dikkat edilmelidir.

Örnek vereyim,

Supradayn All Day misal, içinde CoQ10 var deniliyor, evet var, ama ne kadar? Yazıldığı üzere 3 mg. Peki bu 3 mg gerçekten reklamize ederken basbas bağırmaya değer mi? Hayır tabii ki değil. Her bireyin en az 100 mg alması gerekiyor, eğer CoQ10 vitaminini takviye etmeyi planladıysa.

Yani 3 mg 100'ün yanında devede pire. Bu da 'boşa atılan' para demek.

Diğer yandan, bazı vitaminlerin bağırsakta emili daha düşük olabiliyor, o yüzden yüksek dozajlarda almakta fayda var.

A, D, E, K vitaminleri hariç, diğer vitaminler; özellikle B ve C vitamini depo edilmez. Su ile fazlası dışarı atılır. O yüzden bu vitaminleri yüksek dozajlarda almak aslında takip edilesi bir yoldur. Tabii ki abartın demiyorum ama kesinlikle içinde 50 mg C vitamini bulunan bir ürününün size vaad edeceği değer ve hissedilir etkisi sıfıra yakındır.

*Bazı vitaminlerin RDA yani günlük alım değerleri 100 mg için %200 bile olsa, aslında o vitamin 100 mg da bile günlük olarak yeterli olmayabilir. -Bu kısım spor yapanlar için daha önemli, günlük yaşantıdaki bireylerde yüksek dozajlama çok da mühim değildir-

Misal B12 vitaminini 1000 mcg ya da 5000 mcg olarak satan firmalar var tablet başına. Bunlar içinde 50 mg b12 bulunan multivitaminlerden kat kat daha yararlıdır, fiyat performans olarak.

Benim tavsiyem, kesinlike multivitamin değil, sadece sizde eksik olan vitaminler takviye edilmelidir ve takviye edilirken imkana göre karar verilmelidir. Keyfi bir şey yapmamak gerek. Eğer vejeteryan bir bireyse, b12 almasın demem, ama bir birey her gün et yiyip, gidip bir de takviye alıyorsa ve spor da yapmıyorsa -yani normal bir bireyse- kesinlikle parasını çöpe atıyordur.

3. En önemli kısım burası. Vitamin'in formu.

Vitamin formu kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir etmen. Mesela sentetik ya da doğal vitamin olup olmadığı, az önce konuştuğumuz gibi.

Bir diğer yandan birkaç örnekle desteklemek istersem,

B12 vitamini, herkes takviye yapıyor değil mi? Peki aldığınız B12 vitamininin hangi formda olduğuna dikkat ettiniz mi ya da alacaksan şayet neye dikkat etmeliyiz?

Cevabı burda,

B12 formları:

1. Methylcobalamin
    2. Adenosylcobalamin
    3. Hydroxocobalamin
    4. Cyanocobalamin

En iyi emilim ve en doğal olanı Methylcobalamin'dir. Methylcobalamin formu vücutta b12'nin en son aldığı haldir, bu yüzden doğal diyorum. Ama bu aldığımız ucuz b12 kapsüllerine bakacak olursak hep Cyanocobalamin formdadır ve Cyanocobalamin b12 vitamini takviyesinin ucuz olmasının ana nedenidir, çünkü Cyanocobalamin vücutta Methylcobalamin'e çevrilir. Yani 50 mcg b12 değere sahip bir ürün bağırsaklarda 5 mcg'ye düşer ve dönüşürken zararlı bir gaz bırakır.

Yani Methylcobalamin formunda bir ürün almak akıl karıdır ve sağlık açısından yararlıdır.

C vitamininde de en iyi emilim,

Ester-C en iyi emilim formudur, bunu Askorbik asit takip eder. C vitaminini bioflavonoids ile birlikte almak daha etkili kılar. Bioflavonoids bir bitki pigmentidir. Now Foods firması satıyor misal.

Magnezyum için Magnezyum Sitrat formunu tavsiye ederim. Magnezyum Citrate

Çinko için Çinko pikolinat en iyi emilim formudur, ayrıca karında ağrı yapmaz diğer formlar gibi.

D vitamini için cholecalciferol formu tavsiye ederim. Aslında form değil d3 vitamini, d vitamini ikiye ayrılıyor d2 ve d3 olmak üzere. Güneşle sentezlenen d3'tür ve ülkemizde çoğu insan güneşe maruz kalmadığı için takviye edilmelidir. Doktora başvurmak gerek önce tabii.

4. Son verebileceğim bilgi,

Formdan ziyade alınma yoluda önemlidir.

Misal b12 vitamini enjeksiyon şeklinde en iyi emilimi gösterir.

Eğer iğneden korkuyorsanız, dil altı (sublingual) alınmalı.

Misal likit b12 vitamini oral yolla olduğu için en az emilimi gösterir.

Bu son yazdığım kısım sporcular için biraz daha önemli ama tabii ki misal kapsül yerine bir vitamini eğer mevcutsa bu hali kesinlike dil altı hali alınmalı. Bağırsakta bazen emilemiyor, bu dil altı tabletleri emilimi arttırıyor.

