Şimdi Ara

ONBOARD SES KARTI PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl başlasam nereden başlasam bilemiyorum...

öncelikle oyun oynarken daha fazla performans alabilmenin yollarını ararken bir dost tavsiyesi üzerine anakart'ın (ASUS / P5GD1 PRO) driverını (ASUS UPDATE programı ile) güncelledim... güncellemez olaydım, tahminim tüm sorunların kaynağı bu olsa gerek..

herhangi bir sorun çıkmadı taaa ki aradan 1 ay geçene kadar.. güncel driverları ararken yeni ses kartı driverına rastladım / indirdim / yükledim.. aradan kısa bir zaman geçti (1 hafta kadar) ve makine açılmamaya başladı, önceleri harddiskten kaynaklandığını düşündüm ve birsürü aleti sök tak yaptım. son olarak sata kablosunu çıkartıp takınca makine açıldı... sorunun burdan kaynaklandığını düşündüm dolayısıyla da sata kablosunu değiştirdim herhangi bir sorun kalmadı. 3 ay kadar sorunsuz kullandım makineyi. geçen hafta sistemi formatladım ve yeniden xp kurdum. ses kartı driverı olarak anakart ile gelen cd içerisinde bulunan driverı yükledim.

2 gün sonrasında ses durup dururken gitti / makine dondu ve yeniden başlatma sonrasında onboard (7+1 realtek) olan ses kartım sanki harici ve anakarta bağlı olmayan bir ses kartı gibi sistemde hiçbi şekilde gözükmemeye başladı. bios a baktım onboard sound enable durumda fakat disable gibi işlem yaptığını anladım. sorunun anakart driverından olduğunu düşünerek daha önce yüklü olan yedek almış olduğum fabrika çıkışı bios driverını yüklemeye kalktım ki ASUS UPDATE programı bilgisayarda bulunan driverdan daha eski olduğunu belirterek yüklememe izin vermedi.... son çare olarak sitedeki en güncel bios driverını indirip yükledim.. BIOS CHECKSUM gibilerinden hatalar vermeye başladı.. aç / kapa / aç / kapa sonrasında bir süre makine komple kendini bloke etti. bu sefer CD-ROM un kablosunu çıkarttım (POWER SUPPLY'nin yetmediğini düşünerekten) ve makine açıldı ama yine onboard ses kartım yok :( sadece sistem aygıtları kısmında "PCI Device" driverı istiyor ama ses kartımın driverını yüklediğimde sonuç başarsız oluyor + extradan ses kartı ile ilgili abidik gubidik hatalar veriyor....

şu anda onboard olan ses kartım "PCI Device" gibi sürücü istiyor :(

konuyla ilgili bilgiye sahip deneyimli arkadaşlar...

allah rızası için yardım edin yahu :( ne yapıcam şimdi ben ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihcr -- 12 Şubat 2007; 2:44:39 >

• DATA _BUS_EROR(0X0000002E gibi bi hata alıyormusun..........
  • google da driver cleaner 3.3 programını arat indir ve driverlarını temizle ses kartının..ve regedit temizleyici bi programla tarat pc yi...

sonra tekrar dene kurmayı ama bence en baştan temiz bi kurulum yap şöyleki anakartın diğer tüm sürücülerininde sorunsuz olanlarını ve son olanlarıdır genelde fix lenir hatalar çünkü yeni çıkanlarda..D: ye at..formattan sonra bunları kur

açılışta ki cheksum olaylarını tekrarlıyosa da bios pilini çıkar bi 5 dk bekle öyle tak yerine
  • quote:

Orjinalden alıntı: baranel

DATA _BUS_EROR(0X0000002E gibi bi hata alıyormusun..........

hiç yabancı gelmiyor sanırsam öyle birşey olmuştu ama tam emin değilim :S

diğer arkadaş teşekkürler yardımın için ama DRIVER hiç istemiyor YENİ DONANIM VAR demiyor driverlar komple kalkık durumda
  • Bilgisayarında pci kartlar var ise (tv kartı - modem gibi ) onları çıkar.CD rom dan anakarta giden zayıf bir ses kablosu vardır, eğer takılı ise onuda çıkar( bunun yanında hdd dışındaki bütün cihazların anakart ile olan bağlantı kablolarını çıkar).Bir yerden power supply bul.Hatta almanı öneririm(çok ucuzladı).Yeni power supply ile bilgisayarı aç.Eğer hala pci device olarak görünüyorsa,bir çakışma olup olmadığını gözlemle.Gerekirse onboard ethernet kartını disable et.Yine aynı ise Asus board ların ithalatçısı Çizgi Elektronik le irtibata geç.
    Sorunun kaynağı olduğunu düşündüğün güncel bios tan kurtulmanın yolunu onların yardımı ile bul.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Laptop ses sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.