Arkadaşlar bundan 2 ay önce futbol oynarken ters bastım ve birden ayağım boşaldı hiç ses felan gelmedi 2-3 gün harekete kısıtlılığı oldu ama buz tedavisiyle 1 haftada ayağım eski haline kavuştu şuan merdiven inip çıkabiliyorum,gayet sağlam yürüyebiliyorum hatta biraz korkarakta olsa koşabiliyorum ama hala önemsenmeyecek kadar bir ağrı var dizimde sizce spora geri dönebilirmiyim ? ciddi birşey olsaydı bunları yapamazdım bence bu konu hakkında tecrübesi olan yardımcı olursa çok sevinirim saygılarla...
acilen bi doktora gidip mr çektirmeni tavsiye ederim çapraz bağım koptuğunda senın gibi 1 hafta dinlendim ve 6 ay aktif olarak futbol oynadım bağımın kopuk olduğunu anlamadım yani bazen dizin çevresindeki kasalar çok kuvvetli olabiliyor buda kopan bağın eksikliğini en aza indirebiliyor oyuzden doktora gitmen umarım hiçbir sorun yoktur eğer gitmez ihmal edersen sağlam bağlara ve menuskuse zarar verebilirsin geçmiş olsun...
oncelikle gecmis olsun. 2 yil once on capraz baglarini yirtmis biri olarak kimsenin bu sakatligi yasamasini istemem. gercekten ciddi bir sakatlik. ama seninki kopma degil sanirim cunku baglarin kopsa sis olur surekli diizin, ordaki odemi surekli buz tedavisi uyguluyarak gidermen gerek yani. ama senin boyle birsey olmadigina gore yirtilma ihtimali cok az. ama sen yinede bi doktora gidip kesinlikle mr falan cektirmelisin. fizik tedavi verebilir bacagini guclendirmen icin. bu sakatliklarda dizi kuvvetlendirmek oldukca onemlidir. gecmis olsun
arkdaşlar benim 1 sene önceden halısaha da sol dizim döndü ve mr sonucu ön çapraz bağ kopuk ve dış yan bağ da kopuk doktor hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi ama ben olmadım...dizimde çok şükür öyle bir ağrı filan yok çok rahatlıkla merviden inip çıkıyorum yani günlük yaşantımı kısıtlamıyo sadece spor hayatı bitti o kadar ,, yani demek istediğim böyle bir sakatlık yaşayıpta ameliyat olmayan arkadaşlar sizlerin dizde ki durum nasıl onu merak ediyorum...bütün hasta arkdaşlara geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Ben geçen hafta perşembe günü Haydarpaşa Numune Hastahanesi'nde çarpraz bağ ameliyatı oldum. Bu arada menüsküsü de çarpraz bağ ile diktiler. Dizin arkasından bir tendon çıkarıp öyle diktiler. Bu gün bir haftam doldu. Ameliyatım 2 saat sürdü. Ama 2 hafta evde yatmak lazım. Bu 2 haftalık sürede yere basmak yasak. 9-12 ay spor yasak. Ameliyattan 15 gün sonra dikişler alınacak. Ondan sonra asıl önemli olan şey fizik tedavi. Doktorun dediğine göre ameliyattan daha önemliymiş fizik tedavi. Yoksa bacak biraz kısa kalabilirmiş. :) İlk 3 gün çok sıkıntılı. Tuvalete gitmek dert. Ameliyattan sonra Açı Ayarlı Dizlik takılıyor. Yanında ayarı var. Ayaktayken ve yatarken ayarı 0'da olmalı. Yani dümdüz. Otururken 45 dereceye ayarlamak lazım. Ama ben devamlı yatıyorum.
medet66, ben ameliyat olmadan önce ani hareket yapamıyordum. Koşsam veya ani hareket yapsam dizim boşluğa basar gibi oluyor ve acıdan yere düşüyordum. O düşme anında acıdan nasıl düştüğümü bilmiyor sadece etrafımın karardığını hatırlıyordum.En son merdivenlerden düşüp köprücük kemiğimi kırdım. O zaman ameliyat olmaya karar verdim. Ani bir hareket yapacağım veya yine ağrı olacak diye evde, dışarıda oğlumla koşup oynayamıyordum...
ARKADASLAR HEPINIZE GECMIS OLSUN, BENIM DIZIMDE 3-4 YILDIR CATIRTI VARDI SON IKI YIL DAHADA ARTMAYA VE OTURURKEN AGRI YAPMAYA BASLADI,A...DEM HASTANESINDE MR VE MUAYENDEN SONRA ONEMLI BIR SEY YOK DEYIP GONDERDILER, ARADAN 20 AY GECTI VE IS ICABI MOSKOVADA OLDUGUMDAN ARTAN AGRILARDAN DOLAYI MUAYENE OLDUM, ON CAPRAZ BAGLARDA KISMAEN KOPMA VE ZEDELENME IC VE DIS MENISLERDE 1-2 DERECE DEJENERASYON ICI MENIS ARKA KISIMDA YIRTILMA MEVCUT,AMA BENI EN COK ENDISELENDIREN KAVAL KEMIGI KIKIRDAGINDA ZEDELENMEDEN SOZ EDIYOLAR, BU HUSUSTA BILGIS OLAN VARMI, ACABA YILLAR ICINDE YIRTIK MENIS KIKIRDAGA ZARAR VERIRIMI? AYRICA TADAVI ICINE EKLEME SIVI TAKVIYESI DISINDA BIR ONERIDE BULUNMADILAR,BOYLE TECRUBESI OLAN VARMI?
huseyin pek bir bilgim yok ama ben ani hareket yaptığımda acıdan yere düşerdim. O kadar şiddetli bir acıydı ki gözlerim kararır yere nasıl düştüğümü bilmezdim. Acı ile yere düşüş anımı hatırlamazdım. Doktorun dediğine göre ani hareketimde yırtık menüsküs yırtık olan çarpraz bağın arasına sıkışıp o acıyı yaşamama sebep oluyormuş. Hatta benim menüsküs o kadar yıpranmış ki, eğer çarpraz bağlarımla diktikleri halde tutmamışsa menüsküsü alma ihtimalide olabilirmiş. Çarpraz bağlarla tutma ihtimali daha yüksekmiş. Ayrıca yaşımda genç olduğundan daha çabuk iyileşme şansı varmış. Yaş ne kadar küçükse iyileşme süreci o kadar kısa oluyormuş. Yaşım 38. Nerem gençse. :) Ona göre kendi yaşınızı karşılaştırıp erkenden menüsküsünüzü tedavi ettirin. O kadar zor bir ameliyat değil. Ya bir gün yatarsın ya da hiç yatmadan taburcu olursun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme