Şimdi Ara

ONBOARD SES KARTI SORUNUMU AYLARDIR ÇÖZEMEDİM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunum şu: DFI Lan Party anakartım var ve onboard ses kartımı kullanıyordum. Ama yanlıslıkla bunun sürücüsünü program ekle kaldır dan sildim ve bir daha ne yaparsam yapayım geri getiremedim :( . Anakart cdsinden denedim, kurdum yeniden başlattım olmadı. Internetten indirdim kurdum yeniden başlattım olmadı. Biostan disable ettim kurdum aktif ettim olmadı. Her şeyi denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Sürücüleri kurup pc yi yeniden açtığımda karşıma şu geliyor: The boot devices has been changed. Press F1 to continue or press Del to enter setup. F1 e basınca Detecting Array yazıp kalıyor, reset atmak zorunda kalıyorum. Bazense direk Backup CMOS... OK! yazıp Windows Xp ye giriyor.

Sürücüyü kuruyorum ama boot devices has been changed diyor ve F1 e basınca sanırım eski ayarlara dönüyor. Nasıl çözebilirim bu problemi? LÜTFEN YARDIM EDİN ACIL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. Teşekkür ederim şimdiden saygılar...

NOT: Win XP kullanıyorum. Lan Party UT NF4 Ultra-D anakartım.

• sorununuz ilginç..bilgisayarın verdiği hataya göre ilk akla gelecek şey anakartın cmos pilinin zayıflamış yada bozulmuş olabileceği..bu yüzden sistem konfigürasyonunu hafızasında tutamıyor.. bunun yanında anakartınızda bulunan yedek pil devreye girerek sistemi açıyor..tabi yedek pilde eski bir konfigürasyona döndüğü için siz yeni driver yüklesenizde bunu görmezden geliyo olabilir...ve haliyle bir türlü ses driver'ını kuramıyo olabilirsiniz..mantık yürütüyorum tabi sadece... bence ilk yapmanız gereken yeni bir bios pili alarak denemek olmalı.

saygılar..
  • PC daha yeni, bundan emin misiniz. Yaz sonunda topladım bilgisayarı...
  • dostum emin olmak mümkün değil..bilgisayar konusunda çoğu şeyi şeyi test etmeden emin olamazsın.. o yüzden ben sadece fikrimi söylüyorum..normal olarak bu hatanın ilk düşündüreceği şey budur..yedek bios pilinin devreye girmesi ve bir türlü sürücüyü yenileyememeniz ve yenilesenizde biosun bunu hafızasına alamaması akla başka birşey getirmiyor..birde makinenin yeni olması bios pilinin arızalanmayacağı anlamına gelmez..bide burası türkiye insan yeni topladığı bilgisayara bile güvenemiyo bazen değil mi?ama illa kardeşim sen emin misin onu söyle diyorsan.. tek cevabım olur...kesinlikle emin değilim..

saygılar...
  • BİOS veya BİOS pili ile bir problemin olduğu kesin. Birde Ses kartını BİOS'tan Disable Yapmışsın. On Board controller den ses kartını bulup açman gerekebilir ve F10 ile kaydedip çıkacaksın. Eminim denemişsindir ama hatırlatmakta yarar var.
  • Şöyle düşündüm: Eğer bios pilinde sorun varsa ve yeni driver yüklendiğinde tanımayıp eski ayarlara dönüyorsa, bunu diğer sürücüler için de yapar. Ve bende web cam imin driverlarını sildim yeniden kurmak için cdsini taktım. Kurulum bitti pc yeniden başladı ama hayret F1 e bas demedi ve açıldı. Şimdi bakıyorum web camin bütün ayarları yapılmış durumda ve sağlıklı şekilde çalışıyor.

Şimdi düşünüyorum ki hiç onboardla uğraşmayıp direk gidip Creative Audigy 2 ZS alsam ve kursam, onboard ı disable yapıp çalıştırsam sorun çıkartır mı? Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Barut_ demiş ki:
    The boot devices has been changed. Press F1 to continue or press Del to enter setup.

Dostum ! bu hatanın ses ile hiçbir ilgisi yok.
    Ordaki uyarı şu: Başlangıç aygıtları değiştirildi. Devam etmek için F1 e, BIOSa girmek için Del e basın.
    Yani başlangıç aygıtından kasıt şu; bilgisayarın hangi aygıttan başlayacağıdır (Disket sürücü,Optik okuyucu yada Sabit disk)
    Bence sen biostan ses yerine başka ayarlarıda karıştırmışsın. Ses problemini çözmek için Windowstaki aygıt yöneticisini kullan. ordan ses kartını görebiliyorsan "sağ tıklatıp">> "sürücüyü güncelleştir" de (bu sırada sürücü cdsi cd okuyucuda olmalı)

son olarakda harici bir ses kartı takıp kart üğzerindekini kapatmak istediğini yazmışsın. Eğer başka kart takacaksan kart üzerindekini kapatmana gerek yok. Çünkü harici bir kart takınca otomatik olarak kart üzerindeki kapanmış oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenCesur -- 13 Ocak 2006 12:17:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.