Şimdi Ara

Ön cam çizikleri nasıl geçer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

geçen haftalarda internetten aracımın ölçülerinde cam sileceği almıştım fakat 2-3 hafta sonra iz bıraktığını gördüğüm için değiştirme kararlı aldım. Sonrasında farkettim ki silecekler camı çizmiş canım sıkıldı. Bu kadar kolay aşınmasına da anlam veremedim. Kendimizim uygulayacağı bir yöntem var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sileceğin markası neydi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinalde kullansan cam ciziliyor mutlaka. Kirliyken calistirmamak lazim cok fazla silecekleri. Cam pastasi falan var cizikler icin ama hic denemedim youtubeda videolar vardi

• cam çok tozluysa önce bir su döküp tozu toprağı almakta fayda var. silecekle cam arasına toz taş vs. sıkışmış olmalı o çizmiştir. seryum oksit denen bir madde var onunla pasta yapıyorlar derin çizik değilse alır çizikleri.

• Detaycılar cam pastası yapıyor. O şekilde bir çözüm bulabilirsiniz.

• Benzinliklerde de mümkünse cam sildirmeyin çünkü kullandıkları fırçalar vs. genellikle kirli oluyor ve olur da işi bilmeyen birine denk gelirseniz camınız mahvoluyor.

Bir ara ben de kafaya takmıştım cam çiziklerini ama aracınızda cillop gibi ön camınız olsa bile kırılıp çatlaması yolda 1-2 sn’lik taş gelmesine bakmakta.

Satarken de kimse bu camda çizik var demedi / kimsenin umrunda bile olmadı (kılcal çiziklerden bahsediyorum).

• Güneş direk vurduğunda görülebilen kılcal cam çizikleri normal.

Ama güneşli olmayan gündüzleri farkedilebilirsa anormal...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tozlu, kumlu, rüzgarlı bir bölgede bulunuyorum. Üstelik şehir içi. Inwells silecek almıştım. Önceki Bosch idi. Sileceği çalıştırmadan evvel her zaman ön cama en az 0.5 ila 1 litre su döküp, suyu hafifçe yayıp kabasını aldıktan sonra sileceği çalıştırmama rağmen son Inwells taktıktan sonra yay formunda 2 tane kalın ve belirgin cam çiziği ilavesi bende de oluştu. Öyle kılcal falan değil çizikler üstelik. Silecek lastiklerinin cama oturduğu noktada çakıl veya sert kum partikülleri sudan etkilenmiyor hiçbir şekilde. Can sıkıcı bir durum ve ne yapsam önüne geçemiyorum. Cam çatlasa da kaskodan değiştirsem diyorum artık.

Not: Silecekleri zorunlu haller ve sağnak yağmur dışında asla çalıştıran birisi de değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Mart 2023; 21:46:47 >
  • silecekleri yağmurda kullanın .

hergün çalıştırırsanız tozu gitsin diye çizilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.