Şimdi Ara

Ön cam buzlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bi kaç gün önce ilk aracımı aldım. Erzurumda öğrenciyim bu sabah aracın başına gittiğimde ön cam donmuştu birisi görüp hayrına sileceğimi kaldırmış :))

Daha kar başlamadı bu kış aracın ön camını nasıl koruyabilirim buzdan ? Aracı hafta içi düzenli kullanmam gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum

Şunu da sorayım aracım 2008 model dizel palio kışın çalışmama durumu olur mu nasıl engelleyebilirim bunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clapss -- 31 Ekim 2019; 8:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam cama sıkılan alkollerden alabilirsin. Gerçi onlar da bazen donuyor havanın durumuna göre yine de şu anda işini görür. Bir de böyle kazımak için özel bir alet oluyor benzincilerde falan o da işine yarar. On camın üzerine bir şeyler örtebilirsin eğer hava kuru soğuksa ve kar yoksa cama yapışmayacak şekilde bir şeyler örtebilirsin.
    Dizel donmasın diye özel karışımlar (doğalgaz veya ona benzer şeyler içeriyordu galiba) var internette bulabilirsin. Bir de az mazotla bırakma ne olur ne olmaz.
    Bu dediklerim ankarada 1200 rakımlı yer için geçerli sizin için ne olur bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 31 Ekim 2019; 8:48:1 >
  • Yıllarca Erzurum'da yaşadım. Hergün 7-8 dk erken çıkacaksın arabayı çalıştıracaksın sonra inip buz kazıyıcı ile ön cam ve dikiz aynalarını görecek şekilde yan camları kazıyacaksın. İşin bittiğinde arabada 5-6 dk dır çalıştığı için biraz ısınmış olacak, ufaktan havalandırmayı açacaksın ısınmak için ama malesef ısınamayacaksın. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece silecekle cam arasına büyükçe bir karton koyunca hem cam buzlanmaz hemde silecek donmaz.
    Akünün ve bujilerin durumu iyiyse ve kullanılan yağda ince ise çalışma sorunu olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avante -- 31 Ekim 2019; 9:10:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bununla ilgili ürünler var. İki tanesinin linkini ekliyorum. Başka sitelerde daha ucuza da bulunabilir belki.
    .
    www.hepsiburada.com
    Carneil Buz Donma Önleyici Ön ve 2 Yan Cam Koruyucu Kar Buz Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/carneil-buz-donma-onleyici-on-ve-2-yan-cam-koruyucu-kar-buz-gunes-ortusu-p-HBV00000O335K

.
    www.hepsiburada.com
    Ksoto Oto Ön Cam Güneş Ve Buz Koruyucu Miflonlu Su Geçirmez Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/ksoto-oto-on-cam-gunes-ve-buz-koruyucu-miflonlu-su-gecirmez-yarim-branda-p-HBV00000KXZ6D

• Teşekkür ederim cevaplar için. En yakın zamanda buz kazıyıcı alıyorum camlara da kartonu deneyeceğim 👍🏻

• çok soğuk havalarda 4-5 kere kontak aç kapat yapıp öyle marş verin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arka cam rezinstansı bozuk!!!
    17 yıl önce açıldı
    Ön Cama Cam Filmi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

Bununla ilgili ürünler var. İki tanesinin linkini ekliyorum. Başka sitelerde daha ucuza da bulunabilir belki.
    .https://www.hepsiburada.com/carneil-buz-donma-onleyici-on-ve-2-yan-cam-koruyucu-kar-buz-gunes-ortusu-p-HBV00000O335K
    .https://www.hepsiburada.com/ksoto-oto-on-cam-gunes-ve-buz-koruyucu-miflonlu-su-gecirmez-yarim-branda-p-HBV00000KXZ6D
    Bunları görmüştüm işe yarıyo mu emin olamadım sipariş versem mi

• Clapss kullanıcısına yanıt
    Birisinde 9 tane yorum yapılmış. Genel olarak toplama sıkıntısı hariç memnun görünüyorlar. Diğerinde ise yorum yok.

Kargo dahil 35 TL. gibi bir rakam ödeyeceksin. En kötü yazın güneşten kesin korur orada işe yarar.

Benim yaşadığım yerde ihtiyaç olmadığı için alıp kullanmadım. Güneşten koruyucu branda ararken rastlamıştım.
  • Ön cama bir karton koy, asla buz tutmadığını göreceksin
  • Öncelik motoruda korumak olsun antfiriz inş vardir araçinda..

