Şimdi Ara

Önden çekiş arkadan çekiş farkı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quattro varken ön, arka meselesi teferruat.

Bir otomobilde dört tekerlek varsa dördü de yere çekiş gücü uygulamalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

önden çekişli arabalarda şaft tüneli olmadığına eminmisinyoksa bizim arabayı yanlışmı üretmişler

Egzoz sistemine gore degisir abi . Ancak arkadan tahriklide motordan geleni 90 derece dondurmek icin konik disli vardir yan şaftlarin ortasinda o yuzden saft tuneli vardir ve motordan gelen gucu aktaran saft var .

He onden cekislide bunlar yok diye saft tuneli yoktur ama egzoz sisteminden dolayi cikinti olabilir .

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

[
    Hocam ceviri hatasi olduguna katilmiyorum.
    TDk ya gore Cekis
    Bir motorun çekme gücü
    "Benim arabanın çekişi çok iyi."

O yuzden arkadan cekis bence dogru bir kullanim. gucun hangi tekerde oldugunu ifade ediyor.

Tabi abi kelime anlami olarak dedigin dogru . Ancak Drive dan ceviri degil mi ? Ben oyle biliyorum yani esas olay tahrik demek .

Ben onden cekis arkadan itis derim hep acikcasi hic arkadan tahrikli demedim

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

[
    TDk ya gore Cekis
    Bir motorun çekme gücü

O yuzden arkadan cekis bence dogru bir kullanim. gucun hangi tekerde oldugunu ifade ediyor.

Tabi abi kelime anlami olarak dedigin dogru . Ancak Drive dan ceviri degil mi ? Ben oyle biliyorum yani esas olay tahrik demek .

Arkadan tahrikli demedigin iyi olmus:) Bende kullanmam onu hic:)

Cekisin ingilizcesi traction aslinda. Yani tam bire bir ceviri degil. Onlar drive kullaniyor biz cekis kullaniyoruz. Bence cekis yanlis degil onu belirtmek istedim.
    ZAten 4 ceker olunca mecbir arakadan iter ve onden ceker diyemeyecegine gore dirt ceker diye kullanmak zorunda kaliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

Sanırım ben ne demek istediğimi anlatamadım.Neyse önemli değil konuyu açan arkadasa tek diyeceğim madem bu fwd bu kadar iyide neden hiç fwd süpersport yoktur.Ateistler bunuda açıklasınlar

Hocam kusura bakma yazin uzundu, is aninda oldugum icin hizlica okudum, yanlis anlamis olabilirim, alakasiz bi cevap vermis olabilirim o yuzden.

Konu sahibi yerine onu ben acikliyim o zaman :)) fwd belli bi gucten sonra fizik kurallarina aykiri. Yuksek bi agirlik transferiyle birlikte neredeyse on kaldiracak gucteki otomobiller fwd olursa arac hic bir sekilde kalkamayacak, yuksek hizlarda ayni sekilde arka kontrolsuz olacak vs vs :)

Fwd nin rwd den her konuda iyi oldugunu soyleyen biri otomobiller hakkinda bilgi fakiridir. Belli bir seviyenin uzerindeki luks otomobillerde onden cekise rastlayamazsiniz zaten(audi haric-genleri vw oldugu icin-). Oyle 300-400 beygirli olmalarina gerek yok.

• quote:

İzmanızdan gördüğüm kadarıyla sizde bir rwd kullanıyorsunuz.Örneğin benim yasadıgım bir olay toyota corolla ile ist manisaya gidip geldim.

Bmw den alışkın oldugum için virajla alırken olabildiğince dıştan içe girip viraj içindede gaz ile virajdan çıkarım.Toyotada bunu ilk yaptığım
    anda kendimi bariyerin dibinde buldum.Çünkü neden dıştan içe viraja giripte gaza oturunca araba çekiş kuvvetiyle istemsiz olarak kafayı sağ dogru uzattı.Aynı olay rampa inişlerinde de yaşadım.Kompressyoan bırakıyorum olmuyor freni basıyorum aynı tepki kafayı çekiyor.Mecbur fren fren fren eziyet oldu.O bizim algımız keyif vardı ya bunda zulüm oldu.

