Şimdi Ara

önce debriyaj fren mi yoksa fren debrilajmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim araba konusunda acemiyim fakat acemi derken sürüş olarak çoğu arabanın özelliklerinde n anladım.

Şöyle bir sorum var

Örneğin trafikte gidiyoruz kırmızı ışık yandı.Ayaginiz frene goturuyoruz frenden kaldırmadan debriyajada bassak araba stop eder mi .yoksa frenden kaldırıp debriyaja basıp sonra mi frene basmaliyiz.inşallah anlatabildim.yardim ederseniz sevinirim kendim deniyicem ama bugün aklıma geldi hem de korkuyorum yapmaktan trafikte yanlış bir sey yaparım diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardim edecek yok mu su garibana

• Frenle debriyaja aynı anda bassan bir şey olmaz. Zaten aracı frenle durdurup sonra 1000 devir altına indiği zaman debriyaja basman gerek.

• öncelikle yüksek hızda giderken sadece frene bas yani arabanı hızı diyelim yavaşlıycaksın 20km hızla gidiyorsun o zaman debriyaj fren yap ama 40la gidiyorsan sadece frene bas böylece daha sağlıklı olur.
  • Lastikler hareket ettikçe araba stop etmez.Araba giderken frene bastığınızda debriyajada basarsanız frenleri %50 düşürürsünüz bu yüzden araba durmadan kesinlikle debriyaja basmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiosenBeq

öncelikle yüksek hızda giderken sadece frene bas yani arabanı hızı diyelim yavaşlıycaksın 20km hızla gidiyorsun o zaman debriyaj fren yap ama 40la gidiyorsan sadece frene bas böylece daha sağlıklı olur.

Abim demek istedigim şöyle trafikte 20 kmh hızla gidiyorum öndeki araba durdu bende Ayağım frene gitti frenden ayağımı çekmeden debrija bassam sıkıntı olmaz demi yoksa bir daha frenden ayağın çek debriyaj yap bidaha frene mi basicam ben şuan boyle yapiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: diosfer

Frenle debriyaja aynı anda bassan bir şey olmaz. Zaten aracı frenle durdurup sonra 1000 devir altına indiği zaman debriyaja basman gerek.

Tamam hocam frenden ayağın çekmeden debriyaj yaparsam sıkıntı olmaz o zaman yarin bi bos yerde deniyicem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jrreasutite

quote:

öncelikle yüksek hızda giderken sadece frene bas yani arabanı hızı diyelim yavaşlıycaksın 20km hızla gidiyorsun o zaman debriyaj fren yap ama 40la gidiyorsan sadece frene bas böylece daha sağlıklı olur.

Abim demek istedigim şöyle trafikte 20 kmh hızla gidiyorum öndeki araba durdu bende Ayağım frene gitti frenden ayağımı çekmeden debrija bassam sıkıntı olmaz demi yoksa bir daha frenden ayağın çek debriyaj yap bidaha frene mi basicam ben şuan boyle yapiyorum

olmaz
  • quote:

quote:

quote:

olmaz

Tamam çok sağolun

• quote:

quote:

Frenle debriyaja aynı anda bassan bir şey olmaz. Zaten aracı frenle durdurup sonra 1000 devir altına indiği zaman debriyaja basman gerek.

Tamam hocam frenden ayağın çekmeden debriyaj yaparsam sıkıntı olmaz o zaman yarin bi bos yerde deniyicem

Hiçbir şey olmaz. Fakat debriyaja basınca araç kendini boşa alıyor biliyorsundur. Araba biraz kontrolsüz gibi gelir panik yapma.

• quote:

quote:

quote:

Hiçbir şey olmaz. Fakat debriyaja basınca araç kendini boşa alıyor biliyorsundur. Araba biraz kontrolsüz gibi gelir panik yapma.

Bira öne gidiyor sanki bastiktan sonra hissediyorum onu evet

• Önce arabayı sadece frenle yavaşlatıcaksın araba titremeye başladığı zaman debriyaja basarak stop etmesini engelleyeceksin.
  • Önce frenle yavaşlat sonra debriyaja bas.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.