Şimdi Ara

Ön ve arka dişli temizliği yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Depoda 5-6 yıldır yatmakta olan bmx bisikletimi çıkarıcam değişiklik olsun diye.Sorum şu; ön ve arka dişli biraz paslanmış ve zincir yağı kaskatı olmuş.Ben bu zincir ve dişlileri tamamen yağdan arındırıp sıfır konumuna getirmeyi istiyorum bunu nasıl ve hangi maddeleri kullanarak yapabilirim?Temizledikten sonra yağlamak için ne kullanmalıyım?Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önce degres kullanıp eski yağı akıtacaksın. Sonra bisiklet yağı, bisikletçilerden bulabilirsin. Ya da sanayiden ucuz yollu motosiklet için kullanabilinen türden diye söylersen verirler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Once pas temizleyici ile tamamen yuzeydeki pasi alacaksin. Sprey olur genellikle. Uzerine de WD-40 sikip guzelce temizleyeceksin. WD-40 kuruduktan sonra da uzerine gres yagi surmen gerekiyor. Sprey alirsan isin daha rahat olur.

• WD-40 sıkıp kuruladıktan sonra sadece makine yağı sürsem olur mu tekrar siyah rengine dönsün istemiyorum.Cevaplar için teşekkürler bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelot

WD-40 sıkıp kuruladıktan sonra sadece makine yağı sürsem olur mu tekrar siyah rengine dönsün istemiyorum.Cevaplar için teşekkürler bu arada.

Gres yagi, makine yagina gore daha uzun omurlu. Sudan ve tozdan kolay etkilenmiyor.

• Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler sprey gres yağı würth ve 404 var würth'ün daha iyi olduğu anlaşılıyor zaten fiyatından ama 404 alsam da aynı işi görür mü yarı fiyatı?
  • temizleme yağı bulamazsanız zinciri tiner ile de temizleyebilirsiniz. bi pet şişeye koyun zinciri, üstüne çok az tiner dökün sallayın biraz 5-10 dk bekletin sonra çıkarın balkona falan koyun kurusun.(tiner uçucu madde oldugu için koku falan kalmıyor korkmayın) ilk günkü gibi oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pixelot kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben Wurth HHS 2000 olanindan kullaniyorum. Zamaninda 20-25 TL gibi bir paraya almistim. Cok amacli bir gres yagi. Simdiye kadar bir sorunum olmadi. WD-40 her hirdavatcida bulunuyor. Bunun icin para harcamayayim dersen tinerle de temizlenebilir ama daha ugrastirici bir yol.

• Pas temizliyici ile başlamak lazım
  • Bisiklet zinciri için gres önerilmiyor, aynı hatayı bende yaptım dişlerin arasına dolunca temizlemesi çok zor oluyor ve pislik tutuyor, yağlamadan kısa süre sonra bu sebepten ötürü vites geçişleri zorlaşıyor ve ses yapmaya başlıyor o yüzden tekrar temizlemekle uğraşıp yağlamak zorunda kalıyorsunuz. Gres esasında göbekler için kullanılıyor, zincir için kullanılan sprey yağları kullanmanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar3121

Bisiklet zinciri için gres önerilmiyor, aynı hatayı bende yaptım dişlerin arasına dolunca temizlemesi çok zor oluyor ve pislik tutuyor, yağlamadan kısa süre sonra bu sebepten ötürü vites geçişleri zorlaşıyor ve ses yapmaya başlıyor o yüzden tekrar temizlemekle uğraşıp yağlamak zorunda kalıyorsunuz. Gres esasında göbekler için kullanılıyor, zincir için kullanılan sprey yağları kullanmanızı tavsiye ederim.

Sprey şeklinde sıvı gres yağları var. Yukarıdaki üye ondan bahsetmiş. Ama bende tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar3121

Bisiklet zinciri için gres önerilmiyor, aynı hatayı bende yaptım dişlerin arasına dolunca temizlemesi çok zor oluyor ve pislik tutuyor, yağlamadan kısa süre sonra bu sebepten ötürü vites geçişleri zorlaşıyor ve ses yapmaya başlıyor o yüzden tekrar temizlemekle uğraşıp yağlamak zorunda kalıyorsunuz. Gres esasında göbekler için kullanılıyor, zincir için kullanılan sprey yağları kullanmanızı tavsiye ederim.

Kendi kullandigim bisikletlerin, yilda iki kez dislilerini, zincir ve vites sistemini komple sokup temizliyorum. Simdiye kadar kullandigim gres yagindan bir sikayetim olmadi. Cogu bisikletci zaten yaglarken, sprey gres kullaniyor. Deterjan ve suyla temizlemek zor ama WD-40 ile oldukca kolay...

• bisiklette zincirinde gres yağı kullanılmaz
    konu sahibinin sorusuna gelince öncelikle benzinlikten 1 litre mazot alın,paslı ve yağlı-temizlenmesi gereken parçaları bir kaba koyun ve üzerine mazot dökün(parçalar tamamen mazotun içinde kalacak kadar doldurun) bu şekilde 30-40 dk bekledikten sonra orta sertlikte bir fırça ile parçaları fırçalayarak temizleyebilirsiniz daha sonra birkaç saat daha bekletip çıkartın su ile durulayıp kurumasını bekleyin.kuruduktan sonra kaliteli bir zincir yağı alın(tavsiyem rohloff zincir yağı, biraz pahalıdır ama doğru kullanım ile uzun süre kullanabilirsiniz,parasına kesinlikle değer) zincir yağlarken de bol keseden yağ dökmemeniz gerekir, her zincir baklasına bir damla gelecek şekilde tek tek damlatın, kesinlikle yağ tüpünü sıkıp zinciri hızlıca döndürerek yağlama yapmayın.tüm baklalar yağlandıktan sonra zinciri bir kaç dakika çevirin ve sonrasında peçete veya bez ile zincirin dışında kalan fazla yağı silin ki toz toplayıp tekrar kirlenmesin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.