Arkadaşlar geçen sene 9 ay'ın sonlarına doğru İstabul Tek Oto Peugeot yetkili servisinde full baskı balata debriyaj seti ön disk,balata ve full fren aksamı arka kampana balata ve full fren aksamı ve bi kaç ince ayar falan yaptırmıştım.Yaklaşık 3-5 gün önce aracı rot balansa soktum usta rot kollarında boşluk var araç çukara girdiğinde veya seyrederken ses yapar değişmesi gerek rot balansa girmeden dedi tamam dedim tanesi 30 ytlden iki tane rot kolu alıp taktırdım sonra rot balans yaptırdım ama hala sağ ön lastikten bi kaç tane anahtarı elinizde salladıgınızda çıkan ses gibi bir ses çıkıyor sağ ön lastikten servise götürdüm göstermek için çok yogun olduklarından dolayı pazartesine randevu verdi.Şimdi şöyle bir olay var ben yüksek bi fiyat vererek komple fren aksamını servisinde yaptırdım 1 sene garanti veriyorlar yaptıkları işleme 1 sene daha dolmadı.Rot balanstaki usta sesin balatalardan başka birşeyin yapamicagını ve ayrıca lastigi tam olarak boşta bırakmadıgını biraz sıktıgını söyledi.Sizce bu sesi ne yapabilir aynı sorun ile karşılaşanınız oldumu? Ve pazartesi gittiğimde bana bizim yaptıgımız fren aksamında bir sorun yok garanti kapsamı dışı bir sorun yaptırmak için + bi fiyat çıkartma şansları varmı?
ugultu seklınde bır sesmı fırtına sesı gıbı ugultulu sesse bılyalardan yapabılır onu baska bır balanscıya gıt o ekerlegı cevırttır teşhıs etsınler buyuk bır ıhtımal bılya olabılır saga sola donuslerde tıkırtı varmı bırde akısde olabılır yanım. fren olsa yaptıklarında yapardı yapmayıpda sımdı baslamaz yanım. sen dogru durust bır rot balanscıya yada on km kontrol eden servıse gotur
Ben de aynı dertten muzdaribim. Arka sol tekee sanki bir tel yapışmış da yere değdikçe çık çık sesi geliyor. Cam açıkken ve hız 30-40 arasında iken duyabiliyorsunuz.
quote:
Orjinalden alıntı: dertlidolap
Ben de aynı dertten muzdaribim. Arka sol tekee sanki bir tel yapışmış da yere değdikçe çık çık sesi geliyor. Cam açıkken ve hız 30-40 arasında iken duyabiliyorsunuz.
evet malesef aynen böyle böyle demir sesi dedim ya anahtarlık sesi gibi tekerlek döndükçe yapıor neyden yapar acaba baya merak ettim
Yok mu cevap verecek olan
Benim 2001 model 206 o sesi yaklaşık olarak bir seneden beri yapıyor.Birçok ustaya gösterdim hatta bilmem kaç km bozuk yolda arızayı bulmak için aracı test yaptılar.İlk duyan frenden geliyor diyor.Açıyorlar bakıyorlar herşey normal.Olmadı alt takımlara bakıyorlar o da sorunsuz.Kimse bulamadı.Benim ses ön sol tekerden ve cırk cırk (ikiş demirin birbirine vurma sesi) diye geliyor.Hatta ses dışardan bile çok rahat duyuluyor.Ben çaresini bulamadım bulan olursa çok hayra geçer.