Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Ya da Menisküs Yırtığı Nasıl Anlaşılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
42.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen perşembe günü halı saha da sağ ayağımın üzerine yüklendim, dönme olmadı tam o anda kırtt diye bir ses duydum ve ayağıma ağrı girdi hemen buz yaptım, ertesi gün doktora gittim ayağım şişmedi şişdiyse de belli olmayacak kadar azdı.doktor da birşey demedi haftaya gel bakarız durumun nasıl diye ona göre mr veririm dedi.birde kas gevşetici falan verdi.Bugün ayağımda ki ağrı çok az ,bi seviyede , şiş yok, morarma yok hafif aksasamda yürüyebiliyorum ama aklımda hep acaba yırtık yada kopma var mı korkusu var. bu hafta kesinlikle mr çektireceğim ama tecrübeli arkadaşlardan yorum istiyorum sizce ayağımın durumu nedir?

• ağrın sızın olmayabilir ama ilerde sorun yaşayabilirsin eğer ki öçb kopmuşsa veya yırtılmışsa.bende ilk öçb %30 yırtılmıştı.dr ayağını güçlendir 5 ay sonra oynayabilirsin demişti ama oynadıktan sonra koptu.bunun en iyi öğrenebileceğin tanı mr dır.şu anda teknoloji daha iyi seviyede senin anlattıklarından anladığım sende yırtılma var gibi ama en iyi tanı mrdır.mr çektirmeden birşey denmesi doğru değil sadece pivot shift testi yapar şüphelenir sende öçb var bi mr çektirelim der.onun için mr çektir sonrada dra göster.
  • Bağ kopması olduğu taktirde ağrı yanında fonksiyon kaybı olur boşluk hissi olur ve bağ kopması genelde kırıktan bile fazla ağrı yapar. Doktorun kılavuzluk edeceği şekilde ağrı ve şişlik durumuna göre bir MR çekimesinde yarar var içini rahatlatmak adına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 10 Nisan 2012; 12:19:36 >
  • mr çektireceğim zaten o allahın emri de insan içini rahatlatmak istiyor
  • daha önce ayak bileği bağlarım zedelenmişti anında ayağım davul gibi olmuştu 1 ay zor bastım üstüne ama dizimde şuanda hafif ağrı dışında birşey yok daha 4 gün oldu
  • Şişme yoksa ve ağrı azsa önemli bişey yoktur kanımca... Umarım doktordan hayırlı bir sonuç çıkar geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

Şişme yoksa ve ağrı azsa önemli bişey yoktur kanımca... Umarım doktordan hayırlı bir sonuç çıkar geçmiş olsun

umarım öyledir hocam 3 kere ameliyat oldum allah bir daha oraya düşürmesin beni de kimseyide.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabi bende doktor değilim başımdan geçenlerde yola çıkarak yorumladım benim de omzuma olmuştu aynı durum.
  • bugün doktora gittim son durum nedir diye.Ayağını yere basınca ayakta boşalma oluyor mu dedi hayır dedim. Nedir doktor bey durum ne olabilir dedim menisküs yırtığı olabilir yada kemik bilmem neyi dedi akşam 8 de mr çektireceğim o zaman buraya durumu yazağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle86

bugün doktora gittim son durum nedir diye.Ayağını yere basınca ayakta boşalma oluyor mu dedi hayır dedim. Nedir doktor bey durum ne olabilir dedim menisküs yırtığı olabilir yada kemik bilmem neyi dedi akşam 8 de mr çektireceğim o zaman buraya durumu yazağım.

O zaman bende yanlışımı düzelteyim menisküste de yırtık olabiliyormuş ...
  • mr sonucunu bugün aldım

Tibbi-femoral ve patello-femoral eklem ilişkileri doğal izlenmiş olup eklem mesafelerinde artiküler effüzyon izlenmiştir.İnceleme alanına giren kemik yapıların kortiko-medüller sinyalleri tabidir.Eklem kıkırdaklarının bütünlükleri ve sinyalleri korunmuştur.
    Dış menisküs serbest uçta radial yırtık ile uyumlu vertikal sinyal izlenmiş olup menisküs ön bölümünde lineer horizantal komponent izlenmektedir.İç menisküs arka bölümünde grade 2 dejeneratif sinyal izlenmiştir.Ön bölüm sinyali tabiidir.
    Çapraz ve yan bağların, quadriseps tendonu ve patellar tendonun bütünlükleri,kalınlıkları ve sinyalleri doğal izlenmiştir.Diz eklemi çevresinde kasların ve cilt altı yağlı dokuların sinyalleri normaldir.

YORUM:
    *artiküler effüzyon
    *dış menisküste horizontal komponentli radial yırtık

benim anladığım dış menisküsü yırtmışız ,daha önce ayak bileğimden ameliyat yapan doktora gittim menisküsteki yırtığı artroskopi ile alacağız dedi.büyük ihtimalle cuma günü artroskopi olacağım.

