ıyı gunler arkadaslar ben yenı bı notebook aldım ekran kartı nv gt540m ama sag tıklayıp ekran ayarlarından gelısmıse baktıgımda ıntel(R) HD Graphics family gosteriyo ben bunu nasil degistirebilirim acaba yani nv gt 540m karti nasil aktiflestirebilirim bi yardim ederseniz sevinirim
laptopunuzun model ve markasını yazarsanız yardımcı olmaya çalışabiliriz . bazı notebooklarda bu ekran kartı geçişi otomatik oluyor . grafik uygulaması çalıştırdığınızda sistem otomatik olarak güçlü ekran kartına geçiş yapıyor . bu otomatik geçişli olanlarda genellikle manuel olarak kartlar arası geçiş olamıyor malesef . bazı modellerde ise bir düğme ve ya yazılımla ekran kartları manuel olarak seçilebiliyor .
Yanlış bilmiyorsam Nvidia menüsünden hangi ekran kartının aktif olacağını seçebiliyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: ettaL Yanlış bilmiyorsam Nvidia menüsünden hangi ekran kartının aktif olacağını seçebiliyorsunuz.
Yeni nesil işlemcili notebookların tümünde özellikle Nvidia ekran kartı olan makinlarda optimus teknoljisi olduğundan dolayı sağ tuş da baktığınız da herzaman
işlemci üzerindeki yani onboard ekran kartını göreceksiniz bunu değiştirme şansınız yok diye biliyorum..
makinanız sizin yaptınız uygulamaya göre onboard ekran kartımı yoksa yüksek performaslı grafik kartınızın mı yani gt540 mı çalışacağına karar vermektedir..
bu ayarlarıda sağ tuşdan Nvidia denetim masasında 3D ayarlrının yönetilmesi kısmında yapabilirsiniz..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme