Şimdi Ara

Önceden İmei Kayıt Ettirilen Telefon Gümrükten Geçer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar önceden sorulduysa kusura bakmayın forumda cevabı bulamadım.
    Önceden İmei Kayıt Ettirilen Telefon Gümrükten Geçer mi?
    Yani Aliexpress'ten 5.5 inç Lenovo K910 Snapdragon MSM8974 işlemcili telefon alsak, satıcıdan telefonun imei numaralarını istesek ve internet üzerinden pasaport kaydı yaptırsak. Telefon ÜKİM'e giderse kayıt evraklarını UKİM'e göndererek telefonu alabilirmiyiz?

• bir ara tartışıldı ve olmaz falan denmişti sanırım

bilgisi olan varsa ben de merak ettim şimdi.
  • ne oldu bu iş ??
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Başka bir başlıkta bir arkadaş geçer dedi.. yoldaki zopo takılırsa deneyeceğim....
  • telefonların kayıtlı olması bir şeyi değiştirmez.Telefon sadece garanti kapsamında tamir için giriş çıkış izni vardır.Yasaklı madde olduğunda giriş sağlayamassınız.Ancak garantiden dönüyormuş gibi yaparsanız ki bu seferde imei kontrolu yapılacaktır.Atıyorum,Sizdeki ismi çin telefonu görünürken kayıtlı olan nokia yazınca yine size vermeyecekler.Tek çare alex :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: YüzüğüKayıpFrodo

telefonların kayıtlı olması bir şeyi değiştirmez.Telefon sadece garanti kapsamında tamir için giriş çıkış izni vardır.Yasaklı madde olduğunda giriş sağlayamassınız.Ancak garantiden dönüyormuş gibi yaparsanız ki bu seferde imei kontrolu yapılacaktır.Atıyorum,Sizdeki ismi çin telefonu görünürken kayıtlı olan nokia yazınca yine size vermeyecekler.Tek çare alex :d

İlk mesajda pasaport kaydı yaptırırsak demiştim.Gözünüzden kaçtı galiba.Pasaport kaydı zaten alınan telefon adına yapılacağı için bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.Servis veya unutulan diye kutuya yazdırılır onda sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.
  • tumayay T kullanıcısına yanıt
    Birisinin başına şöyle birşey gelmişti
    Garanti için telefonu gönderdi.İmei kaydı pasaport ile.Yurt duşından yapılarak geri dönüş başladı ancak ukimde yasaklı madde olarak görüldü.Evine tebligat geldi.Bizzat gümrüğe gidip orda telefonun kendisine ait olduğunu gösterdi.Orda telefonu ona vermediler adresine postaladılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: YüzüğüKayıpFrodo

Birisinin başına şöyle birşey gelmişti
    Garanti için telefonu gönderdi.İmei kaydı pasaport ile.Yurt duşından yapılarak geri dönüş başladı ancak ukimde yasaklı madde olarak görüldü.Evine tebligat geldi.Bizzat gümrüğe gidip orda telefonun kendisine ait olduğunu gösterdi.Orda telefonu ona vermediler adresine postaladılar

Gümrük kontrollerinin tamamı UKİM'de gümrük memurları tarafından yapılmakta,Posta İşleme Merkezinde gümrüklü damgası basılan tüm kargolar gümrük memurlarının kontrolünde oluyor.Telefon olan kargo sahiplerine elektronik telgraf çekiliyor, 3 gün içerisinde kayıt evraklarını faks'layın yoksa iade edilecek diye... Sonuçta arkadaşınız telefonunu 15-20 günlük (gümrükten kaynaklanan) gecikmeyle teslim almış.Elden telefonu teslim alamama konusu ilginç ?

• Cihaz çok güzel yalnız...Hatta mükemmel
    Bende de K900 var bende 2 tane K910 getirtmeyi düşünüyorum.

Birde merak ettiğim Çin de çalışan biri (Türk vatandaşı) gelirken yanında cihaz getirebilir mi? yani en fazla kaç adet getirebilir.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 17 Nisan 2014; 16:24:01 >
  • tumayay T kullanıcısına yanıt
    Ordan şahısa verilmiyormuş işte kargo ile adrese tekrar postalanıyormuş.
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Forumda yanında 3-4 cihazla gümrükten sıkıntısız geçilebildiği yazıldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.