Awd araçta kullandım.Ondan durum tamamen farklı yukarıdaki gibi virajlarda davrandığım zaman rwd deki hissi bana bir tık fazlasını verdi.Çünkü gaza bastıgım anda araba rijit olarak direk fırlıyordu.Rwd ise güce baglı olarak arka oynuyor ister istemez.İşi bilenler için rwd ile viraj olmak en kolayıdır.Çünkü steeringin kurtarmadıgı yerde piyasada yan vermek tabiri sizi kurtarır.4 çekerdede bunu yapabilirsiniz ama biraz daha farklı ve rwd ye göre zor olabiliyor.Bakınız amerikan filmlerindeki araç takip sahneleri ben daha yanlamayan polis arabası görmedim.

Fwd yi ilk bulup çıkartan firma cıtroendir.Onuda neden yapmışlar tek amacı var maliyeti düşürmek şimdi bulunma amacı bile maliyet olan birşeye daha iyidir demek heleki bu işten gercekten anlayan biri için bence ironiktir.

Sizin yukarıda söylediğinz araçların hepsi gt performans araçları bunların hepsinde kilitli difransiyel elektronik kontroller çok fazla kontrolü sağlıyor.Sizde biliyorsunuz bunların karşısına size tek bir şey sorayım.Bu araçlara rakip olarak 1m mi daha iyidir yoksa sizin söyledikleriniz mi ?

Virajlarda dıştan içe gaz vererek girmek fizik kurallarıyla bağdaşan itişe-çekişe göre değişmeyen durumdur. Arkadan itişte daya iyi performans gösterebilir ama önden çekişte dezavantaj değildir. Yani bariyerlere girme olayı bence o ana özgü birşey olmuş gibi gözüküyor.

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Mesaj attim sahibindende birine. 3000de 120 civari gidiyor dedi. Artik ne kadar dogru soyledi bilemiyorum. Dusununce 3000de 120 iyi rakam. Bir de yalitimla birlesince yuksek devir biraz goz ardi edilebilir. Maalesef ki hepsi bir arada olmuyor. Bu arada iyi hatırlattın bak. Forumda makyajli kasasi olan biri vardi ona yazacaktim. Dur yazayim

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Mesaj attim sahibindende birine. 3000de 120 civari gidiyor dedi. Artik ne kadar dogru soyledi bilemiyorum. Dusununce 3000de 120 iyi rakam. Bir de yalitimla birlesince yuksek devir biraz goz ardi edilebilir. Maalesef ki hepsi bir arada olmuyor. Bu arada iyi hatırlattın bak. Forumda makyajli kasasi olan biri vardi ona yazacaktim. Dur yazayim

Otomatik olmasin abi o. Live for speed oyununda vites oranlarini denedim 100 ile giderken 2900 idi.Youtubeden bi daha bakayim ben de. Lastikten 20 km/h oynamaz zaten de iyi sallamıs ya da otomatik.

320i makyajsiz 150hp 190nm video(oranlar 318i ile ayni asagidaki gibi)
    https://m.youtube.com/watch?v=dWSY-WaV0tU

Makyajsiz e46 320i 150hp 190nm oranlar:(veriler automobile.catalog.comdan)

I

4.23

II

2.519

III

1.665

IV

1.222

V

1

VI

()

VII

()

VIII

()

R

4.039

Son disi: 3.45

Makyajli e46 318i 143hp 200nm oranlar:
    I

4.23

II

2.519

III

1.665

IV

1.222

V

1

VI

()

VII

()

VIII

()

R

4.039

Son disli: 3.45

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 22 Haziran 2016; 22:18:28 >

Forumdan bir arkadas vites oranlarinin hepsinde ayni oldugunu soylemisti. Demek ki pek fark yok. Videoda gördüğüm sadecee hos bir ugultu. Bir gun ben de hizlanma videosu cekecegim. Motor sanki iceride o hizlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Forumdan bir arkadas vites oranlarinin hepsinde ayni oldugunu soylemisti. Demek ki pek fark yok. Videoda gördüğüm sadecee hos bir ugultu. Bir gun ben de hizlanma videosu cekecegim. Motor sanki iceride o hizlarda

Ilk basta sıkınti var herhal resmen ucak sesi geliyor .

Vites oranları 323iden itibaren uzuyor.
    ama gene de 328i ile 323inin son disli oranlari biraz farklı. Hatirladigim kadariyla 323i son disli 3.05, 328i ise 2.93tü.