Şimdilik aklıma gelen bunlar.

Piyasadaki multivitaminlere dikkat edin kesinlikle, çok az dozajda ve en dandik formda satılmaktadırlar. Saygılar hocam.

• Bir şey daha ekleyeyim,

Kesinlikle içindekiler kısmını okuyun balık yağı/vitamin alırken. Gereksiz maddeler var mı bakın, gluten/soya(bunlar zararlı değil ama alerji yapar), hidrojen oksit #red 16, #blue(boyar maddaler) vs. gibi alerjik reaksiyon ya da kanserojen maddeler varsa sakınınız.

Son olarak kalp sağlığı için CoQ10 tavsiye ederim arkadaşlar 100 mg olacak şekilde günlük bir tablet. En azından bu cümleyle konuyu uygun konuşmuş olurum umarım.
  • Çok faydalı bilgiler paylaşmışsın. Teşekkürler ve saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maycomb

sizce bu alınır mı?

hayır .

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

quote:

sizce bu alınır mı?

hayır .

Hocam siz ne tavsiye edebilirsiniz.EPA be Dha toplami en az1000 olmali. Agir metal icermemeli.Isitma Ile ayristirilamamali.Vede sertifikali olmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: savaskerem37

quote:

quote:

sizce bu alınır mı?

hayır .

Hocam siz ne tavsiye edebilirsiniz.EPA be Dha toplami en az1000 olmali. Agir metal icermemeli.Isitma Ile ayristirilamamali.Vede sertifikali olmali

http://www.lef.org/Vitamins-Supplements/Item01482/ alabilrsen bundan al.

alamazsan benim kullandığımdan al. now omega3 500 epa + 250 dha bu 1 kapsüldeki oran ben günde 2 tane içiyorum .

• merhaba arkadaşlar 12 sayfa yazılmış çızıkmış hepsini okuyamadım gözlerim yoruldu bir kaç sorum olacak:

1) bu tarz tamamen doğal omega 3 kapsüllerinde özellikle yabancı markalı ürünlerde jelatin olrak domuz jelatini kullanıldıgı söylentisi var dogru mu?

2) önerebileceğiniz ve benim güvenli şekilde (alışveriş esanasında günven, SKT geçmemiş ürün satan site) satın alabileceğim bir sita var mı acaba?

not: unutkanlık ve halsizlik nedeniyle yaklaşık 1-2 ay önce doktora gittim 5 adet omega 3 yada omega 12 iğnesi vurundum tekrar tahlil sonucunda normale döndüğü görüldü fakat işi riske atmamak adına vitamın takviyesi yapmaya kara verdim ve bu konulardan hiç anlamıyorum sadeve bir arkadaşım amway ın vitamınını kullanıydu günde 2 defa o kadarını biliyorum yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirri -- 8 Aralık 2013; 23:33:50 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sizce bu alınır mı?

hayır .

http://www.lef.org/Vitamins-Supplements/Item01482/ alabilrsen bundan al.

alamazsan benim kullandığımdan al. now omega3 500 epa + 250 dha bu 1 kapsüldeki oran ben günde 2 tane içiyorum .

Yanlız hocam sizin kullandığınız ürünün içeriğinde Diğer içerikler: Jelatin
    (sığır kaynaklı), Gliserin (bitkisel kaynaklı), Saf su gözüküyor.Sığır maddesi kafamı karıştırdı.Tüm ürünlerde varmı acaba?

• 3 firma arasında kaldım. Efa daily, Solgar ,Gnc. Üstatlar siz alsanız hangisini tercih ederdiniz.
  • quote:

3 firma arasında kaldım. Efa daily, Solgar ,Gnc. Üstatlar siz alsanız hangisini tercih ederdiniz.

üçüde iyi firmalardır.

sırası ile içebilirsiniz.
    norvecte marketlerde satiyorlar .
    http://www.mollersomega3.com/c-82-World-class-processing.aspx
    cok cesitli kapsulleri de var. carlson norvecte siselenmesine ragmen pek fazla goremedim.

yalniz kapsullerinde sigir jelatini oldugunu soyluyor ama helal kesim mi tam belli degil.

siselerde zaten jelatin olmadigindan bu sorun olmuyor.
    ayrica videoda gordumde cocuklarina bildigin yemek kasigi ile veriyordu balik yagini ve 4 haftaliktan sonra hergun verilebilir dedi ???
  • SULZER S kullanıcısına yanıt
    kilosu ne kadar somonun bir de derisi ile mi aliyorsunuz yoksa fileto seklinde mi ? renk olarak nasil.
  • Helal kesim sığır jelatini olduğu bilinen ve sağlam bir marka onerebilir misiniz hatta mümkün satın alacağım ürünün satın alma linki verseniz hemen alsam cok güzel olur

Ilgilenen arkadaslara şimdiden tesekkur ederim.

• quote:

quote:

quote:

sizce bu alınır mı?

hayır .

Kidemli yarbay hocam bu konuda sizinde degerli fikirlerinizi alabilirmiyiz

• epa dha oranı yüksek solgar 950 var incelmenizi öneririm
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.