Şimdi Ara

Önceden 100bin km araç alınmaz derlerdi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
3.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi de bu araç alınmaz, motoru, elektroniği dert açar, sorun çıkarır muhabbeti var bir de

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araç fiyatları hızlıca artmaya başlayınca önce km, sonra boya, sonra da hasar kaydı eskisi gibi sorgulanmaz oldu. Artık insanlar araba alabilmek için yüksek km, boyalı ve hasar kayıtlı araçları da alıyor.

• O öncedendi, eskide takılı kalmayın, her daim ileriye yeniye güncellenin, update'lerden geri kalmayın, lütfen. XD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sahibinden ise 500 binde de alınır.

• Eski teknoloji ve eski kafa insanlardan dolayı. Artık araçlar da gayet uzun kilometrelerce dayanıyor. Kullanan kişiler de daha bilinçli. Eğer kullanan kişiler vicdanlı ise de Tüvtürk'e sokarken aracını orjinal kilometre ile sokup vebal almaz ise gerçek kilometreler ortaya çıkmaya başlıyor. Ama hala kafamda 200bin altında gezen 10 yıllık araçlara ben güvenmiyorum..

• Bakımları düzgün yapılıyorsa KM ye takılmanın anlamı yok, babamda 93 ve 96 civic var biri 400 bine dayandı, diğerine 390 bin de motor yapıldı o da araç hararet yapmış ama fark edilmeden bir süre daha kullanıldığı için. Halen kullanılıyor araçlar.

Ne yazık ki ülkemizde çoğu arkadaş para gitmesin diye bakımları yaptırmıyor her şeyden kaçıyor patlayana kadar.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt

Benim w204 2012 model 170 bine yeni geldi, kim ne kadar KM yapar bilemeyiz, 10 senede anca bu kadar.

• Merdomable kullanıcısına yanıt

Şahsi bir şey yazmak istemedim. Benim kafamda yaptığım araç masrafı, yıllık gider ve yapılacak kilometreleri baz aldım. Bence onun dışındaki kullanımlar yerine taksi kullanmak daha mantıklı. Sadece öylesine düşündüğüm bir konu..

• Aracım turbo benzinli motora sahip Opel Astra 1.4T 140hp lpg'li.

Bu araca özel dexos1 gen2 özellikli yağ konulması gerekiyor. Ben 15.000'den 15.000'e aksatmadan bakımını en iyi ürünlerle iyi ustalarda yaptırıyorum. 95.000km'de, lpg de var hiç sorun yaşamadım. Yağı orjinalliğinden emin olduğum yerden, liqui moly ya da bulamazsam motul, filtreler de yine orjinal yerden mahn ya da gm alıyorum.

Bu motor piston kırmasıyla meşhur. Aracı çalıştırdıktan sonra rölanti düşmeden hareket etmem, uzun yolda gelince 1 dk bekler öyle kapatırım, performanslı da kullanmam. Zaten otomatik vites.

Bu hassaslıkta kullanıldığını bilmedikçe yüksek km ikinci el araç almam, ikinci el araç alırken en önemli kıstas sahibidir. Böyle kullanan oldukça isterse 200.000 km olsun. Focus aldım, aracın 8 sayfa servis kaydı vardı, lastiğinden, ampulüne, cam sileceklerinden park sensörüne kadar serviste yapılmış, hasarları serviste onarılmıştı. 200.000 km'deydi. Kronik şanzıman sıkıntısı dışında (garantiden daha önce şanzıman 1 kere değişmiş ona güvenip almıştım), egr tıkanması dışında (km'ye göre normal) bir sorun yaşamadım.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt

Hocam, yorumumu agresif olarak algılamayın lütfen. Mesajımda size karşı en ufak bir uç yoktur, yorum yaptım sadece. Saygılar :)

• khanstern kullanıcısına yanıt

Araç alırken bunlar önemli değil diyip boyasız değişensiz araçlarla aynı fiyatı verenden mi satın alıyorsunuz? Kendinizi kandırmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Eski teknoloji ve eski kafa insanlardan dolayı. Artık araçlar da gayet uzun kilometrelerce dayanıyor. Kullanan kişiler de daha bilinçli. Eğer kullanan kişiler vicdanlı ise de Tüvtürk'e sokarken aracını orjinal kilometre ile sokup vebal almaz ise gerçek kilometreler ortaya çıkmaya başlıyor. Ama hala kafamda 200bin altında gezen 10 yıllık araçlara ben güvenmiyorum..

Mesafeler uzadi, yollar iyilesti, kullanimlar artti. Yuksek km araclar yayginlasti

Tabi halen dusuk km yapan araclar var. Ozellikle evlerin 2-3'uncu araclari dusuk kilometrelerde kalabiliyorlar

Gunluk ise gidis gelisi olmayan, uzun yola cikarilmayan arac icin senede 5.000 km bile yuksek bir rakam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hala benim ve bir çoğu için düşük km kriteri 100 bin km altıdır.

180 - 200 bin km deki araçlara düşük km yazanlara gülüp geçiyorum.

Arabam tertemiz, motor mekaniği 100 bindeki araç gibi bakımlı vs. dese anlarım da... (düşük ya da yüksek km diye belirtmesine zaten gerek yok, göz önünde birşey) Öteki türlü bana göre aldatmacadan ibaret geliyor. Anlamayan, bi haber alıcılara yönelik yeni yöntem... (malum ekonomik sebepler de tuz biber oldu)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Yarım depoya yakın benzinle araba mı satılır 😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • neler gördü bu ülke 5 sene önce ben 2.el araca binmem diyen insan doluydu çevremde, şimdi ise ağır hasarlı araç arayanlarla dolu.

• por favor kullanıcısına yanıt

1987 Ford Taunus aracımı 25 senede 677 bin km kullandım 2011 haziranda muayeneden kusursuz geçmişti sonra kasımda şimdi kullandığım aracı alınca bakımlara gittiğim maslakda ki ford servisin müdürü ısrar edince ona devrettim

• 100.000 km normal da ekonomi iyi olsa alınmaz katılıyorum. Ama bu ekonomik gidisatla at arabasi da lüks olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel araba alınmaz. Bakımı zor. Kilometre fark etmez. Geçiniz.

• dur hemen 600 bin liralık 80 bin km deki 5 yıllık 1.6 motor dizel otomatik aracımı hurdaya vereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 14 Eylül 2022; 13:55:34 >
  • bu km takıntısı motosiklet camiasında da çok vardı artık orada da tabular yıkıldı  

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.