Bana saçma geldi bu durum. Dusun 1.6 motorla 2.0 motorun vites oranlari ayni. Yani ne bileyim insan daha farkli olsun diye bekliyor. Aslinda en ideali 3.25. Ama vergi denen sey engel oluyor adama. Aradaki farkla 3 5 ay gezersin en azindan..

• Kullandığım araçlardan yola çıkarak anlatacam

İçlerinde bana en az güveni veren 2011 e90 oldu. Hızlı viraja girince yolda tutmak zordu.Kaldırıma,kasislere durup çıkmaya çalışırken gazada biraz yüklenmişsem hemen patinaja düşüyordu. Motor yanlış hatırlamıyorsam dik konumlandırılmıştı.

Sonraki aracım audi a4 yol tutuş olarak e90 dan baya iyiydi. Öyle kaldırıma kasiste vs. Patinaj çekmiyordu. Ama sevmediğim noktası araba ile durup sportta gazı kökleyince sonuna kadar asr devreye giriyordu. Buda ister istemez sinir ediyorsu beni. Ön lastiklerin fazla aşınmasıda bir diğer kötü yanı. Motor yine dik konumlandırışmıştı hatırladığım kadarı ile.

Şuan Audi a6 ve mercedes e250 var. E250 yol tutuş olarak bir kademe daha iyi olsada audi gibi basma isteği vermiyor bana. E250 nin arkası geniş. A6 nında geniş. Premium araçlarda aslında pek kayda değer farkı olmuyor. İşin özeti sürş zevki olarak arkadan itiş iyi ama yok tutuş olarak önden çekiş daha güven hissi verdi bana. Aklıma gelenler bunlar. He unutmadan: Kar yağdığında 320d ikide bir patinaja düşüyordu kayıyordu ediyordu. Diğer araçlarda rastlamadım bu sıkıntıya. Audi a6 değilde a4 Kocaeli santral yokuşunda kaç defa durduysam kalkarken patinaj çekti. Mercedeste aynı şekilde patinaj çekti. Patinaj var ama kalkamama sorunu yok anlık bir patinaj ama araba yine kalkıyor yola devam ediyor.

• 2011 de biraderde e90 320d vardı arkadan itişli ara hızlanmaları başarılı bir araçtı başlarda patinaja falan düşmezdi yol tutuş bakımından 4 çekerler kadar olmasa da tutunuyordu sonra gençler kullanmaya başladı araba yol çıkışlarında bile patinaja düşer oldu

2012 de f10 5 serisi aldık şanzıman olarak çok daha başarılı ve hızlanmalarda 3 serisini pek aratmadı sürüş olarak çok ama çok başarılı bir araçtı aracı iyice gerdirdikten sonra ancak arkası açılmaya başlıyordu w212 e 250 bluetec ile karşılaştırıyorum daha hisli pedal daha iyi ivmelenme ve daha iyi virajları vardı (w212 4 çeker)

şimdi sport kullanıyorum araç (çamur ve kar hariç) dip gazda patinaja düşmüyor
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Aynen 325i hem makyajli oluyor ve 192hp.

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Ben mi anlatamıyorum anlamadım.FWD araç sahipleri siz hızlı bir kalkış yapmak istediğinizde arabanınız direksiyonu bir sag bir sola yada sadece bir tarafa çekmiyor mu ?

Çekiryor tabiki demek istediğimde o işte anlık tork geldiği zaman arabanın kafası havalanıp tekerin biri patinaja düştüğü için o anda direksiyona yön verseniz bile normal bir durumda oldugu gibi tam olarak sizin verdiğiniz yöne değilde güç handi aksta ise oraya gitmek isteyecektir.Demek istediğimi artık daha nasıl anlatabilirim gercekten bilmiyorum.
  • quote:

Ben mi anlatamıyorum anlamadım.FWD araç sahipleri siz hızlı bir kalkış yapmak istediğinizde arabanınız direksiyonu bir sag bir sola yada sadece bir tarafa çekmiyor mu ?

Çekiryor tabiki demek istediğimde o işte anlık tork geldiği zaman arabanın kafası havalanıp tekerin biri patinaja düştüğü için o anda direksiyona yön verseniz bile normal bir durumda oldugu gibi tam olarak sizin verdiğiniz yöne değilde güç handi aksta ise oraya gitmek isteyecektir.Demek istediğimi artık daha nasıl anlatabilirim gercekten bilmiyorum.