• bugün itbariyle menisküsümde ki küçük radial yırtık artroskopi ile alındı.tek sıkıntı uyanırken hissetiğim ameliyathanenin soğukluğu ve titremeydi.ameliyattan 4 saat sonra evime geldim.doktor yırtık küçük olduğu için ilerde herhangi bir sıkıntı yaşatmayacağını söyledi.üstüne basabilirsin ama yine birkaç gün çok zorlama dedi.birde kıkırdağımda biraz yumuşama varmış o da zamanla ilaçla düzelir dedi. çok şükür ön çapraz bağım sapasağlammış.eğer menisküsünü yırtım artroskopi olmak isteyenlerin yolu bu konuya düşerse elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.allah kimseyi hastahanelere düşürmesin.
  • kardeş senin olayın nerdeyse aynısı bendede oldu ama ara pasına girdim benim dizim kalecinin 2 ayakları arasında kaldı 1 ay önce ondan oldu şişti yeni doktordan geldim menisküs yırtıgından şüpheleniyor yarın emar çektircem
  • ÖN ÇAPRAZ BAĞ ve Menisküs hakkında detaylı bilgiler ORTOPEDİ BİLGİ BANKASI nda bulabilirsiniz. Çok güzel ameliyat animasyonlarıda mevcut..Faydalı olması dilegiyle...

Ön Çapraz Bağ Ya da Menisküs Yırtığı Nasıl Anlaşılır

• Arkadaşlar sizlere bir kaç şey danışacağım.
    Ben bir kick bokscuyum bir kaç hafta önce maça çıktım ve rakibime klinç tekniği ile diz attım maçi bitirdikten sonra sol dizimde ağrı olduğunu fark ettim fakat fazla önemsemedim ama aradan yaklaşık bir, bir buçuk hafta geçmesine rağmen hala ağrı çektiğim için biraz şüpheleniyorum neden böyle olduğunu tahmin edebiliyorum aslında ben dizle rakibime vurdum ama ikinci dizi attığımda dirsekleriyle blokladı beni ve dizimin üstüne geldi bende darbedendir diyerek fazla önemsemedim şuanda sol dizimde ağrı, morluk, şişkinlik var ne olmuştur acaba bana biraz yardımcı olurmusunuz. ? ''Şimdiden çok teşekkür ederim''

Eğer Şampiyon Olmak İstiyorsan Bir Şampiyon Gibi Çalışmalısın.
  • bende çapraz bağ kopuğu olduğu söylendi doktor tarafından, bu benim kışın kayak yapmama engel olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirankALP

bende çapraz bağ kopuğu olduğu söylendi doktor tarafından, bu benim kışın kayak yapmama engel olur mu ?

Kayak için birsey diyemem ama futbola dönme süresi 6 ay civarında oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bugün itbariyle menisküsümde ki küçük radial yırtık artroskopi ile alındı.tek sıkıntı uyanırken hissetiğim ameliyathanenin soğukluğu ve titremeydi.ameliyattan 4 saat sonra evime geldim.doktor yırtık küçük olduğu için ilerde herhangi bir sıkıntı yaşatmayacağını söyledi.üstüne basabilirsin ama yine birkaç gün çok zorlama dedi.birde kıkırdağımda biraz yumuşama varmış o da zamanla ilaçla düzelir dedi. çok şükür ön çapraz bağım sapasağlammış.eğer menisküsünü yırtım artroskopi olmak isteyenlerin yolu bu konuya düşerse elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.allah kimseyi hastahanelere düşürmesin.

Niçin ameliyat oldunuz ? Sizin şikayetiniz tam olarak neydi eğer kitlenme yada takılma yoksa ameliyat önermiyoruz .

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.AzmiCansever

quote:

bugün itbariyle menisküsümde ki küçük radial yırtık artroskopi ile alındı.tek sıkıntı uyanırken hissetiğim ameliyathanenin soğukluğu ve titremeydi.ameliyattan 4 saat sonra evime geldim.doktor yırtık küçük olduğu için ilerde herhangi bir sıkıntı yaşatmayacağını söyledi.üstüne basabilirsin ama yine birkaç gün çok zorlama dedi.birde kıkırdağımda biraz yumuşama varmış o da zamanla ilaçla düzelir dedi. çok şükür ön çapraz bağım sapasağlammış.eğer menisküsünü yırtım artroskopi olmak isteyenlerin yolu bu konuya düşerse elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.allah kimseyi hastahanelere düşürmesin.

Niçin ameliyat oldunuz ? Sizin şikayetiniz tam olarak neydi eğer kitlenme yada takılma yoksa ameliyat önermiyoruz .

Futbol maçında yırtılmıştı menisküs ve üzerine basamıyordum doktor röntgen sonrası ameliyata karar verdi.

• Ameliyat sonrası fizik tedavi öneriyoruz siz aldınız mı?spora geri dönseniz dahi menisküs yırtığı olmamak için ağır spor yapmayın.Ağrı sızı var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.