• Dış buzlanmadan önce aracın antifriz-su oranını Erzurum'un sıcaklıklarına göre yenilediniz mi?
  • Cam temizken silecekleri dik konuma alıp güneşlik (alüminyum görünümlü olanlardan) koyuyorum araya ben. Sabah güneşliği alıp silkeleyince cam hazır. Yalnız cam çok ıslakken yaparsanız aradaki su buz kütlesi halinde güneşliği cama yapıştırır, sökmesi de kazıması da zor olur, yağış varken silecekle iyice kurutup hızlıca güneşliği yerleştirmek gerekiyor.

Multijete gelince astra multijet kullandım ben de. Rahat çalışır ama ısınması biraz uzun sürer, ben önce kontağı açıp sonra cam temizliğine girişiyordum. Isınana kadar gaz istiyor, düşük devirde stop ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lerenturk

Dış buzlanmadan önce aracın antifriz-su oranını Erzurum'un sıcaklıklarına göre yenilediniz mi?
    Hocam pazartesi günü devrini aldım aldığım adam antifriizi yenilediğini söyledi bana da antifirizi verdi. Tam olarak ne yapmamız gerekiyo kışlık lastikleri de taktırıcam 1-2 güne

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Cam temizken silecekleri dik konuma alıp güneşlik (alüminyum görünümlü olanlardan) koyuyorum araya ben. Sabah güneşliği alıp silkeleyince cam hazır. Yalnız cam çok ıslakken yaparsanız aradaki su buz kütlesi halinde güneşliği cama yapıştırır, sökmesi de kazıması da zor olur, yağış varken silecekle iyice kurutup hızlıca güneşliği yerleştirmek gerekiyor.

Multijete gelince astra multijet kullandım ben de. Rahat çalışır ama ısınması biraz uzun sürer, ben önce kontağı açıp sonra cam temizliğine girişiyordum. Isınana kadar gaz istiyor, düşük devirde stop ediyor.
    Şuan tekte marş alıyo ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum çok güven vermiyo.Düşük devir durumunu ben de farkettim kapalı bi yer bulsam iyi olcak

• Clapss kullanıcısına yanıt
    Erzurum'dan mı aldınız aracı?

Antifrizin üzerinde karışım oranına göre koruma sıcaklığı yazar. Örneğin %80 AF %20 SU -25 derece gibi.

Aracı Erzurum'dan aldıysanız adam zaten onu bilerek katmıştır.
  • buz çözücü alkol spreyler var cam sil gibi, çok işe yarıyor ama komple bir cam için de bayağı sıkman gerekiyor. önünde görüş açısı olacak kadar açıp sonra arabayı ısıtıp erimesini beklemek mantıklı.

ben istanbulda yaptım bunları tabi erzurumda nasıl olur bilmiyorum
  • Bir iş için Erzurum'a gitmiştik şirket olarak , giderken orada lazım olur da diye şirket arabalarını da götürmüştük yeni model servis bakımlı araçlar. Araçlar ilk kar yağmasında çakıldı kaldı yerine , dondurmuşuz motorları. Sonradan öğrendik ki Erzurum için donma seviyesi daha geç olan bir karışım kullanmak gerekiyormuş.

Özetle aracı yeni aldınız , sizden önceki babanızın oğlu da olsa siz emin olmak için yeniletin antifrizi derim ben.

Güle güle kullanın aracı Allah kaza bela vermesin.
  • Erzurum da yıllarca Üniden dolayı yaşadım. Bildiğin mazotun boza kıvamına geldiğini defalarca görmüş biriyim. Erzurumda mümkünse benzinli araç kullanmalısınız. Lastikleriniz kışlık olmalı yaklaşık 4 ay asfalta anayollar harici lastikleriniz değmeyecek. Bu arada ben otobüslerin orta kısmında yer alan tutacakların buzlandığına şahitliK etmiş biriyim bildiğin kışları unut orası Erzurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Clapss

Şuan tekte marş alıyo ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum çok güven vermiyo.Düşük devir durumunu ben de farkettim kapalı bi yer bulsam iyi olcak

Alıntıları Göster
    Motorun arızası yoksa, bakımlıysa kışın da alır. Sadece motor hacmi küçük olduğundan soğukta devir düşük tutulursa ilk harekette zorlanıyor. Bir de aküyü kontrol ettirin, eski ise yenileyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.