Şimdi Ara

ön camda dışarıdan buğulanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
10.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ön cam da özellikle akşamları farkediyorum, silecek kullandıktan sonra bulanıklaşma (flu) oluyor 10 sn kadar sürüyor.sanırım yağlı bir tabaka var. Silecek lastikleri daha yeni değiştirdim fakat sorun devam ediyor. biraz araştırdım herkes izo propil alkol kullanın demiş, onun yerine normal 80 derece kolonya+kağıt havlu ile iyice silsem sonuç verirmi acaba ? Yoksa illaki ipa+kağıt havlu uygulaması şartmı dır? Aquapel yağmur kaydırıcı uygulamayı düşünüyorum bir yandan ama önce bu sorunu halletmem lazım, yardımcı olursanız memnun olurum.

resim temsili buna benziyor, bu videodan ss aldım.

(bu videoyu ekleyen demişki; aquapel kullandım camlarda sileceği çalıştırdığı zaman iz kalıyor. fakat aquapel kullanan hiç bir kullanıcıdan böyle bir şikayet nette bulamadım. Sanırım bu kişide aquapeli uygulamadan önce camı iyice temizlememiş, sonucu aquapel e bağlamış. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim026 -- 29 Mart 2013; 13:48:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Camının Dıştan Buğulanması

Araba camının dıştan buğulanması, özellikle soğuk veya yağışlı havalarda yaygın bir sorundur. Bu buğulanma, görüşünüzü engelleyebilir ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.

Buğulanmanın Nedenleri

Araba camının dıştan buğulanması, camın dış yüzeyi ile dış hava arasındaki sıcaklık farkından kaynaklanır. Dış hava sıcaklığı cam yüzeyinden daha soğuksa, havadaki nem yoğuşur ve cam üzerinde küçük su damlacıkları oluşturur.

• Klima Kullanın: Arabanızın klimasını açmak, iç ve dış hava arasındaki sıcaklık farkını azaltmaya yardımcı olarak buğulanmayı önleyebilir.
    • Camları Havalandırın: Camlardaki küçük bir açıklık, dış havayı içeri alarak iç ve dış hava arasındaki sıcaklık farkının azalmasına yardımcı olur.
    • Buğu Önleyici Spreyler Kullanın: Camın dış yüzeyine buğu önleyici spreyler uygulayarak su damlacıklarının oluşmasını engelleyebilirsiniz.
    • Camı Isıtın: Ön cam ısıtıcılar veya arka cam defogger'ları, cam yüzeyini ısıtarak buğulanmayı önlemeye yardımcı olabilir.

Önleyici Tedbirler

• Camları Temiz Tutun: Kirli camlar, buğulanmaya daha yatkındır. Camları düzenli olarak temizleyin ve yağmur damlaları kuruduktan sonra silin.
    • Arabanızı Kuru Tutun: Kar veya yağmurdan sonra arabanızdaki nemi almak için camları açın veya klima kullanın.
    • Aracı Park Ederken Camları Havalandırın: Aracı park ederken camları hafifçe açarak içerideki nemli havayı dışarı atın.

Bu önlemleri alarak, araba camınızın dışarıdan buğulanmasını minimize edebilir ve sürüş güvenliğinizi artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • buğ olayına bende takık durumdayım silecekleri kullandığımda buğ oluşuyor sonra gidiyor ama oluyor sonuçta birde arka kapı camlarım buğ oluyor yaz sonu gibi 2-3 marka buğ önleyici aldım denedim daha beter oldu camlar ki tüm talimatlara uydum hatta fikir geliştiripte uyguladım ama o ürünlerden bir performans alamadım alkolle temizleme önerilmişti ama bıkkınlık geldiğinden denemedim fanı açıyorum veriyorum ön cama camlarıda açıyorum sıcak basmasın gidiyoruz öyle =)
  • Camı bir kereliğine elinizle bastıra bastıra silmeyi deneyin.
  • geçtiğimiz akşam camı izopropil alkol dedikleri şeylede temizledim yinede sonuç aynı gibi. fakat bugün saat 11 de aracıma bindim hava sıcak . silecekleri çalıştırdım. hiç buğu olmadan hemen kayboldu. Ya bu neden oluyor bileniniz bir fikir verebilirmi. Cam suyu deposunda antifirizli cam suyu koydum komple 5lt. anladığım kadarıyla sıcakta buğu izi hemen kayboluyor hatta buğu izi hiç çıkmadan kayboluyor, soğukta ise silecek her seferinde iz yapıyor 10 sn kadar anca kuruyor. Bunun önüne geçmek için yapabileceğimiz birşey varmıdır ? cam suyuna herhangi bir madde ilave etsek , soğukta daha hızlı buharlaşması için. Böylece buğu lekesi daha çabuk kuruyarak camda iz bırakmadan görüşümüzü engellemeyecek ?
  • ön cama iç-dış kil, pasta-cila, sonra iyi bir markanın yağmur kaydırıcısını uygulayın (arexons rain off mesela), klima kullanımını alışkanlık edinin kışın kapatmanın lüzumu yok, aksine kışın içerde daha çok nem olur ve klima bu nemi atar, sıcak havayı ön cama da yönlendirin, karşıdan çarpan çok soğuk havalarda dediğiniz durum yaşanır, siz içerden sıcak verirseniz daha kısa sürede buharlaşır ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim026

