Bildirim
Ön balatalarım diske değiyor?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Balataların diske değmesi normal bi durumdur.
Mühim olan çok baskı yapmaması.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracı havaya kaldırdığında tekerde bir direnç var mı? Balatalar yuvalarına tam oturmamış olabilir ilk aklıma gelen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normal olmadığını biliyorum.
Liftte denemedim ama direnç olacaktır çünkü çok yavaşça yarım debriyajda kalkıp dinlediğimde sağ ön tekerin balatasının diske biraz bastığını duyuyorum.
vik vik ötüyor yolda da bazen sürtmeden dolayı. fren pedalına parmak ucuyla bile dokunsam ses gidiyor. -
Balata değişimi esnasında piston temizliği yapıldı mı? Piston sıkışabiliyor, ondan olabilir...quote:
Orijinalden alıntı: Energetic
Normal olmadığını biliyorum.
Liftte denemedim ama direnç olacaktır çünkü çok yavaşça yarım debriyajda kalkıp dinlediğimde sağ ön tekerin balatasının diske biraz bastığını duyuyorum.
vik vik ötüyor yolda da bazen sürtmeden dolayı. fren pedalına parmak ucuyla bile dokunsam ses gidiyor.
Kötü Balata takmislar. Ben bir yıl o viyak viyak sesi çektim. Balata yeni diye hiç suphelenmemistim. Bosch marka taktirinca ses kesildi.
Bir ihtimal de şu, balatanin oturduğu fren kaliperi gevşemiş veya şekli bozulmuş ise Balata tam yuvaya oturmuyor. O da ses yapıyor. Çözümü yeni kaliper almak.
Fren disk ve balatası valeo orjinal yani. Kaliperlerde sıkıntı olduğunu sanmıyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
O zaman geriye diskten başka parça kalmıyor zaten. Diskin yamulmus olabilir.
Ya disktir ya Balata yada yada Balata yuvası başka birşey olma ihtimali yok. En ucuza en pahalıya değiştirmeye başlamanı tavsiye ederim.
Balatalar çatlamış olabilir. Bir arkadaşımın başına gelmişti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X