Bildirim
Ön Cam Catlağı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Paranız varsa değiştirin. Ancak camdaki çatlak, gözünüzü rahatsız etmeyecek bir yerdeyse ve bunun için para harcamak istemiyorsanız, bir otocamcıya 5dk. uğrayıp çizdirebilirsiniz, çok uzun süre sizi idare edecektir.
Camı elmas keski ile çizmekteki amaç, çatlağın yayılmasını engellemektir. Eğer çizdirmezseniz, sarsıntının ve ısı değişiminin etkisiyle o çatlak her yandan yayılmaya başlar. Bir süre sonra bir bakmışsınız, cam ortadan ikiye bölünmüş.(Atmıyorum, bizzat başıma geldi.) O yüzden fazla vakit kaybetmeden bir oto camcıya 5dk. uğrayın.
İşlem aynen yukarıdaki resimdeki gibi. Camcı çatlağın en yayılmaya müsait gördüğü kolundan başlayarak etrafına oval bir şekil çiziyor. Böylece çatlak kendi içinde hapsoluyor, etrafa yayılamıyor. Nadir de olsa bazen inatçı çatlaklar olabiliyormuş dediklerine göre, yani bir şekilde o çemberin dışına çıkabiliyormuş. O zaman da yine camcıya gidip çizdiriyorsunuz. Para bile almıyorlar zaten.
Herhangi bir otosanayi sitesindeki, herhangi bir oto camcıya çizdirebilirsiniz camı. Kadıköy' de iseniz Söğütlüçeşme Camisi' nin hemen karşısında çok iyi bir otocamcı var, orada yaptırabilir ya da camınızı komple değiştirtebilirsiniz.
NOT: Bu arada çatlak tamiri denen olay küllüyen palavra bir işlem. En az 100-YTL paranızı alırlar ve aklınız rahat olmaz. Bunun yerine camı değiştirmenizi tavsiye ederim. Servise gitmenize gerek yok, iyi bir otocamcı değişimi çok daha ucuza ve aynı kalitede maledebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZMY3435 -- 28 Şubat 2007; 19:19:01 >
-
tesekkur, camı değiştirmeyi düşünmüyorum. cunku catlak sag en al kosede. Bulmak için dikkatli bakmak lazım. fakat uzamaya baslarsa kotu olur, catlagı kimyasalla falan yok ediyorlar diye bir sey hatırlıyorum ?????? Bilgisi olan ??? -
En etkili yöntem arkadaşın dediği gibi camdaki çatlağın etrafını çizdirmek benimde başıma gelmişti aracımın üzerine lodoslu bi gün kiremit düşmüştü ön cam kaporta filan derken kaskodan hallettik cam filan değişti haftası olmadan yolda taş geldi ön cam çatladı ee cam daha yeni değişmiş mecburen çizik. -
quote:
Orjinalden alıntı: sec
tesekkur, camı değiştirmeyi düşünmüyorum. cunku catlak sag en al kosede. Bulmak için dikkatli bakmak lazım. fakat uzamaya baslarsa kotu olur, catlagı kimyasalla falan yok ediyorlar diye bir sey hatırlıyorum ?????? Bilgisi olan ???
En sağ alt köşe deyip geçmemek lazım, benim bölünen camın da çatlağı oradan başlamıştı.
Hani sileceklerin altında siyah kısım var ya camın en dibinde, taa oradan. Bakınca görünmüyordu, ben de umursamadım. Sonra hafif hafif uzamaya başladı yukarı doğru. 10cm kadar uzadıktan sonra sola döndü, sonra tekrar sola yukarı doğru yöneldi. Bugün yarın çizdiririm derken, havanın çok soğuk olduğu bir gecenin ardından sabah arabaya bindiğimde camın tavana kadar çatlamış olduğunu gördüm. Biraz daha idare eder mi acaba diye düşünürken camın komple bölündüğünü farkettim ve mecburen değiştirdim.
Yeni camın da ömrü uzun olmadı(malum uzun yol şartları), yine taş geldi. Bu sefer çizdirdim ve kurtuldum.
Kimyasal ile çatlağı yokettikleri işlem ilk mesajımda bahsettiğim gibi sağlam bir işlem değil. Daha sonra problem yaşama riskine karşın en az 100YTL harcamak mantıksız. Ziebart falan çatlağın boyuna göre para alıyor, ki ciddi paralar istediler benden de. Benim camcı da o işlemi de uyguluyordu, ama ikinci kez çatladığında, ''Boşver abi, o iş yalan'' dediler ve sadece çizdiler camı. İşlemi yapan bile bunu söylüyorsa durup düşünmek lazım.
-
bu arada kaskonuz varsa, hemen her kaskonun yılda 1 defa ücretsiz cam değiştirme hizmeti var. onu kullanabilirsiniz... -
Benim tavsiyem en yakın Ziebart a gidin. Sanırım hemen hemen hepsinde vardır o alet. Camı bi aletle eski haline getiriyorlar, çatlak ortadan kalkıyor, veya çizdirme yöntemine başvurun. Ama tavsiyem herhangi bi Ziebart ile görüşmeniz. -
otokinge git benim böle bir sorunum olmuştu kaskodan mini hasar desteğiyle hallettim işi ufak bir ön cam hasarıydı büyümeden müde. ettik 1 sene olacak hiç bir şikayetim yok para falanda vermedim -
Galiba birde cama kaynak yapılıyormuş. Babamın aracında ön camın sağ köşesi neredeyse yarıya kadar çatlamıştı kaynak gibi bişey diyordu ama tam nedir bilemiyorum. Çizdirmekle aynı şeydir belki. -
kaskon varsa hiç uğraşma degiştirt bildiğim kadarıyla cam kaskoyu bozmuyor çünkü -
benimde ön camda küçük bi çatlak var. Yanlız benim anlamadığım camı çizdirince bu seferde çatlağın etrafında oval bi çizik olmayacakmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 1 Mart 2007; 0:40:53 > -
quote:
Orjinalden alıntı: nemesis
benimde ön camda küçük bi çatlak var. Yanlız benim anlamadığım camı çizdirince bu seferde çatlağın etrafında oval bi çizik olmayacakmı?
Olacak, ama çatlak yayılmayacak, küçük halinde kalacak. Çizdirmezseniz çatlak her yönde uzamaya başlıyor. -
çizdermeyi tavsiye etmem ama kararı sen vereceksin yani sonuçlarından
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X