geçtiğimiz akşam camı izopropil alkol dedikleri şeylede temizledim yinede sonuç aynı gibi. fakat bugün saat 11 de aracıma bindim hava sıcak . silecekleri çalıştırdım. hiç buğu olmadan hemen kayboldu. Ya bu neden oluyor bileniniz bir fikir verebilirmi. Cam suyu deposunda antifirizli cam suyu koydum komple 5lt. anladığım kadarıyla sıcakta buğu izi hemen kayboluyor hatta buğu izi hiç çıkmadan kayboluyor, soğukta ise silecek her seferinde iz yapıyor 10 sn kadar anca kuruyor. Bunun önüne geçmek için yapabileceğimiz birşey varmıdır ? cam suyuna herhangi bir madde ilave etsek , soğukta daha hızlı buharlaşması için. Böylece buğu lekesi daha çabuk kuruyarak camda iz bırakmadan görüşümüzü engellemeyecek ?

bende antifrizli cam suyu koymustum tam da dediğiniz gibi camlar sıcakken iz yapmıyor ama sogukken iz kalıyor bir süre yarın cam suyunun üzerine normal su çekecem bi deneyeyim bakalım

• arkadaşlar takipteyım
    bu olay akşam birde yağmur atıştırdıgında olunca resmen goruntu kayboluyor.
    sirke ile silecegim yarın
    ayrıyetten
    sileceklerin lastiklerini de güzelce temizleyecegim bakalım olumlu olacakmı

önerilerinizede acıgım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön cam buzlanması
    5 yıl önce açıldı
    arka cam rezinstansı bozuk!!!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • afedersiniz bu bir tek bizim araçta mı oluyor yoksa olanlar var mı ? bizim araç 2011 dizel corolla. ilk 2 sene memnundum.taa ki silecek suyu haznesindeki silecek suyu bitene kadar. ondan sonra antifirizli cam suyu aldım 5 lt lik komple döktüm onu bitirdim bir 5 lt daha aldım :) izopropil alkol ile ön camı dışarıdan temizledim sonuç aynı. zaten içeride herhangi bir yağlanma yada buğulanma sorunu olmuyor. dediğim gibi soğuk havalarda silecek kullanmak istersek hep sorun. arabayı ilk aldığımızda cam suyu haznesindeki cam suyu bitene kadar sorun yaşamamıştım. silecek lastiklerinden şüphelenip orjinaliyle de değiştirtdim ama sonuç aynı. silecekler ilk çalıştığında sola hareket ettiğinde fazla yok gibi ama geri yerine (sağa) dönerken daha çok oluyor gibi görüyorum.
  • Havadaki rutubet değil, di mi?
  • Sirkeye hiç girişmeyin bir halta yaramıyor. Sağlam deterjan + su + mikrofiber bezle temizlik ve cam suyu haznesine de sadece su koyun. Anca o zaman biraz olsun düzeliyor durum. Bir de silecekler eskiyse onları da yenileyin derim.
  • Hala takıp cozumu bulan eden ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • buğulanmaya çözüm bulamadım ama bugün 2 yıllık orijinal silecek kollarını çıkardım, (geçtiğimiz 6 ay önce serviste sileceklerin lastiklerini değiştirtmiştim çözüm olmadı), bauhaus tan ice blue muz silecek aldım hem fiyatı uygun hem de kaliteli duruyor, kendim taktım; buğulanma çok çok azaldı . 2 sn içinde kayboluyor aracın orijinal sileceklerine göre çok çok memnun kaldım. yağmurlu havada bu akşam test ettim, en azından silecek çalışırken önümde çamurumsu yada sisli puslu görüntü kalmıyor. Sessiz çalışıyor 650 mm + 350 mm yaklaşık 25 tl para ödedim. Serviste sadece lastik değişimine 60 tl istiyorlar. Şimdilik ilk gün izlenimlerim bunlar. Eğer ilerleyen zamanlarda çabuk deforme olmazsa ki (bence olmayacak başka forumlarda kullanıp memnun kalanlar gördüm) her yıl bir çift alıp bunları takmak hem ekonomik bir çözüm hem de performanslı bir çözüm olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.