Şimdi Ara

Onboard Ses Kartının Çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ilginç bir sorunum var.

Ryzen 5600 işlemci ve MSI B550M PRO-VDH anakart ile yeni bir sistem topladım. Montajı yaptıktan sonra Windows 11 yükledim fakat ses simgesinde çarpı olduğunu fark ettim. Demek sürücü tanımadı diyerek sitesinden sürücüsünü indirip kurdum yine değişen bir şey olmadı. Aygıt yöneticisinde ses kartı hiç görünmüyor. Ardından BIOS son sürümüne güncelledim değişen bir şey olmadı. Galiba Windows 11 ile uyumsuz diye düşünüp baştan formatlayarak Windows 10 kurdum yine aynı. Ardından usb den çalışan Ubuntu ve Slax sürümleriyle açtım yine yok, ses cihazı bulunamıyor. BIOS ayarlarında sesle ilgili tek ayar var o da onboard ses kartı enabled disabled şeklinde. Doğal olarak enabled seçili. Ne yapacağımı bulamadım artık son ihtimal anakartın ses kartının bozuk olması kalıyor ama bu da çok uzak bir ihtimal değil mi sizce? Bilindik bir markanın son anakartı her şeyi sağlam olsun ama ses kartı arızalı olsun.. 1000'de 1 olacak bahtsızlık bana mı denk geldi acaba?

Özetle ses kartı işletim sisteminden bağımsız (Windows ve Linux) bir şekilde çalışmıyor.

Ne tavsiye edersiniz?

RAM CORSAIR 2x16 GB 3600 Mhz DDR4

SSD HP 2TB NVME SSD

Ekran kartı MSI 3060ti Ventus 3X

Anakart MSI B550M PRO-VDH WIFI

İşlemci Ryzen 5 5600

• DriverSolution tarzı bir program kurup eksik driverları aratıp bulmayı deneyebilirsin

• Anakartın ses yongası bozuk gibi duruyor hiçbir şekilde ses alamıyorsanız. Ön panelden mi ses almaya çalışıyorsunuz? Bir de öyle deneyim ön panel ses soketini çıkartıp arkadan ses almayı deneyin bir de.

• sulobey10 kullanıcısına yanıt

Hocam sağ alltaki simgede çarpı var yani ses aygıtını hiç algılamıyor o yüzden ön arka farketmeden iki taraftan da ses vermiyor.

• Anladım hocam hiçbir yerde ses yongasının adını dahi göremiyorsanız anakartta sorun olma ihtimali çok yüksek. Zaman kaybetmeden servise gönderin derim ben.

• Pm attım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.