dün sol ön kapıyı söküp içeri göze su alan kolonun altına silikon çektim. sağ kapıya dokunmadım. dün hiçbir problem yoktu camlarda ve herhangi bir elektrik sorunuolmadı araçta hata bile vermedi. bu akşam ilhginç bir biçimde ön sağ cam açılmaz oldu. hiçbir hata vermiyor araç sadece sağ ön cam çalışmıyor. neyse deyip aracı parkettim kapıları kitledim. kayınpeder geldi, aracın camını açık bırakmışsın dedi. çıktım kapıya sağ öncam sonunakadar açılmış ve şimdide kapanmıyor. sabaha kadar bu şekilde bırakamam. ya bir otoparka sokacam yada iyice duvara yaslıyacam. of off. bir yerde kacak olsa servis ışığı yanardı. sigortayıda söküp taktım yine değişen birşey yok. bir akıl verin bu saatte ne yapayım
kardeş geçmiş oLsun, inşaLLah ciddi ßir sorun yoktur da , meganne II ana konusu var orası dururken konu kirLiLiği yaratmanızı yadırgıyorum !.. herkes en ufak sıkıntıda konu açarsa ßurda neyin ne oLduğunu anLamak mümkün oLmazdı öyle değiL mi ?..
"megane II konusu olduğunu senden iyi biliyorum merak etme. bu saatte eçık biyer yok. konuya 1-2 kişi giriyosa açık alanda 10-15 kişi bukabilirim."
nette araştırırken aynı sorunu yaşayan başka birini buldum çözümüde bu şekilde halletmiş, "bugün Megane'ı bostancı sanayi sitesinde Burcu Otomotiv'e götürdüm (Renault özel servis)... sağ kapı içi pandizotunu olduğu gibi söktüler... devamında cam açma tuşunun kablolarını, cam açmayı sağlayan beyni söküp baktılar... meğerse o beynin içine su girmiş ve o yüzden cam açılıp kapanmamış... içine beynin içine hava sıktılar, içindeki suyu giderdiler ve tekrardan bağladılar... çıkadığı masrafı 50 lira oldu... şimdi sorunsuz olarak çalışıyor cam..."
hocam sorunu çözmüşsün. tam da ben açma düğmesine su kaçmıştır diyecektim
açma düğmesine değil, dun sol kapıyı söktüğpümde kolonun yanında monteli yuvarlak siyah beyaz bir plastik vardı. birkaç tanede aklın ince kablo bağlantısı vardı ne olduğunu merak etmiştim, bu yazıyı görünce o motor olduğunu anladım. benimde muhtemelen o motora su kaçtı kapı üzerineki çma kapatma düğmesini kotrol ettim onda hiçbirşey yok su girmemiş. zaten bir gün önce hiçbir sorun yoktu. aracı iyice duvara yaslayıp bıtraktım içeri yagmur damlaları giriyo ama bu saatte yapacak birşeyim yok. şeffaf naylon bulamadım renklide dikat ççekmesin diye koymadım. allaha emanet duruyo, sabah ola hayrola...