Aracımın 4 fren diskini ayd marka fren diskleri ile değişimi sağladım önce ön diskler takıldı 2 hafta sonra arkalar takıldı tüm diskler de herhangi birşey yokken sağ ön diskte komple boydan boya yuvarlak bi çizik var durduk y ere bunun oluşması normal mi? 4 disk ayd marka tüm balatalar delphi marka takıldı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sıfır fren diski çizilmesi
-
-
-
Disk ile balata arasına taş girmiş çizmiştir. Sorun olmaz. İlla bakayım derseniz tekeri sökün, olmadı balatayi söker bakarsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam teşekkürler ederim yeni 1 takım disk almaya gerek var mı peki? önleri tekrar yenilemeye bu şekilde kalsa herhangi bir sorun yaratır mı frenleme de herhangi bir sorun söz konusu değil şu an ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 28 Ağustos 2023; 10:28:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Balata çizmiştir. Birbirine alışır bir süre sonra düzleşir.
Yaklaşık yarım santim çizen bir şey var. Balata ise sıkıntı yok.
Diskte bir şey yok. Önemsiz o kadarı
Tamamdır hocam anladım sağolun bugün biraz sert frene yüklendim 1 kaç sefer bayağı kayboldu tekrardan teşekkür ederim iyi günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 28 Ağustos 2023; 14:36:48 >
Önemli değil. Fazla sert frenleme yapmamaya çalışın ilk zamanlar. Daha güzel yüzey alıştırması yapmış olursunuz.
Böyle çizik meselelerinde genelde balata ile disk arasına çapak toz taş gibi bir şey girer ve o çizer. Zamanla frenleme yaparak o çizgi gider.
Ha ama atıyorum ön sol disk gıcır gıcır ön sağ diskte çiziklenme öbek öbek var diyelim o zaman fren merkezinde veya balatada sorun var deriz.
Bir dahaki seferede ayd disk almayın. Ayd fren parçaları üreten bir firma değildir fasondur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tamamdır hocam buna dikkat edeceğim kesinlikle
-
frenlerde sorun şeklide sayılabilecek herhangi ses söz konusu değil hocam neden çizik olduğunu da sayenizde öğrenmiş oldum ayrıca teşekkür ederim tekrardan
yalnız yedek parça aldığım şahıs elimde bosch var bide ayd demişti dedim farkı nedir sadece marka parası tamamen aynı olduğunu söyledi kalınğı çapı v.s standart dedi hatta adam ben sana bosch satsam daha çok kar yapacağım benim için daha iyi ama ayd öneriyorum dedi ben şahsen kendi aracım olsa ona da ayd kullanırım dedi bu ayd dediğimiz marka uçak firmalarına disk üreten bir firma diye övdü anlattı bayağı bi benden ondan sonra tamam dedim ve aldım maalesef gerçekten çok kötümü dür ? gerekirse bilindik bir markadan 4 takım disk alıp değişimini yaptırayım malum fren bu şakaya gelmez hayati öneme sahip birde buna ek olarak delphi fren balatası iyimi hocam kalite olsun kullanım ömrü olsun
edit: online sipariş şeklinde bilgisayardan sipariş geçiyor ertesi gün testlim ediyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 28 Ağustos 2023; 16:41:7 >
-
Sorun yaşarsanız garantiye gönderirsiniz. Hepsini yeniden almaya gerek yok. Boşuna masraf yapmayın. Günümüz üretim teknolojisi gayet iyi.
Ayd konyalı bir %100 türk ve yerli Alt takım ve süspansiyon parçaları üreten bir firma. Uçak firmalarına disk üreten falan sanırım baya sallamış ayd bir fren üreticisi değil yani oda bosch gibi fason X bir firmaya üretiyordur. Değiştirmenize gerek yok 1 takım ayd disk ile devam edin sizi yarı yolda bırakmaz
Delphi fren balatası iyidir. Ben size disk ve balata üreten firmaları söyleyim;
TRW
ATE
Ferodo
Textar
Brembo
Wilwood
Bir kaç firma daha var ama unuttum isimlerini. Bunlar dışındakiler fason ürettirir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 28 Ağustos 2023; 17:21:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayd'nin kalitesi iydir. Rotil rot başı gibi ürünleri var. Kullananlar memnun. Son yıllarda fren işine de girdi. Şahsen balatasını almam ama diskini alırım. Belki boschtan bile iyi çıkabilir. Esas fasoncu bosch markasıdır.
Tamamdır hocam ben garanti yok bunların diye biliyorum ama alırken hiç garanti konusu açılmadı heralde kapıdan çıkana kadar değildir diye umut ediyorum yoksa mokoko
Zaten kullanma başlamışsınız sorun olsa olurdu şimdiye. Bundan sonrası çok sıkıntı çıkartmaz.
Anladım hocam teşekkürler iyi akşamlar
Delphi kötü bir balata bence ondan
olabilir hocam ama hangi konuda kötü ? daha önce kullandınız mı ?
-
Evet arka disklerde kullandım. Ses ve tutmama şikayetimle tekrar değiştirildi. Ama aynı. Sert balata.
Ve orginal balata ile cam gibi olan disklerimi çizdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 29 Ağustos 2023; 8:19:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- ankara antalya yol tavsiyesi 2024
- dacia sandero stepway 1.0 yorumlar
- arabadan pat pat diye ses gelmesi
- e ihaleden araba almak
- evde pasta cila yapımı
- ora elektrikli araba
- zeekr 001 fiyat
- lexus lbx fiyat
- plaka sorgulama ücretsiz
- kia ev5
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X