Virajda patinaja düşmek için çok güçlü araca sahip olmak gerekir. Bu formda bunu başaracak araç sahibi çok azdır. Zaten araç çok güçlüyse ya arkadan itiştir yada 4 çeker. Hala virajda savrulma ve kafa sallamadan bahsediyorsunuz. O zaman bir soru önden çekişle viraja nasıl girelim? Yada araç önden çekiş diye viraja gitmeyelimmi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

[
    TDk ya gore Cekis
    Bir motorun çekme gücü

Arkadan tahrikli demedigin iyi olmus:) Bende kullanmam onu hic:)

Cekisin ingilizcesi traction aslinda. Yani tam bire bir ceviri degil. Onlar drive kullaniyor biz cekis kullaniyoruz. Bence cekis yanlis degil onu belirtmek istedim.
    ZAten 4 ceker olunca mecbir arakadan iter ve onden ceker diyemeyecegine gore dirt ceker diye kullanmak zorunda kaliyorsun.

Bu tarz konularda bir grup var, iki kelime öğrenmişler hemen anlamsız itişme-çekişme muhabbetlerine giriyorlar

Çekiş bence de doğrudur, "bu araba itmiyor" denmez mesela en basitinden, "çekmiyor" denilir, bu bile tek başına yeterli bir sebep. Çekmek fiilinin direkt kelime anlamına takılıp boş boş ortalığı bulandırıyorlar...

• Sadece arkadan itişle bitmiyor.

Eğer motor boylamasına konumlandırıldıysa motor arka tekerlere daha iyi güç ve tork aktarır.

• Motoru öne konumlandırılmış araçlar da;

arkadan itişli araçların önden çekişli araçlara göre daha hızlı kalktığını düşünmüyorum. Her ne kadar atalet ile araç arkaya yaslansada bu yaslanmayı deklare edecek bir şey var motorun ve şanzumanın ağırlığı. Aracımızda ağırlığı etkileyen en önemli parçalardan birileridir bunlar. Traction Force dediğimiz olay motorun torku şanzumanın verimi ve aracın ağırlığı ile büyük ilişki içerisinde. Bu ilişkide aracın çekiş tekeri üzerine düşen ağırlık daha bir önem arz etmekte. Bu sebepten dolayı motor şanzuman akü ve diğer bir çok ekipmanlar, ön konsol, sürücü ve ön yolcu vb gibi ağırlık faktörleri ön aksa yakın olduğu için önden çekişli araçların arkadan itişli araçlara göre daha yüksek çeki kuvvetine izin verdiği için kalkışlarda seri olabilmektedir.

Motoru orta yada arkada yerleşmiş araçlar.

Yukarıdaki anlatımın çeki kısmındaki büyük oranda zıttı olan durum. Buradaki ana ağırlık farklılığı ise, sürücü,ön yolcu ve konsol hala ön tekere takındır. Lakin kalkışlarda bu ağırlık farkı önemsenmeden atalet ile arka süspansiyonlara binen ağırlık artacağı için performansından ödün vermeden gerekli kuvveti yere aktarabilmektedir.

Sonuç: günümüzdeki çoğu aracın motoru önde monteli olduğu için aynı konfigürasyona sahip 2 araçtan önden çekişli olan daha performanslı ve daha ekonomik olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hdplus

Önden çekiş Arkadan çekiş değil
    Önden çekiş Arkadan itiş olur.

Dört çekere de "İter çeker" demek lazım. Önden çekişli bir araba geri geri giderse önden itişli olur. Arkadan itişli bir araba geri geri giderse arkadan çekişli olur. Dört çeker bir araba geri giderse iter çeker kalmaya devam eder.
    3 Akslı araçlarda "Ortanın önünü iter, ortanın arkasını çeker" vardır mesela. Eski körüklü Ikarus'lar ortadan önü iter ortadan arkayı çeker. Bla bla bla...

Çekiş kelimesi tahrik kuvvetini ifade eder. Yani çekişi motor yapar. TDK'ya göre de bu böyledir. Hangi tekerlekten yaptığı terimi değiştirmez. Terim "çekiş"tir. Hangi tekerleğe aktarıldığı önemli değil, yapılan iş çekiştir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.