Şimdi Ara

Ön balatalarım diske değiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ön disk ve balatalarım yeni değişti. alışma durumu olduğunu da düşünmüyorum çünkü bunlar değişmeden de aynı durum vardı. balata diske sürtüp ses yapıyor. kaliper tamir takımından şüpheleniyorum ama emin değilim. sorun nerden kaynaklanıyor bilgisi olan var mı?

• Balataların diske değmesi normal bi durumdur.

Mühim olan çok baskı yapmaması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı havaya kaldırdığında tekerde bir direnç var mı? Balatalar yuvalarına tam oturmamış olabilir ilk aklıma gelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal olmadığını biliyorum.

Liftte denemedim ama direnç olacaktır çünkü çok yavaşça yarım debriyajda kalkıp dinlediğimde sağ ön tekerin balatasının diske biraz bastığını duyuyorum.

vik vik ötüyor yolda da bazen sürtmeden dolayı. fren pedalına parmak ucuyla bile dokunsam ses gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

Normal olmadığını biliyorum.

Liftte denemedim ama direnç olacaktır çünkü çok yavaşça yarım debriyajda kalkıp dinlediğimde sağ ön tekerin balatasının diske biraz bastığını duyuyorum.

vik vik ötüyor yolda da bazen sürtmeden dolayı. fren pedalına parmak ucuyla bile dokunsam ses gidiyor.
    Balata değişimi esnasında piston temizliği yapıldı mı? Piston sıkışabiliyor, ondan olabilir...

• Energetic kullanıcısına yanıt
    Kötü Balata takmislar. Ben bir yıl o viyak viyak sesi çektim. Balata yeni diye hiç suphelenmemistim. Bosch marka taktirinca ses kesildi.

Bir ihtimal de şu, balatanin oturduğu fren kaliperi gevşemiş veya şekli bozulmuş ise Balata tam yuvaya oturmuyor. O da ses yapıyor. Çözümü yeni kaliper almak.

• BLADEEEE kullanıcısına yanıt
    Fren disk ve balatası valeo orjinal yani. Kaliperlerde sıkıntı olduğunu sanmıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Energetic kullanıcısına yanıt
    O zaman geriye diskten başka parça kalmıyor zaten. Diskin yamulmus olabilir.

Ya disktir ya Balata yada yada Balata yuvası başka birşey olma ihtimali yok. En ucuza en pahalıya değiştirmeye başlamanı tavsiye ederim.

• Balatalar çatlamış olabilir. Bir arkadaşımın başına gelmişti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.