Şimdi Ara

ÖNCE SATIŞI VERİP SONRA PARAYI ALMAK BANKA ÜZERİNDEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herşey boş. Noterde o imzayı attıktan sonra tillahı gelse o arabayı alamaz adamdan. Eğer noterde paranızı aldınız mı sorusuna hayır dersen zaten noter satışı vermez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: road35

Herşey boş. Noterde o imzayı attıktan sonra tillahı gelse o arabayı alamaz adamdan. Eğer noterde paranızı aldınız mı sorusuna hayır dersen zaten noter satışı vermez.
    yanlış bilgi vermeyin.Evet aldım deyip noter satışı olursa banka verdiği güvence kağıdına istinaden o tutarı ödemekle zorunludur.
  • Sen satisi verdikten sonra adam kredi cekmekten vazgecerse hicbi hak talep edemezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Sen satisi verdikten sonra adam kredi cekmekten vazgecerse hicbi hak talep edemezsin
    Bankadan kredi çıktıysa ve şu araç için diye bloke edilmişse vazgeçemez.

Bankadan önceden imzalı güvence almak önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 9 Nisan 2020; 11:52:11 >
  • x-rayted kullanıcısına yanıt
    Büyük cesaret.

• Ev satışında olduğu gibi olması lazım. Diyelim araba 100bin, kişi 50 bin kredi çekecek diğer 50bini o bankadaki oluşan hesaba aktaracak. Noter satışından sonra banka araca ipotek yapıp parayı verecek kişi de parayı size verecek. Tabi bu olay noter de yapılmalı. Ev satışında tapu devrinde para transferi yapılıyor banka görevlisi de olduğu için. Banka dan kredinin onaylandığını teyit edin. Hayırlı olsun.

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Bu işte bir karışıklık (En azından mantık olarak) var. Kredi tutarı gönderimi satış ibrazı şartıyla ise satış ibrazından sonra paranın kredi talebinde bulunanın değil doğrudan satışı yapan kişinin hesabına yatması gerekir. Normal koşullarda kişinin hesabında yasal bloke olmayan bir tutarı havale eft yapma zorunluluğu yoktur. Bloke olmuş tutarda kişi onayıyla zaten havale yapılamaz. Garip...

• Benim asıl dikkatimi çeken nokta bankanın satış ibrazı istemesi. Yasa ödemeyi almadan satışı yapmayın diyor. Ticarette de ödemeyi yapmadan bir malı alamıyorsunuz. Hatta malda sorun varsa ödemeyi yaptıktan sonra hakkınızı arıyorsunuz. Ama söz konusu banka olunca herşey tam tersine gerçekleşebiliyor. Bence garip bir tezat.

• quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

2019 ağustosta kredili konut aldım. tapudaki işlemin ardından bankacı arkadaşıma tapunun resmini attım.
    o da işlemi başlatıp 15 dk sonra hesabımdaki kredi tutarının blokesini kaldırdı, para kullanılır hale geldi.
    ben de ilgili rakamı satıcıya gönderdim.
    ikna olmanız için dekont paylaşabilirim.

Alıntıları Göster
    Belki bankaya göre işlem yöntemi farklılık gösteriyordur...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.