Şimdi Ara

Onboard anakarta Harici Ekran kartı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• imzamdaki sistem açıklayıcı olur sanırsam.
  • SCOT sana bişey sorcam umarım sen bari yardım edersin...kafayı yicem nerdeyse

anakartım gigabyte GA-8I915ME-GL aldıgım ekran kartımda ATİ X1600 PRO 256 mb DDR3

ne yaptı isem bu ekran kartımı tanıtamadım..elektirk geliyo fan çalışıyo daha yeni aldım dün geldi bu ekran kartı elime ama çalıştıramadım tanıtamamdım...
    NA YAPMALIYIM ....

Bios'a girdim şunları yaptım..bunlardan yanlış yada eksik yaptıgım bişey varmı??? çünkü hala ekran kartımı tanıtamamdım :(((

İntegrated Peripherals' ın içinde iki seçeneği DİSABLED yaptım
    --onboard H/wLAN (DİSABLED)
    --onboard lan bot rom (disabled)

sonra advanced bios features seçeneğinin altından
    --init display first -PCI
    -ONBOARD
    -GEAR
    -PEGZ Bunlardan GEAR seçtim(çünkü agp yazan yerde de GEAR yazıyo aynı şey sanırım

• sonra advanced bios features seçeneğinin altından
    --init display first -PCI
    -ONBOARD
    -GEAR
    -PEGZ Bunlardan GEAR seçtim(çünkü agp yazan yerde de GEAR yazıyo aynı şey sanırım

anakartında hem agp hemde pci-ex var hangi karttan taktın?

burda pci-ex veya agp diye bi seçenekde olmalıydı sanırsam
  • agp ye taktım aldıgım kartta zaten AGP
  • normalde kartı takınca donanım bulundu filan der onboard üzerindeki ekran kartı pasif duruma gecer dediler ama hiç de öyle olmadı
  • dostum yaptığım araştırmalar sonucunda sana şunu söyleyebilirim anakartının takılan vga yı otomatik olarak tanıması gerekiyordu bu bir ama tanımadığını söylüyorsun bu durumda biosdan advanced bios features a gelip unit display first ü agp taktıysan gear, pci-ex takdıysan peg2, seçmen gerekiyor yapman gereken bu kadar sonra ayarları kaydedip kartı takman yeterli hala olmuyorsa beni aşar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.