Şimdi Ara

Onboard Ekran kartinda perormans..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Acer Extensa 4620Z dizustu bilgisayarimin uzerinde X3100 o\b grafik islemci var. Bu bilgisayar 2 GB DDR2 667 Mhz rami, pentium D dual core 1.46 Ghz islemciye sahip.(islemci 533 mhz fsb 1 mb cache). Masaustu bilgisayarimda ise P4 2.8 HT islemci ve 512 MB DDR 400 Mhz ram uzerinde Radeon 9600 pro 256 mb var.Bu iki grafik biriminin ozellikleri soyle:

Tabi ki 8 MB degil 384 MBa kadar rami kullaniyor x3100 ve bellek frekansi da ramle bir oldugu icin 667 mhz. (9600unki 233x2 (446 mhz)). Burada goruldugu uzere gerek grafik islemci hizi, shader uniteleri, SM destegi,pixel ve texture fillrate degerlerinden de belli olacagi uzere x3100de cok daha yuksek. Ancak oyunlarda P4 sistemimdeki grafik performansini dizustu bilgisayarimdan alamiyorum. P4deki 512 mb ram yuzunden tabi ki sorun cikiyor ama 1 gb rame yukseltip de defalarca oynadim, o performansi da alamiyorm dizustunden. Yani bu x3100un sirf onboard olmasi ve sistem bellegini kullanmasi yuzunden bu kadar dusuk performans vermesi normal midir? Guc kaynagi kullanmadigi icin mi boyledir?(65 watt adaptoru var,4000mAh pil, P4 ise 280 wattlik bir ps sahip) Grafik performansimi nasil yukseltebilirim? Her turlu yorum ve yardimlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.

duzeltme: resimleri duzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmeliheag -- 26 Ocak 2009; 22:20:26 >

• Kağıt üstündeki verilere pek aldanmayın. Intel'in x3100 gpu'su çok güçlü bir gpu değil. Rakip olarak ati onboard x1250 gösterilir ancak x1250'ye pek yetişemez. x1250 ise 9600pro ile çok yakın performanstaki gpu'lardır. O nedenle bu duruma pek takılmayın. Intel'in zaten IGP çözümlerde pek iddiası yok. Oyunlarla uyumluluk sorunları da bulunuyor. Yani o gpu yanlızca windows'u çalıştırması ve vista'yı desteklemesi için yapılmış diyebiliriz.
  • bide görmek lazım
  • en iyisi masaüstü ölüsü bile yetiyor laptoplara 3-4 bin tl vermedikçe oyun filen oynanmaz
  • ne berbat bir durum
    Neyse bir sure oyun oynanmayacak
    tesekkurler
  • O kart formalite icabı yani windows açılsın diye
  • Onboard ekran kartında ATİ & NVIDIA Öndedir
    entegre ekran kartlarında intelden bişey beklemem ben şahsen..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tavsiye ekran karti
    2 yıl önce açıldı
    Onboard ekran ile performans
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.